Dva turnaje v Číně a konec. Murray chystá dlouhou 'zimní' přípravu

24. 9. 2018, 21:18
Aktuality 15
Andy Murray letos odehraje už jen dva turnaje v Číně. V nadcházejících dvou týdnech se představí v Shenzhenu a Pekingu, pak už se chce plně soustředit na přípravu na rok 2019.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray se v červnu vrátil na kurt po téměř rok dlouhé pauze, během které letos v lednu podstoupil operaci kyčle. V optimální formě se však ani zdaleka nevrátil. 

Jednatřicetiletý Brit se představil na pěti turnajích a připsal si na nich jen pět výher. Prohrál s Nickem Kyrgiosem, Kylem Edmundem, Lucasem Poiullem a Fernandem Verdaskem. Ve Washingtonu po třech třísetových zápasech kvůli únavě ze soutěže odstoupil.

A protože má bývalý první hráč světa a vítěz tří grandslamů k ideální formě daleko, rozhodl se dát si delší čas na přípravu před sezonou 2019. V letošním roce odehraje už jen dva turnaje v Číně a pak sezonu ukončí. 

Tento týden Murray startuje v Shenzhenu, kde svůj jediný start v roce 2014 proměnil v titul. Zítra do soutěže vstoupí duelem proti domácímu outsideru Zhizenu Zhangovi. V příštím týdnu svou neúplnou sezonu uzavře v Pekingu, kde triumfoval při svém posledním startu v roce 2016.

"Na turnaje v Shenzhenu a Pekingu se moc těším. Po nich jsem se rozhodl ukončit sezonu, abych získal čas na dobrou přípravu na rok 2019," oznámil Murray, jenž se vzdal turnajů Masters 1000 v Šanghaji a Paříži.

"V přípravě se budeme soustředit na intenzivní rekondiční a tréninkové bloky, abych byl v lednu v Austrálii v nejlepší možné formě," dodal rodák ze skotského Dunblane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fransoas
Protože je to úžasný symapaťák a hráč, přál bych mu, aby to bylo jako dříve, kdy potrápil velké favority nad kterými taky i vyhrával.Rozhodně mám k němu větší sympatie než k Djokovičovi.
Reagovat
annah
Pro mě byl vždycky z BIG4 nejmíň sympatický. Ten jeho kyselý výraz a věčné frfňání na kurtu a kachní chůze k tomu...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Fedex chodí zase jako pyšně naprcaný kačer a Rafa se zase kompulzivně vyhýbá lajnám, každý má něco...
Reagovat
Krisboy
Rafa za to nemůže, je nemocný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, to je katastrofa. Snad se dá do příští sezóny trochu dohromady. Na tohle se fakt nedá koukat.
Reagovat
Marduch
Bez motivace.
Reagovat
letityfanousek
Chytrých hráčů je málo a na tvojí hru se dá koukat.
Reagovat
ttopi
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1025547-murrayho-trapas-pri-slavnostnim-ceremonialu-rozmlatil-trofej-na-kousky.html#hp-sez
Reagovat
letityfanousek
takový malý skotský humor :)
Reagovat
gigin
Jja Můra na to prej:

I´ve since heard breaking glass in China is good luck.
Reagovat
svetova.dvojka
Příští rok už bude silná čtyřka znovu pohromadě.
Reagovat
Ma3ek
Ak sa stretne velká štvorka buduci rok aspon raz v plnom zložení na turnajoch pred jedným grandslamom a na jednom grandslame bude to uspech budme realisti..
Reagovat
smazaný uživatel
Pan spaniel nam isto vysvetli, ako to je s tymi absenciami na konci roku mimo Nadala :)
Reagovat
gigin
Tak dobře, ale zrovna Můra neni měřítko.
Reagovat
Pe3k
Tady zas někdo předem počítal s 1 na konci roku a teď pláče a vylívá si na to na Španěla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist