Muchová zůstává se zápěstím na marodce. V Dubaji neobhájí čtvrtfinále a vypadne z TOP 10

16. 2., 10:04
Aktuality 13
Těmi obdobími si během kariéry prošla už několikrát. Teď je tu další z nich. Karolína Muchová (27) kvůli zranění zápěstí už téměř půl roku nehraje a plánovaný návrat na kurty neabsolvuje ani v příštím týdnu na tisícovce v Dubaji. Česká tenistka ztratí body za loňské čtvrtfinále a přijde o pozici v TOP 10, kterou si loni těžce vybojovala skvělými výkony na velkých turnajích.
Profily hráčů
Karolína Muchová nehraje kvůli zranění zápěstí už přes pět měsíců (© Profimedia)

Karolína Muchová v loňské sezoně ukončila více než dvouleté čekání na semifinále. Získala po dvou skalpech Aryny Sabalenkové či Marie Sakkariové, zahrála si finále na Roland Garros i na tisícovce v Cincinnati či semifinále na US Open. V srpnu se usadila v TOP 10.

Rodačce z Olomouce totiž několik měsíců vkuse vydrželo až na pár drobných potíží zdraví a mohla naplno prodat svůj potenciál, což se v předchozích letech nedařilo.

Ani rok 2023 ale nakonec neodehrála kompletní a nepovede se jí to ani v sezoně 2024. Po vyřazení z newyorského grandslamu začala léčit bolavé pravé zápěstí a již přes pět měsíců nehraje.

Přišla o Turnaj mistryň, Billie Jean King Cup či Australian Open a plánovala návrat na únorových akcích na Blízkém východě. Ani na ty se ale nestihla stoprocentně uzdravit. Tento týden oproti původnímu plánu chybí v Dauhá a ve čtvrtek se odhlásila i z dalšího podniku WTA 1000 v Dubaji.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce měla příští týden ve Spojených arabských emirátech obhajovat čtvrtfinále z loňska. Před rokem vyhrála tři dvousetové zápasy, než ze soutěže odstoupila kvůli zranění břišních svalů.

Ve světovém žebříčku tak Muchová přijde o místo mezi desítkou nejlepších tenistek světa. I když je v TOP 10 téměř půl roku, odehrála v této roli jediný turnaj.

Česká tenistka se dál připravuje na návrat na kurty a věří, že jí zápěstí brzy pustí i do zápasového zatížení. Zatím zůstává přihlášená do amerického San Diega, kde se na přelomu února a března bude konat pětistovka před prestižními podniky WTA 1000 v Indian Wells a Miami.

V Dubaji se z českých tenistek nepředstaví ani loňská šampionka Barbora Krejčíková, která se omluvila kvůli bolestem zad. Šampionka z roku 2013 a loňská osmifinalistka Petra Kvitová je na mateřské a je otázkou, v jakém stavu bude po extrémně náročném programu Karolína Plíšková. Tu dnes v Dauhá čeká semifinále proti Ize Šwiatekové a 10. zápas během 11 dní na dvou kontinentech.

Ze širší světové špičky nebudou startovat ještě Američanky Jessica Pegulaová, kterou trápí zranění krku, a Madison Keysová, jež letos kvůli zranění ramena neodehrála jediný zápas. Odhlásila se také po mateřské pauze se vracející bývalá světová jednička Naomi Ósakaová.

Naopak poprvé od triumfu na Australian Open se v Dubaji na kurty vrátí Aryna Sabalenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
aligo
Podobně smutný příběh co se TOP10 jako u Lucky Šafářové
Reagovat
Levinest
No tak snad za tím bude i nabitý program turnajů... Je ale přihlášena do San Diega, tak snad začne v Americe a nebude muset cestovat jako Karolína Plíšková
Reagovat
A211
To je výsledek že hrála zraněná na ÚSO.A jak je vidět problém řeší jistě kapacity v oboru ale když to nejde tak to prostě nejde. Přejme Karolíně uzdravení.
Reagovat
zfloyd
Karolína je už asi kandidát na invalidní důchod , bohužel víc marodí než hraje
Reagovat
mirek1955
Nechápu , co jsou to za doktoři , kteří jsou specialisté hlavně ten tenisový profesor , který ji nemohou pomoct to zránění vyléčit ? Již 5 měsíců se léčí a výsledek je asi stále stejný .....
Nechápu to ......
Reagovat
PetaM
Takže za to můžou doktoři? :D To je super. :D :D
Reagovat
mirek1955
Tak proč ji ten odborník profesor kapacita , který se stará o naše tenisty není schopen ji dát do pořádku ?
https://fyzioklinika.cz/poradna/clanky-o-zdravi/54-prof-paeddr-pavel-kolar-phd
A kdo jiný , ona sdi to sáma nevylečí , pochopíš to ?
Reagovat
PetaM
Tělo si huntuje sama. To jí pak není pomoci.
Reagovat
mirek1955
Je mladá ještě , tak nevím z čeho si tak to tělo huntuje ....
A co mají říkat ostatní hráčky co mají více než 30 let .......
Reagovat
Kandinsky1
Měla by se obrátit na nějakou světovou kapacitu.
Reagovat
misa
A léta běží... Ale 28 ještě Karolína nemá, pokud to autora článku zajímá.
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno, děkuji za upozornění
Reagovat
misa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist