Murray titul v Indian Wells opět nezíská, hned na úvod prohrál s Pospisilem

12. 3. 2017, 07:59
Aktuality 51
ATP INDIAN WELLS - Andy Murray znovu potvrdil, že Indian Wells patří k jeho nejméně oblíbeným turnajům. Letos v úspěch nepromění ani velmi milosrdný los, neboť už v prvním kole prohrál s aktuálně až 129. hráčem světa Vaskem Pospisilem. Kanadský tenista s českými kořeny si tak připsal svůj premiérový skalp světové jedničky.
Andy Murray

Andy Murray minulý týden slavil svůj první triumf v Dubaji, první trofej z Indian Wells si ale neodveze ani letos. Při své dvanáctém startu vypadl už ve druhém kole a jeho maximem tak stále zůstává finále z roku 2009. 

Letos mu přitom do karet hrálo rozlosování. Cestou do semifinále neměl narazit na žádného extrémně nebezpečného soupeře, navíc jediný hráč Top 10 v jeho čtvrtině Jo-Wilfried Tsonga už byl ze hry venku. Většina hlavních favoritů (Djokovič, Federer, Nadal, Kyrgios) figuruje ve spodní polovině pavouka.

Murrayho porážky s hráči
mimo Top 100 od roku 2007:
Montreal 2007 Fognini 2-6 2-6
Miami 2010 Fish 4-6 4-6
Indian Wells 2011 Young 6-7 3-6
Miami 2011 Bogomolov 1-6 5-7
Indian Wells 2017 Pospisil 4-6 6-7

Jenže než většina hvězd do soutěže vůbec vstoupí, Murray už vypadl. Ve svém úvodním zápase překvapivě nestačil na až 129. hráče světa Vaska Pospisila, jemuž podlehl vinou čtyř ztracených servisů 4-6 6-7.

Murray s hráčem mimo Top 100 prohrál teprve popáté za posledních deset let, přičemž vždy se tak stalo na Masters v Severní Americe, a poprvé od roku 2011.

"Nevím, proč se mi tady nedaří, protože během tréninků se tu cítím dobře. Dřív jsem tu dělal dobré výsledky, ale v posledních letech to není ono. Jak jsem řekl, přesný důvod neznám," řekl zklamaný Murray.

Vasek PospisilNaopak šestadvacetiletý Kanaďan Pospisil, jenž má díky rodičům české kořeny, si připsal premiérový skalp světové jedničky a teprve čtvrtou výhru nad členem Top 10. V minulosti porazil jen Gasqueta a dvakrát Berdycha. 

"Nikdy předtím jsem proti němu neuhrál ani set, tak jsem zkusil jinou taktiku - dobře podávat a chodit na síť," prohlásil Pospisil, který o tři roky staršího Brita porazil poprvé až na pátý pokus. "Porazit světovou jedničku je neuvěřitelné. Je to moje největší výhra v kariéře a jsem z toho nadšený."

"Je to úžasný pocit. Přišlo to tak rychle. Cítím se být na cestě zpátky," řekl bývalý 25. hráč světa. "Loni jsem z různých důvodů prožíval hodně těžký rok. Ale v posledních měsících jsem znovu našel motivaci tvrdě trénovat a mám hlad po úspěších," přiznal Pospisil, který na konci loňského roku začal spolupracovat s trenérem Markem Woodfordem. Ve třetím kole se utká se Srbem Dušanem Lajovičem.



Během jednoho dne tak opustili horní čtvrtinu pavouka oba zástupci Top 10. Před Murraym skončil i již zmíněný Jo-Wilfried Tsonga, který po únorových triumfech v halách v Rotterdamu a Marseille neprodloužil svou sérii devíti výher. Stejně jako Murray vedl ve vzájemné bilanci nad svým úvodním soupeřem 4-0, ale i Francouz na soka poprvé nestačil. 

Na Tsongu si po velmi dobrém výkonu vyšlápl Fabio Fognini. Devětadvacetiletý Ital zvítězil po boji 7-6 3-6 6-4 a v Indian Wells teprve podruhé v kariéře postoupil do 2. kola.

V dalším zápase Fogniniho, který v prvním kole otočil zápas proti Kravčukovi z 0-6 a 2-5, čeká Pablo Cuevas (h2h 4-1). Uruguayec, který v pondělí triumfoval na antuce v Sao Paulu, ve druhém kole zdolal dvakrát 7-6 Slováka Martina Kližana a připsal si pátou výhru v řadě.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (13-ČR) - Fratangelo (USA) 7-6(4) 6-4
Pospisil (Kan.) - Murray (1-Brit.) 6-4 7-6(5)
Wawrinka (3-Švýc.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - Tsonga (7-Fr.) 7-6(4) 3-6 6-4
Thiem (8-Rak.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-4
Monfils (10-Fr.) - King (Barb.) 3-6 6-0 6-1
Goffin (11-Belg.) - Chačanov (Rus.) 6-4 3-6 6-3
Bautista (16-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-2
Nišioka (Jap.) - Karlovič (19-Chorv.) 6-4 6-3
Isner (20-USA) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(0) 7-6(6)
Carreňo (21-Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 7-5 6-2
Ramos (22-Šp.) - Džumhur (Bos.) 6-4 5-7 7-5
Cuevas (27-Urug.) - Kližan (SR) 7-6(3) 7-6(5)
Kohlschreiber (28-Něm.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-7(3) 1-1 skreč D.
M. Zverev (29-Něm.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-3
Lajovič (Srb.) - F. López (30-Šp.) 6-2 4-6 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa ako na hojdačke, skvelé demolujúce FH striedali laxné chyby...Treba to vyvážiť..
Reagovat
mahycek
Digi TV je nejhorší televize, jsou to vydřiduši, za nic nechcou ručit, jako za kvalitu obrazu, zvuku i komentáře. Porovnával jsem nabídku z O 2 i Skylinkem a jsou na tom zdaleka nejhorší, jak z nabídkou programů i s porovnáním peněz vůči ostatním. Akorát mají ATP 500, 1000 a Premier league. To je pravda. A co dál ? Velký kulový. Ne nechci.
Reagovat
panzer.dragon
http://i.imgur.com/0O9QJc8.gifv
Reagovat
Torn
Andy je na tom podobně jako Kerber. Jejich obranná hra není tak nezničitelná, jak se dlouho zdálo. Stejně tak mám u obou pocit, že je tam více snažení a trénování než u ostatních. Příjde mi, že to mají podobně vydřené jako Lendl.
Reagovat
Krisboy
Ha ha ha.
Reagovat
lars
a Mure nekteri odbornici z TP predikovali lehkou cestu do finale v IW
Pospisil se na to asi dobre vyspal, kdyz ho Stepanek nemohl rozpltylovat :))
Reagovat
Bob
Všichni jsou stejně happy. Květáková polévka stojí stejně za h*vno. Asi jako Květákovo tenis.
Reagovat
peRFect
ale je nesmysl jako obhajobu tvrdit (si), že mu turnaj nesedí. Kdyby mu fakt jakože neseděl, tak by tam nejel. Natož se nechat vysekat v prvním kole, na coč bude výmluva viz. výše jen slabou útěchou. Naopak mu to může spíš uškodit, protože ví, že ho smete kde kdo, což na turnajích "které mu sedí" může být problém, kór u hráče o kterém se ví, že je labil. Loňský podzim + zima, kdy jel fakt do plnejch a ani letos si moc neodpočnul si asi vybírá daň. Docent Kolář např. tvrdí, že stavba Andyho těla a jeho úderový pohyb, je pro tělo "devastující" a opotřebovává ho mnohem více, než u jiných tenistů (čímž nevrdím, že by byl v březnu out), ale před antukovou sezónou, kde se celkem naběhá je to jistý vykřičník.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně všichni řeší c.y.p.a kvetaka... Kterému nesluší být číslo jedna!
Reagovat
janek_da
Andy to sám říkal, "brutální los".
Reagovat
Mayo
Hehe
Reagovat
Herbert_Hoover
Pospa ale ve velkém stylu..Berdych by si měl vzít příklad, že proti Murraymu nelze hrát jako baba, ale je třeba sebrat koule ze země :)
Reagovat
Kozoroh
Vyřazení Andyho je velkým překvapením, ačkoliv se ví, že Andymu IW moc nevyhovuje. Měl luxusní los, všechny velké protivníky umístěné v jedné čtvrtce a přesto se z turnaje poroučel po svém úvodním zápase. Kdyby ho vyřadil Bautista, tak ještě OK, ale prohrát s tenistou mimo TOP 100 je fiasko.
Andy coby světová jednička ani zdaleka nevzbuzuje takový respekt, jaký si na 1. místě vysloužili Roger, Rafa a No1e. I oni občas zaváhali, ale v kontextu jejich dominancí to byly jen epizody. U Andyho však už jde o druhé velké selhání po blamáži se Zverevem na AO. Mám zato, že do konce roku Murray 1. místo neudrží. S kolísavými výkony se 1. místo nedrží lehce.
Reagovat
Pe3k
Mura je slaba jednicka, o tom zadna, ale ukazuje to, jak slaby je Nol2 kdyz ho dokazal Mary sesadit...
Reagovat
Kozoroh
No1e není slabý, ale oslabený. Kdyby byl slabý, byl by takovou jedničkou, jakou je dnes Můra.
Reagovat
smazaný uživatel
oproti big3 urcite,jednotkami boli aj slabsi,ale ale aj lepsi,priemer
Reagovat
Nola
trochu sa Andyho zastanem, investoval vela energie, aby sa stal NO1, teraz mu trochu odchadza, tento rok bude mat 30-tku a v tomto veku prichadzaju kolisave vykony, Vasek je sice hrac 2-stovky, ale realne je to urcite hrac TOP50, takze az ziadne fiasko sa nekona, Andy urcite pocituje tlak, aky je vyvijany na NO1, stupat na Olymp je ovela jednoduchsie, ako na tom Olympe zotrvat....
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím.Andy se zvedne.Všichni ze špičky ví,jak je dobrý a každý občas zakopne
Reagovat
turista
No Andy je vrták. Tak snadný los. Prohrát s Pospisilem je pro něj ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikuje sa svetová jednotka na turnaj majstrov?...
Reagovat
Kozoroh
Kdoví, jestli jedničkou před TM Můra vůbec bude :-)
Reagovat
Denis92
Ano. Aj svetova dvojka, trojka az osmicka :). A kvalifikuje sa tam aj Murray. Ale svetova jednotka uz vtedy nebude.
Reagovat
Mayo
Ak sa nezrani, tak aj sv. 1 bude na TM
Reagovat
Denis92
LOL.. Murraymu to IW naozaj absolutne nesedi. A to iste sa da povedat aj o poste svetovej jednotky.
Reagovat
smazaný uživatel
Poradil by mi někdo, kde mohu v současnosti sledovat mužský tenis Masters 1000, když ho přestala vysílat Nova Sport? Slyšela jsem sice, že to vysílá Digi TV, ale to snad může sledovat jenom hrstka lidí. Asi se někdo zbláznil, to si asi mám pořídit kvůli tenisu třetí satelitní televizi? Díky za rada. Marcela
Reagovat
safi1313
Toto se aktuálně stalo nejakym novodobým výmyslem, protože O2 TV koupila práva na tenis a hokeje, a to samé Digi TV... Takže válka konkurenci... Takže skutečně aby normální člověk mohl sledovat tyto turnaje, musí si koupit nové předražené TV boxy, nejlépe oboje a platit 1500 měsíčně. Takže fakt totální shit toto... Jediné tenisy může normální člověk sledovat na Eurosport- ale zde budou jen granslamy
Reagovat
steve79
Co to rikate za vymysly??? Kdo chce sledovat muzsky tenis, tak stavi Digi. Zadny predrazeny set top box kupovat nemusi!! Mam digi na dve tv a set top box mam v pronajmu a prvnich sest platim 250 kc a pote 500 kc.
Reagovat
steve79
Mesicu
Reagovat
Lunej..
Mám 02TV tarif L za 399 Kč měsíčně, setobox se dá koupit na aukru za 800 Kč, za další platím jen 50 Kč měsíčně. Navíc u dobré televize ukrajinský stream funguje velmi dobře, takže když 02 nedává ATP, prostě si dám stream v telce nebo tabletu. Nevidím vůbec žádný problém a nemám důvod pořád nadávat, jako mnozí jiní.
Reagovat
fialka
Máš smolu. :) Presťahuj sa do SR a u Telekomu budeš mať DigiSport aj Eurosport. Môžeš sledovať všetky turnaje ATP aj WTA. Spolu s internetom platím 23?, cca 620 čk. Celý deň môžeš na 2 kanáloch sledovať tenis, či už live alebo záznamy.
Reagovat
fialka
*23 euro
Reagovat
mats23
aplikácia tennis tv na tablet alebo apple tv

poplatok 14,50 euro mesačne

live všetky zapasy atp 1000 a atp 500 plus vybrané zápasy ATP 250
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší možnost je zaplatit si za 99 dolarů na rok https://www.tennistv.com, jsou tam krom grandslamů všechny ATP turnaje a v podstatě všechny zápasy, co se hrajou, pokud je tam kamera, např. ted z Indian Wells tam budou dávat 126 zápasů, Miami to samé, pak je na programu Marrakech, Houston, Monte Carlo, Barcelona atd. atd., nejsou kvůli právům jen granslamy, ale ty dávají na Eurosportu a Nova sportu
Reagovat
smazaný uživatel
Na to koukas na compu nebo na tv?
Reagovat
smazaný uživatel
je to přes komp - internetový prohlížeč, lze stáhnout i aplikace pro telefon android i iphone, já ale koukám hlavně přes komp, kterej mám přes HDMI propojenej s plazmou 129 uhlopříčka a je to super, vysílaj totiž v HD (asi je potřeba solidní připoejní na net) a někdy koukám přes notebook, jak např. teď, když přítelkyně kouká v TV na Tvoje tvář má známý hlas :)
Reagovat
smazaný uživatel
teď dávaj Nadal vs. Pella a slušnej tenis
Reagovat
smazaný uživatel
xDDDDDDD tohle je number one
Reagovat
Pe3k
LoL. Svetova jednicka jak ma byt...
Reagovat
kada.tom
jojo, to samé může povídat Kerber :-)
Reagovat
Roger4EVER
Totální výsměch :D :D :D
Reagovat
Nola
Fogna vs Jo to bol paradny zapas, plny zvratov, v 3.sete brejkovana, nakoniec to Fogna urval, ak dokaze udrzat nervy na uzde, je to fakt skvely hrac, titulok sice o Andym, ale aj toto je velke prekvapenie, Andyho som odspala, pocitala som s jasnou vyhrou..
Reagovat
Mayo
Podľa očakávania Murray v IW vybuchol. Ten turnaj mu nesedí a nikdy nesedel ale hlavne, ze niektorí odborníci ho tipovali na víťazstvo (:
Reagovat
kada.tom
no, pokud Andy nedokáže v IW využít ani tak snadného losu jaký měl letos, říkám si, jestli má vůbec smysl tam v dalších letech jezdit ..
Reagovat
Mayo
To neni o losu, ja som mu nedával ani 1% na úspech na turnaji mech ma los akykolvek.
Reagovat
kada.tom
No, IW zkrátka Andymu nesvědčí. Zápas jsem vůbec neviděl, takže netuším jestli to bylo o kazícím Andym, výborně hrajícím Vaskovi nebo kombinací obého ... jedno je ale jistý - Andy si zahrává a jestli takhle bude pokračovat dál, dlouho světovou jedničkou nezůstane a pokud ano, v očích fanoušků bude mít takovou reputaci jako ji má ZATÍM Kerber u žen.

Chci věřit, že Andy tohle své velké zaváhání napraví v Miami. Ale uvidíme :-(
Reagovat
Mayo
Ako si zahráva? Veď v IW to je u neho normálka takéto výbuchy. Dubaj vyhral a AO? Veď tam stratil ND viac, podľa mna v pohode. Miami bude o inom, ten turnaj je opak IW pre neho.
Reagovat
kada.tom
nejde jen o to jak dopadl Novak ... pokud nebude vyhrávat tituly nebo se pravidelně dostávat do závěrečných fází turnajů a bude prohrávat s hráči jako Pospisil nebo M. Zverev, tak nebude mít moc dobrou reputaci jako světová jednička .. :-(
Reagovat
Kozoroh
Ač se ti to nebude líbit, Můra prozatím vzbuzuje dojem slabé jedničky, na úroveň trojice Roger, Rafa, No1e nemůže ani zdaleka pomýšlet. Co na tom, že má náskok 2.000 bodů na Djokera, když víme, že Novak není v optimálním rozpložení.
Reagovat
kada.tom
naprosto s tím souhlasím, zatím je hodně slabý v pozici světové jedničky
Reagovat
VlS
Co bychom za takovou slabou jedničku dali, že? Asi je problém udržet top formu 12 měsíců v tahu.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Andy... :-( Teď už jsou opravdu dva turnaje v jednom... Come on Roger :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist