Muguruzaová po prohře s Kasatkinovou: Byla jsem v závěru dost fyzicky vyčerpaná

23. 2. 2018, 19:10
Aktuality 3
Garbiñe Muguruzaová dnes měla v utkání s dvacetiletou Darjou Kasatkinovou tři mečboly, ani jeden však nevyužila a do finále prestižního podniku v Dubaji tak nepostoupila. Ke konci zápasu už jsem byla totálně vyčerpaná, přiznala po utkání Španělka, jež zároveň i pochválila svou ruskou přemožitelku. Znovu ukázala, jak moc je silná, řekla na její adresu.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

Muguruzaová hrála finále minulý týden v Dauhá, kde v boji o titul podlehla ve velké třísetové bitvě Petře Kvitové. Tento týden odehrála španělská hráčka na turnaji v Dubaji dva zápasy bez ztráty setu a postoupila do semifinále. V něm dnes dokonce měla proti dvacetileté Rusce Darje Kasatkinové tři mečboly, ani jeden však nevyužila a do finále prestižního podniku v Dubaji tak nepostoupila.

"Taková porážka vás pokaždé hodně srazí. Byl to náročný zápas, ve kterém jsem měla mečboly a byla jsem hodně blízko, ale nedokázala jsem to dotáhnout do konce," konstatovala na tiskové konferenci třetí hráčka světa.

"Mrzí mě, že jsem nepostoupila do finále, ale už před zápasem jsem věděla, že to bude velmi náročné utkání. Myslím si, že ona (Kasatkinová) tu hraje úžasný tenis a je opravdu těžké proti ní hrát. První sadu jsem vyhrála, ale ve druhé to ubojovala ona, což jí hodně povzbudilo a dodalo jí to energii do rozhodujícího dějství," komentovala utkání Španělka. "A já tu energii už bohužel neměla," doplnila dvojnásobná grandslamová šampionka.

"Jsem hodně unavená a ke konci už jsem se cítila fyzicky totálně vyčerpaná. Za poslední dva týdny jsem odehrála spoustu zápasů v řadě, neměla jsem mnoho volna, a to na mě ve třetím setu padlo. Začaly mi těžknout nohy a už jsem se nehýbala tak jako v úvodu, což rozhodlo."

"Myslím, že Darje pomáhá to, že do těch zápasů může jít s čistou hlavou. Cítí se uvolněná, nemá co ztratit a dokáže tak i proti těm nejlepším hráčkám předvést famózní výkon. Vím, že už porazila spoustu top hráček a postarala se o řadu překvapení. Dnes předvedla znovu skvělý výkon, dokázala se vrátit do zápasu a ukázala tak, jak moc je silná," řekla na adresu ruské tenistky Muguruzaová. "Já jsem možná udělala víc chyb, než bych měla, celkově jsem ale se svou hrou poměrně spokojená.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
milik254
"Za poslední dva týdny jsem odehrála spoustu zápasů v řadě, neměla jsem mnoho volna."
To teda.
Reagovat
Pavlis
Muguruza byla nucena hrát dlouhé výměny, tím se uběhala a udýchala. Její snaha, přestřílet a umlátit soupeřku, se minula účinkem. Kasatkina tak vrátí neskutečně balonů. Souboj s Halepkou by bodl. Odvrátit mečbol Rusce nedělalo problém. Dala míček na lajnu základní čáry, byl skoro mimo, ale částí v kurtu. Mugu tak neměla kdy vyhrát. A takovéto údery nehrála Španělka ani proti Petře ve finále v Dauhá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist