Montaňes a Gasquet ztratili set, pak soupeře zničili kanárem

29. 7. 2010, 07:58
Aktuality 1
ATP GSTAAD - Nasazení favorité ve Gstaadu museli vývoj utkání otáčet, nakonec však Montaňes i Gasquet postupy do čtvrtfinále potvrdili 'kanárem'. O semifinále se utkají ve vzájemném střetnutí.
Richard Gasquet

Richard Gasquet hraje na prvním turnaji od Wimbledonu, kde vzdal kvůli bolesti zad. Ve Gstaadu by rád navázal na povedené tažení podnikem na antuce v Nice, kde v květnu prohrál až ve finále po bitvě s Verdaskem.

Ve švýcarském alpském městě před čtyřmi lety triumfoval a letos je už ve čtvrtfinále. Sedmý nasazený Francouz sice v souboji s Němcem Danielem Brandsem prohrál první set v tie-breaku, za celé utkání ale ani jednou neztratil svůj servis a za hodinu a 35 minut vyhrál 6-7 6-3 6-0.

To Alberta Montaňese, jenž před 14 dny vyhrál turnaj ve Stuttgartu, potrápil až 275. hráč světa Andreas Haider-Maurer z Rakouska. Španělský favorit sice v úvodním dějství nedokázal najít recept na soupeřův servis, k výhře 3-6 6-1 6-0 nakonec potřeboval jen 82 minut.

Devětadvacetiletý Montaňes ve Švýcarsku musel otáčet i zápas prvního kola s krajanem Ribou. O páté letošní semifinále se utká s Gasquetem, kterého ve třech vzájemných soubojích ještě neporazil. Naposledy spolu hráli předloni na antuce ve Stuttgartu.

Ve druhém kole vypadl loňský finalista Andreas Beck. Německý tenista prohrál ve dvou setech se Španělem Danielem Gimenem-Traverem. Ten na jméno čtvrtfinálového soupeře čeká, neboť duel Rusa Andrejeva s domácím Chiudinellim byl za stavu 6-6 v rozhodujícím dějství kvůli tmě přerušen.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (28. 07. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Montaňés (4-Šp.) - Haider-Maurer (Rak.) 3-6 6-1 6-0
Gasquet (7-Fr.) - Brands (Něm.) 6-7(5) 6-3 6-0
Gimeno-Traver (Šp.) - Beck (Něm.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Riso hodne stesti do dalsich zapasu, at si brzy zase tam, kde zebrickove urcite patris,nejmene do Top 2O.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist