Kasatkinová přežila mečboly i proti Muguruzaové a je ve finále

23. 2. 2018, 16:42
Aktuality 19
WTA DUBAJ - Darja Kasatkinová v Dubaji podruhé během tří dnů vyhrála zápas, v němž musela odvracet mečboly. Dnes dvacetiletá Ruska zlikvidovala celkem tři proti světové trojce Garbiñe Muguruzaové ze Španělska a potřetí v kariéře postoupila do finále. V boji o druhý titul se v sobotu postaví loňské šampionce Jelině Svitolinové.
Darja Kasatkinová

Darja Kasatkinová si před třemi týdny na domácí půdě v Petrohradu připsala proti Caroline Wozniacké svůj druhý skalp světové jedničky a postoupila do semifinále, na ostatních letošních akcích se jí však nedařilo, když vyhrála jediný z pěti zápasů. 

Tento týden v Dubaji však dvacetiletá Ruska prožívá jeden ze svých nejlepších turnajů, neboť už vyřadila bývalou světovou dvojku Agnieszku Radwaňskou, dvanáctou tenistku světa Johannu Kontaovou, krajanku Jelinu Vesninovou a dnes i světovou trojku Garbiñe Muguruzaovou.

Kasatkinová přitom ve dvou zápasech musela otáčet nepříznivý vývoj, když byla set a brejk dole a navíc pokaždé v tie-breaku druhé sady čelila mečbolům. Všechny však zlikvidovala - ve středu dva proti Kontaové a v dnešním semifinále tři proti Muguruzaové.

Talentovaná Ruska zdolala o čtyři roky starší Španělku po více než dvou a půl hodinách boje 3-6 7-6 6-1 a ve třetím vzájemném střetnutí si připsala první výhru.

Kasatkinová po druhém traceném servisu prohrávala 3-6 a 3-4, pak se jí však povedl premiérový brejk a vrátila se do hry. Vzápětí sice znovu zaváhala na podání, ale manko brejku podruhé smazala a v dramatickém tie-breaku zvítězila po přežití tří mečbolů 13-11. V rozhodující sadě pak využila psychické výhody a za půl hodiny dokonala obrat.



"Vůbec netuším, jak to dělám," řekla Kasatkinová na dotaz, jaký má recept na odvracení mečbolů. "Nevím, opravdu nevím," usmívala se šťastná a vyčerpaná Ruska.

Do finále Kasatkinová postoupila potřetí v kariéře a opět na podniku WTA Premier. Loni v dubnu triumfovala na antuce v Charlestonu, v říjnu pak na domácí půdě v Moskvě v boji o svou druhou trofej pro šampionku neuspěla. 

Po dnešku má 24. hráčka světa Kasatkinová jistotu premiérového posunu do Top 20 žebříčku WTA a možnost zaútočit na druhý titul. O ten v sobotu svede souboj s obhájkyní titulu Jelinou Svitolinovou, s níž prohrála oba vzájemné duely.

Třiadvacetiletá Ukrajinka si v druhém semifinále poradila dvakrát 6-3 s přemožitelkou Karolíny Plíškové Němkou Angelique Kerberovou, kterou porazila popáté v řadě a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 7-5.

"Jsem moc ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech, protože v minulosti jsme spolu odehrály několik těžkých bitev. Fyzicky to bylo velmi náročné. Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes zvládala těžké momenty. Byla tam jeden, možná dva míčky, které rozhodly první i druhý set," komentovala Svitolinová, jež ve druhém setu smazala manko brejku.

• WTA PREMIER DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.623.685 dolarů
páteční výsledky (23. 02. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Svitolinová (1-Ukr.) - Kerberová (6-Něm.) 6-3 6-3
Kasatkinová (Rus.) - Muguruzaová (2-Šp.) 3-6 7-6(11) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
tommr
se od pondělka posune v žebříčku už na 9.místo. Rozhodla o tom dnešní porážka Kerberový ... :)
Reagovat
Nola
Petre to samozrejme prajem, ale dnes som zistila, ze Angie nie je az taka skvela obranarka, Svitolina ju dnes schovala do vrecka, ta co dnes vratila, Murray v sukni :D
Reagovat
EllNino
tak už podle mě hrála roli trochu obava, že ji Elina znovu porazí, a stalo se, tuším 5 výher v řadě pro Svitolinu proti Angie
Reagovat
tommr
jj Svitolina má na Kerberovou účinnej recept. Je přitom zajímavý, že třeba Petra a Karolína mají s Kerberovou velký problémy, ale Svitolinovou dokážou pravidelně porážet ...
Reagovat
PetaM
Holky no :D :D
Reagovat
Pavol
Najvyšší čas vymeniť trénerku za trénera a zvýšiť psychickú odolnosť.
Reagovat
Pavlis
Kasatkině gratuluji. Neuvěřitelná haluz! Kontu jsem viděl, ale Mugu ne. Je to super, protože si ta Španělka zavařila u mě minulý týden, i tento. Když jsem viděl, v jakém stavu nastupuje k prvnímu zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Až přestane nechutně šoupat nohama před servisem soupeřky, tak moje zlost k ní poklesne.
Reagovat
Pedronegro
takový kydy jsou asi ty největší trapárny, podle tebe má stát asi v pozoru, do rohu a šoupat nohama mazej ty sám :)
Reagovat
FulnekUltras
hned na dvě zajímavá sportovní finále Ruska s Německem. Tipuju titul Angie v Dubaji a Krasnoj mašiny v Koreji.
Reagovat
tommr
Kerberová ještě ve finále není a doufám, že se tam ani nedostane ...
Reagovat
milik254
Kvůli tomu 9. místu?
Reagovat
mrafe
Angelika je Tommrova oblíbenkyně :D
Reagovat
tommr
jj Halep, Wozniacki a Kerber jsou moje "nejoblíbenější" hráčky ... :)
Reagovat
lars
a Petkovic,Errani ?
Reagovat
tommr
ty jsou ve frontě hodně blízko ... :)
Reagovat
blixa
Co proti nim máš ?
Reagovat
tommr
nesnáším jejich herní styl a jejich chování na kurtu. A na sympatiích jim u mě samozřejmě nepřidává ani to, že se našim holkám proti nim nedaří ... :)
Reagovat
FulnekUltras
jj - ještě že netipuju ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist