Murray zaspal začátky setů, ale Montaňése porazil 2-0

7. 10. 2010, 20:44
Aktuality 0
ATP PEKING - Albert Montaňés dnes v Pekingu potrápil světovou čtyřku, dobře rozehrané sety však do úspěšného konce nedotáhl a Andy Murray vyhrál 7-5 6-3. Do čtvrtfinále postoupili i další favorité: Söderling, Ferrer a Ljubičič.
Andy Murray

Andy Murray v prvním setu prohrával už 3-5, Albert Montaňés však dějství doservírovat nedokázal. Favorizovaný Brit naopak získal čtyři gamy v řadě vyhrál 7-5. I druhý set začal lépe Španěl, který se ujal vedení 2-0, zbytek utkání už ale patřil světové čtyřce.

"Musel jsem bojovat víc, než jsem očekával. Ale ve druhém setu jsem se postupně dostával do tempa a můj výkon už byl lepší," komentoval Murray.

O semifinále si zahraje s jednatřicetiletým Ivanem Ljubičičem. Chorvat dnes zdolal o 10 let mladšího Ukrajince Alexandra Dolgopolova a teprve potřetí v této sezoně postoupil do čtvrtfinále.

S Murraym vyhrál dva z pěti vzájemných soubojů, poslední dva už ale ovládl Brit. Ljubičič letos už získal tři skalpy hráčů top 10, když na cestě za triumfem v Indian Wells porazil Nadala, Djokoviče a Roddicka.

Utkání plné útočného tenisu divákům nabídli Robin Söderling a Nicolas Almagro. Oba společně nasázeli 30 es, a když v každém setu došlo k jedinému brejku, vyhrál po dvouhodinovém boji Švéd 7-5 4-6 6-3.

"Myslím, že jsme oba skvěle podávali, obzvlášť v klíčových momentech. Ale odehrál jsem dobrý zápas, protože on (Almagro) hraje neustále agresivně a je těžké ho porazit," řekl Söderling.

Ve čtvrtfinále narazí na Davida Ferrera, který dnes porazil Yen-Hsun Lua a připsal si již 50. výhru letošní sezony.

- ATP 500 PEKING (Japonsko, tv. povrch, 2.100.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (07. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Murray (2-Brit.) - Montaňés (Šp.) 7-5 6-3
Söderling (3-Švéd.) - Almagro (Šp.) 7-5 4-6 6-3
Ferrer (8-Šp.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-3 3-6 6-1
Ljubičič (Chorv.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist