Murray: Jsem dole. Ale zvládnu to a vrátím se

22. 1. 2017, 13:35
Aktuality 20
Andy Murray si nemyslí, že promarnil velkou šanci na premiérový titul z Australian Open. Světový hráč číslo jedna dnes překvapivě prohrál v osmifinále s Němcem Mischou Zverevem a nevyužije toho, že jeho největší rival Novak Djokovič ze Srbska skončil v Melbourne už o kolo dříve.
Profily hráčů
Andy Murray

"Promarnil jsem svoji šanci?" ptal se sám Murray po šokující prohře 5-7 7-5 2-6 4-6. "Nevím. Každý rok má člověk novou šanci a v pavouku mě mohl čekat Roger (Federer) a další tři skvělí hráči z desítky, takže jsem tak jako tak neměl garantováno, i kdybych osmifinále vyhrál, že dojdu až na konec cesty," uvažoval.

Do Melbourne přijel s bilancí 28 vítězství z posledních 29 zápasů a poprvé jako první hráč světa. "Prohra je zklamáním, ale necítím to tak, že jsem měl větší šanci než v minulých letech," uvedl devětadvacetiletý svěřenec Ivana Lendla.

Porážku od padesátého hráče žebříčku se dvojnásobný olympijský vítěz snažil přijmout s klidem. "Je to jen tenis. V uplynulých měsících jsem prožil mnoho úspěchů a tady bych chtěl přidat další, ale nepovedlo se. Tak to je," řekl.

Ve čtvrtém kole na grandslamu prohrál naposledy předloni na US Open a v Austrálii před osmi lety. "Už jsem zažil nepříjemné porážky a dostal jsem se z nich. Tahle mezi ně patří, ale jsem si jistý, že se z toho zvednu. Teď jsem dost dole, protože jsem tady chtěl dojít dál, ale zvládnu to a znovu budu nahoře," věří Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
když je už i ten hroznýš přežrán... ;)
Reagovat
janek_da
Klasika. Andy má momentum na své straně (ahoj tomasinko) a takhle to podrbat.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) tak uz ho netrap.. jestli jeste zije.. :-)))
Reagovat
janek_da
já ho spíš obdivuju, jak Andyho zná
Reagovat
Jabadu
Andy je se svou fyzickou kondicí takřka neporazitelný (spolu s Novakem).
Oba by vynikali i v jiných sportech - gymnastika, krasobruslení, ... ve sportech, které mohou dělat jen mimořádně talentově a fyzicky disponovaní jedinci (Pljuščenko ...).
Ale rodiče jim vybrali dřinu ála Lendl. Dobře jim tak!
:-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty bys toho Lendla taky zakomponoval do přirovnání snad ke všem náročným činnostem, které lidský život jako takový - ať už je jakkoliv pestrý či všední - nabízí.

"Jak bylo v práci?"
"Ale, ani se neptej, dnes to byla Lendlovina."
"Cože?"
"No, nadřel jsem se jako Lendl."

:)
Reagovat
Jabadu
Jsem vinen, uznávám.
:-)
Reagovat
Nola
vazne? fyzicku musi mat aj Fedex, Nadal, bez nej by ziadny GS nevyhrali...Andy a Novak su uvareni, hrali bez prestavky... pauza vzdy priniesla vysledky, Nadalovi v roku 2013, Fedexovi to vychadza tento rok, Andy po vynechani FO - roku 2013 vyhral Wimbledon
Reagovat
Torn
Tak gymnastiku by ani jeden dělat nemohl už jen proto, že gymnasta vypadá absolutně jinak. Nejen, že nejsou většinou vysocí, ale mají třikrát tolik svalů než Djokovič nebo Murray. :D A teda zrovna o fyzičce Djokoviče bych vedl docela dlouhou debatu, protože když hraje pětiseťáky, tak na konci vypadá, že mezitím už 4krát umřel. :D Oni mají rozhodně obecně tenitsté výdrž, ale nemyslím si, že by díky tomu mohli dělat nějaký jiný sport nebo třeba začít běhat. Jejich pohyb je dost specifický, rychlý a s častými krátkými přestávkami. Nedovedu si představit Djokoviče, jak dělá sestavu na kladině nebo Můru na krosně :D.
Reagovat
VlS
proboha ten Andy udělal?
A jo, má doma hezčí babu.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Torn
Má Lendla a nenechal Tomáše vyhrát...to nám udělal:D
Reagovat
Pe3k
Je to frajer, ze dokaze byt v jednu chvili nahore i dole...
Reagovat
Pe3k
Btw. Tomasinho drz se :)
Reagovat
kada.tom
Snad se dá dohromady a v Dubaji všem ukáže :-)
Reagovat
Nola
mozno by si spolu s Nolem mali dat polrocnu pauzu ako Fedex, obaja su vycerpani, v Dubaji startuje aj Fedex no....
Reagovat
kada.tom
nebude si dávat pauzu, nesmí ... do RG, respektive do WCh musí střádat body, protože do té doby bude Novak prakticky jen odečítat, takže si musí udělat před druhou částí sezóny značný polštář
Reagovat
Krisboy
Zůstaň dole a nevracej se.
Reagovat
Torn
Přesně tak. A příště by mohl takhle vypadnout s Tomášem. :D
Reagovat
Nola
chudak tomasinho, toto citat skutocne nemusi
dnes som si chcela pospat a pozriet az zapas Fedexa, s vedomim, ze tak jasny zapas nemusim sledovat, zobudila som sa, tak som si pustila telku a po 1.sete som uz nedokazala zaliest spat do postele..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist