Nadal ani Federer v deštivém Londýně nezaváhali

28. 6. 2014, 17:17
Aktuality 328
Rafael Nadal i Roger Federer si dnes v Londýně zajistili postup do osmifinále Wimbledonu. Nadal sice i ve svém třetím zápase prohrál úvodní set, další tři ale získal bez problémů a Kazacha Kukuškina porazil 6-7 6-1 6-1 a 6-1. Federer přehrál bez ztráty setu Kolumbijce Giralda.
Rafael Nadal (© AELTC)

Rafael Nadal, který hrál třetí kolo Wimbledonu poprvé od roku 2011, měl pomalejší start už v předchozích duelech proti Martinu Kližanovi a Lukáši Rosolovi a roli jasného favorita nepotvrzoval v prvním setu ani dnes proti Michajlu Kukuškinovi. Podání si sice Španěl bez problémů hlídal, podobně se ovšem vedlo i jeho soupeři, který pro sebe sadu získal v tie-breaku.

Stejně jako v prvních dvou kolech se ale ani dnes překvapení na úkor zdejšího vítěze z roku 2008 a 2010 nekonalo. Od stavu 1-1 ve druhém setu Nadal zápas jasně ovládl. Ziskem sedmi her v řadě vyhrál druhé dějství a získal náskok ve třetím, v němž Rusa s kazašským pasem nechal rovněž uhrát jediný game. Stejně pak Kukuškin dopadl i ve čtvrtém setu, a tak se s Wimbledonem rozloučil porážkou 7-6 1-6 1-6 a 1-6.

"Na začátku hrál (Kukuškin) dlouhé údery, nedělal chyby. Hrál hodně agresivně a já po svém druhém podání udělal pár nevynucených chyb," komentoval své problémy v úvodním setu Nadal, který zápas ukončil s vynikající bilancí 41 vítězných úderů a pouhých dvanácti nevynucených chyb.

"V tie-breaku jsem nepodával nejlíp, a bez servisu jste v tie-breaku proti dobře hrajícímu soupeři bez šance. Jsem rád, že potom, co jsem v posledních dvou letech vypadl v prvním a druhém kole, si zase zahraju ve druhém týdnu. Hraju dobře, věřím si, mám dobrou taktiku na kurtu a bojuju o každý míč," dodal.

Příštím soupeřem Rafaela Nadala bude Nick Kyrgios, který dnes v Londýně vyřadil Jiřího Veselého.

Roger Federer zatím na rozdíl od svého velkého soupeře prochází letošním Wimbledonem suverénně. V úvodních dvou kolech ho o set nepřipravili Ital Lorenzi ani Gilles Muller, a stejně dopadl také Santiago Giraldo. Kolumbijec si po prohraných dvou setech ve třetím konečně vypracoval za stavu 3-3 brejkboly, ale favorizovaný Švýcar je nejdříve odvrátil, poté sám prolomil Giraldovi servis a po 81 minutách zápas čistou hrou ukončil.

"Dobře jsem dostartoval a hned ho brejknul. Měl jsem zápas pod kontrolou až do poloviny třetího setu, kdy měl dva brejkboly," pochvaloval si Federer, kterého před rokem překvapivě vyřadil Ukrajinec Stachovskij. "Moc mě těší, že tu postupuju. Loni jsem prohrál ve druhém kole, takže jsem si vědom, že na tomto povrchu umí být někteří hráči nebezpeční," dodal.

O čtvrtfinále si sedminásobný vítěz Wimbledonu zahraje se Španělem Tommym Robredem, který dnes v pěti setech vydřel postup přes Poláka Jerzyho Janowicze.

 

Výsledky - Wimbledon - muži (tráva, dotace 25 milionů liber):
Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:1, 6:1
Federer (4-Švýc.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 6:1, 6:3
Raonic (8-Kan.) - Kubot (Pol.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 6:2
Robredo (23-Šp.) - Janowicz (15-Pol.) 6:2, 6:4, 6:7 (5:7), 4:6, 6:3
Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - González/Lipsky (Mex./USA) 3:6, 6:1, 3:6, 6:3, 11:9
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

328
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je paradoxné, ako Rafovi neprajníci upozorňujú na fakt, že umpire rozhodcovia majú dvojitý meter..A pritom ho oni sami uplatňujú, pri sťažnosti na prekročený limit, kedy tendenčne vypichujú len jedno meno..Dvadsať sekund na GS totiž prekračuje vacsina hráčov..Každý počas zápasu medzi výmenami (rozumej bežnými) aspoň sem-tam tento čas prekročí..Súd nepozná menej a viac vinného, pozná len nevinného a vinného..Takže ak niekomu naozaj vadí porušovanie pravidiel vo všeobecnosti, naozaj nerozumiem prečo hovorí iba o Nadalovi..Lebo v tom prípade to vyzerá tak, že nejde ani tak o pravidlo, ale o zaujatosť voči hráčovi..

Nehovoriac o tom, že sa rieši somarina..Je to ako sťažovať sa pri futbale, že mužstvo zdržuje pri hodení outu..Áno vážení, aj na toto existuje časový limit, kedy má futbalista hodiť loptu do hry..Mal by sa riešiť tenis a nie trucovito hladat vsakovaké výtky na hráča, ktorého nemusime..
Reagovat
Roger_Federer
Do 20 minut ti tady Rafaeoli napise neco ve stylu

"Presne tak"
a
za 30 minut Nikki ti na to da like...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je nehoráznost mít stejný názor,že?
Reagovat
Stan_Borowitz
Není, ale když je ten názor tak totálně mimo, pak někomu může připadat až legrační, jak předvídatelné jsou některé reakce jeho souvěrců...
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby se to i Nadalovi stávalo jen sem-tam, tak to nikdo neřeší. A každý soud samozřejmě rozlišuje, zda někdo zákon porušil jednou, nebo ho porušuje systematicky, odvíjí se od toho výše trestu. Tenis nelze srovnávat s fotbalem, jsou to úplně jiné typy sportu.

Tak co tam máš dál?
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalej tam mám napríklad to, že ak niekto kritizuje porušenie pravidiel, mal by hájiť rovnaké princípy aj u ostatných a nie ospravedlňovať to mierou, keďze tu už korčuľuje na hrane pokrytectva..

Súd trestá všetkých, ktorí porušia zákon, nie len toho, ktorý ho poruší vo velkej miere..Tak funguje súd..To bola pointa mojho prispevku, myslim ze to nebolo tazké pochopit..

Akonáhle nám nevadí mierne porušenie pravidiel, tak sa nemožeme oháňať moralizmom pri porušovaní praviediel vo vacsej miere..

Este nejaké nejasnosti?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, pokud přistoupíme na tvou logiku nulové tolerance, se kterou nemám já osobně problém, tak by Nadal měl být diskvalifikován z řady turnajů za zakázané koučování během zápasu a v každém gamu každého zápasu přijít o několik fiftýnů za opakované překračování časového limitu.

99% ostatních tenistů by dostalo napomenutí, sem tam někdo trestný fiftýn.

Spokojen?
Reagovat
Mayo
kto vie čo mu toni huláka počas zápasu okrem vamos :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokial v pravidlách oficiálne stojí, ze za dokázané koučovanie bude hráč z turnaja diskvalifikovaný, tak potom áno..Hoci, popravde to tam nestojí a tazko by sa to dokazovalo, ze áno..

Rovnako tých 20sekund..Nadal to pravdepodobne celkom vedome a celkom casto porusuje..No nie je v tom sám..Takze tu platí..Bud budú potrestaní vsetci a vzdy alebo nikto a nikdy..Druhú variantu mozeme vidiet v sucasnosti a je paradoxne "spravodlivá"..
Reagovat
smazaný uživatel
A áno, dopočul som sa, že belgickej tenistke zobrala rozhodkyňa za zdržiavanie prvý servis..To dievča sa može citit právom ukrivdená, kedže vacsinou alebo teda vzdy (nepocul som o podobnom pripade) to konci len pri varovaní..
Reagovat
J.M.
Samozřejmě, že soud rozlišuje. A nejen v počtu provinění, jak správně píše Stan, ale i v míře. Jestli někdo zabije jednoho člověka nebo desítky, jestli má řidič po nehodě v krvi půl promile nebo čtyři, je to rozdíl, a soud podle toho vyměřuje trest.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se ptáte, proč antukového krále přirovnávám ke známému bouřlivákovi. Spojitost tu však je - oba ve své době narušovali obraz tenisu coby "sportu gentlemanů". Oba sice měli a mají hodně fanoušků, ale i odpůrců. Kritici obou hráčů mají důvody proč - McEnroe se hádal s rozhodčími a měl časté výbuchy hněvu, Nadal se zas šťourá, heká a svými prohlášeními, že by mělo být víc antukových turnajů nebo že by se TM neměl hrát v hale (kde mu to moc nejde) dostává do střetu zájmů.
Kontrast je navíc o to silnější, že oba ve svých érách čelili soupeřům, kteří by se dali označit jako "ztělesnění tenisu". Jsou jimi Borg a Federer. Borga lidé obdivovali za jeho ledový klid při zápasech, Federerův tenis by se dal označit jako "tenisový balet". Oba hráči jsou obdivováni za víc věcí, samozřejmě.
Nadal tak nedosáhne úcty a autority takového rozsahu jako Federer.
Reagovat
Mayo
amen
Reagovat
Matti
Možná nedosáhne. A možná ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hádky jsou fakt trapný, horší než hádky 13 letých děcek na FB na téma Ronaldo/Messi... Co bych dal za návrat (oproti tomuhle) intelektuálních konverzací Fandina-slacker. Radši se znova podívejte na tohle https://www.youtube.com/watch?v=jJV-mF6chSg

Osobně si nedokážu představit, že bych takhle žral chlapa.. nad tou Ančou člověk může aspoň zaslintat
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po nekompletním třetím kole turnaje ve Wimbledonu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do čtvrtýho kola; dvě hvězdičky znamenají, že hráč je ještě ve třetím kole:

1. Nadal 12670 (+8260) *
2. Djokovic 11310 (+6900) *
3. Wawrinka 5500 (+1090) **
4. Federer 5080 (+670) *
----------------------------------
5. Berdych 4410
----------------------------------
6. Ferrer 3875 (-535)
7. Raonic 3380 (-1030) *
8. Del Potro 3360 (-1050)
9. Murray 2860 (-1550) *
10. Isner 2735 (-1675) **
11. Dimitrov 2730 (-1680) *
12. Nishikori 2690 (-1720) **
13. Gulbis 2680 (-1730)
14. Gasquet 2370 (-2040)
15. Fognini 2235 (-2175)
16. Tsonga 1910 (-2500) *
17. Anderson 1835 (-2575) *
18. Robredo 1720 (-2690) *
19. Dolgopolov 1680 (-2730)
20. Monfils 1660 (-2750)
...

Tomáš Berdych sice ve Wimbledonu nečekaně vypad už ve třetím kole s Cilicem, ale v žebříčku se přesto posunul na pátý místo a má poměrně slušnou šanci si ho udržet.
Tomáše by ještě mohlo předstihnout 5 hráčů (Raonic, Murray, Isner, Nishikori, Dimitrov), ale jen v případě, že by získali titul. Pokud tedy Wimbledon vyhraje Djokovic, Nadal nebo Federer zůstane Tomáš pátý i nadále ...

Nadal si na čele žebříčku opět navýšil náskok a k udržení prvního místa mu stačí bud postoupit do semifinále nebo když titul nezíská Djokovic ...

Pokud lonskej vítěz Murray nepostoupí aspon do semifinále může ještě vypadnout z první desítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne nejlepsi je, kdyz mistni elego fanatici zacnou psat neco o zaslepenosti, zboznovani s sveho idolu a fanatismu :-D
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ty osobne si uz leta nadherna ukazka fanatickeho hatera Federera, cokoliv sem napises lze brat jen jako pokus o provokaci, jinak to ma nulovou myslenkovou uroven..
Reagovat
smazaný uživatel
Když dojde na zápas Roger-Rafa, Roger at hraje dlouhe udery :) a Rafa je bez šance
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, dnes s ním jdu na večeři, tak mu to vyřídím.
Reagovat
Roger_Federer
Co dame? Cinu?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jo. A po večeři spolu budeme házet flašky po servírce, abys nevyšel ze cviku.
Reagovat
Roger_Federer
Sory to uz neco mam, jsem domluveny z Rafou, budem trenovat servis bez toho potahovani gatek.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, tak se budu muset uskrovnit a spokojit se s tou trojkou s Anou a Sabine. Snad aspoň přijde Winger, abych na ně nebyl sám.
Reagovat
Rafaeoli25
Když je to tak jednoduchý proč to nehraje a Rafu nevyklepává? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Má rád náročné výzvy, tak asi zkouší, jestli by to nešlo i jinak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděně gratuluji Rafovi k vítězství, byl to skvělý zápas z obou stran. Je dobře, že zatím se každý z Rafových soupeřů vybičuje k maximálnímu výkonu a dokážou tím pádem předvést úžasné výměny během hry. Zatím má Rafova hra stoupající tendenci a těším se na další zápasy. Netvrdím, že i jiné zápasy nejsou stejně kvalitní, ale nelze sledovat vše.
Doufám, že dojde k očekávanému zápasu Roger - Rafa. Roger zde vypadá, že zde má také formu, takže by to mohl být lahůdkový zápas turnaje. Rogera pro jeho tenisovou kariéru respektuji, takže pokud vyhraje jenom ukáže jaký je to pán tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Lehce jsem si pročetl diskusi k zápasu Rafa-Lukáš a na to znám jedno rčení : ?Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod?
Lukáš hrál první dva sety famozně, ale pak Rafa ukázal větší chut dotáhnout zápas do vítězného konce. Možná satisfakce tam hrála nejspíš také roli.
Z pohledu Lukáše bych to viděl asi takto : 2x si zahrál na centrálním dvorci, zažil skvělou atmosféru, dokázal si, že tenis umí, jednou vyhrál a bude mít co vzpomínat na celý život. Navíc si na prvním zápase udělal jméno v tenisové rodině.
Z pohledu Rafy : je to jeden zápas z mnoha v této sezoně.

Dokonce i švýcarští funkeři k prvnímu zápasu udělali zajímavé video, všímavější si jistě všimnou souvislostí, tak dobrou chut pokud jste dnes ještě neobědvali :)

https://www.youtube.com/watch?v=HQij9UjSVn4
Reagovat
J.M.
Rogerovu formu bych moc neodhadoval. Vyhrává bez problémů, ale to je tím, že má zatím slabé soupeře. Giraldo byl úplně mimo. Roger zatím nic moc vynikajícího nepředvádí kromě tradiční solidnosti a zkušeností. Zejména obrana je hodně pochybná, když mu výjimečně párkrát za zápas byli soupeři schopni zahrát něco, co mu nešlo přímo na ruku, tak už nestíhal. To mu s kvalitnějšími soupeři neprojde. Bohužel ten věk už je na něm znát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se líbil ještě jeho servis, vypadal kvalitnější než v poslední době, ale samozřejmě pro něj platí totéž, co píšeš. Je otázka, co se s tím servisem stane, až proti Federerovi nastoupí lepší soupeř, který pár povedenými returny nahlodá jeho psychiku.
Reagovat
J.M.
Ano, servis je asi zatím jeho nejlepší úder.
Reagovat
smazaný uživatel
OBS je psychická nemoc, která svazuje, opravdu hodně svazuje. Myslím, že v tom má povolení. Kdyby mu to zakázal kdokoli, neodehrál by nic.
Reagovat
smazaný uživatel
OKP. pardon za tu zkratku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že je to OCD, na začátku kariéry hrál bez rituálů (french open 2005) vyhrál, to samé letos, když byl zraněný ve finále AO. Kdyby to bylo OCD tak to musí dělat nehledě na zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
když jsem byl menší, tak jsem tím trpěl a i ted mě to občas přepadne. Ale jsou situace, kdy to neudělám i když mám to nutkavé chování. cože je například na veřejnosti.
Pokud je to OCD tak mám za to, že v hlavě má alarm, že pokud to neudělá, nevyhraje. A to uplně stačí.

Možná to nebylo tak hrozně tehdy, ale nevím, že by to na letošním FO nedělal. Co se týká AO, mohlo se stát, že kvůli zranění si přestal věřit, že vyhraje, a myslím, že to stačí na to, aby rituály byly zbytečné.

kdo ví..
Reagovat
Stan_Borowitz
Není to nemoc, je to porucha. Jinak máš pravdu a mně jeho rituály nevadí, pokud se s nimi vejde do mezí stanovených pravidly. Na druhou stranu chápu, že někomu mohou připadat některé z nich ne zrovna vhodné k nedělnímu obědu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, porucha :)
Ale myslím si, že za těch 9 let se na to už dá zvyknout :))
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem kde je problem, preco sa nezavedie casomer, pricom pri prekroceni limitu urceneho na podanie to odtrubi, hracovi sa zoberie automaticky bod a rozhodca je v pohode lebo sa odvola na techniku...a vsetko je jasne, pravidlo sa dodrzuje a bodka...
Reagovat
J.M.
A během limuitu se stane něco nečekaného, neklid v hledišti, soupeř na returnu zdržuje zavazováním tkaničky, sběrač se motá na kurtu při lovu zbloudilého míčku, větrný poryv vytvoří z povrchu antuky písečný vír, který hráče zaslepí... Je spousta situací, kdy je potřeba, aby nad limitem bděl člověk, který to subjektivně posoudí. Pokud by to tedy nebylo tak, že se prostě hraje do limitu děj se co děj, i kdyby padaly trakaře. Což je taky možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo tady nepopírá, že Nadal porušuje pravidla. Hlavní problém je v ATP organizaci, která mu to toleruje, kdyby na něj zatlačila, sebrala mu občas nějaký ten fiftýn, tak by přestal. To je jako simulování ve fotbale, když za to nejsou tresty, tak to budu dělat dál. Tak kritika by spíše měla být směřována na ATP, kde je slušný bordel ... A neustále kritizovat Nadala za rituály je opravdu k smíchu, člověk by řekl, že si tenisoví "experti" na TP za těch cca 10 let zvyknou ...
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Zpočátku Nadal to pravidlo dodržoval, ale potom se začala jeho porušování tolerovat, rychle se ustoupilo z původního záměru nelítostně trestat zdržování a Nadalovi tedy nic nebránilo v návratu ke svému "standardu".
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, hlavní vina je na ATP v tom, že důsledně netrvá na dodržování pravidel, která sama stanovila.

Ale slušný člověk podle mne zákony a pravidla respektuje tak nějak sám od sebe. Občas může nějaké porušit, nejsme roboti a někdy to prostě okolnosti vyžadují, ale systematicky se jim vysmívat není morálně v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
ATP, FIFA, IIHF všechno firmy, které všechno dělají pro bussines a rozházet si něco s nejlepším hráčem na světě? Šli by sami proti své majetnické filozofii.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas. Je to na divácích. Dokud to budou tolerovat, pak nebude ani ATP nic tlačit k tomu, aby na pravidlech trvala. Je to jako v politice, je jen zrcadlem stavu společnosti.
Reagovat
steve79
Už se se několik let divím, že mu to rozhodčí tolerujou. Proč jsou tedy pravidla? Aby se čekala než si sáhne rukou do zadku a pak následně očichal?? Takto se hráč, kterýho nikdo považuje za nejlepšího hráče historie nechová.
Reagovat
Amputace
A zase. Dělá to deset let a někteří se nad tím budou stále pozastavovat. Obsese, nic jiného.
Reagovat
r.Fever
aha, takže tu asi platí premlčacia lehota, robí to už 10 rokov, takže môže aj ďalej :) už chápem.
Reagovat
Amputace
A proč by to dělat nemohl? Existuje snad pravidlo, které by mu zakazovalo rituály?
Reagovat
steve79
At si to dělá, ale at to dělá v limitu. O to tady jde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Od 26(21) sekundy ano.
Reagovat
r.Fever
Amputace, my tu všetci hovoríme o dodržovaní časového limitu. Nie o nejakých rituáloch, akokoľvek prapodivné sú.
Reagovat
Amputace
Tak si přečti nadpis příspěvku uživatele steve79...
Reagovat
r.Fever
ten som si nevšimol, ale práve kvoli tým rituálom porušuje pravidlá = nedodržuje čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Obsedantně kompulzivní porucha není sranda. Kdyby to neudělal, nebyl by psychicky absolutně schopen hrát. Sám jí mám, ne takhle rozvinutou, ale občas i mě to občas rozhodí.
Reagovat
J.M.
To je ale jeho problém. Jestli je to něco, co mu neumožňuje, aby hrál tak, jak vyžaduje profesionální okruh, tak ať na něm nehraje. Stejně tak když má někdo třeba natržené šlachy, tak je to smůla, věc k politování, ale s takovým postižením na téhle úrovni hrát nemůže.
Reagovat
J.M.
Navíc to, že by bez toho nebyl psychicky abcolutně schopen hrát, není pravda. Viděl jsem i v posledním roce jeho zápasy v deblu i singlu, kde to nedělal. A hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
To nic nemění na tom, že Nadalovy rituály jsou nevkusné (slušně řečeno).
Reagovat
Amputace
Nevkusná je i Ordinace v růžové zahradě, stačí to však říci jednou, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Už ti docházejí argumenty a proto se začneš ohánět mýdlovou operou :-D
Reagovat
steve79
Divím se, že má Rafa ještě odvahu podat někomu ruku, když se celej zápas někde hrabe:D
Reagovat
Amputace
Argumenty? Vůči čemu? Vůči tomu, že jsou Nadalovy rituály nevkusné? Jsou. A dál? Poukazovat na to stále a stále dokola, to je posedlost. Tak se na jeho zápasy nedívej, nikdo tě nenutí tento nevkus snášet, stejně jako tě nikdo nenutí sledovat nevkusné seriály.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím v kritice Nadalových rituálů žádnou posedlost, nevidím nic špatného na konstantování, že jsou tyto věci nevkusné.
Na Nadalovy zápasy se podívám, protože je výborným tenistou, ale ty rituály mu škodí na jméně.
Reagovat
Amputace
Je rozdíl mezi konstatováním a neustálým omíláním toho samého - to je posedlost.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, Ordinace v růžový zadeli, Cesty domů a další sra.ky našich současných veleautorů jsou mnohem horší než jeho tisíckrát opakovaný rituály :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tys nám tu ještě chyběl :-D
Pokud si myslíš, že se dívám na Ordinaci, Cesty atd., tak jseš na omylu!
Navíc proč jsem pletete (ty a Amputace) mýdlové opery, které s tenisem nemají žádnou spojitost? Asi proto, že už nevíte, jak omluvit Nadalovu nevychovanost :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Aha, takže nejlepší hráč historie se nemá určovat podle úspěchů, ale podle toho, že dělá rituály, který někomu vadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Like:-)
Reagovat
Roger_Federer
Rafaeoli25 a Nikkki...;), komedie velika.
Reagovat
Amputace
Psal jsem to už jinde, ale tady a ve vztahu k diskuzi, která se rozběhla na základě porušování pravidel, se to hodí spíše sem. Mně připadá, že tím, jak někteří fanoušci Federera neustále poukazují na nějaké Nadalovy nešvary, neustále mají to nutkání a vykazují takřka obsesivní chování v nacházení různých jeho prohřešků a přestupků, se dopouštějí nešťastné idealizace své vlastní modly. V těch hanlivých repeticích je ve skutečnosti ukryto úplně jiné sdělení: "Roger je (na rozdíl od Nadala, který má tolik chyb) vrcholem ctnosti, vrcholem sportovního chování, vrcholem lidství a nikdy nedostižným příkladem slušnosti." Budiž, myslet si to mohou, je ovšem smutné, jakým způsobem to dávají najevo.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesný popis, je to smutný :(
Reagovat
Roger_Federer
To je jen tvuj nazor..Pravda se spatne posloucha, lidem kteri ji nechteji slyset..Pravdou je ze by se nikomu nemelo tolerovat to co jinym se netoleruje (Van Uytvanck)..O tom jaky je Nadal, nebo Federer clovek si udelejme kazdy nazor sam.
Reagovat
Amputace
Já ale nepopírám, že mnohé z toho, co píšete, pravdou je - zdržování, rituály. Mě ovšem zaráží s jakou vehemencí a snad až posedlostí tuto opakujete a rvete takřka do každého svého komentáře vztahujícího se k Nadalovi. Nepřipadá mi to úplně normální a něco za tím podle mě musí být.
Reagovat
smazaný uživatel
STRACH!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
A čeho se bojíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Zakopaný pes je v tom, že Nadalovi zdržování rozhodčí tolerují, což u jiných hráčů nečiní, protože nejsou hvězdami.
Reagovat
Rafaeoli25
Já mám na Federera taky svůj názor, nemám ale potřebu ho tu den co den sdělovat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Je fakt tak těžké pochopit rozdíl mezi tím, mít a nemít na někoho názor, a tím, že někomu vadí, když se hráči toleruje systematické porušování pravidel? Nejde jen o to překračování časového limitu, je tu ještě nepovolené koučování ze strany Toniho během zápasů (jednoznačně prokázané). To jsou prostě nefér praktiky a hráče, který se jich systematicky dopouští, si nemůžu vážit, i když jinak je mi třeba docela sympatický.
Reagovat
smazaný uživatel
A Stan udeřil hřebíček na hlavičku, Rafa se profiluje jako hodný kluk,přitom porušuje pravidlo jak člověk Gulbisova typu. Na Rogera můžete mít stokrát svůj názor, ať je zmije nebo ne, ale žádná pravidla neporušuje, to samé Murray a Nole už taky omezil své driblování.
Reagovat
J.M.
Strýček Toni to dokonce sám přiznal a jediné, co k tomu řekl, je, že je dost starý na to, aby se s tím tajil. Neboli - já si vybírám pravidla, která budu respektovat, a která ne. Dodržovat budu jen ta, která nekolidují s mým úspěchem. To je pohrdání fair play, pohrdání soupeři (bez ohledu na spoustu řečí, kterými vyjadřuje respekt k soupeři), pohrdání těmi, kdo je živí a kdo nastavili pravidla, na kterých se se svými chlebodárci dohodli, pohrdání čímkoli jiným než vlastním úspěchem. Který je tou nejdůležitější hodnotou, důležitější než dohodnutá pravidla, rovné podmínky, férovost a čest.

Toto si vážit nelze a je to otřesný příklad pro nastupující generaci hráčů a společnost vůbec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je fakt smutné, jak hluboko mohou někteří dříve rozumní diskutující klesnout ve snaze obhájit neobhajitelné.

Jediné, s čím souhlasím, je, že i mně připadá trapné poukazování na ty rituály, jakkoli podivínské jsou. Pokud se vejde do časového limitu a neporuší přitom zákon či pravidla hry, tak ať klidně těch 25(20) sekund dělá Nadal, co chce.

Ale od 26(21) sekundy prostě porušuje pravidla, a to možná zcela záměrně s cílem diktovat své tempo hry, vyvést soupeře z rytmu. Do hlavy mu nevidím, ale výsledně to tak působí. Stejně jako některé ty baby řvou, aby soupeřku vyvedly ze soustředění, a ne proto, že "do úderu dávají všechno", jak jejich apologeti tvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to tak, já si o Rogerovi žádné iluze nedělám, působí na mě jako, že všechno dělá na kameru. Jenomže Fedex mi to vynahrazuje svým tenisem, který se přesně hodí do toho slovíčka tenis. Nedávno v hospodě jsem se o tom bavil s lidmi, co tenis sledujou jen tak po očku, co se naskytne na ČT Sport (nejsou ovlivnění ničím, jenom hrou řekněme) a ti mi sami tvrdili, že Fedex je prostě symbolem tenisu, manuál jak hrát vrcholově sport s elegancí a ani se nezapotit.
Přišel Nadal se svými podivnými rituály, zvláštní plachou povahou a jenom bránil a bránil od základní čáry přičemž vracel na druhou stranu kopce, velmi účinné, ale nekoukatelné. Tak se nediv, že tolika lidem je trnem v oku, zvlášť když si hraje na gladiátora a velice pokorného člověka a přitom v soukromí je víc věcí, kterých se bojí, než nebojí a s každým je kamarád, dokud neprohraje (to je samozřejmě problém i Rogera)
Reagovat
smazaný uživatel
Abychom si rozumněli, někomu gladiátorský styl hry vyhovuje a líbí se plachá povaha (sám jsem spíš taky takový), ale tenis byl odjakživa sport gentlemanů, kam patří winnery (vždyť tenis pochází z povrchu, na němž se s takovou hrou počítá) kam patří spíš Rogerovo nepropocené triko a jeden winner za druhým, než Rafovo sahání na trenky a neprostupná defenzíva.
Reagovat
Amputace
Tohle naprosto beru - pokud se pohybujeme čistě v rovině tenisu, tak s tímhle nemám problém. Pokud jde o moji zkušenost znám zase případy lidí, kteří tenis prakticky nesledují, ale když viděli nekonečné výměny z Djokovičem, bavilo je to. Jeden dokonce pronesl legendární větu: "Mohlo by to být ještě delší." :D Ale to uvádím spíše pro pobavení, nechci tím na nic narážet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono některé ty hot shoty jsou opravdu spektakulární, jenomže problém je ten, že pak následuje 90% výměn bez větších invencí a jenom takové pinkáníčko. Ale proti gustu, žádný dišputát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, každému se líbí něco jiného, kdyby to byla taková nuda, nebylo by na jejich zápasech vyprodáno.

Mně se taky Rogerův tenis líbí víc, ale respektuji efektivitu Nadalova tenisu, která je v současných podmínkách samozřejmě daleko vyšší. Mně vadí, že si přitom pomáhá porušováním pravidel, podle mne to nemá zapotřebí.
Reagovat
Amputace
Stan: Ano, mě jeho prodlevy také mrzí. Když bylo to pravidlo čerstvě zavedeno, Nadal podstatně zrychlil, pak byl párkrát napomenut a dával si na to pozor. Ale poté to začali rozhodčí tolerovat a Nadal se rychle vrátil do starých kolejí. Je to škoda.
Reagovat
spaniel
Vy jste neskutecni. Zaslepenci, kteri jsou schopni do padni to obhajovat porušování pravidel. V te anketě na sport.cz hlasovalo 16000 lidi a 91% si mysli, ze Nadal zdržuje. Takze podle tebe 14560 die hard fanousku Federera? To ma chudák Nadal spatne, myslel jsem ze ma vic fandů. Anebo jen ne kazdy je tak zaslepeny jako tech par tady.
Reagovat
Amputace
Četl jsi vůbec, co jsem napsal?
Reagovat
spaniel
Jiste, tahas do toho Federera a jeho fanousky a podle tebe cele toto rozpitvavani a kritika je jen pro to, abychom ukázali o kolik je Roger lepsi. Problem je, ze to neni o Federerovi, ale o Nadalovi, o tom jak porušuje pravidla a jak se mu to toleruje. A nejen ze mu to tolerují rozhodčí, ale i jeho stadecko, ktere by klidne změnilo a deformovalo cely tenis, jen aby to vyhovovalo Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/587355-rosol-s-federerem-se-pustili-do-pomaleho-nadala-koukalova-sestrelila-spoluhracku.html#hp-sez

To se jen tak nevidí, co ta nula Rosol vypoti za moudra, je vidět, že má v hlavě seno a nemůže unést porážku. Ale, že to má zapotřebí Roger, který s Rafou hraje na okruhu už 10 let a jeho rituály zná jak svý boty, se mu divím.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nula Rosol" .. proč? Protože řekl svůj názor, který mu ještě potvrdil i Federer? No to je síla, neříkám, že je Rosol sympaťák bez chybičky, ale máme alespoň jednoho sportovce, který říká, co si myslí.. Jednoho jediného v célé desetimilionové zemi, tak drž hubu a nekop do něj pokaždý, když něco pronese.. a kór, když to zrovna i dává smysl.. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
...Nadalovi nejenže toleruje porušování pravidel, ale nesmí se už za to ani kritizovat a kdokoli...
Reagovat
Stan_Borowitz
Sorry, to patří pod můj příspěvek.
Reagovat
tito
Psal jsem to již jinde. Během zápasu běžela statistika pauz mezi podáními. Rosol 20 sec, Nadal 25. "Výrazně déle" či "minutu" ten rozdíl rozhodně nepřipomíná. Ale chápu, že pokud je v případě Rafy něco, do čeho se lze strefovat, tak jsou to jeho rituály. Je to podstatně snazší, než přijmout prohru. Velikost hráče se pozná hlavně podle toho, jestli je schopný ji unést. Trocha sebereflexe by neškodila. Je legrační, že v roce 2012 po vítězství žádná taková hláška nepadla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvoje čísla nemůžu potvrdit ani vyvrátit, akorát když kydáte na Rosola, tak kydejte teda i na Federera, jaká to je nula se senem v hlavě, že si dovolil kritizovat (v rámci veškeré slušnosti) váš idol. Podle mě chybí sebereflexe spíš fanouškům Nadala, kteří si nedokáží přiznat, že by mohlo být něco špatně i na jeho straně..
Reagovat
tito
Ale to já přeci netvrdím. Uvedl jsem jen statistiku z toho konkretního zápasu. Připadalo mi směšné jak z pohledu toho nadhodnocování, tak v kontrastu s rokem 2012, kdy se po výhře dmul jak krocan a nic takového nepadlo. A že těch rozhovorů pro tisk měl více než dost. S Rogerovo vyjádřením problém nemám. Rafa má bezpochyby delší prodlevy mezi výměnami, samotnému mi to vadí, ale odsud posud. Někdy se zbytečně až moc přehání a víc je přání otcem myšlenky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud byl průměr u Rosola 20 sekund, tak ani jednou nemusel porušit pravidla, pokud u Rafy 25, tak s největší pravděpodobností překročil pravidla mnohokrát. O to tady jde. O to, že se někomu toleruje systematické porušování pravidel, protože je hvězda.
Reagovat
Stan_Borowitz
S ohledem na upřesnění limitu (nevěděl jsem, že je na GS kratší, i když to samozřejmě má logiku) odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil.

Pak tedy Rosol nemá právo Nadala kritizovat, když pravidla sám porušoval.
Reagovat
tito
palec hore! :-)
Reagovat
Denis92
Treba si vsak uvedomit, ze aj hrac na servise musi cakat na hraca na returne a Nadal si obcas dava nacas aj tam.. podla mna Rosol ma pravo na kritiku a opravnenu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych si to v takovém případě nechal hlídat a nejpozději ve 20 sekundě prostě servíroval bez ohledu na to, jestli je hráč na druhé straně "připravený", nebo ne. Kromě zranění, rušení diváky a tak, samozřejmě. Zajímalo by mne, jak by se k tomu rozhodčí postavili.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor ide o to, že 20 sekund nedodržiava tak 60-70% hráčov a vypichuje sa len Nadal..Celkom tendenčne..Ak niekomu vadí pravidlo, malo by mu vadit u vsetkých..Pravidlo však podla mňa nevadí, ľuďom vadí Nadal a preto prichádzajú s touto retorikou..
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, všechno jedině proti Nadalovi..
Reagovat
Stan_Borowitz
60-70% hráčů? To bude asi něco jako to házení flaškou po sběračích, zoufalé vytváření legendy. Reálně to bude tak 10-15%, stejně jako ta flaška letěla na zem a sběrač jen přišel, aby ji zvedl...

Nicméně se nedá vyloučit, že když hráči vidí, jak se porušování pravidel toleruje těm nejlepším, bude se tento zlozvyk šířit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i tak pořád nechápu, co je na tom vyjádření špatného. Prostě hraje pomalu.. když jsem včera viděl Kyrgiose, tak ten to tam servíroval snad za 10 sekund. Rosol prohrál a vadilo mu, že Nadal pomalu servíroval. A co jako? Vy jste zdegenerovaní těmi sportovci, kteří opakují a papouškují pořád to stejné dokola, jak je jejich soupeř bojovný, jak má pěkný účes a krásné oči, jak dokázal zabojovat, ale nezvládnul důležité momenty.. prostě klišé.. pak příjde někdo, kdo říká, co si myslí a vy se z toho zeserete, že co si to dovolil říct do novin... vzpamatujte se a berte to s nadsázkou..
Reagovat
smazaný uživatel
chudacik nadal a jeho fanusikovska obec neunasaju opravnenu kritiku...budte radi, ze sa to nedodrziava do bodky, ze tam nie je nejaky casomer, ktory po prekroceni casoveho limitu zapiska a tym padom dotycny straca bod...inak by nadal prehraval s kazdym, lebo tie jeho uchylky nemozu byt normalne...aby si niekto vonial zakazdym prsty s ktorymi si sprta v riti...
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, to je typické zbožštění idolu.

Navíc z těch udávaných průměrmých hodnot plyne, že Rafa buď celý zápas úplně přesně dodržoval hranici stanovenou pravidly, nebo ji prostě poměrně často porušoval. Za to nedostal ani napomenutí. Tak to prostě je a žádná apologetika s tím nic nenadělá. Kdyby začal Federer hrát na dva doteky míčku o zem, taky by se to tolerovalo, protože on je hvězda a vybírá míče vlastně hodně těsně po druhém odskoku, takže s tím nemusí mít nikdo problém, když je to jen takový jeho "rituál"?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom upřesním, že na Grand slamu je limit mezi výměnami 20 sekund, takže ty pravidla porušoval soustavně.
Reagovat
Denis92
Presne tak..takze take pravidla su uplne k nicomu ked sa mozu bez trestu porusovat..
Reagovat
tito
Jak jsem psal, samotnému mi to vadí. Ale když se tedy budeme držet toho 20 sec. limitu (well vencape), neznamená to v konečném důsledku to, že i Rosol občas tento limit překračoval, když měl průměr 20?
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten limit 20 sekund je na GS pro mě nepochopitelný, posunul bych jej na 25. Jinak, ta Rosolova prodleva mi přijde opravdu zvláštní, mně přišlo, že podával velmi rychle a často musel čekat na Rafouna, než se nachystá na return, takže to je spíš kvůli španielovým prodlevám na returnu než Rosolův rozmar.
Reagovat
tito
Ještě by mohlo sprchnout, abych nemusel kropit thuje- na jaře jsem zapomněl, do podzimu se mi nechtělo čekat- a je dnešní dopoledne dokonalé -DDD
Reagovat
J.M.
Taky mi to přijde jako hloupost. 20 sekund na GS, kde se hraje na 3 vítězné, tedy víc vyčerpávající zápasy, a 25 na ostatních turnajích, kde se hraje na 2 vítězné. Je jasné, že nechtějí, aby se to na GS moc natahovalo, ale poctivější by to bylo naopak.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda, oba měli být napomenuti a následně potrestáni. A Rosol samozřejmě tím pádem ztrácí legitimitu k té kritice, když dělal to samé, byť v menším rozsahu.
Reagovat
Denis92
Tak urcite to parkrat porusil aj Rosol..ale v priemere dodrzal pravidla, kdezto Nadal nie..ale to sa tyka aj dalsich hracov. Napr. Sharapovej to podobne toleruju..
Rozhodcovia maju dvojity meter - pravidla pre spickovych hracov neplatia tak prisne ako pre tych ostatnych..
Reagovat
Stan_Borowitz
A to je samozřejmě špatně. Zajímavé, jak jinak rozumní lidé, kterým jistě v běžném životě vadí, že pro některé "vyvolené" (politiky, nás boháče a další) zákony neplatí stejně jako pro ně, jsou naprosto stejnou situaci ochotni tolerovat ve sportu...
Reagovat
J.M.
McEnroe teď prý před pár dny říkal, že když je Nadal ten, na koho se kupují lístky, tak by mu to měli rozhodčí tolerovat.

To je naprosto šílený, neakceptovatelný výrok, tím John ztratil myšlenkovou legitimitu (pokud ji někdy měl).

Hvězdě se nemůže tolerovat to, co se jiným netoleruje. John zapomíná, že Nadal se tam, kde je, dostal z pozice, kdy hvězda nebyl, a kdy platila rovná pravidla pro něj i ostatní. Což se teď má změnit a současným i nastupujícím hráčům má být upírána možnost, aby se sami hvězdami stali tím, že v zápasech s hvězdou mají mít hendikep, a tudíž jim má být bráněno v tom, aby se sami časem stali těmi, na které si lidi kupují lístky. Tenisu už beztak zoufale chybí nastupující generace, budoucí hvězdy, a jedním z hlavních důvodů je i to, že krátkozrací pitomci, kteří si na tom snaží namastit kapsu, konzervují současný stav, kdy je hvězdám léta pomáháno v tom, aby je nikdo neohrožoval. Taková tenisová obdoba opoziční smlouvy, se všemi devastujícími důsledky.
Reagovat
dappe
Tady hlavně ani nejde o ten průměr, jako spíš třeba o těžké situace v zápase (breakpointy, shody atd.)...
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, dík za info, takže je to vlastně ještě horší...
Reagovat
Stan_Borowitz
To už se Nadal nejenže toleruje porušování pravidel, Ale nesmí se už ani kritizovat za porušování pravidel a kdokoli to zkusí, bude ostrakizován? To už vypadá jako nějaký kult osobnosti.

Z cca 4000 hlasujících čtenářů do dnešního rána si přes 90% myslí, že by Nadal měl své prostoje zkrátit. To je docela reprezentativní vzorek názoru diváků, nebo ani na nich už nezáleží?
Reagovat
smazaný uživatel
Ser na ni, jdem radši do tý čtverky
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, zas někdo dělá z komára velblouda

"Myslím si, že je důležité, abychom my hráli tak, abychom zápasy urychlovali a ne protahovali. Nerad bych ztrácel diváky jen proto, že hrajeme příliš pomalu,? uvedla švýcarská legenda.

Nepřipadá mi, že by se tímto vyjádřením "pouštěl" do Nadala. Vůbec ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Fajn, že víme, jak se Rog s Rosolem shodnou, o kanálech typu Rosola, Kližana, Rochuse, Tursunova a Koellerera, co ho urážejí nemám iluze a jsou u zadele d.menti, od Roga to ale bolí a je to o důvod víc, proč ho nemít rád :(
Reagovat
Roger_Federer
kanalech?..informace o pozivnim testu, normalne bezela svetem.Vim ze by sis ve sve zaslepenosti nikdy nic takoveho nepriputil, ta moznost tady je.
Reagovat
Rafaeoli25
Dokud něco není oficiální, je to jen ubohá pomluva, ale takoví smradi jako Koellerer nebo Rochus se samozřejmě neštítí ničeho a lidi jako ty jsou stejní jako oni..
Reagovat
Roger_Federer
:)..ja to nebudu tady zase rozepisovat..
Muj nazor je od cervence 2012 stejny.O zadne zraneni kolena neslo, Rafa mel "problem ze vzorkem", uklidili ho na pul roku a cele to zahrali do autu..
Jen takova otazka, oni si to vsichni vymysleli aby ho poskodili? Proc?, nebo spise jim vadi ze se k nemu pristupuje jinak bez v pripade jibych, protoze je to Nadal...?
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tvůj názor a protože ty ani oni pro něj nemáš důkazy tak se jedná o sprostou pomluvu, klidně jí tu opakuj třeba tisíckrát, pro mě jsi lživý pomlouvač..
Reagovat
Roger_Federer
Necekam te zrovna ty by sis mohl neco takoveho pripustit, jsi fanatik..Znova se te ptam, zjakeho duvodu by si Rosol, klizan, Rochus, Kollerer a dalsi vyjadrovali k teto veci? A oni se vsichni dohodli ze ho ocerni?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vulgární násilnický h.vado Koellerera ani nemá smysl komentovat, ani o Kližanovi a Rochusovi ale nemám lidsky žádný valný mínění, udělají zjevně cokoli aby byli vidět..
Reagovat
r.Fever
rafaeoli, tak Rochus, Rosol do toho vidia asi viac než ja alebo ty, nemyslíš ? oni nemajú dôvod vymýšľať si príbehy, to by im rýchlo skrslo hrebienok.. bez vetra sa ani lístok nepohne, a ty im tu nadávaš bez toho aby si sa obzrel za tým, čo vravia..

chceš dôkazy ? na TP ich nenájdeš. v Španielsku je v móde ničenie dôkazov, viď. prípad Fuentes a dopovanie vrcholových športovcov / Španielov.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty očerňuješ rád, fabulace a pomlouvání ti jdou dobře, jak už jsem ti jednou psal, taky o tobě můžu říct, že seš podvodník, bez důkazů, taky ti to asi bude vadit..
Reagovat
Amputace
Ta možnost je tady u každého.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, i u Federera pokud to potrebujes takhle.., a jsem si jisty ze by to ututlali uplne stejne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Odpověz prosím poctivě na tyto dvě otázky:

1. Je to porušování pravidel, nebo ne?
2. Je hra, ve které se někomu toleruje porušování pravidel, fair?

Velký hráč by měl mít pokoru a pravidla respektovat. Mě na Rafovi vadí, že tuto pokoru nemá. Tobě na Rogerovi to, že chce, aby se hrálo fair. Absurdní.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejlepší odpovědí na všechnu tuhle zlobu bude další wimbledonský titul :)
Reagovat
dappe
Nejlepší odpovědí by bylo přestat porušovat pravidla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak krásně stručně a jasně bych to taky chtěl umět říct! Tleskám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Požadavek na to, aby se hrálo fair, je zloba?

Toleroval bys Federerovi jako oukej hru 1 cm za lajny, protože to je jen o kousek?
Reagovat
Rafaeoli25
Jak můžeš proboha srovnávat out s tím jestli někdo podá o pět vteřin později? Jinak už jsem to tu psal, nevadilo by mi kdyby Rog i další podávali třeba s minutovou prodlevou..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale vždyť je to taky jen "drobné" tolerování porušení pravidel, n'est ce pas?

Ale tenis přece nehraje jen Roger a Rafa, uniká ti princip - že pravidla mají platit pro všechny. Jinak se mohou zrušit, ať si každý hraje, jak chce. Mně by vadilo, kdyby Roger porušoval pravidla a jsem rád, že se ozval.

Kdyby se podobně ozvaly hráčky v WTA, mohlo by se rychle skoncovat s nesportovním řvaním během zápasů. Jenže když každý vidí, že někomu se prostě unfair projevy tolerují, tak si nikdo netroufne se ozvat, aby na sebe nepřivolal hromobití nadávek jako teď třeba Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
Veškeré tyto útoky proti Rafovi vyplývají ze strachu z toho, že Rafa je na nejlepší cestě stát se nejlepším tenistou všech dob, a Rogerovci se s tím prostě neumějí srovnat. Takže se vytahuje jakákoliv špína, jakákoliv sebemenší odchylka od pravidel (která se mnohými porušují ve velkém,ale ti se přehlíží,jelikož neohrozuji Roga). Prostě dehonestovat úspěchy,výhry a dosažené výsledky. Já nezpochybnuji ani jeden z Rogovych GS ani tituly z okruhu. Fakt je to trapné.
Reagovat
Roger_Federer
Se zbavit pocitu ze nick Nikkki je jen dalsi alterego RAfaeoliho25..novej nick tady, stejny slovosled, nazory...nonono;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobrej postřeh...
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš fakt nemocnej :), překvapuje mě Stane, že si to myslíš i ty, jasně, mám tu min.sto nicků :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Neřekl jsem, že si to myslím, ale ta podoba je fakt zarážející. To je vše, co jsem řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
No promiň, já jsem ženská. A jsem šťastná za to,že jsem prilnula k Rafovi, obdivuji ho nejen jako tenistu,ale jako člověka. Stačilo číst jeho knihu,ale to lidi s omezenou kapacitou nepochopí. Oli25, taky tomu smejes???:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti ani nevim jestli se tomu mám smát, R_F mi přijde jako případ pro psychiatra..
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne lidem s omezenou kapacitou právě stačí "jen si přečíst knihu" a hned mají ve všem jasno. Takhle lidem stačilo "jen si přečíst" třeba Mein Kampf a už měli jasno v tom, že ten Áda je vlastně skvělej chlap, byli rádi, že k němu přilnuli a nějaké ty drobné excesy se Židy jsou jen třískami, co lítají při kácení lesa.

Pro jistotu dodávám, že to nadsázka, ale princip je stejný. Fanatická obhajoba neobhajitelného na základě iracionálních pocitů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem absolutní odpůrce Hitlera a ještě,že to byla nadsázka, to bys mě fakt vytočil:-). Knihu jsem četla loni, Rafu mám rada od Wimbli 08.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak nějak to bude. Proč se vlastně snažím něco vysvětlit Jehovistům?
Reagovat
Amputace
Já s tebou souhlasím. Je nepopiratelné, že od doby, kdy Roger přestal předvádět své optimální výkony a už nedosahuje výsledků z dřívějška, ta "agrese" vůči Nadalovi zesílila. Musí to být těžké, sám si to umím představit, jenom doufám, že během "odcházení" Nadala budou jeho fanoušci důstojnější.
Reagovat
Roger_Federer
Amputace, ja to vidim obracene..Chodim jsem x let a nikdy tady nechodilo tolik placek. Fandu Rafy, kteri se pokouseli sesmesnovat Federera a tenisty v letech 04-07..Vlastne si plne uvedomuju ze tuto nebezpecnou hru zde zacal Forehend v roce tusim 2012..od te doby se to vyvyji..Do te doby to zde bylo k celkem solidnimu cteni.
Reagovat
r.Fever
takisto už sem chodím dlho a kedysi tu bol počet Rafafans menší a mali oveľa kvalitnejšie príspevky ako terajší, plus neboli až takí citliví a neobhajovali každé Nadalove porušenie pravidiel. ale aký hráč, takí fanúšikovia, to je úplne normal
Reagovat
Amputace
Nemyslím si, že sportovec, kterému fandíš, má příliš společného s tím, jaký jsi člověk. To se dá říci o literatuře, kterou čteš, hudbě, kterou posloucháš, ženách, které si vybíráš atd. Ale to je asi jedno.
Reagovat
Matti
Naprosto totéž, se dá říct o fandech Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako neutrální člověk, kterému jsou Federerové a Nadalové u prdele, říkám, že lehčí los má Federer.. Nadal pokud náhodou zdolá Kyrgiose, tak proti Raonicovi s jeho průměrem dvaceti es na jeden game nemá šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Preboha FFF, preco ste zas takí precitlivelí?..

Áno Roger má lahký los, Andy detto, Rafa ho rozhodne nemá tazký..Ale prečo tie caviky zas dole?..Ked som na RG písal, ze má Nole v ceste do finále samých servismanov, tak to nikto nezobral v zlom, rovnako sa tu vyskytlo x prispevkov na margo Rafovho žrebu a nikto to nedramatizoval..No keď na Wimby napisem, že Roger má antukárov, tak sú z toho kilometrové vlákna..Reagujete jak podráždené ženské v prechode..

Apropos, neviem prečo si dopredu robíte alibi..Súčasná výkonnosť Rafu a Rogera vás moze pred prípadným SF naplnit sebavedomím..Navyše Rafova účasť v tejto fázy turnaja je otázna, trápi sa so súpermi, ktorých by Federer s velkou pravdepodobnostou zdolal 3:0..A to ze má 32 hrá na tráve mensiu rolu nez, kdekolvek inde..Jedno velké vitazstvo nad Nadalom este uhrá, preco nie práve tu alebo kde inde ako tu?..
Reagovat
smazaný uživatel
*Kde inde ak nie tu..
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně tedy připadají přecitlivělé obě strany zhruba stejně, jinak by se ostatně ta nesmyslná diskuse nemohla tak táhnout.

Mimochodem mám pocit, že na vytváření si preventivních alibi jsou tady jiní experti, kteří spatřují reálné soupeře v Kližanech a Thiemech...
Reagovat
smazaný uživatel
V Kližanovi asi tazko, ak narážaš na mňa..Ja som bol so zrebom na Wimby viac menej spokojný..

Thiema som sa obával, lebo Masters turnaj predtým hral špičkový tenis a v budúcnosti na antuke ešte urcite ukáže, že obavy boli oprávnené..Hoci jedným dychom som dodával, že Rafa na RG bude pre neho ešte velké sústo, Rafovi som v konečnom dosledku urcite veril..
Reagovat
Amputace
A kdo je podle tebe reálný soupeř? Giraldo nebo snad Lorenzi? Thiemi mi připadá talentovanější a více nevyzpytatelný než soupeři, které měl doposud Roger ve Wimbu - nic jiného jsem nenapsal, pokud tedy narážíš na mě.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsem zvědav, kdo se ještě ozve :-)

Mně je Rogerův los ukradený. Chce-li vyhrát Wimbledon, musí vyhrát všech sedm (?) zápasů, tečka. Jestli cestou porazí Nadala, s nímž má problémy vyhrávat, tím lépe (i když samozřejmě v takovém případě očekávám "argumenty" o Nadalově zranění, únavě a podobně). Pokud to nedokáže, tak na to nemá. To platí pro všechny. Los nelos.
Reagovat
Stan_Borowitz
jak jen mi mezi těmi "argumenty" mohl vypadnout těžký los :-))
Reagovat
r.Fever
Tej diskusie o žrebe sa z veľkej časti zúčastnili len spaniel a Rafaeoli s Amputací, ak som správne postrehol (a opravte ma ak nie).

Čiže 1 fanda RF a dvaja "nadalisti". Toľko k citlivosti.
Reagovat
Mayo
No čo teda dnes ? sakra nemám rád tie nedele wimbledonské
Reagovat
Mayo
Neskutočný Robredo, na tráve a do osemfinále to je pre neho veľmo dobré
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi súperi vyvolávajú čoraz širší úsmev na tvári..
Reagovat
Roger_Federer
Tohle je Wimbledon...je jedno z kym bude hrat realni souperi prijdou od semifinale..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Raonič už určitě zanedbatelnej soupeř neni, stejně tak Lopez nebo Stan, už čf bude pořádnou prověrkou pro všechny čtyři (Noleho čeká Čilič a Andyho Dimi)..
Reagovat
smazaný uživatel
A čo keď je to Wimbledon?..Ako to suvisí s tým, ze Roger má na ceste do SF zatial samých antukárov...Ale nech má, mne to je v podstate jedno, len konstatujem..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak má to z top4 nejsnadnější, to je fakt, na druhou stranu to jako výhodu neberu, najednou přepnout na těžší level neni jednoduchý, Rafa může bejt rád, že je dostatečně ošlehán už po prvních kolech..
Reagovat
spaniel
Proc se nevrátíme k RG a Nadalove ceste? :D
Reagovat
Denis92
Tiez nechapem, co sa tu zas spustilo na Rogerov los..Murray mal doteraz este lahsich superov.
Nadal mal na RG vydlazdenu cesticku az do finale. Teraz ma vo 4.kole hraca s wild card..
Reagovat
nitrotaj
Vydlážděnou cestičku ? Ferrer Murray Djokovič? S kým jiným by měl prosimtě hrát? S Berdychem nebo snad s Wawrinkou?
Reagovat
spaniel
Podle losu mozna vypadali posledni 3 kola těžce, ale realita byla uplne jina. Ferrer podle vlastních slov zapas vzdal a nebojoval. Murray na antuce neni jako na trave, i kdyz překvapil a Nole nenaplnil hrou očekávání. A souperi pred ctvrtfinale byla asi nejlehčí cesta co pamatuju.
Reagovat
Denis92
Tak do stvrtfinale mal uplne lahuckych superov. Ferrer je Ferrer a proti Nadalovi to vzdy prehra v hlave (obzvlast na GS).
Murray na antuke je polovicny Murray..ved to vidno aj na vysledku.
O finale sa uz nebavim, hoci Djokovic tiez hral vselijako..
Reagovat
Rafaeoli25
Koho měl tedy potkat? Ok, Gulbise, ale koho dalšího?
Reagovat
Stan_Borowitz
Bjorna Borga, model 1978-1980. A oba by museli hrát dřevěnou raketou!
Reagovat
Rafaeoli25
Mě náročnost losu nezajímá, nevím proč to Forehand pořád tak rozpitvává..
Reagovat
Amputace
Proč ne? Takový Thiem si strčí do kapsy všechny, s nimiž se doposud musel "potýkat" Roger.
Reagovat
spaniel
:D smesne. Thiem je velky příslib, ale je tak na pul ceste. Pripomen mne kolik ma titulu? Giraldo ma vic, i Muller ma vic. Navic Giraldo letos na ATP 1 finale, 2 semi a 1 ctvrtfinale. Na Chatrierovi to ma byt hrozba proti nej antukari vsech dob?
Reagovat
smazaný uživatel
to hej, ale ešte tam nepostupil :D to by bola tiež paradička. Federer vs. Lopez..lenže, vo vymene by Lopez nemal šancu..on akurat servis - volej
Reagovat
Rafaeoli25
Tak po loňskym USO myslim Robredo úsměv na tváři nevyvolává, i když jde o trávu, určitě to bude první aspoň trochu těžší soupeř..
Reagovat
dappe
Těžký soupeř měl být Muller, ten byl papírově na druhý kolo hodně těžký. Jinak Nadal měl taky zatím poměrně lehké soupeře.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Kližan a Rosol byli pro první těžcí soupeři, Lorenzi a Giraldo neporovnatelní a Mullerovi by musel fungovat servis na sto procent aby měl šanci dotáhnout to aspoň do tb..
Reagovat
spaniel
Ale jdi. Sila soupere je velmi subjektivni podle toho proti komu hraje a na jakem povrchu. Fakt je ten, ze nemít Rafa ty 2 propadaky na Wimbledonu, tak nijak Rosola neresis. Ted se proste kazdy souper s dobrym servisem nebo ranar zda hrozbou a Rogerovi souperi zase neskodni.
Reagovat
Rafaeoli25
Seš na omylu, soupeře s dobrym servisem je nutný na trávě brát vážně, nezapomněl jsem jak ho v r.10 trápili Haase a Petzschner..
Reagovat
Amputace
"Ted se proste kazdy souper s dobrym servisem nebo ranar zda hrozbou"
- A jak jinak se na to chceš dívat? V prvních dvou třech kolech favorit málokdy narazí na papírově silného soupeře. A jak píše Rafaeoli - ty Nadalovy problémy s podobnými typy hráčů jsou dlouhodobé a nevztahují se zdaleka pouze k posledním dvěma letům (v roce 2012 to akorát už prasklo). Navíc Nadal dostal do druhého kola znovu Rosola, co jako chceš od druhého kola víc? To má hrát rovnou s Djokovičem?
Reagovat
spaniel
Chci tim rict, ze jsem nevěřil, ze by se to mohlo zopakovat. Nikdy jsem si nemyslel, ze ma Rosol patent na porazeni Nadala. Jisteze jsou tito hraci hrozbou pro Nadala, ale vzdy jsou ty obavy prehnane.
Reagovat
Amputace
Přehnané být mohou, ale stále je to nejhorší myslitelná varianta pro Nadala ve druhém kole. Nebe tebe napadá horší?
Reagovat
spaniel
Mahut, Querrey, Brown, Stachovsky, Tomic, Melzer, Karlovic
Reagovat
Rafaeoli25
Mahut a Karlovič ti se fakt ukázali..ani jeden z těch co uvádíš nepodal takovej výkon jako Rosol v prvních dvou setech, na servisu určitě ne..
Reagovat
Amputace
Karlovic? To snad ne. Čím by krom servisu mohl Rafu ohrozit? Vůbec ničím. Rosol to tam pálí hlava nehlava z BH i FH a Rafu vůbec nenechá vydechnout. Navíc on je tím, kdo způsobil a započal Nadalův komplex z trávy. Takže ne - na nikoho horšího skutečně ve druhém kole narazit nemohl, což de facto potvrdil i výsledek a průběh prvního setu.
Reagovat
spaniel
A jsme u toho, jedna vec je los a obavy z nej, druha vec je realita. Ano, Karlovič neni zezadu nic, ale pred chvili jste psali, ze na trave hrac s dobrym servisem znamena nebezpečí a to Ivo splňuje na 100%. Bylo by nesmírně tezke vzit mu servis a v TB by to byla loterie. Ze ma pokles formy posledni měsíc je vec jina. Browna jste takticky vynechali, ale ten by byl jiste stejne nebezpecny, ne-li vic, vzhledem k čerstvě výhře nad Nadalem. Taky pises ze Rosol způsobil Rafuv komplex z travy, pritom výše píšete, ze to mel nahnute uz davno predtim a ze az s Rosolem to prasklo. Tech hracu je vic.
Reagovat
Amputace
Víc jich být může, to nikdo neříká, ale vzhledem k okolnostem - tedy viz r. 2012 - byl Rosol skutečně variantou z nejhorších, proč se snažíš dokázat opak, tomu nerozumím. Přece se nesnažíš nikomu dokazovat, že Rafa měl snadný los? Tak hloupý nejsi.
Reagovat
spaniel
Nesnaží se nic dokazat. Kdyz se podíváš do diskuse hned po losu, psal jsem ze ma Rafa velmi krutý los. O moc tezsi dostat nemohl. Jde mne o to, ze forehand ma blbe kecy o Rogerovem losu, tak jsem mu připomněl velmi jednoduchou cestu Rafy na RG. To je cele. Toto podvlakno bylo o tom, ze to co je pro Rafu velmi těžký los, by pro Rogera nemusel byt těžký los. Je to velmi subjektivni. To je cele.
Reagovat
Amputace
V tom případě bychom mohli vzpomenout i na Rogerovu cestu za jeho jediným titulem z RG..
Reagovat
spaniel
Co se s tebou děje? Ja zastavam nazor, ze hrac za los nemuze, a ze realita je casto jina. Jen jsem se bránil výpadu forehanda připomenutím mesic starého GS, kde to bylo presne opacne. Co s tim ma RG09? Jedina vec snadná na jeho ceste byla absence Nadala, jinak mel los velmi těžký: Acasuso, Mathieu, Haas, Monfils, DelPo a Soderling. Zadny no name.
Reagovat
Amputace
Co má společného RG s faktem, že na tomto Wimbledonu má Roger ve srovnání s Rafou snadný los?

Velmi těžký los RG09? V semi "antukář" Potro, v QF Monfils, ve finále senzace Soderling, těžší už to být vpravdě nemohlo. A teď mě napadá: nevzpomínám si snad na žádný GS z nějakých posledních šesti sedmi let, kde by se jeho vítěz nemusel utkat ani s jedním hráčem Big4 - Roger je i v tomto unikát..
Reagovat
spaniel
Spolecne to ma to, ze tehdy ho mel snadný Nadal, takze neni duvod si z toho tady delat posmesky (obzvlášt kdyz je jasne, ze si tim automaticky sere do huby). Jeden by myslel, ze je to jasne. Co s tim nema nic spolecne, je los RG 2009.

A mimochodme co je na tom prekvapive? 2009 byl Novak jeste uplne jinde nez po 2011 a Murray toho do letoska na RG moc neukazal. Klidne se to mohlo stat i Nadalovi, kdyby Roger vypadaval pred finale. Nakonec je to Rogerova chyba ze Nadal prohral a on s nim nemohl hrat. To snad neni pravda :D
Reagovat
Amputace
Novak už v roce 2009 byl na antuce výborný, zase nedělej a radši zavzpomínej na semifinále Madridu s Rafou z téhož roku. Roger nemusel porazit žádného antukáře, v semifinále měl na bijce Del Potra, to mluví samo za sebe. V mých očích jedna z nejsnadnějších cest za GS titulem za poslední roky(společně s US10).
Reagovat
spaniel
Acasuso, Haas i Monfils hraji nejlepe na antuce a za dobre antukare bych je v klidu označil. Delpo na antuce pekne potrapil i Nadala v DC.
Co se tyka Djokovice, Roger ho dokazal zdolat v 2011, kdy byl lepsi, takze nevim co by to řešilo. Navic uz ani nevim co si mam o nem na GS myslet. Asi neni nahoda ze uz dlouho zadny nevyhral a ze oba Murrayho GS šli pres Noleho. Nebál bych se označit tyto 2GS.
Reagovat
Amputace
Sám jsi výše napsal, že každý zápas je jiný. Protože porazil Djokoviče v roce 11, zákonitě to znamená, že by ho musel porazit i v roce 09? Možná ano, každopádně nepochybuji o tom, že by byl nebezpečnějším soupeřem než Monfils či Soderling.
Reagovat
spaniel
Tak to muze byt Rafa rad, ze hral se Soderlingem a ne s Djokovicem, pac by dostal 3 kanary :D
Vubec to nechápeš, ale neva, jde ti o vyryvani chytil si forhendovu nemoc.
Reagovat
Amputace
A mně se zase zdá, že se ti Petřík naboural do účtu, jinak nevím. Nebyl jsi to náhodou ty, kdo tady vždycky mluvil o match-upu?
Reagovat
spaniel
To byla ironie. Nic jine se ani nedalo napsat, kdyz dneska pleteš patě pres deváté.
Reagovat
Amputace
Forehand psal o přítomnosti - tedy o současné situaci ve Wimbledonu. Napsal, že každý další soupeř Federera je víc a víc k smíchu, s čímž souhlasím. Ty jsi připomenul poslední RG - proč, řeč je přece o tom, co se děje nyní, aktuálně, proč vytahovat RG? Jestliže už si tak ovšem učinil, v čem je problém poukázat na RG, kde Roger vyhrál? Ty píšeš, že to nemá s tématem nic společného, já tvrdím, že ano: poukazuje to přinejmenším na skutečnost, že oba - jak Nadal tak Federer - v minulosti zažili jednodušší cesty k titulu. Žádné páté přes deváté nepletu, to ty pouze nestíháš mé myšlenkové pochody, je mi líto.
Reagovat
spaniel
Myšlenkově nestihas spis ty, protoze zjevne píšeme to same, ale tobe pripada ze ti odporuju.
"já tvrdím, že ano: poukazuje to přinejmenším na skutečnost, že oba - jak Nadal tak Federer - v minulosti zažili jednodušší cesty k titulu. "
Prave proto jsem napsal, ze Nadal mel to same mesic zpátky a ze neni nutné delat posmesky, protoze to plati pro oba (resp pro vsechny 4). To je cely duvod. Staci jeden priklad, ktery je mesic stary, aby se to ukázalo. Proto si myslim ze je zbytecne vytahovat RG09, USO10 nebo cokoliv jine. Pokud nechapes, co tim myslim, a ze to neni zadna rypnutí do Nadala, ale do forhenda, ktery je zjevne pavoukama posedlý a je vecne vystrašený, tak uz nevim.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tady nesouhlasim s tebou, Nole měl už v r.09 vynikající antukovou formu, jen vyhořel na RG..
Reagovat
Rafaeoli25
S tím DelPem nesouhlasim, tehdy zahrál na RG fantasticky a Rog byl doslova kousíček od vyřazení (kdyby DelPo smolně neprohrál druhej set), tehdy zahrál i na antuce perfektně jako v celý sezoně 2009..
Reagovat
dappe
Nejsou to těžcí soupeři, ani jeden z těch tří hráčů (Kližan, Rosol, Kukushkin) neumí na trávě.
Reagovat
Rafaeoli25
Rosol neumí na trávě? Tak každý ať si o tomhle tvrzení udělá obrázek jaký chce, pak lze říct o kdekom že to na ní neumí..
Reagovat
Rafaeoli25
Na čem tedy potom Rosol umí? Na antuce jsem ho takhle dobře hrát nikdy neviděl, na hardu už vůbec ne..
Reagovat
spaniel
Urcite je antuka jeho lepším povrchem.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby toho mohl odehrát na trávě tolik jako na antuce tak myslím, že by ta antuka o moc líp nevyšla jestli vůbec, každopádně na antuce nikdy tak kvalitně nezahrál, ani omylem..
Reagovat
spaniel
Jeho jediny titul je z antuky. Pro me je to vic nez jedna vyhra nad Nadalem.
Mimochodem:
Antuka: 91/54
Hard: 42/42
iHard: 37/34
Trava: 8/9

Takze ano, antuka je jeho nejlepsi povrch, i kdyz by na ni Nadala neporazil.
Reagovat
Amputace
No dobře, ale co je to za titul? Tohle nemůžeš myslet vážně, chce to zdravý rozum. Protože jednou vyhrál sranda turnaj na antuce, budeš to automaticky brát tak, že je antuka jeho nejlepší povrch? Trochu divné.
Reagovat
spaniel
Aha, takze 91/54 je ted horsi nez 8/9???
Reagovat
spaniel
Navic na antuce je schopny porazet hrace jako Simon, Fognini, Seppi, vsechno dobří antukari a neni to nejake prekvapeni, ktere by šokovalo svět. Vy z nej děláte pomalu Wimbledonského viteze, za to ze jednou vyklepl vaši modlu. Pravda je ze to vypovídá vic o Nadalovi na trave nez o Rosolovi.
Reagovat
Amputace
To, co v tom zápase zahrál Rosol v pátém setu, doposud nikdy nepředvedla ani se sedmi tituly ta vaše švýcarská ikona. Byl to jeden z nejlépe odehraných setů vůbec. A moje modla nikdo není, už se vzpamatuj, proboha.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, ten pátej set před dvěma lety byl z jiný galaxie..
Reagovat
spaniel
A tady nesouhlasím. Federer by s Rosolem neprohral. A hlavne Rosol by se k takove hře vubec nedostal a ani by se neslo do pátého setu. Roger ma totiz trosku lepsi servis, jemu by to Rosol nezabijel. Taky hraje utocneji, vic na siti a slajzy, ktere na Rosola plati. Nadaluv antukovy tenis byla proste voda na Rosoluv bijecky mlýn.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm a ta esa co tam Rosol sázel jak u Verdunu by Rog odvracel jak? To mi pověz..
Reagovat
spaniel
Roger na servismanu vzdy uměl, nejlepe ze špičky diky blokovanemu returnu.
Mozna by byli TB, kdovi.
Mozna by Rosol necítil sanci, kdyby na returnu nic neuhral, nedostal by se do laufu a zabalil by to jako vetsina hracu proti big4.
Reagovat
Rafaeoli25
Možný je všechno, nicméně Rosol byl proti Rafovi ve většině obou zápasů podobně jistý jako Roddick v r.09, kde ho Rog udolal jen se štěstim, s Rosolem by to dle mě mohlo bejt podobný, proti takovýmu servisu si prostě často ani neškrtneš, i s dokonalou blokací..
Reagovat
spaniel
Ano, ja taky netvrdim ze je to fakt, jen muj nazor.
Reagovat
Amputace
Federer by s Rosolem prohrál (určitě tedy za předpokladu, pokud by Rosol hrál jako v pátém). Nadal ten den servíroval na své poměry výborně (kdy jindy dal 19 es?), přesto neměl absolutně šanci. K čemu by Rožerovi bylo, že chodí na síť, když by se tam ani nedostal? Neexistovala téměř žádná mezihra, Rosol okamžitě zabíjel každý míč.
Reagovat
spaniel
To je jen tvuj nazor, ja mam svuj. Fakt je jen ten, ze Nadal s nim ten den prohral, ostatni jsou spekulace.
Soderling taky Rafu vystrilel a ve finale nenašel recept na variabilitu. Kazdy souper je jiny.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale o rok později už Soderling našel recept i na Roga..
Reagovat
spaniel
A naopak Rafa ho vyklepl. Kazdy zapas a kazdy souper je jiny.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak letos v Monte Carlu Rosol proháněl i Roga do chvíle než mu odešel servis (a i v Dubaji na něj slušně vletěl). Je to asi i o tom, že on se na velká jména dokáže namotivovat..
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže z jakýho období je ta většina porážek na trávě..
Reagovat
Rafaeoli25
Výhra v Bukurešti je pro tebe víc než výhra nad Nadalem?!
Reagovat
spaniel
Pro me ne :) Ale jiste ma titul u jeho jména sladkou příchuť (zejmena tesne po smrti otce, kterému ho věnoval). Ale tezko rict, co pro nej znamena vic. Co jsem chtel rict je, ze antuka je arodol if lepsi povrch a nechapu o cem se dohadujeme, cisla nepustí.
Reagovat
Amputace
"Čísla nepustí" - och, to je tak nehorázná zaslepenost. Stačí se podívat na deset minut Rosolovy hry, porovnat jednotlivé herní atributy a musí být každému jasné, jakému povrchu je jeho hra přizpůsobivější. Pokud je Rosol antukář, tak Nadal vyhrál 9x RG jen náhodou, přičemž jeho skutečnou specifikací je tráva.
Reagovat
spaniel
? Nechapu. Ani nevim na co mam z tech vět reagovat. Rosol ma lepsi vysledky na antuce, na trave je jeho jediným a největším úspěchem porážka Nadala. Chapu ze pro vas je to nejvic a snažíte se z nej udelat Samprase, aby to nevypadalo tak blbe, ale to proste nejde. To ze Nadalova antukarska hra je pro Rosola velmi výhodna na trave z nej nedela dobrého travare. Na trave ho porazili daleko slabší hraci.
Reagovat
Rafaeoli25
Když se podíváš zpětně na ty první dva sety a ten pátej před dvěma lety, uvidíš, že na returnu s tím Rafa nemoh dělat absolutně nic, aspoň to bys měl uznat..
Reagovat
spaniel
Mozna by na returnu dopadl jak Rafa, ale urcite by mu Rosol nezabijel podani tak snadno jako Rafovi.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na servisu určitě nezahrál v některých částech obou zápasů ideálně, to je bez diskuse, každopádně jsem rád, že na tom returnu se shodnem..
Reagovat
Rafaeoli25
Já říkám, že tahle čísla vypovídající nejsou, on na trávě hrál v posledních letech už jako vyzrálý tenista jen na gs, kdyby nastoupil na všech travnatých dvěstěpadesátkách tak by tu bilanci myslím hodně poopravil, proč na ně nejezdí nechápu..
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Navíc na trávě neporazil "pouze" Nadala, ale také třeba Baghdatise, který na trávě umí. Nedá se přece srovnávat statistika necelých dvaceti a téměř sto padesáti zápasů.
Reagovat
spaniel
Kdyby to mel 10/7, tak souhlasim. Ale ten poměr neni lichotivy a nenaznacuje, ze by mel byt na trave nejak uspesny. Na to nema pohyb a ani dost variabilni hru, coz je na trave nejdulezitejsi. Baghdatis je jeho jediny skalp krome Nadala, kazdy dobry travar ho vzdy porazil. Na antuce naopak on porazil dobre antukare.
Reagovat
tito
No ono jde taky o to, kde jsou ty statistiky nasbírané. V případě antuky jsou dány hodně účastí na challengerech.
Reagovat
Matti
Já bych si počkal na semifinále, jak se Rafa střetne s Rogerem, tam pak přestanou kecy o losu a půjde o souboj tváří tvář. No, možná zrovna tohohle se FFF bojí.
Reagovat
spaniel
:) ani ne, za A uz jsme zvykli a za B uz za par let se dočkáte taky, vek se zastavit neda. Jedine co me bude stvat je, ze budete nadšeni jako kdyby mel Roger 25 a ne 33.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nijak nadšený nebudu, opravdu se netěším jak v pátek vítězoslavně pokynu hlavou, stane se jen to co vždycky v posledních šesti letech, jestli se na něco soustředím tak na finále, Nole nebo Andy pro něj budou nejtěžší překážkou a výzvou..
Reagovat
spaniel
Navic vy jste začali o losu, takze tvuj koment je uplne od veci.
Reagovat
Denis92
bat sa nebojime..vsetci vieme ako to dopadne a sme nato pripraveny..len je to skoda, lebo Roger ma nato aby vyhral Wimbledon, len by sa musel vyhnut prave Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Tak ať skončí, když má už 33.
Jinak nadšeni budeme až z případného titulu. Vítězství nad Rogerem se rovná více méně formalitě, to fanoušek Nadala ani nijak zvlášť neprožívá.
Reagovat
spaniel
Kdyz je to formalita, kterou fanoušek Nadala neproziva, tak me vysvětli prispevek Mattiho.
A proc by mel končit ve 33? Ja si kazdy jeho zapas užívám, ale realita je, ze uz bude tezko dominovat a nedají se od nej cekat stejne veci jako pred par lety. Bylo, je a bude to tak s kazdym. I s Rafou. Jediny zpusob jak se tomu vyhnout je skoncit predtim a to krome Borga neudělal nikdo.
Reagovat
Amputace
Mattiho příspěvek je zaměřen na ty vaše nikdy nekončící kecy kolem Nadala, které by mohla Rafova výhra alespoň na chviličku zmírnit. Ze samotného zápasu s Rogerem nikdo strach nemá - jak jsem psal: je to formalita.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak všichni fandové Rafy stejní nejsou, někdo v Rogovi překážku stále vidí, někdo ne, Forehand ten má obavy i z mnoha dalších hráčů, já ne..
Reagovat
Denis92
Preco by mal koncit? Stale ma nato aby vyhraval tituly (aj ked asi nie na GS) a stale sa dokaze prebojovat aspon do semi GS.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!! Pojd a cele to vyhraj!
Reagovat
Amputace
Poté, co přežil první kola, bude cokoli menšího než finále zklamání. Dnes hrál opravdu výborně, pokud bude jeho hra ještě růst, strach nemám.
Reagovat
Rafaeoli25
Já taky ne :)
Reagovat
Matti
Jen to kluci nezakřiknout. Nicméně výkony Rafaela, jdou každým kolem nahoru, takže začínám být taky optimistou.
Reagovat
Mayo
Simone Bolelli, nikdy som ti nefandil, tak ako dnes, tak forza !
Reagovat
smazaný uživatel
Neverim tomu, ako mohla Serena prehrať :/ ..skuste mi niketo opisať zapas. Diky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka s Nasťou porazili hodně dobrej pár Black/Mirza. Tahle spolupráce jim fakt sedí.
Reagovat
smazaný uživatel
pomee este burlivaku, pomee ste

treba zabojovat este, ved robredo neje na trave silny, je slaby ako tee Caj tak co je ?? Ja chcem, asi aj vy osemfinale Federer vs. Janowicz !!!!!!!!!!!!!! Idemoooo este Jerzyyyyy
Reagovat
Mayo
Bol by to zaujímavejší zápas to hej...ale to je tak všetko
Reagovat
smazaný uživatel
mal to pekne na 2:2 , ale 5.set to DO*SRALLLLLLLLLLLLL !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Reagovat
Rafaeoli25
Zajímavej zápas může být až v čf když do něj postoupí Feliciano, jeho servis to je momentálně peklo pro všechny soupeře a většinou ruleta v tb..
Reagovat
smazaný uživatel
to anooo, ale este tam nepostupil :/ ..isner bude tazky oriešok..tipujem tak 4- tajbrejky :DDDDDDD
Reagovat
Mayo
Serena ma nasr.la...tak finále s Kvitkou nebude nevadí Petra aj tak zdvihne tanier
Reagovat
jackiec
škoda že nevypadl i el konečník
Reagovat
smazaný uživatel
to bolo veľmi trápne, sa štur do svojho konečnika
Reagovat
Hypertac
Ty musis byt dobry dement!
Reagovat
smazaný uživatel
no já mám dojem,že z konečníku vypadls ty.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky mám ten dojem, já už mu něco podobnýho taky psal..
Reagovat
aligo
zase rupla jo? :D
Reagovat
Titan
A zase s Alizé...:-)
Reagovat
aligo
podruhý zasebou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se konečně našel někdo, kdo na serenu umí?:)
Reagovat
Titan
Fantazie, naprosto fenomenální výkon Alizé. Finále bude proti tomuto slabý odvar...
Reagovat
smazaný uživatel
1.set ako vzdy Rafa a potom el matador na 100percet zabral a hral ako spanielsky stroj !!! Vamooosing Rafael a ideme na Austráliu, caká nas Kyrgios a potom pravdepodobne Milos Raonic :D..pomeeeeee
Reagovat
smazaný uživatel
a inak skvely zapas, to co rafa predvazädzal 2.3 a 4.set to bolo neuveritelne, to sa neda opisat, koncentracia, proste perfektne daco, co rafa dnes predviedol, skvelee, bravoo majstre :)
Reagovat
Mayo
idemo !
Reagovat
jackiec
asi si el konečník vzal švé šťastné slipy po 1. setu
Reagovat
Rafaeoli25
A ty už sis ty svý konečně vypral?
Reagovat
Mayo
Výborne Roger, pome Genie doservírovať...vamos Boleli a Serena zaber
Reagovat
jackiec
jaj řiťuál a jeho trencle postoupily, snad ho brzy někdo sejme
Reagovat
Rafaeoli25
Kéžby tě tak z něj trefil šlak, to by tu pak byla úleva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda. Alizé dává Sereně zabrat!!!! No uvidíme
Reagovat
stopan
je jeden velky traged, od druheho setu kedy stratil podanie, nielenze kazi ale sa spolieha na to ze nadala pretlaci od zakladnej ciery, niekolkokrat zahral perfektny forehand do rohu, ale nepochopim tych tenistov ktory v tom momnte cakaju kym sa im ta lopta kopcom vo vzduchu pomaly vrati na zakladnu lajnu, a nejdu to do kurtu rozhodenemu nadalovi zabit do opacneho rohu. Okrem djokovica este niekto nadala nepretlacil od zakladnej ciary. Stale je to o istom, nadal je najrychlejsi hrac na kurte, doslova je odbornik na skriabanie stratenych lopt, tym najcastejsie nici koncepciu hracov, ti razom akoby nevedeli co maju hrat. nadala sa da len porazit jednou zbranou, a to rychlostou v hre, necakat kym padne obrany uder z rohu na zakladnu ciaru, ale ist to zabit do kurtu pokial nadal nie je vo svojej obrannej ulite sformovany
Reagovat
Mayo
pokiaľ viem tak hovorili jak začali vysielať na Dajto , že dajú všetky 3 z centru a už tam ide komisár rex...nech idú do pče ... neskutočné
Reagovat
smazaný uživatel
Ač to nerad píšu, musím uznat, že Rafoun hrál dnes velmi dobře, i v tom první setu Kukuškina přehrával (na servisu měl 15 vyhraných míčů v řadě), ale v TB tam Kazachovi spadlo všechno a jak se později ukázalo, vybral si štěstí na celý další průběh zápasu. :) Jinak bych se přimlouval za takovou rychlost kurtu, pastva pro oči.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč to nerad píšeš? Já rád o Rogovi napíšu, že hrál dobře když to tak je..
Reagovat
smazaný uživatel
Protože ho nemám rád a nijak se tím netajím. Navíc už mě přestává bavit hegemonie Nadal-Djoko a po vypadnutí Rafy by už byl alespoň jeden překvapivý finalista jistý.
Reagovat
Rafaeoli25
Já Roga taky nemusím, ale rád uznám když se mu něco povede, považuju to za normální, jinak kdyby to byla neustále hegemonie Nole-Roger tak by ti to nevadilo? Z mýho pohledu je úžasný, že existují dva hráči s tak stabilní výkonností a obdivoval bych to, i kdyby jedním z těch hegemonů nebyl Rafa..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, těžko se mi to Rafafeoli vysvětluje, ale kdyby byla hegemonie Roger, Nole tak mi to nevadí. Vytvořil jsem si prostě možná i iracionální antipatie vůči Rafovi, ale takto chodí i v normálním životě. Já jsem takový sportovní fanda, že prostě nemám rád hlavního konkurenta mého hlavního rivala.
Navíc rafa, přiznejme si, nepředvádí zrovna oku lahodící hru, ano občas předvede famózní úder jako dnes inside out, to bylo geniální, ale jinak je celá jeho kariéra vydlážděna většinou famózními obrannými údery. Ovšem já mám radši útok než obranu a proto Rafův styl hry rád nemám..
Reagovat
smazaný uživatel
mého hlavního favorita samozřejmě. :))
Reagovat
slacker
No ja si zacinam tvorit silne antipatie ne proti Nadalovy ale proti jeho zdejsim bozim bojovnikum
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem jeho fanda, ale rozhodně žádnej bojovník, trápit by tě měli spíš odporní hateři, kteří se nezastaví před ničím, na fandění svýmu favoritovi neni nic špatnýho..
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, tak ale Noleho hra je Rafově dost podobná, navíc Rafa když chce umí hrát útočně a zatraceně dobře jak ukázal dnes nebo loni v létě, i mně mrzí, že tak nehraje pořád, byla by to pak ještě větší paráda to každopádně..
Reagovat
spaniel
Zas tak podobne si nejsou, snad jen v tom, ze jsou skvělí v obraně. Jinak maji uplne jiny forhend, bekhend, servis.
Reagovat
babolat.cz
tohle jsou ideální sparingpartneři pro Rafu, pěkně si zatrénovat, za odměnu jim dát set...paráda- Rafa je formát!
Reagovat
EllNino
no s Rosolem si vyloženě zatrénoval, kdyby proměnil setbol, tak by byl už doma :D
Reagovat
Mayo
ale Býk ukázal, že je majster v ťažkých situáciach a dal ten tajbrejk (:
Reagovat
babolat.cz
kdyby no, kdyby byl Rafa takový ichtyl jako rosol, chodil by s ochotskou a hrál by stejný h...o jako Rosol.
Reagovat
EllNino
ale nač ta silná slova ;) :D ...
Reagovat
Roger_Federer
Stim bych byl opatrny..Rafovu partnerku malo kdo videl na vlastni oci, vsecko to je jedna velka kamuflas aby schovali jedno velke tajemstvi...;)
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha, to ti přijde vtipný?
Reagovat
smazaný uživatel
http://4.bp.blogspot.com/-a-zhxiu3BFs/TtxLC6LL3XI/AAAAAAAACZk/syP_GqyKb9U/s1600/RAFAEL-NADAL-BUTT-GRAB.jpg :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale sorry, já si osobně nemyslímm že je Rafa gay, jenom mě ta fotka pobavila a taky to, a taky jak to R_F podal.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevim co je vtipnýho na tvrzení, že Rafovu patnerku málokdo viděl na vlastní oči..
Reagovat
Rafaeoli25
Kdybych i já byl za každou cenu ironickej tak zaoponuju, že Rogovu partnerku lze naopak jen stěží přehlídnout, já se ale do něj ani nikoho jinýho strefovat nikdy nebudu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, klidně se stref, já Mirku nemám rád, od pohledu vypadá jako pěkná semetrika a strašně povýšeně.
Reagovat
babolat.cz
to je arantxa sanchez vicario
Reagovat
Roger_Federer
Nikde jsem nenapsal ze je gay ( i kdyz je tu ta moznost)..zrnme si fakta..
Temer nikde se spolu neukazuji, nikdy jsem neskusil ze Rafa mluvi o spolecne budoucnosti a planech, nejsou pomalu zadne fotky jich jako paru ,ze spolecnych dovolenych atd..V roce 2011 tusim vyslo prohlaseni ze se budou brat, od t doby..naproste ticho.
Reagovat
Roger_Federer
neslysel
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Rafa asi chce mít pořád jistou volnost, proč by se měl hnát do dětí a ženění když se mu ještě nechce? Navíc jeho milá je velmi emancipovaná jestli to nevíš, chodí stále do normální práce a proto s ním ani moc nejezdí..
Reagovat
spaniel
No, uvidime co se z toho vyklube. Ja si uz nekolik let myslim ze je gay (a podle jednoho fora si to mysli i hodne gayů, kteri na to maji lepsi smysly). Ale i kdyby to tak bylo, nebyla by to zadna hruza. Spis by si u me ziskal nejake body.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně nepřijde zvláštní když se chlap v dnešní době nežene do dětí a svatby, Jágr je o čtrnáct let starší a já říkám no a co? Taky na něj padaj narážky, stejně tak na Clooneyho a další, jen si klepu na čelo. Jinak kdybyste ho sledovali víc, viděli byste, že s Franciscou tráví hodně volnýho času, takže nijak neviditelná neni, jak už jsem psal, pracuje a taky nijak zájem médií nevyhledává, je prostě jiná než ostatní..
Reagovat
spaniel
Je to mozne, netvrdim ze je to fakt. Jen je o tom hodne spekulaci podporenych fotkami (jako je ta s Monacem). O nic nejde. Navic to nema s tenisem nic spolecne.
Reagovat
Rafaeoli25
Fotka s Monacem..přečti si jaký neskutečný věci dělal zamlada Belmondo, nevyjdeš z údivu..
Reagovat
spaniel
:) herci jsou bohemove. Ale jak rikam, muzes mit pravdu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou, ale sportovci taky, aspoň někteří určitě, takovejchle srandiček proběhne, jen jsou málokterý vyfocený a dostanou se do éteru. A takhle vznikaj fámy a drby v naší moderní době..
Reagovat
spaniel
Nesrovnaval bych v tomto herce a sportovce. Herci si užívají od mladí, huli, chlastaji, zatímco sportovci nezazijou bezne dětství, o nějakých parbach a chlastu nemuze byt ani řeči. Sportovci jsou proti hercům asketove (mozna mimo Gulbise, i kdyz posledni rok uz ne)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale pobavit se taky občas chtějí a dělají to, aspoň někteří určitě (Gulbis to je samozřejmě extrém všech extrémů)..
Reagovat
Roger_Federer
Mozna jsem stara skola, ale me teda prijde prirozenejsi vyvoj vztahu..ktery predvadi Federer a Djokovic ( bavime li se o tech nejlepsich), Nadal mi v tomto prijde minimalne divny..
Ale kdyz uz jsi vzpomel J.Jagra tak se vy ze je minimalne maminac, stejne jako Rafa, a ver ze existni lide kteri ti reknou ze i v jeho pripade se pred lety spekulovalo(meli se k sobe hodne) o vztahu z jednim jinym mladym hokejistou..Asi neni nahoda ze chodil z nejkrasnejsimi zenskymi , ani jednu si nevzal a z jednou nema deti..
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len posledný set a pol, no Rafa s prehladom..Eufórii však napriek dobrej hre neprepadám, Kukushkin ju Rafu nechal predvádzať, nemal žiadnu zbraň a Nadal mal na svoje údery dosť času..Aj tak však oceňujem útočné pojatie, hlavne z BH to padalo tvrdo a presne..Taktiež vítam aktívnejší return hraný rýchlejšie po odskoku..Nie som si istý, že to Nadal uplatní aj mimo trávy, predsa len Wimbledon je špecifický, no mohol by to minimálne so slabšími súpermi skúšať a zároveň tak trénovať častejšie..Aj Nadal má totiž 28 a s pribúdajúcim vekom bude potrebovať viac priamych bodov z returnu..
Reagovat
Mayo
veru riternoval skoro ako Andy ... každopádne jeho postavenie sa mi páči a vie to tam páliť slušne...treba to praktikovať aj naďalej bo tie kratučké riterny na téčko to je akurát malina pre súpera
Reagovat
Rafaeoli25
Nechápu proč to mimo antuku nepraktikuje v každym zápase, očividně nemá s reakcí problém, ušetřil by spoustu sil podobně jako Rog..
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa ... ako inak na Býka sa prišli pozrieť Beckham, Sir Bobby ale aj Andyho manka :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ještě aby nepřišli :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist