Murray v Shenzhenu prohrál čtvrtfinále s Verdaskem a ukončil sezonu

28. 9. 2018, 22:05
Aktuality 7
ATP SHENZHEN - Andy Murray ukončil letošní sezonu, aniž by postoupil do jediného semifinále. Dnes v čínském Shenzhenu ho o něj připravil Španěl Fernando Verdasco. Brit pak oznámil, že posledního naplánovaného turnaje v Pekingu se kvůli problémům s kotníkem nezúčastní.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray před pár dny oznámil, že letos odehraje už jen dva turnaje v Číně, aby měl dostatek času připravit se na sezonu 2019. Nakonec se ale představil jen v Shenzhenu. 

Britský šampion z roku 2014 se i díky skalpu obhájce titulu Davida Goffina dostal do čtvrtfinále, v něm ale nestačil na Fernanda Verdaska. Španělovi, s nímž vypadl před měsícem na US Open, podlehl 4-6 4-6 a ve vzájemné bilanci vede už 'jen' 13-4.

"V prvním setu jsem měl spoustu šancí, ale nevyužil jsem je. Naopak když měl šance on (Verdasco), tak zahrál vždy dobře. Ve druhém setu už byl lepší a zaslouženě vyhrál. Dobře podával, hrál agresivně a nedělal příliš chyb," řekl Murray po svém posledním zápase sezony.

Po vyřazení jednatřicetiletý Brit totiž oznámil, že na další turnaj do Pekingu kvůli drobnému zranění kotníku neodletí a předčasně ukončil sezonu. Během ní vítěz tří grandslamů a dvojnásobný olympijský vítěz odehrál jen 12 utkání s bilancí 7-5, neboť v červnu se vrátil na kurty po téměř roční pauze zaviněné problémy s kyčlí a následnou operací.


Verdasco je v semifinále na tvrdém povrchu poprvé v sezoně. "Porazit hráče jako je Andy je vždy těžké. Musíte hrát na hranici svých možností a víte, že musíte hrát opravdu dobře od prvního do posledního míče. Musíte se celý zápas soustředit, protože on neustále bojuje a nic nevzdá," komentoval Verdasco.

Čtyřiatřicetiletý Španěl si o druhé letošní finále zahraje s japonským kvalifikantem Jošihitem Nišiokou, kterého letos zdolal po pětisetové bitvě na Roland Garros. Třiadvacetiletý Nišioka je po výhře 7-6 6-2 nad Britem Cameronem Norriem podruhé v kariéře v semifinále turnaje ATP a bojovat v něm bude o premiérové finále.

O druhé místo ve finále svedou souboj sedmý nasazený Australan Alex De Minaur a Francouz Pierre-Hugues Herbert.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 733.655 dolarů
středeční výsledky (28. 09. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Verdasco (5-Šp.) - Murray (Brit.) 6-4 6-4
De Minaur (7-Austr.) - Džumhur (Bosna) 6-3 7-6(7)
Herbert (Fr.) - Ramos (Šp.) 6-7(6) 7-6(1) 6-4
Nišioka (Jap.) - Norrie (Brit.) 7-6(2) 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
McLachlan/Salisbury (1-Jap./Brit.) - Jebavý/Molteni (3-ČR/Arg.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevady murray magyc
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Rakuten_Japan_Open_Tennis_Championships_-_Singles#Draw

Zajímavé zápasy 1. kola: Shapovalov-Chung, Wawrinka-Fritz, Raonic-Mannarino, Simon-de Minaur, Nišikori-Sugita, Kyrgios-Nishioka.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_China_Open_?_Men%27s_Singles#Draw

Zajímavé zápasy 1. kola: Khačanov-Querrey, A. Zverev-Bautista, Verdasco-Monfils, Lopez-Čorič, Cecchinato-Baghdatis, Seppi-Fucsovics.
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie ve finále! Konečně po dlouhé době nějaký pěkný výsledek. Asi teď není na kurtu little bit bored. Když se mu chce, tak se na jeho hru fakt krásně kouká. Stejně jako včera skvělý výkon na servisu, kromě lehkého zaváhání v posledním gemu, kdy odvracel 3 BP. Snad to zopakuje i zítra, Fognini je určitě hratelný soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
A zajistil si taky návrat do první stovky.
Reagovat
Davor1
Dobre spravil, takto to vážne nemá význam. V súčasnom stave proste na ATP úroveň nemá, aspoň nie na pozície, kde by sa chcel pohybovať. Návrat po takej operácii je neskutočne ťažký, s tým sa počítalo a nič iné sa nedalo čakať. Teraz má pred sebou asi najdôležitejšie obdobie, ktoré môže rozhodnúť o budúcnosti. Má celé 3 mesiace, aby sa dal nejako dokopy po fyzickej aj hernej stránke, ale musí to byť úplne iná úroveň, než na akej je v súčasnosti. Je fajn, že sezóna začne v Austrálii, kde sa mu vždy darilo, snáď z toho bude solídny výsledok, ktorý ho nakopne do ďalších mesiacov. Ak to ani budúci rok nepôjde, tak asi nebude mať význam ďalej sa trápiť...
Reagovat
Marduch
Ten zápas s Verdaskem z HL nevypadal vůbec zle, hlavně v prvním setu to byla dost dobrá přestřelka, Nandovi to tam padalo hit or miss, teda tentokrát hlavně hit:), už dlouho jsem ho neviděl hrát tak agresivně. Nechce se mi moc věřit, že by Andy zabalil sezonu kvuli výsledku tohoto zápasu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist