Nadal s Pospisilem neztratil set. Murray prohrál s Verdascem

30. 8. 2018, 05:59
Aktuality 27
US OPEN - Rafael Nadal na US Open suverénně postoupil do třetího kola. První hráč světa a obhájce titulu v dnešním zápase bez ztráty setu přehrál Vaska Pospisila z Kanady. Ve druhém kole naopak neuspěl další bývalý vítěz Andy Murray. Britský tenista, který odehrál první grandslam od loňského Wimbledonu, nestačil na Fernanda Verdasca.

Rafael Nadal v Torontu získal rekordní 33. titul z podniků Masters a ve skvělé formě pokračuje i na grandslamovém US Open. Obhájce titulu v zápase druhého kola bez větších potíží přehrál 6-3 6-4 6-2 Vaska Pospisila.

Nadal si v úvodním dějství rychle vypracoval náskok tří gamů a uhájil jej až do konce setu. Ve druhé sadě přišlo jediné zaváhání. Ve čtvrté hře stav 0-40 světová jednička ještě odvrátila, ale o dva gamy později už servis ztratila. Španěl ovšem zahájil obrat a v dalších čtyřech hrách povolil Pospisilovi jediný fiftýn. Ve třetím setu sebral Kanaďanovi podání ještě dvakrát a sám ani jednou nezaváhal.

"Ve druhém setu jsem se ve dvou gamech trápil na servisu. Poprvé jsem to zvládnul, pak ne. Ale naštěstí jsem si hned brejk vzal zpátky," řekl dvaatřicetiletý Španěl.

Nadal po dnešním vítězství zaznamenal ve Flushing Meadows už devátou výhru v řadě. Vítěze ročníků 2010, 2013 a 2017 ve třetím kole čeká Karen Chačanov. S ruským tenistou v předchozích čtyřech soubojích neztratil set.

Statistiky zápasu

Ve druhém kole naopak skončil Andy Murray, jenž odehrál první grandslamový turnaj od loňského Wimbledonu. Šampion amerického grandslamu z roku 2012 nestačil 5-7 6-2 4-6 4-6 na Fernanda Verdasca, se kterým v 16. souboji prohrál teprve potřetí.

Murray v úvodním dějství neudržel náskok 4-2 a v desáté hře neproměnil setbol, vzápětí si prohrál servis a první sadu nakonec ztratil. Ve druhém setu povolil Španělovi jen dva gamy, ale v dalším průběhu utkání už tahal za kratší konec. V závěrečné hře na podání Verdasca měl celkem pět brejkbolů, ani jednu šanci však neproměnil a Verdasco zápas ukončil proměněním v pořadí třetího mečbolu.

Statistiky zápasu

Takto brzy skončil na grandslamu Murray naposledy v roce 2008 na Australian Open. Přes druhé kolo US Open nedokázal projít při své 13. účasti teprve podruhé.

Verdasca v souboji o osmifinále čeká další bývalý vítěz Juan Martín Del Potro. Argentinec ani ve druhém zápase neztratil set. Vítěz ročníku 2009 v něm porazil 6-3 6-1 7-6(4) domácího Denise Kudlu.

Kevin Anderson po pětisetové bitvě v prvním kole dnes potřeboval jen tři sety. Loňský finalista ve druhém kole porazil 6-2 6-4 6-4 Jérémyho Chardyho. Jeho dalším soupeřem bude Denis Shapovalov.

Dominic Thiem přežil pětisetovou bitvu se Stevem Johnsonem. Domácího tenistu porazil po více než třech a půl hodinách 6-7(5) 6-3 5-7 6-4 6-1. O osmifinále, které je jeho newyorským maximem, si zahraje s dalším domácím hráčem Taylorem Fritzem.

Stan Wawrinka neměl s francouzským kvalifikantem Ugem Humbertem jednoduchou práci. Předloňský šampion porazil 139. hráče světa až po téměř tříapůlhodinovém boji 7-6(5) 4-6 6-3 7-5 a připsal si ve Flushing Meadows deváté vítězství v řadě. V dalším kole narazí na Milose Raonice.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
středeční výsledky (29. 8. 2018)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Pospisil (Kan.) 6-3 6-4 6-2
Del Potro (3-Arg.) - Kudla (USA) 6-3 6-1 7-6(4)
Anderson (5-JAR) - Chardy (Fr.) 6-2 6-4 6-4
Thiem (9-Rak.) - Johnson (USA) 6-7(5) 6-3 5-7 6-4 6-1
Isner (11-USA) - Jarry (Chile) 6-7(7) 6-4 3-6 7-6(2) 6-4
Medveděv (Rus.) - Tsitsipas (15-Řec.) 6-4 6-3 4-6 6-3
Basilašvili (Gruz.) - Sock (18-USA) 4-6 6-3 6-2 7-6(3)
Čorič (20-Chorv.) - Carballés (Šp.) 7-6(4) 6-2 6-3
Raonic (25-Kan.) - Simon (Fr.) 6-3 6-4 6-4
Chačanov (27-Rus.) - Sonego (It.) 7-5 6-3 6-3
Shapovalov (28-Kan.) - Seppi (It.) 6-4 4-6 5-7 7-6(2) 6-4
Verdasco (31-Šp.) - A. Murray (Brit.) 7-5 2-6 6-4 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Humbert (Fr.) 7-6(5) 4-6 6-3 7-5
Fritz (USA) - Kubler (Austr.) 6-3 3-6 6-3 / skreč
Lajovič (Srb.) - Norrie (Brit.) 6-2 2-6 6-4 6-4
Pella (Arg.) - Lorenzi (It.) 7-5 6-0 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
mahycek
Také musím reagovat, Roger hraje 2 kolo po poledni jejich
času a Nadal už hrál 2 kola v night session. Je to
divné. A vůbec nemám z Paireho a toho zápasu dobrej
pocit. Nebude to vůbec lehké.
Reagovat
Frantz
Ano, typicky vecne uknourany Fed fanatik... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že hrát přes den je spíše výhoda, než nevýhoda. Míče budou rychlejší ( i když těch teorií je mnoho). Tím pádem by Rafa měl hrát příští kolo day session. Mě by jenom zajímalo fakt jak to vybírají.

Zvláštní je, že po tom, co se Nole málem vyvrátil v prvním kole z vedra jej hned přesunou na večer místo Federera, který podle mě hraje s mnohem atraktivnějším soupeřem. A to říkam zcela objektivně, přece jen Paire může uhrát více, než Sangren.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo je to strategie organizátorů (neboli bratrstva svobodných zednářů), kteří mají v plánu Djokoviče odstavit. Velmistr dal jasný úkol, Federer musí vyhrát za každou cenu. Nole se připravil na extremní teplo a oni jej dají na večer a příště Nole nebude vědět, kdy bude hrát. Jasné rozhození soupeře. A ještě k němu pošlou Tennyse, kterého dva dny dopovali amfetaminem, aby dnes vyhrál. Takže night session je proto, že Nole dnes vypadne a organizátoři chtějí, aby to svět viděl !
Reagovat
Kozoroh
Pro Amíky je atraktivnějším duelem Djoker s Tennysem, co chceme my Evropani je jim u p...
Reagovat
spaniel
Pro nikoho neni djokovic atraktivnejsi nez Fedex.
Reagovat
atptour
Právě že je...
Reagovat
spaniel
Pro Jelenu.
Reagovat
Pe3k
S párem 3:0 a vypadne Gyros.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo dneska půjde. Gyros, nebo Djokovic.
Reagovat
Frantz
Bo egoista :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1111 mel vcera vic stesti nez rozumu.....Nico Jarry Fillol predvedl vcera skvely vykon, a jeho potencial dost roste, jen upravit tu hlavu:) To co dokaze jeste vyhodit je neuveritelne, ale je mlady, verim, ze to zvladne.

Jinak vcera Nico po 4 setu uz mel rozdrasane nohy do krve...museli mu to osetrovat, tohle asi 1111ho bych rekl zachranilo.
Jinak neskutecna atmosfera zapasu, Nico ma uz dost fans, v Chile bude asi hodne popularni...stadakem se neslo Ole Ole Nico, mnohem intenzivneji, nez slovutne ole delpo ve vcerejsim zapase Juana.

Pro 1111ho se tak opaku scenar z Wimblu, kdy ve druhem kole prozival peklo...
...snad uz konecne 1111 vyhraje:)

Jinak Kvido skvele, pekny progres....Lorenzi je jeho peklo...a vzera se stenou vyporadal velmi inteligentne...jen tak dla, skoda ze nebude hrat s Jackem:(
Ale doufam, ze s ti mRafou to 4.kolo BUDE!:)

Vamos Kvido, Cmon 1111!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral v druhom zápase o moc lepšie ako v prvom, progres je lichotivý a optimistický...

V tretom kole, velké pozor.

Khachanov je velmi nebezpečný, keď sa dobre vyspí, moze realne vyhrat. Rafu caka v tretom kole rovnako kvalitný protivník ako v prípadnom QF. Stvrté kolo naopak vyzerá ako bonusové...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně mel v druhém zápase 3x většího tragoše, než v prvním. :D
Reagovat
Frantz
Hlavne ze arogant ma jednoho sampiona za druhym...
Reagovat
smazaný uživatel
A kde někdo mluví o arogantovi ty chytráku? To je přesně vlastnost vás fanatiků. Téma Nadaluv zapas a ty prijdes s hejty na Federera o kterém nikdo nemluví. Jsi mimo.
Reagovat
Frantz
Mimo jste vy, vecne ubreceni elegos fanatici
Reagovat
Krisboy
Mimo jsi ty, že na toho zakomplexovanýho primitiva reaguješ :((
Reagovat
Frantz
Vis co mi muzes, ty lulinku, ze jo? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám sílu jej dát do ignoru. Potkám někdy fakt hloupé lidi, ale Frantze vidím rád. Vždy mi připomene, že mám být v klidu, protože po světě chodí ještě horší případy.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhé kolo zatím bez překvapení. Murrayho jsme tak nějak čekali, Denis s Isnerem šli oba do pěti setů, Sock je letos mimo, takže se to jako překvapení nedá ani brát a Rafa v klídečku, i stats má dobré. Vašek neškodný.

Když se včera někdo ptal, co se stalo s Vaškem, že měl celkem talent, tak to mohl vidět v zápase s Rafou. Druhý set 2:4 prohraný 6:4 a ze čtyř gamů uhraný jeden fifteen z toho dva gamy byly při vlastním servisu. Je to tragoš a tímhle patří někde na Challengery.
Reagovat
Krisboy
Fernando paráda, po Karolíně druhá radost. Že já vůl to nevsadil, koukal jsem na to asi pět minut :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dal před zápasem. No včera mě vypískal jenom Tsitsipas a Johnson. Kubler to naštěstí skrečnul, ale Fritze celkem ve třetím setu přehrával, ale si vyvrtl kotník při skluzu a bylo po zápase, to je škoda, měl formu a mohl udělat dobrý výsledek. Jediné, co mě mrzí je, že jsem nezkusil hrát proti Sockovi. Byl tam kurz 3,13.

Dneska jsou šlágry Monfils - Nishikori určitě a jsem zvědavý na Sašu s Mahutem, zda to bude v klidu ve třech, nebo zase bude otáčet zápas, DeMinaur a Tiafoe taky zajímavé, jinak nic moc. Samozřejmě big shock příjde po půlnoci, kdy Tennys zahraje svůj životní TENIS a vyřadí ve třech Djokoviče.

Roger hraje day session, měl by se dostat na kurt tak okolo dvou odpoledne tj. v osm večer našeho času. Myslím, že Paire dá tak 10 gamů max. dneska hlásí zase 30, takže čekám rychlou práci od Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Nole dnes night session. Možná si postěžoval, nebo je chtějí vystřídat. Každopádně Rafa hrál 2x večer a Rogera dají na odpoledne přičemž Federer-Paire, je určitě atraktivnější, než Nadal-Pospisil. :)

Zajímalo by mě, jak to vybírají. Jestli si hodí mincí, nebo to vytahují z klobouku.
Reagovat
janek_da
Tak to je jasne, že býk neztratí set. Bude halo, až ho ztratí.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador, opäť som nevidel ani fiftin.
Reagovat
peggy
Vamos RAFA!Bylo to dobre utkani,hlavne vydrz.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist