Nadal po vyřazení: Buď dojde ke změně, nebo tu za rok hrát nebudu

10. 5. 2012, 20:45
Aktuality 111
Rafael Nadal dal krátce po svém nečekaném vyřazení z turnaje Masters 1000 v Madridu pořadatelům ultimátum: Buď červená i se mnou, nebo modrá bez mě. Pokud se i za rok bude hrát na modré antuce, domácí hvězda bude ve španělské metropoli chybět.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal s Fernandem Verdaskem neprohrál žádný z celkově 14 vzájemných zápasů a na antuce neztratil ani set. To platilo do chvíle, než se spolu utkali na netradiční modré antuce v Madridu. Nadal dnes na svého krajana poprvé nestačil, když po více než tříhodinové bitvě prohrál 3-6 6-3 5-7. 



Rafael NadalPodle Nadala mohla za porážku právě inovace tamního povrchu - modrá antuka, která podle řady hráčů klouže víc než tradiční oranžový povrch. "Pohyb je klíčovou součástí mojí hry, a když se nemůžu dobře hýbat, nemůžu ani dobře trefovat míče. Nicméně prohrál jsem, protože jsem si to zasloužil," řekl Nadal a dal pořadatelům ultimátum.

"Jestli nedojde ke změně, budu mít příští rok v kalendáři o jeden turnaj méně. Tenhle povrch zcela ničí moji hru, je to na něm jiný sport a já nemám za potřebí riskovat," dodal pětadvacetiletý rodák z Mallorky, který na začátku turnaje žádal o výjimku, aby mohl hrát v botách na travnaté dvorce.

Nadal dnes nedokázal využít nadějné vedení 5-2 s dvěma brejky v kapse v rozhodujícím setu a přišel po 22 zápasech o sérii neporazitelnosti na antuce. V pondělí může přijít i o post světové dvojky, pokud v Madridu zvítězí Roger Federer.

Verdasco se stal teprve sedmým Nadalovým přemožitelem na 'antuce' za osm let. "Po tolika porážkách s nejlepším hráčem na antuce si nemůžu přát víc. Nemám slov, mám obrovskou radost a těžko zadržuji slzy. Do dalšího zápasu se musím dát dohromady," dodal Verdasco, které v pátečním čtvrtfinále čeká Tomáš Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

111
Přidat komentář
smazaný uživatel
...to je taky pravda každý má právo se vyjádřit dle svého...
přijít na kurt znechucen od začátku rozhodně úspěch nepřinese...holt tam měl přijít v jiné náladě...nepřišel nevyhrál...Verdascovi to méně klouzalo? :-)
Reagovat
tito
klouzalo mu to stejně. Dokonce si z toho jednu chvíli dělal legraci, když šoupal v mezihře nohama a naznačoval klouzání. Mně ale přijde tahle debata celá směšná. Rafa se přeci rozhoduje sám za sebe, kde bude v budoucnu bude hrát či nikoliv. Příští rok o moc svojí účastí nepřijde. Pokud se rozhodne po případném zkvalitnění povrchu jinak, může jen získat. To jsou holá fakta. A kdyby se odhlásil z turnaje před začátkem, tak by ti, kteří ho tady haní se chovali jinak? Houby. První signální by stejně zafungovala.
Reagovat
smazaný uživatel
...tak já myslím že s tím něco udělají vždyť by byli sami proti sobě...
Reagovat
tito
Určitě. Zlepšit to už nebude takový problém, jako to zavést :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
To je také, či mu to menej kĺzalo..Áno, kĺzalo :)...Vždy keď sú narušené podmienky, viac to vyhovuje "slabšiemu" hráčovi..Výrazná zmena totiž stiera rozdiely, resp. neumožňuje hrať súperovi na 100%...Ak by sme vedeli držať raketu v nohe, možno by som porazil Federera...Hoci by sme mali obaja rovnaké podmienky, mal by som nepochybne väčšiu výhodu...
Reagovat
VlS
Na čem tohle tvrzení zakládáš? Myslím si že naopak, změna podmínek rozdíly výkonnosti může ještě víc prohloubit a ne vyrovnat. Lepší hráč se líp vyrovnává třeba s větrem a proto je lepší hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je jednoduché. Pri štandardných podmienkach môže využívať svoje najväčšie zbrane. Možno je práve pohyb tým rozdielovým kritériom medzi Nadalom a Verdascom...Akonáhle je pohyb u oboch obmedzený, viac to uškodí hráčovi, ktorý je na ňom viac závislý...

Myslím, že hráč, ktorý sa lepšie vyrovná so zmenou podmienok je určite prispôsobivejší, lepším by som ho nenazval...
Reagovat
tito
No rozdíl mezi Rafou a Nandem nebyl v pohybu, ten je stejný ale v základní motivaci. Nando chtěl vyhrát, Rafa se nechtěl zranit.
Reagovat
smazaný uživatel
jak Rafu neprozivam (pardon) :-) vsimam si toho tveho nesmyslneho tvrzeni az ted! Tenis nohou, predpokladam, jste nehrali jeste zadny z vas. Fedex je spickovy hrac s excelentni tenisovou technikou, tvoji herni uroven neznam, jen vim, ze sety meris na cas. :-) Fedex normalne vyuzije sve tenisove geniality a vyridi te i nohou. :-) Stejne, jako ja jsem vzdycky ta sikovnejsi, pokud hraji s horsim tenistou treba levou rukou a jsme oba pravaci. A diky sve tenisove zkusenosti jsem i ta sikovnejsi, pokud spolecne zkousime uplne novy sport - golf, baseball, pinces...... No nic, jen trochu ze skutecneho zivota, nemam rada placani pytlem do rybnika.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit,ze si vobec nepochopila pointu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale pochopila, jen mame rozdilny nazor.. :-) Jsem s VISem a sklenikove tenisty nemusim. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz klouze povrch ...upravi se boty.Ale zase musim uznat, ze na obrazcich z turnaje ma antuku az do poloviny lytek...to neni nic moc.Pripomina mi to fotbal na skvare...to taky zatracene klouzalo.Ty barvy jsou desny....tenis v bilem a na zelene nebo oranzove OK...ale jak ted sili s barvou dvorce, modra, fialova...a co pruhovana jako zebra:-((.
Reagovat
smazaný uživatel
ten zapas som sledovala, lebo som bola zvedava, ako Rafa zvladne tolko ohovorenu antuku. jedno treba uznat.... bol od zaciatku absolutne znechuteny, co bolo na nom aj vidiet. evidentne sa nepohyboval po nej ako zvycajne, v tom mal pravdu. jeho hra je zalozena na vybehani kazdej lopticky. a on si nemoze dovolit zranenie. ma ich aj tak dost. podla mna bol vnutorne znechuteny a tak isiel aj do zapasu. jednoducho s jeho nohami to nie je OK - to vie kazdy, a chcel, aby sa nezranil do dalsich zapasov. Nole obhajuje vsade tituly, ale Rafa bol tiez vzdy vo finale s nim....takze po cely zapas som cakala na to, ze povie, "viac sa sem nevratim"... ti, co su jeho fans, to podla mna vedeli este pred tlacovkou. miluje antuku, nikdy by nedovolil aby takto sproste prehral... aj to vie kazdy....vcera som pozerala aj djokovica, nie raz sa pekne strepal... tiez nehra dvakrat s nadsenim...
Reagovat
SwissMaestro
Podminky jsou pro kazdeho hrace stejne takze bych se na nic verejne nevymlouval. Kazdopadne kdybych byl v Nadalovi kuzi tak bych se ohledne pristiho rocniku zachoval pravdepodobne stejne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má pravo se takto vyjádřit. Pokud mu povrc nevyhovuje tak na něm nebude hrát. Copak by to někdo z Vás udělal jinak?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bych jen konstatoval,chlapec neumí prohrávat.Povrch je takový jaký je,je to jen hra o prachy.Ti kteří jdou dál v podstatě mlčí a ti co jdou ven hledají výmluvy a svedou to na modrou.Vést 5-2 a...
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennis-buzz.com/2012-french-open-rafael-nadal-nike-kit/

To si snad Nadal dělá prdel, že v tomhle chce hrát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat, co se ti na tomhle outfitu nelíbí??

Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co asi, ta odporná růžová.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to si zrejme nesledoval fo 2009
http://gototennis.com/wp-content/uploads/2009/05/rafael_nadal_french_open1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No to byla ještě větší hrůza.
Reagovat
a.magerova
Hele Ty tomu asi nerozumíš :-))
Je to pěkné i pro letošek a v roce 2009 ještě lepší, tak např. když David Ferrer obleče toto, tak se nemůžu vynadívat, doufám, že dnes proti Rogerovi takhle taky alespoň na chvilku nastoupí !!!
http://l.yimg.com/j/assets/p/sp/getty/18/fullj.1927077f47c39e7699672110fe99ca2a/1927077f47c39e7699672110fe99ca2a-getty-510823316.jpg
Reagovat
Matti
Ta barva mě straší, už jen vzhledem k tomu, že v podobné, tehdy padl se Soderlingem.
Reagovat
a.magerova
kvůli rozchodu rodičů, barva za to nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vrchol nevkusu, růžová jedině tahle.

http://www.ontennis.com/files/images/roger-federer-toronto-2010-01.jpg
Reagovat
Matti
Ale měl přitom tu růžovou. :-)
Reagovat
a.magerova
zvláště na této fotce krásně vyniká !!!
http://www2.tennisserver.com/images/photofeed/2010/wsfg_masters_cincinnati/100822/federer-fish/Cincy-20100822-36-2924.jpg
Reagovat
dorons
Nechte me vyhrat pristi rok,nebo sem neprijdu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To mu křivdíš !
Reagovat
smazaný uživatel
ani bych neřekla...podmínky jsou pro každého hráče stejné....furt si stěžujou jen ti nejlepší antukáři....
Reagovat
Labi
nebráním se inovacím ALE....nesmí se změnit podmínky resp. vlastnosti povrchu a také ty jiné barvy míču co budou chtít prosadir...myslím že tyhle žluté jsou viditelné dost tak nevím co zase vymyšlejí ....nejvíc se bojím toho že všechno budou chtít dělat viditelnější až to na kurtech bude vypadat jak na večerním lunaparku
Reagovat
Stan_Borowitz
antuka je jiná, i když je pořád červená.
Reagovat
smazaný uživatel
taky se mi ty baevny silenosti nelibi....tenis zacinal v bilem na zelenem travniku....elegantni hra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se mi ty baevny silenosti nelibi....tenis zacinal v bilem na zelenem travniku....elegantni hra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vydírání. Za to bych ho zavřel do vězení. xD
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pekny alibismus. Vedl 5:2 a zazdil smec na siti. Spis by mel hledat chybu v sobe a nebo mozna taky uznat, ze Verdasco ukazal srdce a odvážnou hrou otocil zapas, kdyz uz by na nej nikdo nevsadil. Místo aby pogratuloval kamaradovi z DC tymu, tak dava najevo, ze nemuze skousnout prohru. Kdyby ten zapas dotahl nebo dokonce vyhral cely turnaj, tak dalsi rok jiste prijede. Velka gratulace Fernandovi, snad ho to nakopne k lepsim vykonum a zacne si vice verit, myslim ze mel uz slusny blok z Rafy. Bylo videt jak to z nej spadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Už mě to celkem dere jak tady se tady píše "všichni mají stejné podmínky". Postav sprintery na 5km závod, s tím že je to stovka, ale kvůli atraktivitě se to prodlužuje. Pak bude velké "haló",že vyhrál nějaký zoufalec a ne Bolt.
Mi se třeba ta antuka líbí, ale je to prostě jiný tenis.
Reagovat
Fandina
stejné podmínky jsou, že na jednom povrchu hrají tenis dva, dokonce se neustále střídají a jeden z nich vyhraje. To jsou stejné podmínky ... úsměv
Reagovat
pepin
Máš pravdu, odjíždím z práce a přeji dobrou.
Reagovat
Stan_Borowitz
To není dobré přirovnání. Ta situace s modrou antukou odpovídá tomu, jako kdyby sprinterům dali jiný povrch běžecké dráhy. Tvůj příměr by byl vhodný, kdyby tenisty v Madridu třeba nutili hrát badminton.
Reagovat
smazaný uživatel
Komediant.
Reagovat
pepin
Zápas jsem neviděl, takže se k němu ani nemohu vyjadřovat. Vyjádřit se ale můžu k tomu co Rafa kategoricky prohlásil jinak dal ultimátum. Je zde o tom napsáno mnoho a v podstatě každý má svoji pravdu. Dle mého názoru to měl vyjádřit po prvém zápase a říci at to dopadne jak to dopadne, prostě příští rok nepřijedu, pokud tu bude modrá antuka. Pak bych to bral jako jeho normální rozhodnutí. V této situaci, kdy prohru svaluje na antuku to vyznívá přinejmenším jako výmluva. A někdo to zde již psal a já jsem to četl také, že je to pro všechny stejné. To řekl v nějakém rozhovoru Rafa.
Reagovat
fazil
povrchem to mozna je, ale 52 musis pronest i na ledu, zvlast kdyz ten na druhe strane hraje na stejnym povrchu...
barva je nahodou super, daleko prehlednejsi. jen trosku do priste upravit ten povrch a bude to ok. rafovi to mozna nesedi, ale jinym hracum zase nesedi jine povrchy a taky se na to nevymlouvaji. vsak se zase zahoji na RG
Reagovat
a.magerova
Ať to na příští ročník přemalují na zelenou (takovou pěknou travnatou nééé tu hnusnou americkou) a povolí k tomu i boty na trávu a bude to !!!
Dávám hlasovat :-)))
Reagovat
VlS
Jo, a hrát budou v maskáčích s přilbou na hlavě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře pro Toma!!! Na Verdasca umí! :)
Reagovat
Sonja
Nadal na něj uměl taky:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt:D ale berdych si zatim na modrou nestezuje tak snad :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je evidentní, že to hodně klouže, to je jasný. Nejvíc ze všech to asi klouzalo Verdaskovi v první půlce třetího setu, když tam do té antuky kopal a bezmocně nad ní lamentoval. Pak to ale zázračně klouzat přestalo a na samém konci, když se v té antuce koupal a vášnivě ji líbal, se stala Fernandovým, bezesporu nejoblíbenějším povrchem.......... a takovej to byl kdysi sekáč..
Reagovat
Stan_Borowitz
je to celé jen o psychice. Někteří hráči změny přijímají snadněji, jiní hůře. Nadal prostě patří k těm druhým. V té antuce to není, na každém turnaji je jiná.
Reagovat
tito
Určitě. Hrát se na tom bezpochyby dá.
Reagovat
J.M.
Hlavně by mě zajímalo, proč Nadal bezpodmínečně spojuje kluzkost povrchu s modrou barvou. Podle mě předtím, než začne rozdávat ultimáta, by bylo daleko chytřejší nejdřív zjistit, proč to tak klouže, a pokud to s modrou barvou nesouvisí a je to jenom způsobem nanesení antuky nebo její jemností/hrubostí, pak se dá problém s kluzkostí řešit bez vrácení původní barvy. Což taky Tiriac a pořadatelé mají v plánu. A k tomu by taky měl podle mě směřovat kompromis, pořadatelé by se s ním měli domluvit, aby třeba příští rok nově nanesený kurt osobně přišel testovat... Ale takto mi přijde, že prostě Nadal chce původní barvu za každou cenu (proti té plánované změně barvy protestoval už léta) a jenom si to chce demagogicky vynutit vymlouváním na špatnou kvalitu kurtu, která mu k tomu dává dobrou záminku a bič.
Reagovat
tito
Já si myslím, že to není ultimátum ale konstatování. Jinak souhlas. Rafovi musí být jasné, jako komukoliv zde, že když se pořadatelé rozhodnou pokračovat, pojedou s ním ale i bez něj.
Reagovat
J.M.
No, já bych si tím úplně jistý nebyl. Přece jenom madridský turnaj, a bez Nadala, který by jej demonstrativně bojkotoval, to by byla docela ostuda. A mohli by se k němu přidat i další. Podle mě by pořadatelé mohli vyměknout.

Hlavně ale Tiriac, i když teď říká, že modrá bude i příště, uznává, že problém s kluzkostí tu je, a říká, že to budou řešit. Tak proč to ignorovat a tvářit se, že pořadatelé o problému neví a nehodlají jej řešit? Proč jim nedát tu šanci, přijít se o tom, jestli se jim to povedlo, přesvědčit před příštím ročníkem turnaje (opravdu myslím, že by si je pořadatelé měli před turnajem pozvat ? chyba byla, že to ?tajně? otestovali jenom na několika bývalých hráčích, a podle vyjádření hráčů taky ten centrkurt je úplně jiný než další kurty), a turnaj eventuálně bojkotovat až potom, když se to nepovede? Takové ultimátum, nejlépe společné od hráčů, bych bral: před příštím ročníkem nás přesvědčte, že se na tom dá hrát, a pak přijedeme.
Reagovat
J.M.
(Jenom technická drobnost: server uvozovky v textu příspěvku mění na otazníky. Taky námět na zlepšení.)
Reagovat
Fandina
"uvozovky"
Reagovat
Fandina
Zkouším různé "uvozovky" a mě server nic nemění ... asi v nastavení klávesnice na compu nebo různými uvozovkami na klávesnici atd. ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A ja jsem pro, at to bojkotujou a nej jen Nadal, ale vschni. Neprijedou hvezdy, neprijdou divaci, nikdo se na to v Tv nebude divat a je to, turnaj bude o nicem..., to si poradatele hodne rychle rozmysli, na cem se bude hrat. Nechapu proc to tam cpou, kdyz to nikdo nechce... Za chvili, natrou na modro i travu na Wimbledonu, kdyz to takhle pujde dal:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Když sem text zkopíruješ z Wordu, tak se z uvozovek stanou otazníky :-)..myslím.
Reagovat
tito
Souhlas. Hlavní chybu vidím právě v tomhle. Nikdo na tom pořádně nestál a hned se na tom hraje 1000( antuková - kde hráč i divák předpokládá původní vlastnosti, nikoliv barvu). Kdyby to otestovali nejdříve na nějakém menším turnaji a vychytali mouchy, žádné připomínky bych k tomu neměl. Jinak je to skvělý marketingový tah.
Reagovat
Fandina
?uvozovky podle pejska z wordu?
Reagovat
Fandina
z wordu to uvozovky nebere ... chytrý pejsek ... takže nic nekopírovat z wordu, nebo napsat ... kopírováno z wordu tady patří uvozovky ... "úsměv"
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem mazanější než komisař Rex! ;-)
Reagovat
J.M.
"Toto" nejsou uvozovky. Respektive ne české uvozovky. V češtině vypadají uvozovky jinak. Chtěl jsem psát správně česky, ale server to zřejmě neumožňuje. Škoda.
Reagovat
J.M.
(Jinak ještě k tomu Wordu - s Wordem to nemá nic společného. České uvozovky jsou české uvozovky, ne "uvozovky z Wordu". Word nepoužívám. Což mi připomnělo, že tento server neumí ani pomlčky. Taky je mění na otazníky. Taky musím místo nich použít náhražku v podobě spojovníku nebo mínus, jako v té první větě.)
Reagovat
a.magerova
takže né my, že neumíme česky, ale tento server....
Škoda, že tu není Brož :-((
Reagovat
J.M.
Soob: To je klasická argumentace logickým klamem, respektive hned několika známými logickými klamy současně (http://cs.wikipedia.org/wiki/Logick%C3%BD_klam). Za prvé, není pravda, že to nikdo nechce (slova "každý" a "nikdo" jsou v tomto druhu argumentace oblíbená). Kromě toho, že to chtějí pořadatelé, si to pochvalovala značná část (odhadem tak polovina) diváků v diskusích, co jsem viděl, a není ani pravda, jak říkal myslím Djokocič, že se to nelíbí žádnému hráči. Už ta Petra Kvitová říkala, že to vypadá "cool".

Dále opak klasická argumentace ad absurdum: potom budou chtít zavést modrou trávu... A pak asi budou znásilňovat děti, podle stejné logiky. Sám Tiriac říkal, že modrou trávu rozhodně ne. To nikdo nechce a neplánuje. Což je mimochodem i třetí logický faul: podsunutý argument (straw man, podsouvání názoru někomu, kdo jej sám nezastává, a útočení na tento smyšlený názor).

Podle mě by se o tom povrchu měla vést seriózní debata, určitě je to nutné. Ale proboha ne takto demagogicky a iracionálně...
Reagovat
smazaný uživatel
no ja teda nevim, jeste jsem nepokal nikoho, ani jsem nikde necet, ze by se to nekomu libilo. Ja osobne jsem nes tezce, kdyz zmenili kurt na AO na modrej a do dneska jsem to nepochopil... A ted tu je i modra antuka, kdyz jsem o tom cet, ze se to chysta, tak jsem si fakt myslel, ze to je nejaka recese a ze to nikdy nemuze projit...
Reagovat
VlS
Tak to jsi tady diskusi nesledoval. Líbí se to hodně divákům (už jsem chtěl napsat většině, ale nemám to statisticky podloženo)a míč je skutečně lépe vidět.
Reagovat
Labi
souhlasím s ním....celé je to jeden velký podvod pokud bude mít antuka stejné vlastnosti at se hraje třeba na růžové antuce...ale pokud to klouže a hráči mají strach na tom hrát tak je něco špatně a vy co věříte tomu důchodci který tohle vymyslel tak si věřte dal je jasné že neřekne pravdu a když hrači něco řeknou tak jen mlčí a dokonce má tu drzost říct že jsou s tím spokojeni...nemám rafu moc v oblibě ale v tomhle s ním souhlasím !
Reagovat
Fandina
Kdyby ta antuka tak klouzala, že by se na ní nedalo hrát, tak by na ní nikdo nehrál. Ani já, ani ty. Prostě nikdo. Nebude se někdo vystavovat takovému nebezpečí. Každý chrání své zdraví a své tělo. Pak teprve myslí na úspěch. To je přirozená lidská vlastnost. Nevstoupil by na ní žádný hráč a neposlal by ho tam ani nikdo z jejich rodiny nebo přátel nikdo z týmu a trenérů.
Reagovat
Labi
podle toho co jsi napsala teda jsi pro změnu vlastnosti antuky jo? to snad nemýslíš vážně
Reagovat
Labi
proč to rovnou nepřenés na led?? bude to divácky atraktivnější ptž bude přeci větší "prdel"
Reagovat
Fandina
nemíním nikomu radit co má a nemá dělat, nebo říkat. To je každého věc. Žádné referendum o antuce vypsáno nebylo. Kdyby bylo zvážila bych jak se rozhodnout. Takto je to bezpředmětné. Důležité je, aby se nikomu nic nestalo a vše proběhlo podle regulí.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasné, že modrá je iná, už na pohľad bol ten tenis neantukový..Myslím, že Rafa svoje slová prehodnotí, no logicky vytvára na organizátora tlak. Povrch je rýchly, pochopiteľne vyhovuje typologicky iným hráčom..Navyše sa na ňom dosť šmýka, ťažko sa potom môže opreť do úderu..To vidím aj teraz v súboji Noleho, ktorý má podobný problém..Najväčším paradoxom je, že sa to koná v Madride, teda turnaji, ktorý by mal Rafovi najviac načúvať..

Inak, ste si istý, že ak Roger vyhrá turnaj, tak Rafu predbehne..Ja som si to narýchlo rátal a na poradí by sa nič meniť nemalo..Vychádzam z toho, že budú sú už odrátané...či?
Reagovat
smazaný uživatel
Odrátaj aj body z Ríma, ktoré odpadnú budúci týždeň.
Reagovat
Fandina
Pokud Roger vyhraje Madrid, bude v pondělí na žebříčku druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta modrá je hrozná,nevim proc to vubec vymysleli
Reagovat
smazaný uživatel
http://crymore.org/ :))
Reagovat
ZerekSu
Tady někdo neumí prohrávat cooo? :-/

Všichni mají podmínky stejné, tak co vyhrožuje???
Reagovat
smazaný uživatel
asi poprvi a doufam ze naposled musim s Rafou souhlasit, je to hnus, na tenis se neda divat, hraci se soustredej na to, aby neupadli nez na uder a verim, ze se k nemu pridaji vsichni ze svetovy spicky..., Nic mene podminky byly pro oba stejny, tak si moh odpustit vymluvu, ze prohral, pouze kvuli novymu povrchu, nikde nebylo napsano, ze by na normalni antuce nemoh prohrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon! Výrok.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem od Rafaela nečekala. Takový ošklivý výron!
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo jasný, že se bude vymlouvat. Je zajímavý, že s Davyděnkem mu to nevadilo a hrál v klidu. Ale myslim, že to bylo řečeno v emocích. Protože prohrát pět her v řadě za stavu 5:2, to je prostě totální zkrat, kterej si hráč jako on nemůže dovolit
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si teda chtěl na další zápas brát boty s kolíkama?
Reagovat
smazaný uživatel
U mě jsou frajeři ti, kteří si nestěžujou a hrajou tenis. Všichni mají stejné podmínky, tak nevím, proč si stěžujou např. Nadal, Djokovič..... Vždyť je to zajímavé, že se hraje na trochu jiné antuce s jinými vlastnostmi, aspoň člověk furt nemusí koukat na to, že vyhrává jenom Nadal. Na oranžovce se hraje turnajů dost, je dobře, že je nějaká změna!!!
Reagovat
Pe3k
100% souhlas.
Reagovat
duhove_hovinko
Modrá = konec dominance
Reagovat
Heather_Fedex
souhlasim. pokud ma modra antuka jine vlastnosti, nez slibili poradatele turnaje, melo by dojit ke zmene. ale i tak mne prekvapil rafuv vysledek proti fernandovi. vest o 2 breaky a takhle to promrhat? to by se hracovi jeho kalibru nemohlo stavat.
Reagovat
duhove_hovinko
Má to své porodní bolesti, ale takové emoční vystoupení by si mohl odpustit. Myslím, že až turnaj skončí, pořadatelé se budou snažit mouchy vychytat. Nadal se unáhlil.
Reagovat
a.magerova
Kdo četl jeho knihu (myslím, že jsem to byla já), ví jak nemá rád změnu a jak každou odchylku od stereotypu nese špatně. Vůbec se mu nedivím, že když 20 let má zafixováno antuka=oranžová, že mu to teď podvědomě i vědomě vadí.
Spíše mě zajímá co by musel Rafa udělat v případě své neúčasti na povinném turnaji, holky Williams prý dělají nějakou charitu za neúčast na kterémsi povinném turnaji.
Reagovat
blax
Tam musí být nějaká pokuta ne? Pokud není hráč zraněn. A 20 let zafixovanost antuka=oranžová mají všichni. Ale je mi jasné, že Nadal, jako jeden z nejvíc konzervativních hráčů + z těmi jeho obsesemi bude mít z tímhle problém.
Reagovat
VlS
Wiliamsky vynechávají už roky IW, nevím, jestli za to musí dělat nějaké opičky nebo platit pokuty, ale každopádně mají 0 z povinného turnaje. Jejich věc.
Profesionální tenis - kdo je hlavním článkem profi tenisu? Hráči? Asi sotva, ti do něj peníze nelejou. Hlavním článkem jsou především televizní diváci. Ti sledují reklamy, které to živí z jedné části a sázejí peníze, což je tadruhá část.
Je celkem logické, že je snaha udělat tenis zajímavější právě pro televizní diváky. Pokud se to ujme, tak se možná během roku nebo dvou dočkáme modrého RG. Jestli má nějaký hráč problém s tím, že nesnáší změny, tak si ten problém musí vyřešit u sebe, pořadatelé budou mít zájedm vyjít vstříc těm, kteří jim peníze dávají víc, než těm, kteří od nich peníze chtějí. Sport je show bussines a jeho pánem je marketing a divák.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne si nemyslím, že je čo i len trochu reálny modrý GS..Za pár dní Madrid skončí, pozornosť sa presunie do Ríma a svetlomodrá postupne vyhasne...O rok sa možno znova na pár dní objaví a opäť vyhasne..Muselo by sa hrať v roku niekoľko turnajov na tomto povrchu, aby sa v Paríži zbláznili a vymenili podklad...Nepredpokladám vážnejší vplyv Madridu na elementárne zákonitosti tenisu..
Reagovat
VlS
Ty mluvíš o koze a já o voze. Jestli se to bude líbit televizním společnostem, které pořadatelům dávají nejvíc peněz, které se potom zčásti přesunou k hráčům, tak se uplatní prastaré heslo "náš zákazník, náš pán".
Reagovat
smazaný uživatel
Môže to nastať, nehovorím, že nie...Len si nemyslím, že to bude mať taký rýchle priebeh...Je tam kopa vecí, ktoré nepôjdu tak ľahko, už len samotná myšlienka by sa stretla s prudkým odporom..Televízne spoločnosti sú mocné, no ani oni sa nerozhodujú zo dňa na deň..
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam, že ho niekto vyklepe aj v Ríme a bude pokoj.
Reagovat
blax
Nechci se Nadala nijak zvlášť zastávat, ale vím jak se hraje na kurtu, kde se necítíte bezpečně. Ten první zápas bych vůbec neřešil. Davyděnko ho určitě tak neprohnal a neprověřil jako Verdasco. A pokud při každým dokluzu k míčku myslíte na to, že můžete uklouznout a něco si udělat, tak se nehraje v pohodě.
Reagovat
misoSK
ja by som skor vyzdvihol Verdascov vykon a nezlomnu bojovnost, Nadal to v tretom sete mal uhrat, hrac jeho kvalit by nemal stratit naskok o dva brejky bez ohladu na povrch
Reagovat
VlS
Mám stejnej názor. Ledaže by si v Krumlově půjčili otočný hlediště a motali kurtem sem tam, aby to Nandovi neklouzalo a Rafovi jo. Viděl jsem Davida s Nicolasem, lítali jak urvaní a žádnej problém.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, že pokud se člověk na povrchu necítí bezpečně, je to problém....ale vyhrával a zpackal to, za to přeci nemůže antuka, ale jeho psychika
Reagovat
duhove_hovinko
Lze to pochopit, prohrát na antuce s někým, s kým je skóre 15:0. Je tu přeci ta zatracovaná modrá antuka. Viník je jasný a je třeba ho potrestat a svalit na něj vinu. No nic...kecy, kecy, kecy. Modrá je dobrá!!!!!
Reagovat
misoSK
Sklamal ma Nadal tymto vyhlasenim, asi to bolo pod vplyvom emocii, lebo obaja mali podmienky rovanke a prehral ten zapas vdaka svojim chybam v tretom sete, nie kvoli antuke
Reagovat
Pe3k
Od Nadala nic jiného než výmluvu po prohře ani čekat nejde...Nejvíc mě pobavil komentář v 18:50 nějakého pomýleného fandy Rafíka, když psal, že když Nadull prohraje nebude se na modrou vymlouvat :D
Reagovat
Matti
Těsně jsi to nestihl, jsi až třetí se svým komentářem, ale můžeš si s nimi potřást rukou. Bylo myslím dost viditelné, že povrch dělal Rafovi největší problémy. A řekl stručně a jasně svoje.
Reagovat
tito
Kdo alespoň trochu hrál tenis a Rafu sleduje, musel vidět ten zásadní rozdíl v pohybu. Koneckonců moje komentáře, kdy zpochybňuji Rafův postup začaly již v průběhu druhého setu a nezměnily se ani za stavu 5:2 ve třetím, kdy jsem vytipoval vítěze celého turnaje Rogera. A s jeho konstatováním pro příští rok mohu jen souhlasit.Prostě tento povrch mu nesedí. Ale Nando hrál výborně a jeho vůle po vítězství byla veliká. Přeji mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
vcera behal po kurte bez problemov, dnes dva sety tiez, v tretom neviem co sa stalo, zrazu sa zacala antuka smykat?
Reagovat
smazaný uživatel
dost ubohý vyjádření, trochu jsem něco podobnýho čekal
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa přestal být tím hodňoučkým klukem. Spíše jsem čekal, že bude zase diplomat. Ti pitomci tady, ať mi řeknou, kdy se jindy po nějaké porážce vymlouval. Tady to kritizoval od začátku. A ne jenom on.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda že si na modrou antuku stěžovali hráči už od začátku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist