Nadal kosí kvalifikanty. Söderling, Verdasco a Almagro balí kufry

15. 3. 2011, 08:46
Aktuality 4
ATP INDIAN WELLS - Rafael Nadal si v Indian Wells vede zatím zcela suverénně. Žádné naděje na úspěch nedává kvalifikantům, se kterým se utká i v osmifinále. Naopak třetí kolo bylo konečným pro vysoce nasazené Söderlinga, Verdaska a Almagra. Návrat zpět mezi elitu potvrdil výhrou nad Dolgopolovem Argentinec Del Potro.
Robin Söderling

Rafael Nadal v Indian Wells ještě pořádně nezačal hrát, soupeře však přesto ničí. Ve dvou zápasech po svém servisu ztratil pouhých 11 fiftýnů. Ve třetím kole s Ryanem Sweetingem, kterého už smetl na letošním Australian Open, vyhrál hladce 6-3 6-1.

"Nehrál jsem nijak impozantně, ale bylo to slušné. Nedělal jsem velké chyby a nejdůležitější věcí je, že jsem na konci zápasu hrál lépe, než na jeho začátku," komantoval Španěl. "Mohu říct, že jsem spokojený se servisem i bekhendem. Forhend je vždy mým nejlepším úderem. Jen potřebuju být více agresivnější při šanci zakončit, abych měl na turnaji šanci uspět," dodal.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky, který v Indian Wells triumfoval v letech 2007 a 2009, bude i ve třetím letošním zápase čelit úspěšnému kvalifikantovi. Nečekaných výsledků dosahuje Somdev Devvarman, který po nasazeném Baghdatisovi zdolal i nepříjemného Belgičana Xaviera Malisse.

"Je to jeden z těch turnajů, kdy si věříte, hrajete dobře a za každou cenu chcete postoupit dál. Myslím, že Nadal a Federer to tak mají pořád, ale většina ostatních tenistů s tím asi bojuje pořád," myslí si šestadvacetiletý Ind, který duel proti Malissovi ukončil čtyřmi vítěznými body v řadě. 

S Nadalem se utká poprvé v kariéře. "Rafa je světovou jedničkou, vyhrál spoustu grandslamů. Mám z něj velký respekt, je to jeden z mýych oblíbených tenistů, mých idolů," přiznal Devvarman. "Budu dělat vše, co dokážu, abych vyhrál. Budu makat a na kurtu nechám všechno."

Zdaleka ne všem favoritům se v pondělí dařilo. Vypadl vítěz tří letošních turnajů Švéd Robin Söderling, který nestačil na Němce Philippa Kohlschreibera a připsal si teprve druhou porážku v sezoně.

Čtvrtý hráč světa přitom utkání začal lépe a ujal se vedení 3-0. Náskok ztratil, přesto za stavu 5-3 podával na zisk úvodní sady. Ale ani druhý brejk neudržel a když v tie-breaku při svém servisu nevyužil setbol, otěže utkání definitivně převzal Němec, který vyhrál 7-6 6-4. Söderlinga porazil už popáté v šestém vzájemném střetnutí. 

"Minulý týden v Davisově poháru jsem si zranil nohu a od té doby je to špatné," řekl Söderling. "Zápas jsem prohrál ve chvíli, kdy jsem se rozhodl nastoupit. Hrát byla hloupost," přidal.

Švéd se tak nedočkal odvety za vyřazení z letošního Australian Open, které mu připravil Alexander Dolgopolov. Ale ani jednadvacetiletý Ukrajinec se v Kalifornii do 4. kola nedostal. Proti Kohlschreiberovi se postaví Juan Martin Del Potro, který si po Štěpánkovi a obhájci titulu Ljubičičovi poradil i s Dolgopolovem.

"I když tu Del Potro není nasazený, bude favoritem on," uvědomuje si Kohlschreiber.  "Je to grandslamový vítěz a pomalu se vrací do skvělé formy. Asi ještě není na svém maximu, ale hraje opravdu skvěle," dodal.

Měsíc a půl čekal Sam Querrey na první letošní výhru, nyní se zřejmě dostává zpět do formy, která mu loni vynesla čtyři tituly ze čtyř různých povrchů. V Indian Wells si ve třetím kole připsal zatím nejcennější výhru této sezony, když odvrátil všech osm brejkbolů a světovou devítku Fernanda Verdaska porazil 7-5 6-4. 

Teď na Querreyho čeká další Španěl Tommy Robredo, který snadno zastavil Murrayho přemožitele Donalda Younga. Američana smetla 6-0 6-4. 

Nicolas Almagro z posledních 14 zápasů jen jednou prohrál, přechod z antuky na rychlejší povrch se mu ale příliš nevydařil. 12. hráč světa v Kalifornii prohrál s krajanem Albertem Montaňesem a znovu se mu oddálí jeho premiérový posun do Top 10.

Montaňes se o čtvrtfinále utká s Ivem Karlovičem, který po Davidu Ferrerovi vyřadil dalšího nasazeného soupeře - Gillesa Simona.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (14. 03. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Sweeting (USA) 6-3 6-1
Kohlschreiber (32-Něm.) - Söderling (4-Švéd.) 7-6(8) 6-4
Querrey (21-USA) - Verdasco (9-Šp.) 7-5 6-4
Montaňés (23-Šp.) - Almagro (11-Šp.) 4-6 6-2 6-4
Del Potro (Arg.) - Dolgopolov (20-Ukr.) 7-6(3) 6-3
Robredo (25-Šp.) - Young (USA) 6-0 6-4
Karlovič (Chorv.) - Simon (28-Fr.) 6-3 6-3
Devvarman (Ind.) - Malisse (Belg.) 6-1 3-6 7-6(5)

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - Melzer/Petzschner (5-Rak./Něm.) 6-7(1) 7-6(6) 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
pojd Del Potro, ukaz jim co jsem te naucil!
Reagovat
smazaný uživatel
radši mlč debi.le..seš normální magor tohle psát v životě si na raketu nešáhl a budeš machrovat
Reagovat
Teo
Si říkám, jestli větší magor není ten, kdo nepochopí vtip;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Machovka to bylo mysleno na me? protoze bud maji v Bohnicich internet nebo mam vidiny :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist