Monfils vyhrál už devět zápasů v řadě, ve finále ho vyzve Montaňés

24. 5. 2013, 17:35
Aktuality 2
ATP NICE - Dva španělsko-francouzské semifinálové zápasy přinesl dnešní program turnaje ve francouzském Nice. Zatímco Gael Monfils si na domácí půdě dnešní výhrou nad Španělem Pablem Andújarem připsal už devátou výhru v řadě a postoupil do finále, druhému Francouzi se dnes nedařilo. Edouard Roger-Vasselin nestačil na Alberta Montaňése.
Gael Monfils

Prvním finalistou se v Nice stal Španěl Albert Montaňés, který v soutěži nahradil Tomáše Berdycha, jenž se kvůli únavě a přípravám na druhý grandslam sezony z turnaje odhlásil.

Montaňés šance zahrát si na tomto turnaji využil naplno, když v dnešním zápase porazil domácího Edouarda Rogera-Vasselina. K výhře sice potřeboval tři sety, když ve druhé sadě pustil Francouze do vedení a dovolil mu srovnat stav setů. V posledním setu už ale jasně ukázal, který z tenistů má navrch.

V závěrečném dějství vzal domácímu Vasselinovi třikrát servis a nadělil mu neoblíbeného 'kanára'. Za hodinu a 55 minut hry se tak bývalý 22. hráč světa (aktuálně ale až 82.) probojoval už do svého jedenáctého finále, ve kterém bude bojovat o šestý titul.

Druhé španělsko-francouzské semifinálové klání v Nice vyhrál domácí Gael Monfils. Ten si dnešním vítězstvím nad Španělem Pablem Andújarem prodloužil šňůru vítězných zápasů, kterou započal minulý týden na challengeru ve francouzském Bordeaux, kde získal titul.

Bývalý sedmý hráč světa i na Azurovém pobřeží potvrzuje dobrou formu. V dnešním semifinále si se Španělem poradil 7-5 6-4 a za hodinu a 39 minut hry postoupil už do svého čtrnáctého finále v kariéře.

Ve finále, ve kterých má nelichotivou bilanci 3-14, bude domácí tenista bojovat proti Montaňésovi o celkově pátý titul z turnaje ATP. Poslední triumf na okruhu ATP získal v roce 2011 na turnaji ve švédském Stockholmu na tvrdém povrchu. Jediný titul z antuky má Francouz z roku 2005, kdy uspěl na turnaji v Polsku.

- ATP 250 NICE -
(Francie, antuka, 410.200 eur)
páteční výsledky (24. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Montaňés (Šp.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-4 4-6 6-0
Monfils (Fr.) - Andújar (Šp.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Monfils bude bojovat ve čtrnáctém finále o pátý titul s bilancí 3-14? Moc mi ty počty nesedí... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
spíš 4-10
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist