Nadal chtěl hrát v botách na trávu, výjimku nedostal

10. 5. 2012, 02:10
Aktuality 23
Tenisté si v Madridu stěžují, že místní modrá antuka je mnohem kluzčí než tradiční červená. Rafael Nadal to chtěl vyřešit po svém a nastoupit v botách, které se běžné používají na travnatých dvorcích. Pravidla to však zakazují a vedení ATP výjimku neudělalo.
Profily hráčů
Rafael Nadal trénink

Novak Djokovič po svém prvním zápase na madridské modré antuce s nadsázkou prohlásil, že příště nastoupí v kopačkách. Že to od světové jedničky nebylo jen zcestné rýpnutí do zastánců netradičního povrchu, potvrdil Rafael Nadal. 

Španělský tenista podle serveru tennis.com požádal asociaci ATP o výjimku, aby mohl v Madridu nastupovat v botách s malými špunty, ve kterých se normálně hraje na trávě. Chtěl tak vyřešit problém s vysokou kluzkostí povrchu.

Vedení ATP ale výjimku v pravidlech pro Madrid neudělalo. Podle trenéra a televizního analytika Darrena Cahilla se na antuce v takových teniskách nesmí hrát od French Open 2003.

Nadal dnes i s 'pouhou' tradiční antukovou výstrojí v prvním zápase na modré antuce smetl 6-2 6-2 Rusa Davyděnka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa si mohl vzít kopačky, jaký má v reklamě Nike s Ronaldem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
Pe3k
Nevím proč Rafa furt brečí. Všechny na antuce (zatím) válcuje, tak má být spoko. Ostatní sou na to hůř.
Reagovat
Matti
Kde brečí zase?
Reagovat
Heather_Fedex
je to pomerne dobry psychologicky tah. znejisteni soupere. kazdy, kt. proti nemu nastoupi, si bude delat vetsi nadeje nez obvykle....
Reagovat
smazaný uživatel
Presne to bol jeho úmysel, máš ho ale prečítaného..:)
Reagovat
Matti
To by přece byl Rafa sám proti sobě, dávat protivníkovi větší sebedůvěru, že má větší naději než obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se např. modrá antuka celkem líbí. A celkem nevím, proč někteří tenisti musí pořád na něco nadávat. Možná to více klouže a má jiné vlastnosti než ta oranžová, ale podmínky jsou stejné pro všechny. To že Novak s Nadalem mají pocit, že jsou mega mega hvězdy a musí být vždy podle nich, hlavně když se nedaří, tak je to jen a jen jejich problém, nikoliv problém antuky. Tvrdit že oranžová antuka je tradice je dost na pováženou, možná pár desítek let. Ale tradiční tenis se hrál léta na trávě, s dřevěnou raketou a za odměnu rovnající se kapesnému. Ten turnaj není jejich, tenis není jejich, dnes je to showbyznys a i divák je toho součástí. Pokud se jim to nelíbí, můžou si organizovat svoje turnaje.
Reagovat
Madrileno
to peety. Dekujeme kriminalni ustredne za rozbor, ale nyni fakta.
1) Rafa jako nejlepsi antukar historie si svuj prostor na nazor na tuhle smouli hovadinu jiste zaslouzi
2) Az peety vyhraje 6x French nebo 8x Monaco, urcite budeme velmi zvedavi na jeho hodnoceni antuky
3) To nejdulezitejsi je, mame par tydnu do French. Risk s modrou antukou muze privodit zraneni TOP hracu, coz by vyrazne ovlivnilo zbytek sezony ... nejen u meho oblibence Rafy, ale i Noleho ci Fedexe
4) Je to hazard ze zdravim hracu, tenhle povrch je nevzkouseny a tudiz nepredvidatelny
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem vyjádřil svůj názor z pohledu diváka, a je mi fuk, jestli to někoho zajímá nebo ne. Nadal a spol. vyjádřili svůj názor z pozice top hráče, a nikdo jim ho nebere. Má na něj právo, i kdyby nevyhrál jediný zápas v kariéře. Je pravda, že antuku mohli vyzkoušet dřív a jinde, ale zas tak bych to nepřeháněl s tím rizikem zranění. Počkáme si na konec turnaje a porovnáme s ostatními turnaji....
Reagovat
Madrileno
Ja ti neberu ten nazor na modrou antuku. Barva je samozrejme zajimava, vizuelne se mi to libi take. Ale pote, co Nole jezdil po kurtu jak na lede, prijde mi fakt nebezpecna. At si Mr. Tiriac dela podobne experimenty na Bukurest Open, ale uz me stve, jak se furt snazi delat z Mutua Madrid Open neco extra - je to jak nejaky mindrak dvojky Tiriac& Santana
Reagovat
smazaný uživatel
Logicky, pokud se to ukáže jako nebezpečný a většina hráčů to odmítne, ať to zruší, ale na na základě dvou, tří hráčů, ať mega hvězd. Taky se mi nelíbí takový bossové co o všem rozhodují, ale jsou to prostě velký peníze, a dneska to tak prostě chofí ve všem. My "ostatní" se (ne)musíme přizpůsobit.
Reagovat
Madrileno
Problem je v tom ze Mutua je jeden z povinnych Super9, takze ignorace od top hracu je slozitejsi. Add 2, nize postaveni hraci ti takovyhle typ turnaje blokovat nebudou, budou naopak radi, ze nemusi do kvaldy
Reagovat
smazaný uživatel
A jsme u té podstaty. Dneska je to vše showbyznys, platí nabídka a poptávka. Ano, je to někdy těžký a riskantní, ale tady máš x milionu za výhru.....ber nebo neber.
Reagovat
tito
Jen drobná poznámka. Ptali se m.j. Rafy a Noleho a ti jim odpověděli. Ani jeden turnaj nebojkotuje, hrajou a uvidíme jak to vše dopadne. Můžeš mi říct ( a nejsi sám) - co je špatného na tom, že odpovídají na kladené otázky a vysloví nesouhlasný názor? Ty máš svůj názor jako divák, oni jako hráči, kteří na tom povrchu hrají. Nic víc, nic míň. A právě díky kritickým poznámkám se pravděpodobně upraví technologie aby povrch byl co nejoptimálnější. A to je snad cíl i zadavatelů, ne?
Reagovat
gigin
Ty jsi opravdu vyzrálý !!!!!! :-))
Reagovat
tito
Ne ne ne. Už se na toto téma bavit nebudu. Možná. :-))) A my zůstaneme u klasiky, že Gigine?!! :-))))
Reagovat
gigin
Jakože myslíš povrch, nebo že vás budeme klasicky na velkých turnajích mazat ve finále ?? :-o
Reagovat
tito
Je potěšitelné, jaký jsi čistokrevný fanda, nicméně zarážející jest jak jsi nekritický. Protože jakémukoliv trochu v současné éře orientovanému fandovi musí být jasné, že Nole již nikdy nebude v zápasech s Toreadorem dominovat. Srbský býček je již zkrocen :-)))). To je k tomu mazání. A klasikou myslím povrch, na kterém si zahrajeme :-))))).
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))))))))))))))
Reagovat
tito
:-)))))). Ale jinak tady už po tom finále ani netoužím. Rozdáme si to radši v Římě.
Reagovat
gigin
Řím je fajňučký !!!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mali by im to povoliť, ale všetkým, aby to bolo fér....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist