Nadal v Riu otočil noční zápas s Cuevasem, Fognini vyhrál dramatickou bitvu

21. 2. 2015, 07:55
Aktuality 275
ATP RIO DE JANEIRO - Rafael Nadal udržel svou neporazitelnost na brazilské půdě, ve čtvrtfinále turnaje v Riu de Janeiro ale musel o vítězství bojovat. Sedm zápasů neporaženého Pabla Cuevase z Uruguaye navíc překonal až téměř v půl čtvrté ráno, neboť i předchozí čtvrtfinále byla třísetová. Nadalův příští soupeř Fabio Fognini vyhrál dokonce až po třech a čtvrt hodinách boje.
Rafael Nadal

Páteční program na antukovém turnaji v Riu de Janeiro, kde hrají současně také ženy, se pořádně protáhnul. Muži se ke čtvrtfinálovým bojům dostali až po 16. hodině a jelikož všechny duely hrané na centrálním kurtu rozhodoval až třetí set, Rafael Nadal s Pablem Cuevasem přišli na kurt až hodinu po půlnoci.

Souboj dvou skvělých antukářů divákům nabídl dlouho vyrovnanou bitvu. Čerstvý šampion ze Sao Paula Cuevas, který v posledních dvou týdnech neprohrál sedm utkání v řadě, potvrzoval svou životní formu. V prvním setu sebral o rok mladšímu Španělovi dvakrát servis a po potvrzení druhého brejku se ujal vedení.

Devětadvacetiletý Cuevas držel krok se zřejmě nejlepším antukářem v historii i v druhé sadě až do stavu 5-5. V tu chvíli Nadal odpor třiadvacátého hráče světa zlomil. Zisk osmi gamů v řadě okořenil na začátku třetího dějství převlékáním kraťasů přímo na kurtu a nakonec zvítězil po dvou hodinách a šesti minutách 4-6 7-5 6-0. Cuevas závěr prvního vzájemného střetnutí doslova vypustil a diváci ho z kurtu vybučeli.



"Byl to dost náročný zápas. Věděl jsem, že budu hrát proti soupeři, který vyhrál turnaj v Sao Paulu, hraje dobře a sem dorazil plný sebevědomí. A to se dnes potvrdilo," řekl Nadal. "Na začátku zápasu to pro mě bylo složité, ale ve druhém setu jsem se už cítil lépe. Postupně jsem dostával zápas pod kontrolu, i když jsem ho brejknul až za stavu 6-5," komentoval třetí hráč světa, který trefil 18 winnerů a udělal 16 nevynucených chyb.

"Jsem šťastný, protože je to pro mě důležité vítězství. Být tady v semifinále je skvělý výsledek, dodá mi sebevědomí a příležitost hrát další zápas. Doufám, že před zítřejším semifinále rychle zregeneruju," dodal španělský obhájce titulu v ranních hodinách.

Zápas totiž skončil v 3:18 hodin místního času. A kdyby třetí set neměl tak rychlý spád a tenisté na kurtu vydrželi alespoň o sedm minut déle, zlomili by rekord turnajů ATP. Ten drží český tenista Jiří Novák s Němcem Benjaminem Beckerem, který v roce 2006 v Tokiu proměnil mečbol až ve 3:24. Absoltuní maximum drží Hewitt s Baghdatisem, kteří na Australian Open 2008 hráli do 4:35.

"Žádný turnaj by neměl končit takhle pozdě. Je to náročné pro hráče, ale možná ještě horší pro fanoušky," zlobil se Nadal, jenž kladl vinu ATP. "Není to chyba turnaje. Chtěli zápas přeložit, ale ATP to odmítla. Pokud by to bylo na grandslamu, následoval by den volna. Snad se dám brzy dohromady," dodal.

Nadal, jenž hraje na první akci od Australian Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, prodloužil svou neporazitelnost na brazilské půdě už na 17 zápasů. V roce 2005 triumfoval v Costa do Sauipe, v sezoně 2013 ovládl Sao Paulo a loni zvítězil v Riu de Janeiro, kde se příští rok budou konat letní olympijské hry. O medaile se však bude hrát na tvrdém povrchu.

Osmadvacetiletý rodák z Mallorky má na antuce nejlepší zápasovou bilanci v open éře (321-24), od roku 2005 dokonce 294-14. Na oranžové drti získal 45 titulů, z toho devět na Roland Garros.

Fabio FogniniV sobotním semifinále se Nadal střetne s Fabiem Fogninim, kterého porazil ve všech čtyřech vzájemných zápasech. Italský tenista, který letos vyhrál Australian Open ve čtyřhře, ve čtvrtfinále udolal po 3 hodinách a 12 minutách 6-4 6-7 7-6 Argentince Federika Delbonise.

V prvním setu Fognini nepřišel o jediný servis, ale v druhé sadě prohrával už 1-5. Ani za nepříznivého vývoje se však nevzdal a vynutil si tie-break. V něm ovšem neproměnil tři mečboly a prohrál 10-12. I rozhodující set musela rozhodnout dramatická zkrácená hra, ve které měl sedmadvacetiletý Ital dalších šest mečbolů. Využít dokázal až ten celkově devátý. Sám žádnému mečbolu nečelil.

"Byl to hodně těžký zápas, ale také velmi bláznivý. Jsem šťastný a všechno co teď chci je, si dobře odpočinout," řekl vyčerpaný Fognini.

O druhé místo ve finále se utkají druhý nasazený Španěl David Ferrer s Rakušanem Andreasem Haiderem-Maurerem.

"Zápas si mohu užít. Už jsem s ním dvakrát hrál a pokaždé jsem neměl šanci," řekl Haider-Maurer, který bude usilovat o své první finále na okruhu ATP. Na 'pětistovce' je v semifinále poprvé. "Chci jít na kurt a zápas si vychutnat. Myslím, že když udržím úroveň své hry, tak mám šanci."

| ATP 500 RIO DE JANEIRO |
Brazílie, antuka, 1.548.755 dolarů
páteční výsledky (20. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Cuevas (6-Urug.) 4-6 7-5 6-0
Ferrer (2-Šp.) - Mónaco (Arg.) 6-3 4-6 6-2
Fognini (4-It.) - Delbonis (Arg.) 6-4 6-7(10) 7-6(9)
Haider-Maurer (Rak.) - Souza (Braz.) 7-6(4) 1-6 6-4
Semifinálové dvojice: Nadal - Fognini, Haider-Maurer - Ferrer (2-Šp.).
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

275
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrý tenis v treťom sete..Zhodou okolností to bol snáď prvý set, ktorý zniesol prísnejšie kritéria aj z Rafovej strany, no paradoxne to nestačilo...Tento turnaj mal Rafa vyhrať, no stále má obrovské výkyvy vo svojej hre..
Reagovat
Roger_Federer
Tak hestli tohle byl dobry tenis..tak ha jsem cingischan.
Reagovat
spaniel
Treti set byl celkem kvalitni.
Reagovat
spaniel
Tak tenis byl pro tento tyden zachráněn. Dik Fabio.

A Nadal se zase rozpadá, zda se ze neni schopny vydržet zdravý uz ani jeden turnaj. Anebo je to jinak a hraje svoji klasickou hru. Jednu výměnu vypadá, ze ho odveze sanitka, hned další hraje jakoby nic a pořad dokola. Zda se, ze Fabio se zařadí do čím dal pocetnejsiho zástupu hráčů, kteří porazili Nadal, který se ale samozřejmě během zápasu nebo před nim zranil a proto jejich výhra nema cenu. Zdravý Nadal přece neprohrava.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to že neunášate Rafove výhry je známa vec, ale neunášanie jeho prehier a blúznenie po nich, to je novinka..Napredujete..
Reagovat
spaniel
Mne se zase zda, ze neunasis prohru ty :) Par dni dozadu, kdyz tady věřili Cuevasovi, jsem daval na vyhru nad Nadalem sanci jen Fogninimu nebo Ferrerovi. Jsem rad ze mne vysel tip. diky tomu nechutnemu výstupu jsem jeste radeji. A pokud nevidíš, ze Nadal je vzdy zraneny kdyz prohraje, tak jsi slepy. To uz ani neni statisticky mozne, neverim mu ani nos mezi očima.
Reagovat
Roger_Federer
Jeste je tu moznost, ze je to psichycke..jako 2009..Precejenom furt se vracet odrovna.
Reagovat
spaniel
2009 nemel nic s návratem. Tam to byl prece rozchod rodičů, ne?
Reagovat
Roger_Federer
No prave, byly to nervy, slozil se..udajne.
Uvedom si, ze to neni hrac, ktery je zvykly dlouhodobe prohravat a on uz rok krome Rg a antuky neuhral nic, prohrava z hraci mimo jeho standart..To mu na psychice moc nepridava..Mozna ty zraneni jsou psychyckeho razu.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja mám pocit, že vidíš veci, ktoré neexistujú..O akom zranení točíš?..Tento evergreen púšťaš po Nadalových prehrách stále..To musí byť aký stihoman.
Reagovat
spaniel
Stíhá man??? Dival ses vubec? Videl si závěr? Posledni gemy? Chytal se za rozkrok a delal bolestivé grimasy. Na tiskovce k tomu neco rekne si myslim (nebo dva týdny po ni, jak je jeho zvykem).
Reagovat
smazaný uživatel
Nepreháňaj, dostal normálny kŕč do stehna, bežná vec..
Reagovat
spaniel
Mozna a pro jeho dobro doufam ze ano. Angličtí komentátoři mluvili o trislech a porad rozebírali zaber jeho pohybu do bekhendu, ve kterem se to stalo. Křeč by dávala lepsi smysl, jelikoz pak par výměn hral bez problému. Krome te tiskovky jsem Nadala jeste nevidel v křečích, tak me to nenapadlo, ale muze byt.
Reagovat
spaniel
Nadal vzor skromnosti :) Popravu dostane warning a jeho reakce? Napadání a šikanování umpira. On si proste mysli, ze pro nej pravidla neplatí. Ze pravidla jsou od toho, aby se porusovala. Skromnost? Ani náhodou. Toto je ta prava arogance. Kdyby meli rozhodčí trochu vic autority a zastání, nebyl by to jen Carlos a Asderaki, kdo mu da varováni, ale všichni. A ne jednou, dva krát za zapas, ale treba 10x, i se ztrátami fiftynu. Rychle by se vzapamatoval a začal pravidla dodržovat. Každopádně nechutné. Jen me utvrdil v tom, ze je to podvodník a uplakanek.
Reagovat
Mayo
čo si dovolil Bernardes k legende to si nedovolí ani Pascal Maria :D ... ale nepáčila sa mi jeho reakcia k tomuto sympatickému empajrovi...to posr.l
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel to samozrejme tendenčne nafúkol, ale Rafova reakcia sa mi tiež nepáčila..Na aroganciu tu máme iných tenistov, ze áno..
Reagovat
spaniel
Nam říkáte FF a přitom vy byste mu odpustili i vraždu. A nejspíš i rodinného příslušníka. Pořad čtu o te aroganci, jen nejak stále nevim z čeho to vychází. Každopádně dnes jsem viděl aroganci uplne jiných rozměru.
Reagovat
Mayo
Nemáte link na Rafu pls ? drakula mi blbne
Reagovat
smazaný uživatel
Nova Sport v TV..

Alebo livescorehunter je fajn stream.
Reagovat
Mayo
už to pôjde...Vamos Býk!
Reagovat
mahycek
Pánové, neblbněte. Nejkonzistejšní výsledky 2004 -2014 má Federer, o tom vůbec nemůže být ani reč. Zkoušeli jsme narvat do počítače vše, dokonce jsme použili, novej Kanadskej program a vyšlo to stejně. Kašlem na to , hlavně, aby Roger nyní něco vyhrál a zvládnul tu jarní antuku
Reagovat
smazaný uživatel
Federer a Nadal, když si čtou tyhle komentáře: http://static6.businessinsider.com/image/4e03ad8ecadcbb6c66150000/caught-on-video-federer-and-nadal-laughing-fit.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)) A před překladem takto:
http://www.adweek.com/files/imagecache/node-detail/news_article/roger_federer_nike.jpg
http://www.tennisworldusa.org/Editor/Img/rafael-nadal-img7635_668.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Elegánovi někdo připomněl H2H s Nadalem :-D

http://s29.postimg.org/erfzcz4g7/image.jpg
Reagovat
Mayo
egoista :D
Reagovat
smazaný uživatel
v diskusi nad neskutecnou uzasnosti neviditelneho letounu mel pan Dlabacek taky otazku.... navlas stejna me ted napadla nad vasim neviditelnym bombarderem F+N+D: "A pole, pole to ora?" ;-)
Reagovat
dappe
Ta anketa, kdyby byli stejně staří, tak jak by to vypadalo, je trochu zcestná...Trochu jste tam zapomněli zohlednit, že od roku 2011 by bylo přes 30 i Nadalovi a Djokovičovi, tedy absolutně zásadní věc. Méně grandslamů by skoro určitě měl Federer i Nadal.

Celkově se na to nedá odpovědět, například si můžu myslet, že Federer z roku 2007, by stačil na Nadala z roku 2012 i na antuce, je to neporovnatelný. Od roku 2011 by to klidně mohlo být jen mezi Federerem a Djokovičem a vzhledem k tomu, jak dokázal Federer hrát s tehdy na vrcholu hrajícím Djokovičem vyrovnaně, tak si z toho klidně můžu vyvodit to, že by ten rok mohl Federer útočit na 4 gs tituly a TM. Je to úplně zcestný takhle přemýšlet...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já je chápu. Co už mají dělat, když prakticky všechna data a statistiky hovoří proti nim, než vymýšlet fantasmagorie.

Ale jinak naprostý souhlas, o co by Federer v počtu GS případně přišel na začátku kariéry, to by si bohatě vynahradil na jejím konci. I vloni, v jeho 33 letech, byl pro něj jediným konzistentním soupeřem o šest let mladší Djokovič...
Reagovat
Cico93
Ano jediny Djokovic. A prečo nevyhráva GS? Keď prekážka je len v Djokymu.
Reagovat
Roger_Federer
Ze by v tom uz hral roly ten vek??, ze uz neni konzistetni kazdy zapas jako v letech 04-09.A proste prohrava.
Myslim ze Vas zene strach.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Roger naozaj posledné štyri roky naháňa strach, ako múti vodu na Grandslamoch..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Má nahráno, nemusí se tak honit... Honit se musí Rafa, ale jeho tělo to bohužel nezvládá.
Reagovat
Cico93
Strach z čoho?
Reagovat
Stan_Borowitz
Musíš pozorněji číst - jediný konzistentní.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak kdyby měli vloni Djokovič a Nadal oba taky 33 let, tak si troufám říct, že by Federer měl 2 GS tituly.
Reagovat
Cico93
Na US open boli out? A nič.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty fakt neumíš číst? Nebo máš nějaký vážný problém s chápáním jednoduchého psaného textu?
Reagovat
Cico93
Aj keby mali min. rok Rafa a Novak 105 aký to malo dopat na USOpen? Veď on tam prehral s nekym úplne iným. Tak napíš kde by RF vyhral tie 2 GS? Wimbledon mozno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Wimbledon určitě a na AO vypadl v semi s Rafou, na to jsi zapomněl? Ve finále by Stana pravděpodobně porazil. O USO a RG jsem vůbec nepsal, tam vypadl s těmi nekonzistentními soupeři.
Reagovat
Cico93
Tak ty si nepisal ani o Wimb. a AO tak nepiš, že nerozumiem textu, ked si to tam vôbec nenapísal. S AO si niesom istý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že z mého příspěvku, který má timestamp 21.02.2015 18:52, se to dá poměrně lehce vyvodit, či snad ne?
Reagovat
Roger_Federer
Videli jste nekdy poradne Rogeruv tenis z let 04-08,pak 08-11 a 11-15..chcete tvrdit ze je to, to same ??Vsimli ste si vubec zmen ve hre??
Me totis prijde ze jste mimoni a klidne chcete porovnavat a cekate stejne vysledky od 24 leteho a 33 leteho hrace..Natom stavis svoje konstrukty.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono je doležité, že vždy hráš to, čo ti dovolí súper, ze áno..

V Austrálii v roku 2013 mnohí Rogerovi fanusikovia sirili chválospevy na jeho hru pocas turnaja, prisiel Rafa a bum 0:3..

Inak, s tým porovnaním..Mne je jasné, ze pred 30kou hras lepsie ako po nej, vo vseobecnosti..Hoci vzdy je to o forme..No vy z Rogera robíte dochodcu od 28roku, spaniel nizsie od 2008, kedy prekonal chorobu a hneď bol za zenitom..
Reagovat
tito
Taky si říkám, když vidím Noleho jak v 27 bez známek únavy vládne žebříčku a pokles v nedohlednu- pokud tedy nezasáhne Rafa :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, realita je trochu jiná - loni do předposledního turnaje sezóny bojoval o udržení prvního místa s 33-letým veteránem Federerem...
Reagovat
Cico93
Roger od 28 rokoch, 4 GS finale, dosť málo si myslím.
Reagovat
Stan_Borowitz
To už tady jednou bylo. Tak znovu - kolik hráčů v open éře bylo po 28 letech ve 4 finále GS a z nich vytěžilo 3 GS tituly?
Reagovat
Cico93
Aké 3? 2.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mění to něco na podstatě otázky?

Mimochodem, dva další tituly získal 2, resp. 3 měsíce před 28 narozeninami, neboli v roce, v němž dosáhl tohoto věku (jak se to obvykle počítá).
Reagovat
smazaný uživatel
No pokiaľ by mal Nadal 33rokov a pauzoval by pre zranenie zápastie, resp. operáciu slepého čreva, tak ja si tiež myslím, že by toho Federer získal viac..
Reagovat
Stan_Borowitz
Keby boli v riti ryby... má hrát tak, aby si zranění nezpůsoboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne..Vedel som, že si tým topspinom odpáli slepák..
Reagovat
Stan_Borowitz
Slepák ho připravil konkrétně o který grandslamový titul? A kolik těch slepáků za svou kariéru měl?
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, že mistr Borovička z něj má solidní midrák :DD
Reagovat
Pe3k
Federer by dominoval Wimbledonu a US Open. Nadal by většinou vyhrával RG a Novak většinou AO. Nadal by se nikdy nestal světovou jedničkou. Na antuce by byl nejlepší, ale mimo ní, by prohrával s kdejakým nazdárkem, stejně jako nyní. Federer by se dostával na každém povrchu do finálových kol, stejně tak Djokovic a ti dva by se střídali na pozici světové jedničky. Nadal by nebyl věčná trojka jako je nyní, ale byl by věčná trojka, protože z těch 3 hráčů je nejméně komplexní a má nejméně vyrovnané výsledky.
Reagovat
Cico93
Tak ale treba si uvedomiť, že Nadal sa do toho dostal ako najmladší.
Už v 22 mal 5 GS.a ďalšie 2 prehry vo finále Wimb. Roger len 1GS.
Rafa v 24 kar. GS, Roger až v 28.
Reagovat
Cico93
A vlastne aj AO vyhral ako 22 ročný.
Reagovat
Mayo
Roger ako 27 ročný ne ?
Reagovat
Cico93
Skoro 28.
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, nereaguj..Snáď by si ho neboráka nebral vážne?
Reagovat
Cico93
Ani neviem.
Ale aj Djokovic resp. Andy dosiahli väčšie úspechy v mládi ako Roger.
Reagovat
Cico93
a sorry Andy keď bol vo finále US Open mal 21, som myslel, že 20.
Reagovat
Cico93
Ale aj tak bol skôr vo finále GS ako Roger o paru mesiacov.
Reagovat
Pe3k
ROFL
Reagovat
Pe3k
Kdyby Nadalovi nepomáhal dopingový král Dr. Fuentes, kolik by měl Nadal grandslamových titulů? (0)

Kdyby Nadal hrál v době, kdy hard i tráva byly rychlé povrchy s nízkým odskokem a nebyly by současné materiály výpletů, kolik by měl Nadal titulů mimo antuku? (0)

Kdo je obecně považovaný za nejvšestrannějšího tenistu historie? (Federer)

Kdo naprosto dominoval své generaci skrze všechny povrchy?
(Federer)

Kdo nikdy neobhájil turnaj mimo antuku a nevyhrál turnaj mistrů? (Nadal)
Reagovat
Cico93
Už mi lezie krkom spojenie mimo antuku.
Reagovat
babolat.cz
Kdo je největší demagog? (Pe3k)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Matti
Hrozný strach mají FFF.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo dokáže spraviť jedna výhra s Cuevasom :)
Reagovat
Mayo
že impersonator :DDDDDDDD umrem, to čo je
Reagovat
tito
čistě hypoteticky si můžeme udělat anketu
l) Kdyby byli R+R+N stejně staří, měl by Roger stejný nebo vyšší počet GS titulů než má nyní?
Neměl.
Rafa? Nevím
2) Kdo by jich měl nejvíce? ...
3) Kdyby Rafa měl stejné podmínky jako Roger (2004-2007) a vyměnili by si svůj věk, vytěžil by z toho více či méně? Méně.
4) Kdyby začali hrát o 10 let dříve, měl by větší problémy Roger ve Wimbledonu nebo Rafa na RG? Roger
5) Kdo by potrápil Rafu v jakémkoliv myslitelném období open ery na RG více než R+N? Nevím. Možná Bjorn Borg.
6) Kdo by potrápil Rogera v jakémkoliv myslitelném období open ery ve W více než R+N? Sampras, Edberg, Becker, Borg, McEnroe
Reagovat
spaniel
7. Mel by Nadal před zpomalenim povrchu GS mimo RG? Nemel.
Reagovat
Cico93
A to ako môžeš vedieť?
Reagovat
spaniel
Piseme názory, ne? To je můj názor.
Reagovat
Cico93
No vidiš ja mal názor a si ma nazval pacientom.
Teraz si to zaslúžiš ty.-)))
Reagovat
spaniel
Jenže toto jsou hypotetické otázky, na které se nedá odpovědět správně nebo špatně. Jak bychom mohli vědět jak by dopadl zapas Nadal - Borg? Hrálo by se s dřevěnými raketami v dobách, kdy byla posilovna tabu a hraci pili sampus na kurtu? Je nemožné odpovědět. Ten můj názor nemusí byt správný, proto to nevydavam za fakt, ale jen názor, nebo lépe odhad, tip, který vychází z toho, jak se mne Rafa jeví na rychlých povrsich s nízkým odskokem. K tomu jeho servis atd. Navíc nikdy jsem od nej neviděl servis-volej. Hral by ho? Naučil by se ho. Příliš mnoho neznámých...

Věc dole je konkrétní a odpovědi se da dopatrat snaze.
Reagovat
gigin
Gulbis.
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
gigin
:))))))
Reagovat
tito
prasklá bránice...No konečně jsi ve formě :-)))
Reagovat
gigin
Co mi zbývá. Co jsem si navařil..
. Se divím, že letí do Dubaje. Tak aspoň budu mít podpis, tam mám páky.
Reagovat
tito
Tak já se dnes klepu co Ryan. Jo a už aby se uzdravil Roman, tam jsme na stejné lodi. To je stejně docela legrace mít zase radost za jakékoliv kolo a doufat, že to jednou vyjde, no ne? Neboj, Erniemu to nedá :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré otázky tito,

Ale namiesto odpovedí na ne, dostaneš len nový bod, len tak z trucu...

Mne sa najviac páči bod jedna, to je ozaj na širšiu diskusiu, možeme sa ešte opýtať, akoby to kde vyzeralo..Na antuke by sa vela nezmenilo, Nadal by si tam spravil náskok 7-8GS, že by to nikto nedohnal..Veľa by sa zmenilo na harde..V súčasnosti to je na harde 9-6-3..Mať rovnaký vek, Rogerovi by ubudlo, Novakovi pribudlo a Rafovi tiež..Na tráve sprvoti Roger a Rafa a neskor Novak, Roger a Andy :)..Suma sumárum, najviac GS by mal Nadal..A možno s prehladom.
Reagovat
spaniel
Jistě, protože se odpovědět nedá. Navíc některé otázky jsou velmi jednostranně položené, proto jsem doplnil jednu vlastní, podobně jednostrannou.

Doufám, ze ten zbytek je tvůj názor a nejdes to vydávat za fakt, protože se na tom shodli 3 Fanoušci Rafu na elteniso.es
Reagovat
Mayo
Podľa mňa ak by boli rovnako starí by to bolo najlepšie pre Býka a najhoršie pre Djokiho.
Reagovat
Kozoroh
5) Lendl, Wilander
Reagovat
smazaný uživatel
1)Neměl, ale 2)měl by jich nejvíc.
3)Méně.
4)Roger.
5)Guga, Borg, Connors.
6)Tví zmínění.
Reagovat
smazaný uživatel
Skús ten druhý bod rozviesť..
Reagovat
smazaný uživatel
Ze začátku chci uvést, že je to pouze představa a takhle se na tenis nedívám, jen abyste mne nepovažovali za blázna :-)

Vzhledem k tomu, že Nole a Rafa jsou od sebe rok, jejich výsledky navzájem by to nemělo moc ovlivnit. Shodneme se na tom, že Rafa by měl stejně RG jako nyní, já bych Rogerovi věřil v urvání 1 RG, ale později v kariéře, stejně jako Novakovi takže antuka:
Roger-1, Novak-1, Rafa-9
U Nadala počítám i se stejným počtem titulů z Wimbledonu, spíš by měl ale 2 za sebou v mladších letech než někdy později. U Federera počítám se stejným počtem Wimbledonů, Novakovi bych asi 1 ubral, takže:
Roger 7/8, Novak-1, Rafa-2
Dále AO, tady bych rozlišoval podle povrchů. Na Rebound Ace bych více věřil Federerovi, na Plexicushionu zase Novakovi, celkem by měl Novak více, tedy:
Roger-3, Novak-6, Rafa-1
Poslední máme Us Open. Roger by tady byl nejúspěšnější, druhý Novak, Rafa by si ale své 2 urval.
Roger-5/6, Novak-2, Rafa-2
Průběh by byl následující-Nadal by ze začátku vyhrával na antuce, ale na ostatních turnajích by vypadával stejně jako když byl mladší, takže by nic jinde nezískal až do Austrálie v svých 22 letech, zatímco Novak by už měl AO i USO v 21. Pak by nastoupil Roger a Wimbledonů by získal znovu stejně jako nyní má, možná i o 1 víc z loňska. Na Us Open by vedl nejdříve Novak, pak by získal trofej Roger, pak Rafa, ale celkově by tam byl nejúspěšnější Roger.

Celkem tedy
Federer-16-3 AO, 1 RG, 7 W, 5 USO
Nadal-14-1 AO, 9 RG, 2 W, 2 USO
Novak-10 6 AO, 1 RG, 1 W, 2 USO
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za názor..Fakt..

Ja to vidím inak, myslím, že na harde Rafu s Novakom málinko podceňuješ, hoci aj o Wimbledone by sa dalo polemizovať..Rafa do tých 22rokoc naozaj zvykol vypadávať aj s inými hráčmi, než je špička, ale to iste sa dá povedať o Rogerovi..Preto si myslím, že by v NY rozhodne nemal taký náskok..Určite by sa pri plnej konkurencie schopnosti Nadala s Djokovicom nedala ocakávat taká dominancia Federera v rokoch 22-26..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak nějak... s tím, že Roger by pořád mohl ještě něco přidat...
Reagovat
spaniel
3,4,5,6 souhlasím.

1. Nevim.
Ve kterém období? Navíc je tam jeden faktor. Teď vidíme ze Federer hraje dobre v 33. Nevíme jak na tom budou Rafa a Nole. Co kdyz špatně? Pak by nastal nečekaný variant, ze by treba Fed získal nejaky Wimbledon, az by oni skončili.

3. Nevim.
V podstatě plati to samé jako jedna. U rychlých povrchu si myslim, ze by Nole az takovy faktor nebyl. Myslim ze se hodne zapomíná na to jak dobry Roger na hardu byl a ze se Nole precenuje. Jeho nej GS je AO, kde se měnil povrch a kdoví jaký by tam býval predtim. Treba by ale všechny překvapil. Treba by stejný start udělal uplne divy. Možná by v klidu získal i RG.
Reagovat
spaniel
To mel byt 2) ne 3. S 3 souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým zrelým vekom súhlas..Nevieme ako na tom bude Rafa a Nole po 30ke..

Ale vieme ako na tom boli obaja pred 20kou..Každý už mal na konte GS, na rozdiel od Rogera..Takže je velký predpoklad, že na harde by sa začal presadzovat skor Djokovic, potom Federer s Nadalom..

Na tráve naopak, paradoxne prvý Nadal, potom Federer a na koniec Djokovic.
Reagovat
Roger_Federer
opet umyslna demagogie?..Novak ziska prvni titul v roce 2008..takze uz 20 mel.Nutno dodat ze to byl jediny na dalsi 3roky.
Reagovat
smazaný uživatel
To moc na veci nemení..V 20 vyhral prvý a predtým hral ešte finále USO s Federerom..Takže by mal oproti Federerovi hneď minimálne 2 náskok, keďže ten sa na harde začal presadzovať o dva roky neskor..
Reagovat
Roger_Federer
ukazuje to dost, Djokovic tak jako ho zname se zrodil v roce 2011, do te doby vyhral jeden Granslem, protoze nanem mel nejlepsi formu ze vsech hracu..v semi finale porazil Federera , ale ve finale mel Tsongu.Zahral vyborne na jednom turnaji.
Reagovat
Roger_Federer
A mimochodem v dalsim roce vyletel ve 1/8 z Roddickem.
Hracem slabe ery.
Reagovat
Vojtiik
tak já to zkusím taky, už se totiž nemůžu dočkat, až se o sobě dozvím nějaké nové věci od gayhanda

1) to je neodhadnutelné, protože všichni 3 ještě mají stále aktivní kariéru, tahle otázka je hypoteticky zodpověditelná do nějakých 27 let (nebo kolik je dneska nolemu)

Kdybychom brali tedy výsledky do 27. roku života, řekl bych, že by na tom Rog byl lehce hůř, Nadal podobně, dokonce bych řekl, že nadalovic podmínky jsou extrémně neelastické, že se to ani v hypotetických případech moc měnit nebude. Novak by měl výsledek o trochu lepší. Teď trochu argumentačně, Nadal by nastoupil tak, jak nastoupil, sbíral by RG, jak na běžícím páse, do toho by urval nějaký hard 2-3x a wimby, prostě by předvedl to, co jsme viděli u něj. Otázka Rogera a Noleho je zajimavější, řekl bych, že Novak by se do popředí dostal dříve a Federera by v úvodu kariéry porážel (bych ho přirovnal k Hewittovi třeba) a s rafou by to měl na hardu vyrovnaně (přecejen, nole je více defenseman než rog, takže rafa pro něj není tak špatný match-up), postupem času by získal lehkou převahu nad rafou na hardech, ale naprosto ztratil sílu v soubojích s rogerem, který by ho přehrával pravidelně. Roger by měl pozdější nástup, určitě by nevyhrával GS jako náctiletý (tak jak to i ve skutečnosti), ale pokud jste tenis někdy hráli a podíváte se na jeho hru, tak se není čemu divit. Federer má v sobě oproti Rafovi i Nolemu mnohem víc té tzv. "geniality", čerpá z mnohem hlubší studnice talentu, má složitější a náročnější techniku, jeho hra je mnohem víc náchylná na jakékoliv lehké nedostatky ve hře. Pilování a zdokonalení takovéto hry trvá velice dlouho, i na té top úrovni, prostě než si to všechno sedne a zapadne to dohromady (podobně třeba na tom je grigor, ja furt doufám, že se tam něco zlomí, sedne si to a začně kralovat :D ).
Reagovat
Vojtiik
Nadal oproti tomu byl už v 17ti letech extrémně fyzicky vyspělý a na tom v úvodu kariéry postavil svoji hru a díky tomu byl už tehdy na antuce skoro nepřemožitelný. Bohužel, není to pro všechny a já si myslím, že to všemi těmi zraněními splácí dodnes. Nole je něco mezi, také ma svoji hru postavenou na fyzičce a dokonalé atletičnosti, ale technikou hry převyšuje Rafu ve většině aktivit.

2) Kdo by jich měl nejvíce? Zase se dá odpovědět do těch 27 let cca, Nadal s Federerem cca stejne 11-12, Nole 9-10

3) Rafa by to nesedělo více, byly rychlejší povrchy a agresivnější hráči, tam by se mu nehrálo dobře a pochybuju, že by kraloval stejně jako rog. Tak stejně pomalé povrchy nesedí rogimu, myslím, že by to nebylo vhodné ani pro jednoho, ale více by tím trpěl rafan

4) Rog by tam potkal Samprase, rafan by tam konkurenta stále neměl, takže jednoznačně větší problémy by z toho měl Rog

5) Borg, Lendl... zase záleží s čím by se hrálo, jak by se hrálo, tohle je hodně hypotetická otázka

6) Sampras, McEnroe...
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj úradníček, nejak ti haprujú počty..Na jednej strane píšeš, že by bol na tom Rafa podobne, vyhral by 2-3x hard a wimby a dohromady ti vyšlo 11-12?..Keď ich do 27r. vyhral 13???..

S tým jedným Wimby sa ma tiež pobavil, ale to s tebou fakt radšej o číslach, než o tenise..
Reagovat
Vojtiik
starej se radši o svoje zmazané děcko degene, ja se osobne priznam k tomu, ze nadalovo stats neznam nazpamet, tak jak ty pravdepodobne, a o pul 1 rano obvykle ani nemam v planu to hledat.. kazdopadne tady jde videt, kdy by potreboval ten barneyho studeny obklad :D rozhodi te +-1 GS v hypotetické otázce, na zbytek textu nereaguješ, protože věřím tomu, že jako tenisový divák, nikoliv hráč, toto nejsi schopen pochopit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cico, uvědomuješ si, že Ferrer byl taky v TOP 3? A to delší dobu než Davyděnko nebo Nalbandian? A to je hráč s 1 titulem z Masters, kde porazil ve finále Janowitze, ohromný úspěch. Oproti němu mají Nalbandian i Davyděnko o 2 Masters a hlavně o 1 WTF víc. Oba dva porazili Federera na v jeho vrcholné formě, oproti nim Ferrer dostal 3x 6:3 myslím.

A to finále z RG je taky mimořádný úspěch, ale nechcete do dát trochu do souvislosti? Vždyť se tam dostal jen kvůli tomu, že Nadal byl nasazený jako 3 myslím. Jinak by dostal ve 3 od Novaka nebo Rafy už v semi.
Reagovat
Cico93
Bol tretí, ale zase narovinu treba povedať, že hlavne preto, že Rafa mal tu pauzu.
Ale to je fuk.
Davida mám rád, tak možno niesom objektívny.
Ako došiel k tomu finále RG je jedno, proste tam bol.
A zase David porazil Rafu na GS mimo trávu, Roger nie.

nerozoberal by som to zbytočne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak souhlasím s tím, že některé roky Federerovy nadvlády byly slabší, například rok 2006 byl opravdu slabý, ale zase rok 2005 byl jedním z nejlepších vůbec. Tolik dobrých zápasů na slamech i na Masters, a přesto měl Federer bilanci 81-4.

Nelíbí se mi ale snižování kvalit hráčů jako Davyděnko nebo Nalbandian, když je dotyčný označí za horší hráče než Ferrer, nemůžu souhlasit.
Reagovat
spaniel
Tak tak. Ale slabé roky najdeš i teď, treba 2013-2014 nebyli zrovna úžasné a kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, já bych zařadil za slabší i rok 2010 a to hlavně na slamech, Nadal nemusel zahrát nic převratného a stejně vyhrál 3 GS s relativním klidem, Soderling, Berdych ve finále, Miša v semifinále, to mi nepřijde jako super silný ročník.
Reagovat
babolat.cz
RAfa je The best of the best
Reagovat
spaniel
Rafa je inspektor Clouseau.
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, Růžový panter :-)
Reagovat
Cico93
ano budeme ich prezývať.
dosť detinské už.
Reagovat
spaniel
Se smesnymi přezdívkami začal babolat.
Reagovat
babolat.cz
to není přezdívka nýbrž fakt.
Reagovat
spaniel
Vy velice radi vydáváte své sny a představy za fakta. Nic nové.
Reagovat
Roger_Federer
cs.m.wikipedia.org/wiki/Seznam_rekordů_Rogera_Federera

poradne si to precti.
Reagovat
babolat.cz
ve škole nám říkali, že nesmíme používat wikipedii jako zdroj,je to neoficiální.
Reagovat
Cico93
Je tam napísane aj to? ako si ho Rafalito vodil.-)
Reagovat
Roger_Federer
Urcite si ho nevodil tak jako si Youznyj povodil Rafu ve finale Cenaii v roce 2008..6:0 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
Máš mimoriadnu schopnosť reagovať maximálne odveci.
Reagovat
Roger_Federer
;)...od tebe to sedi.
Reagovat
Mayo
to je predsa No1e
Reagovat
Roger_Federer
Covece..nektere tvoje slovni spojeni jsem za posledni 2 dny cetl vicekrat..prijde mi povedome.;)
Reagovat
Mayo
Vamos RAFA...idem hneď a zaraz pozrieť hajlajt reku
Reagovat
Cico93
Už viackrát som si všimol, že Pe3k začal riešiť tú konkurenciu.
Napíše jeden koment a zmizne a my sa tu pozabijame..-))
Rychlo sa nato chytáme.
Reagovat
Pe3k
Já jsem tady celou dobu, ale není co řešit. Stačí se podívat na žebříček z té doby, kdy byla celé špička krom Nadala hardaři, ale trolhand, bude tvrdit, že konkurence byla větší na antuce...Škoda, že tady není více fandů Rafy, jako je tito, nebo dokonce i amputace má inteligentní názory, ale když tady furt píše trolhand a Bárny, tak pak má každý Nadalisty za odpad tohoto portálu. Přitom, mě osobně Nadal je sympatický stále více a jeho fandové stále méně.
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi ako sa nenapádne podlizuješ..Je to také slizké, tebe určite blízke..Ale stále budeš stokorunový, to si pamataj..
Reagovat
Pe3k
A ty budeš stále Trollhand :D
Reagovat
Cico93
Tak on má ku trollovi ďaleko ďaleko.
Reagovat
mahycek
Zdravím, nečetl jsem moc příspěvků, už se ví jaký los je v Dubaji?? Jak to ma Roger? Za minulý rok obhajuje, ten semif. zápas s Djokem, pořád mám v archívu, byl parádní, právě jsem to na podzim porovnával s turnajem mistrů v Londýně, o rychlosti kurtu. V Dubaji byl rychlejší a také o dost rychlejší, než v Indian Wells.
Reagovat
Davor1
Tu máš los Dubaja :-)

http://www.evysledky.com/pavuk/MeIupdaF/8hpmB481/?hp1=AZg49Et9&hp2=xdHXH2G1#draw

Povrch je tam celkom rýchly, to sa nedá porovnávať s IW či Turnajom Majstrov...
Reagovat
Mayo
ale ne, Murray je s Fedexom sakra
Reagovat
Kozoroh
Pro Andyho možná dobře, má větší šanci na finále, než kdyby byl v Djokerově půlce.
Reagovat
Mayo
nemyslím si to...Andymu rýchlejší hard viac svedčí v súbojoch proti ND ... ja som chcel radšej finále Fedex vs Andy...zato je to na nič, takto je to už nemožné...
Reagovat
spaniel
K tvému prispevku dole. Mas to s tou konkurenci hodne pomylene a neberes v úvahu hodne známých veci. Otazka je, zda proto, ze tomu nerozumíš nebo je to demagogie. Tipl bych to druhe.

Fakt 1 - prekvapeni na úkor favoritu jsou mnohem vzácnější v zapasech na 3 vitezne v porovnani se zapasy na 2 vitezne.

Fakt 2 - prekvapeni na antuce jsou mnohem vzácnější nez treba na trave. Antuka je povrch, ktery odměňuje pracovitost a vůli, obranu a minimum chyb. Nepomůže ti na ni servis, vymeny jsou delsi atd. Odjakživa na ni byli stabilnější vysledky. Neni prekvapive, ze je tam vyssi pravděpodobnost uspěchu tech samých jmen.

Fakt 3 - vzhledem k dnešnímu nastavení povrchu se da naprostá vetsina hracu povazovat za hardare. Na hardu je nejvic turnaju, da se tam vydělat nejvic penez atd. Proto (i vzhledem k bodu 2) je nejtěžší dominovat hardu. Je tam nejvyšší konkurence. Je to stred mezi antukou a trávou a logicky nejvic hracu umi na hardu. Zahraje na nem dobre antukar i travar.
Reagovat
smazaný uživatel
obkládeček na čelíčko elegoune .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja o voze a ty o koze...

Ja neporovnávam konkurenciu všeobecne v kontexte povrchov..Porovnávam konkurenciu Nadala na antuke, ktorá vždy predstavovala veľké nebezpečenstvo buď Federera v najlepších rokoch a neskor Djokovica a na druhej strane porovnávam Federerovu konkurenciu špeciálne na harde, kde proti nemu dlhé roky nestál žiadny fenomén..Nadal sa na špičkovú úroveň dostal až okolo roku 2008 a Djokovic dokonca este neskor..That s the point..Takže k veci spaniel.
Reagovat
Roger_Federer
Takze ty vlastne rikas, ze bod 3, ktery napsal Spaniel plati ted, ovsem neplatil v dobe Federerovi absolutni dominance, prave proto ze absolutne dominoval., a diky tomu se zadny jiny hrac tak vyrazne neprosadil.
Reagovat
Pe3k
Forehand je místní šašek, divím se, že mu vůbec ještě někdo odepisuje. Neberu, že někdo fandí Nadalovi, prostě jsou i lidi co mají tragický vkus, ale faktem je, že Trollhand tenisu vůbec nerozumí...Před měsícem psal, že Raonic není servisman :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bod tri hovorí, že pre vacsinu hrácov je hard najlepší povrch..S tým súhlasím..Zároveň sa to predsa nijako nekríži s tým, čo som písal Dominik..:)
Reagovat
Roger_Federer
ty tvrdis v podstate toto:
Nadal drti od 05 veskerou velkou konkurenci(Djokovic, drive Federer), protoze proste je na tomto povrchu tak dominantni a unikatni.
Ale Federer drtil veskerou konkurenci na hardu v letech 03-07, ne protoze by byl v te dove tak dominatni, ale protoze byla ta konkurence slaba.
Na jednu vec uplatnujes ucelove jeden metr.
Reagovat
Roger_Federer
dvoji metr.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrdím, že Nadal mal na antuke vacsiu konkurenciu, nez Federer na harde.

To, či by Federer dominoval hardu pokiaľ by boli jeho rovesníkmi Nadal a Djokovic a nie Roddick a Davydenko, to je otázka..
Reagovat
spaniel
Nadal měl větší konkurenci? A koho? Jen Federera. Pak se přidal Djokovic.
Federer měl plejádu hráčů včetně Nadala. Hráčů, které snižuješ, ale z kterých vždy někdo vyskočil a hrál ve formě. Takový hráč v životní formě cestou třeba vyřadil Nadala. Ano, nebyl to jeden silný konzistentní hráč jako je naša top 3/4, ale vždy někdo jiný, který třeba dokázal zahrát turnaj na jejich úrovni (jako třeba Tsonga 2008). Je úplně jedno, zda hraješ finále proti Novakovi nebo hráči, který ho vyřadil. Vždy hraješ s tím, kdo je v druhé straně pavouka momentálně nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat sa dostávame k tomu, čo je pre top hráča vacsia konkurencia..Jeden TOP hráč alebo traja dobrí hráči..Sám si odpovedz..
Reagovat
spaniel
Ano a jako vždy, je to úplně jedno, protože vždy tě v zápase čeká nejlepší hráč v dané chvíli a to celý turnaj, až do finále. Když nějaký hráč vyřadí v semi Rafu, Novaka nebo Rogera a je ve finále, tak je tam protože tam patří, je ve formě a je těžký soupeř. Nevyhrál 6 zápasů, protože je to slabý amatér. Del Potro si na US 09 poradil s Rafou. Byl ve finále slabý? Je to úplně jedno a rozebírat každý turnaj, že někdo z top prohrál překvapivě a pak by určitě ve finále zahrál lépe nemá smysl.

Pravda je, že Federer byl výjimečná tím, že ať už kdokoliv chytil životní formu, tak on ho vždy ve finále zastavil. Zlomil to až Del Potro na USO 2009.
Reagovat
tito
Roger hrál v té době famózně, samosebou porážel top hráče a opravdu dominoval, ale svého "Djokoviče", vrstevníka obdobných kvalit na rozdíl od Rafy prostě neměl. Naopak co se týče Noleho ten má velkou smůlu v tom, že začínal v době rivality R+R, jinak by co se týče GS na tom byl podstatně lépe a možná by právě on dnes vládl s počtem získaných titulů. To samé Rafa.
Nemám potřebu snižovat výkony Rogera, je to statisticky nejlepší hráč open éry a své soupeře ve svých nejlepších letech doslova válcoval, ale toto je holý fakt.
Co se týče Rafy a antuky- bez ohledu na psychickou odolnost a schopnost koncentrace má prostě dokonalý styl přizpůsobený povrchu a je opravdu na antuce dominantní a unikátní. Samozřejmě ten samý styl jej potom limituje na trávě, a je ( forehand) méně účinný i na hardu, ale to už je jiná kapitola.
Reagovat
Cico93
+1
Reagovat
tito
až příště napíšu co se týče, tak mě klepněte.
Reagovat
spaniel
A Rafa má vrstevníka, který na antuce dosahuje jeho kvalit? Djokovic se stal Djokovicem v 2011, kdy už měl Rafa plnou skříň titulů z RG. A Djokovic 2012-2014 ukazuje, že Rafových kvalit na antuce nedosahuje, když není na absolutním vrcholu. Takže kde je ta Rafova konkurence na antuce? Federer je univerzál, kdežto jak píšeš, Rafa je stvořen pro antuku.

Nole v klidu umí na hardu prohrát s 33 letým Federerem, proč myslíš, že by to bylo jiné v 2006? Navíc hardy jsou dnes ultra pomalučké, takové AO je šité Nolemu na míru. Kdyby byli všichni 3 rovesníci, myslím, že by tím utrpěl nejvíc Nole.
Reagovat
Cico93
Novak je výborný antukár.
Pre Nadala obrovská konkurencia.
Od roku 11 ho porazil na Masters tušim 4 krát. na antukovom Masters samozrejme.
Reagovat
tito
Měl jsem napsaný celkem dlouhý odstavec, ale nakonec jsem ho smazal, stejně bychom se nikam nedostali.
Reagovat
spaniel
To je skoda, protože od tebe bych si mohl přečíst neco, co jsem jeste nečetl. My ostatní uz se víceméně opakujeme a neposouvame. Ja mam proste s konkurenci problém, příliš silna, slabá, nikdo to nezmeri. Pro někoho je Novak vic nez 10 Safinu, Roddicku, Gonzalesu, pro někoho ne.

Samozrejme vím ze Novak je nebezpečný, ze dokáže byt Rafovi soupeřem, i kdyz na antuce se to moc nedaří. A kdyz zvolim Trollhand styl, nelíbí se ti to. Přitom kdyz on snižuje Federerovu konkurenci, je to v pořádku. Jak říkám, dvoji metr.
Reagovat
Cico93
Opakujeme....by sa dalo nájsť x článkov kde je praktický napísané to isté čo tu.-))
Reagovat
spaniel
A dovětek. Jako Nadalovu konkurenci na antuce uvádíte Federera. Jak muže byt Federer, univerzál, konkurenci antukovému specialistovi? Kdybych mel vymyslet nejhorsiho soupeře pro Federera, moc by se od Nadala nelišil. Ma zbraně, které neskutečné funguji proti Federerovi. Na antuce se znasobuji. Tak jak on muže byt považovány za jeho konkurenci? Nadal do 2011 v podstatě žádnou konkurenci na antuce nemel. Pak přišel Nole, který ale očekávání zatim nenaplnil. Nikdo jiný nebyl.
Reagovat
Cico93
Takže ty píšeš, že Federer pre Nadala nebol konkurenciou a Novak ano. Tak potom mi vychádza, že Novak je lepším antukárom ako Roger je to tak?
Reagovat
Denis92
To je skor o jednotlivom matchupe. Proste Djokovic to vie na Nadala lepsie ako Roger na hocijakom povrchu. To zaroven neznamena, ze Djokovic je lepsi hrac ako Roger.
Reagovat
spaniel
V hale to neplatí, resp neplatilo. Ale přesně, je to o matchupu. Zajímavé, ze kdyz jde nekdo vsadit, studuje h2h, kdyz jde pak debatit RF vs RN, matchup najednou neexistuje.
Reagovat
Cico93
Potom môžem povedať, že Roger nemal konkurenciu na tráve. Veď jeho najväčším konkurentom na tráve bol Rafa.
Mladý 20 ročný antukár .
Reagovat
Roger_Federer
Nejak ti vypadl Roddick 3x finale.1granslam..nekolik hard masters.
Reagovat
Cico93
To je čo? 20 ročný antukár a tak valil na svojom najslabšom povrchu.
Reagovat
spaniel
To co píšeš nedává smysl. Co to je za reakci o antuce, jak to souvisí s Roddickem? Roddick byl velmi kvalitní travar a bylo jich vic v různých dobách.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak kvalitný to bol trávar, keď nedosahoval výsledky mladého antukára, ktorý mal hru výhradne na antuke..Cico mal práve naopak veľmi trefnú poznámku..Keď nebol Federer konkurenciou Nadalovi na antuke, akou mohol byť konkurenciou Nadal Federerovi na tráve?
Reagovat
spaniel
M A T C H U P

Pořad marně doufám ze ti to někdy dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné..S Nadalom každý prehráva, lebo mu proste nesedí..A to je koho problém?

Vieš, čo je zaujímavé?..Že Djokovic vrcholne nesedí Nadalovi a aj tak sa dokáže Rafa cez to povzniesť a veľké GS zápasy s ním vacsinou vyhráva..Roger preco nie s Rafom?
Reagovat
spaniel
:) ty jsi schopny popírat matchup a jeste mas tu drzost diskutovat o tenise. To je jakoby nekdo popíral, ze ve formuli ma vliv i auto, nejen řidič. Nikdo by te nebral vazne. A ne, Djokovic ani zdaleka neni pro Nadala takovy problém, jako Nadal pro Federera. Kdybys nebyl jen gaucovy expert, tak bys to chápal. Djokovic nema žádnou podobnou výhodu jako je Nadaluv levacky liftovany FH do Fedexova bekhendu. Djokovic děla Nadalovi problém tím, ze používá podobné zbraně a proto jsou jejich zápasy vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy sa tak strašne vyhovárate, že vaše fanúšikovsvtvo Federerovi je vlastne symbolické, aj on hladal dovod svojich prehier v prvých rokoch predovsetkým v tom, že Nadal je lavák..

Trochu otvorte oči, to čo je problém proti Rafovi je v iných zápasoch veľká zbraň..Vtedy vám jednoručák zrazu nevadí..:)..Tenista je tak dobrý, ako dobrá je jeho najslabšia stránka..Ak má Federer slabinu, je to jeho problém, je na ňom, aby jeho silné stránky našli slabinu na Rafovej strane..

Matchup je faktom, no vy sa tvárite, akoby bol Nadal len nejaký hráč, ktorý to zhodou okolností na Federera vie..Problém je ten, že Nadal má 14GS a vie to na každého..A to neokecáš matchupom.
Reagovat
spaniel
Paneboze. Toto uz fakt nema smysl. Všichni na světe se pletou, všichni komentátoři, odbornici. Ty mas pravdu.
Rafuv forehand neni jen o tom, ze je levák, to samo o sobě neni ten problém. Problém je to v kombinaci s tím topspinem. Víš vůbec jaké je to zahrát jednorucni bekhend nad výší ramen? N e v í š. A v tom je ten problém, ze ty spousty veci nevíš, ale chceš se hádat. Podívej se na Nadalovu bilanci proti pravakum s jednorucnim BH. A jeste to zuz na antuku. Pak snad pochopíš v čem spočívá jejich konkrétní matchup. Pak ti treba začne dávat smysl i proč Federer vyhrává v hale, kde ten míček nad ramena neskace.
Reagovat
smazaný uživatel
To ty nechápeš, že to čo je silná stránka proti niekomu je slabinou proti iným.Je to úplne logické a nechápem ako sa na to možeš vyhovárať..Vieš ty vobec aká zbraň je kvalitný jednoručný backha d?..Asi nevieš, keď sa ma takto pýtaš..Ten úder vyhral Federerovi x grandslamov...

Vo výsledku je najlepší ten hráč, ktorý má najsilnejšiu slabinu...
Reagovat
spaniel
Řekni mne proti komu je levacky forehand s 5000rpm nevýhodou. Na někoho plati méně (vyšší hraci, obourucaci, hraci co stojí vic vzadu) ale vždy je to výhodou. Jeho forehand je zbraň proti každému. Proti hráčům jako je Federer je nejvýraznější a nejúčinnější. Ostatní převyšuje samozřejmě i v dalších ohledech.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Djokovicovi...Plochý úder by bol omnoho účinnejší, na FH s vysokým odskokom má Nole viac času, navyše sám hovorí, že defentívny BH je jeho obľúbený úder..Bohuzial pre Rafu tým otupuje jeho najvacsiu zbran..
Reagovat
smazaný uživatel
Cico skor narážal na trávu.
Reagovat
Cico93
tak
diky
Reagovat
spaniel
Ano, kdyz Rafa přežil trávu (1.tyden), byl pak obvykle na antuce Rogerovym největším soupeřem. Roddick byl každopádně velmi kvalitní travar. Problém je, ze Roger uměl na všech povrsich a na každém se utkaval s tím nejlepším, co tam bylo. A az na antuku to zvládal. Kdyby byl Nadal o neco univerzalnejsim hráčem, mohl byt dávno před Rogerem, protože ma velkou výhodu v matchupu. Jenže Roger nemel takové výpadky s horšími hraci a proto se s Nadalem kromě antuky moc nepotkaval.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže zrazu tu máme prvý a druhý týžden..To sú kombinácie ty vole..

Takže vlastne Roger prežil prvý týždeň na tráve a potom so Samprasom, s Philipousisom, či s Murraym vyhral len preto, že bol lepší na antuke?
Reagovat
spaniel
Kdybys mel aspon nějaké znalosti, věděl bys, ze se Samprasem hral jen jednou, v 2001 a porazil ho stylem servis-volej. Ten s antukou moc spolecne nema. Navíc zpomalování na dnešní úroveň probíhalo jeste roky poté, az do bodu, kdy začalo platit co jsem napsal a kdy se zazracne začal Nadal na trávě prosazovat.
Reagovat
Roger_Federer
Forehenduv problem bude, ze on tu dobu opravdu nezazil, tenis nevidel nebo nechapal, byl chlapec 2000-08..o ktere rak rad pise a povida,zhazuje ty hrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemení to nič na veci, že ak by sa Sampras stretol s Federerom v prvom týždni, mal by vacsie sance..Sám si sa zamotal s tými tyzdnami..
Reagovat
spaniel
Nemel. Vůbec nevim z čeho vychazis.
Reagovat
smazaný uživatel
Zo Samprasovho servisu a voleju..
Reagovat
spaniel
A není to 1 TOP hrčá vs 5 dobrých hráčů. Je to 1 TOP hráč vs 5 hráčů v TOP formě...kteří jsou v daný turnaj, zápas stejně dobří jako ten TOP hráč. A pokud ho ještě cestou porazí, tak není o čem.
Reagovat
spaniel
To ty odmítas jit k veci. Shazovanim jistých hracu. Jejich talentu a uznáním toho, ze ve svoji nejlepsi forme byli schopni na hardu Nadala porazit. Schovávas to za jeho nevyzralost. Jeden den tvrdis, jak porazil v 19 na hardu Federera a druhy den, ze do 2008 byl nezraly.

Stejne jako Wawrinka je horsi hrac nez Nole, je pro nej nebezpecny. Vsichni to vime, vi to i Nole a za par let bude nekdo jako ty tvrdit, ze Nole nemel od 2011 konkurenci, protoze Federer byl stary, Nadal zraneny a hral jen s nymandy jako byli Wawrinka. To je ta demagogie, protoze ty to vis, jen se kroutis a vyhybas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď ja ich predsa nijako nezhadzujem, zhadzujú ich samotné fakty..Nie je pravdou to, že taký Gonzales alebo Baghdatis mali jednu podarenú Austráliu ale ročník na to totálne vyhoreli..Nie je pravdou to, že v tých rokoch sa tzv. elita (Hewitt, Roddick, Davydenko) museli často skloniť a svoje finálové miesto prenechať Djokovicovi v juniorskom veku alebo Agassimu, skoro na prahu 40ky?..:)..To sú suché fakty, ktoré veľa z tej doby naznačujú...

Ďalší bod, vek..Ty stále spochybňuješ elementárnu logiku, ktorá hovorí, že hráč v juniorskom veku proste nedosahuje výkonnosť dospelého..Neplatilo to ani v prípade Federera, tak prečo pokladaš výsledky Nadala na harde spred roku 2008 za smerodajné?..Nadal junior bol fenomén na antuke, ale na harde ani náhodou..
Reagovat
spaniel
A proč ty pokládáš Federerove vásledky po 2009 za směrodajné? Existuje jen příliš mladý? Příliš starý už ne? Dokážeš připustit, že Federer 2006 byl mnohem lepší než Federer 2011 třeba?
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve, ja som viackrát hovoril, že porovnanie dvoch hráčov, ktorí nie sú rovesníci bude vždy zkreslené..Na harde sa ich topy nikdy nestretli, stretli sa len na antuke a sčasti na tráve..

Federer bol od roku 2010 určite slabším hráčom ako predtým, ale opakujem to neznamená, že konkurencia od roku 2008-2013 nebola vyššia ako od roku 2002-2007..
Reagovat
spaniel
Konkurence, konkurence...Jak ji chceš definovat? Každý povrch je jiný, i na stejném povrchu můžou v rámci dvou turnajů být úplně rozdílné podmínky. Každý hráč má nějakou formu, někdo ji udrží měsíce, někdo dny. Někdo zahraje jeden skvělý zápas. Favorit může mít špatný den, může rozhodnout prasátko v TB. Je tam tolik faktorů, že je nemožné něco dokázat.

Nadala vyřadil Rosol, Darcis a přitom neměli s tvou konkurencí nic společné. Prostě jen se hrál tenis a stal se zázrak. Nadal nedošel o ty tituly kvůli těžké konkurenci, Novakovi, Andymu a Rogerovi. Murray získal jediné své GS v nejtěžší konkurenci, jakou logiku to dává?

Proč by měl být 1 top konzistentní hráč na 5 turnajích mnohem horší než 5 různých soupeřů v top formě?
Reagovat
smazaný uživatel
Keď Nadal vypadával na Wimbledone skoro, už nedosahoval na tráve špičkovú výkonnosť..A potvrdil to aj v nasledujúcich rokoch..

Konkurenciu je možné merať výsledkami, konzistenciou..Murray, Djokovic, Nadal, Federer vypadávali na harde dlhé roky prakticky len sami so sebou, od ostatných sa dokázali jasne odčleniť, kvalita sa prejavila..Roddick, Davydenko, Safin, Nalbandian..Pravý opak..

To, že bol Baghdatis, či Gonzales vo finále v tom momente najťažším Rogerovým protivníkom je fakt, no v tých rokoch nebol na harde okrem Federera žiadny špičkový (fenomenálny) hráč, takže to mali jednoduchšie ako o pár rokov neskor.
Reagovat
spaniel
Konkurenci neni možné měřit konzistenci. To je hloupost. Ferrero je konzistentní, přitom konkurenci neni žádnou. Vůbec se nedá srovnat s Davydenkem treba. Ferrer je dobry jen na vyradeni hráčů druhého sledu ve vztahu k Top hráčům je uplne irelevantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..Konzistenciou v kontexte semifinálových a finálových účastí samozrejme..Konzistentnosť v tomto slova zmysle je samozrejme meradlom konkurencie ako takej..A samozrejme aj výsledky..Djokovic 8GS, Nadal 14GS, Federer 17GS..Práve roky 2008-2014 boli roky kedy sa títo hráči stretávali a bili medzi sebou..Som zvedavý, v ktorej dobe sa na jedných kurtoch stretnú traja 5 a viacnásobní GS víťazi..
Reagovat
spaniel
2008 uz se blížil Federerův zenit. Jelikož nejsou rovesnici, vždy na porovnání nekdo doplácí. V tvém případě je to vždy Federer. Cela tvá teorie o konkurenci je blbost, loni vyhrál AO Stan, USO Cilic. Stejne to bývalo před 2008. Je jedno zda mas jednoho Djokovice na 4GS nebo 4 hráče, co zahrají na jeho úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2008 zenit?..V 26-27 rokoch?..To si zo mňa teraz robíš srandu dúfam :)
Reagovat
spaniel
Pak mel mono a uz nikdy nehrál stejne dobre. 2008 byl prvni pokles, 2011 další.
Reagovat
Cico93
Ale no. Ferrer na GS už dal jak Rafu tak Andyho. A bolo tam viac zápasov kde mal čo robiť Novak a ďalší.
Reagovat
Pe3k
Proč Nadal nestartuje v Dubaji a raději jede na druhý konec světa na podprůměrný turnaj na antuce, když ho čekají důležité turnaje na hardu v Miami a Indian Wells? Bojí se dalšího kanára?
Reagovat
smazaný uživatel
jj bojí se, hlavně svýho fackovacího panáka Federera :-DD
Reagovat
Cico93
Tak ano ide na druhý koniec sveta. Z Brazílie do Argentiny to je fakt na druhý konec sveta.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Kozoroh
Protože si nechce zhoršit H2H s Djokem :-)
Reagovat
Cico93
bingo!
Reagovat
tito
Potřebuje se rozehrát, získat sebevědomí. Já se tomu rozhodnutí nedivím a strategii chápu. A jestli se bojí že by dostal kanára? To podceňuješ ambice Rafy i jeho fandů. Míří na vrchol a jestli při tom schytá kanára může být pro někoho úsměvné, ale v konečném důsledku nepodstatné.
Reagovat
Pe3k
Konečně normální fanoušek Nadala...

Tím vrcholem myslíš co? RG nebo snad pozici světové jedničky?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne sa o tú pozíciu svetovej jedničky s Petríkom nestav..Alebo keď tak, iba o sumu, ktorú si chudáčisko može dovoliť :)
Reagovat
tito
Forehand :-) Tak jak to vidíš? Už by to mohl dojet, ne?
Pe3k - určitě se bude snažit získat minimálně jeden GS a co nejdříve se dostat na 2. místo, aby se s Nolem potkával až ve finále.
Reagovat
Kozoroh
http://en.wikipedia.org/wiki/2015_Dubai_Tennis_Championships_%E2%80%93_Men%27s_Singles
Reagovat
Cico93
doktorko vyučí.-)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak má pohodovou cestu do SF, kde může narazit na Toma, který má ale v 1. kole záludného Chardyho. Murray má taky celekm jednoduchou cestu do SF, Rogera na cestě do SF čekají možná zajímavé zápasy.
Reagovat
Kozoroh
Rogera v příštím týdnu mohou čekat samé zajímavé zápasy. Na úvod duel s Južnyjem, v druhém kole Verdasko, v třetím Seppi (Fedex mu má co vracet) v SF Andy a ve finále No1e.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiemovi je ten Bautista asi súdený..

Federer bude mať pre mnohých ideálny žreb na prvé kolo.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Davor1
Presne, márnejšieho súpera už mohol len ťažko dostať, možno toho Rosola :-))
Navyše H2H 15-0 pre Rogera, asi mu tá doktorova hra trošku sedí...
Reagovat
tommr
až do čtvrtfinále má samý neatraktivní ale přitom nebezpečný soupeře a v semifinále mu vystaví stopku Djokovic ... :(
Všichni soupeři který jsem si pro Toma přál - Youzhny, Garcia-Lopez, Gasquet, Muller, Baghdatis, Jaziri - jsou jako naschvál ve druhý polovině ... :(
Reagovat
Kozoroh
Krom singlu bude Nolda hrát i debla s krajanem Laslo Drejem.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvé dva sety veľmi kŕčovité, chýbala tomu ľahkosť a sebadovera..Veľa sa rieši Rafov BH, ktorý bol miestami opat zúfalý, no pre Nadala je vždy horšie, keď nefunguje jeho FH...To je úder, ktorým si bežne vynucuje tlak a ktorý mu vyhráva výmeny..Nič také sa nekonalo..

V treťom sete to už aj Cuevas psychicky nezvládol, ten posledný gem ma vyslovene pobavil, odporúčam..
Reagovat
Cico93
Tak tak ten FH je základ, dosť často sú tam krátke údery, až náhravky súperovi.
Ale celkovo ta hra vyzerá lepšie a lepšie.
Reagovat
tito
Na BH tady prskáme dost často, nicméně je to Rafův velmi účinný úder- nedává z něj žádné velké rány, ale dobře jej umísťuje. Když se mu daří, tak ho frekventně posílá křížem před SL k bočné, čímž donutí soupeře odkrýt celý kurt a má nabito na svůj smrtící forhend. Možná toto měl na mysli kdysi Tomáš, když právě Rafovo bekhend vyzdvihoval.
Reagovat
Cico93
Čo bude s tým Robinom Soderlingom? Vráti sa ešte?
Výborný tenista.

Poraziť na RG jak Nadala tak Rogera a predsa nemať pohár mušketierov...no dosť smola.
Reagovat
smazaný uživatel
Treba sa spýtať Federera, toho sa Soderlingova účasť na RG dotýka najviac :)
Reagovat
Kozoroh
Söderling je teď ředitelem turnaje v Stockholmu, jestli se nepletu. Bohužel ho skolila mononukleóza, která mimochodem postihla před lety i Federera, ale ten se naštěstí vyléčil a hraje. Zato Söderlingovi kariéru profi-tenisty de facto pohřbila.
Reagovat
spaniel
Federer se nevylecil. Lék v podstate neexistuje. Federer mel mnohem lehčí formu nez Soderling nebo Ancic. Podle me je navrat Soderlinga nereálný. I kdyby se plne vyléčil, jak dlouho by trvalo, nez by se dostal na top uroven? Kdyz si navic vezmeme kolik mu je...
Reagovat
Stan_Borowitz
už toho měl chudák dost, hrál už bůhvíkolik zápasů po sobě proti odpočatému soupeři. I tak to bylo hodně těsné v tom druhém setu.
Reagovat
mahycek
Přečtěte si Rafa popleta, kraťasy. Je to paráda, akorát to video, není z you tube celé, ale žena mi to nahrála.
Reagovat
PH94
Bohužel jsem neviděl, ale musel to být moc pěkný match :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl, Nadal se v prvním setu zastřeloval, pak ale zpřesnil hru a ve druhém a třetím setu ztratil na servis dohromady jen sedm míčů, plus velmi dobrý na returnu a v mezihře, druhý set byl parádní z obou stran.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Ten druhy set byl dramaticky. Na to, ze to melo zacinat ve 23:30 a zacali hrat ve ctyri docela dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Začínalo se sice extrémně pozdě, přesto Rafa zahrál líp než s Bustou, od začátku druhého setu prakticky nechyboval a hlavně na servisu to byla jízda.
Reagovat
SwissMaestro
" Se zřejmě nejlepším antukářem v historii"

Řekl bych, že tady je už nějakou dobu jasno a slovo "zřejmě" není na místě :)
Reagovat
Kozoroh
Tak Borg má taky legitimní nárok na titul "král antuky". A narozdíl od Nadala se mu nepříčilo hrát i na zelené antuce.
Reagovat
Pe3k
A hlavně Nadal hraje prakticky celou svou kariéru v době, kdy je nejslabší konkurence na antuce v historii tohoto sportu...
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě se dá říci, že Nadalovy úspěchy jsou zcela nepodstatné, je jasné, že Borg by ho dal levou zadní a možná i Lendl..má smysl s takovouhle idiocií vůbec polemizovat?
Reagovat
smazaný uživatel
;D) Tak jasne ze ta srovnavani hracu jinych generaci je asi zabavne jako hrani kulicek za barakem,,, z toho se vetsinou jednou vyroste;)
Ovsem kdyz uz tady lezite v tehle zajimavych hypotezach,,,
Tak dokazu si predstavit, zeby ho Borg tzv. udelal, Rafa by musel pochopitelne hrat s drevem jako ten Borg,,,takze spis by si driv Rafa urval asi rameno, nez dohral zapas,,,ale nejsem si uz tak jist, zda by tahle podivna hra a vyhra nejen Borga vubec tesila;)
Ale takove retro Borga s Rafou na antuce s drevenyma raketama,,,jako,,,zajimava vyzva;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, už jsem to taky psal, že souboj Borg-Rafa na antuce a Borg-Roger na trávě by byl velmi zajímavý. Samozřejmě, že by museli mít stejné - tj. ty historické podmínky. Bez ohledu na fandovství tipuju, že lépe by se dřevu uměl přizpůsobit Roger.
Reagovat
Cico93
jasne Petriček, za celé tie roky bola na antuke tak slabá konkurencia, že najlepší hráč histórie má až jeden RG. A aj to mu musel pomáhať Robin.

Konkurencia je, ale Nadal je tak výborný antukár, že akokeby nebola.
Reagovat
spaniel
Zajimave, ze to s klidem napises o ruzovem panterovi, ale u Federera uz to pro vas neplatí. Pritom on taky ostatni převyšoval o tolik, ze vypadali jako amatéři. Ne, to byla prece slaba era. Dvojí metr.
Reagovat
Cico93
Tak hrať finále v najlepších rokoch s Baghdatisom, Gonzalesom, a s Djokom je rozdiel nemyslíš?
Reagovat
Roger_Federer
Jsi strasne smesny, jak furt omylas tyto 3 jmena..Doporucuju ti si to najit a podivat se na celou cestu temi turnaji tech hracu, ktere sesmesnujes, abys vyzdvidl nekoho kdo si neumi oblect trenky.
Prozoze ti birci podali v tech turnajich zivotni vykony..Dal vych ti doporucil, aby ses podival kolik hracu se od roku 2004 vystridalo(jinak receno zahralo skvely turnaj ve)finale mimoantukovych granslemu a kolik na antuce..
Reagovat
Cico93
Ti ma napadnú jak prví.
Ty tu omielaš dookola iné veci.
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo, dostávaš sa tomu na kloub...;)

Keď sa na antuke za posledných 10rokov opakujú vo finále RG stále tie isté mená, asi to budú páni hráči..Keď sa na harde obmieňajú finalisti, raz finále a potom 2.kolo, asi to nebudú páni hráči..A to bolo presne príznačné pre dobu 2000-2007, ktorá nesie skoro oficiálny názov doba temna.
Reagovat
Roger_Federer
Ale prosim te..To ze se dokazalo na neantukovych turnajich prosadit daleko vetsi mnozstvi hracu i kdyz treba "jeden" povedeny turnaj, je akorad tak ukazatel vetsi konkurence mimo antuku.Rafa nemel krome Federera zadneho soupere.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to máš celkom pomýlené..A to sa bavíme o základoch tenisového vnímania..

To, že sa na harde nedokázal nikto vyčleniť z davu, kto by dlhodobo prenikal aspoň do QF, SF Grandslamov je vlastne v tvojom ponímaní vačšia konkurencia?..

Možeš mi prosím v skratke vysvetliť, čo pre teba znamená konkurencia?
Reagovat
Roger_Federer
Myslim ze pomyleny jsi ty..uz dost dlho;).
Cely ta tvoje skupinka alibistu ,zvatlalu az na vyjimky je smesna.;).
Nadal se na hardu proste tehdy nedokazal dostatecne prosadit, tehdy i posledni roky..narozdil od tech, Davydenku, Baghdatisu, Gonzalesu, Riddicku, Hewittu a dalsich hracu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď to je pochopiteľné..Snáď by sme neboli takí hlúpučkí, že by sme zabudli zohľadniť faktor veku..Alebo boli?..Netrúfam si odpovedať..

Pravda, Rafa sa do 21roku nepresadzoval na svojom najslabšom povrchu, kto áno, že?..;)
Reagovat
Roger_Federer
Peter v roce 2012 jsi sem prisel z touhle trapnou dehostaci a tvrzenim o slabe ere04-07..
Uz tehdy jsem ti rekl, ze tim jenom zesmesnujes ucelove vyborne hrace te doby a jejich vynikajici vykony.Z jedinym ucelem..dehonestovat Federera a tim vyzdvyhnout Nadala..
Pokracujes v tom dodnes..Nic vic a nic min tvym ucelem neni otom jsem celou dobu presvedcen.
Reagovat
smazaný uživatel
S ničím som neprišiel..O tom sa normálne hovorí na zahraničných forách ako o fakte..Konkurencia v tých rokoch bola slabšia, už sa s tým stotožni.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste ze se otom mluvi na zahranicnich forech, i tam to ctu od fanousku Nadala uz dlouhe roky.
Reagovat
spaniel
Ako o fakte? Ty jsi fakt blázen. Ano, mluvi se o tom, ale presne jako tady. To znamena x Nadalovcu to pise a y ostatnich to vyvrací. Neni to zadny fakt. Kdyz uz chces odkazovat na zahraniční fora, tak jen pro zajímavost, nejvyšší procentu zabanovanych uživatelů tvoří Nadalovci. Jsou známí svými špatnými znalostmi, dehonestaci tenisovych legend, starých casu, rychlých povrchu atd. Nadal každoročně vyhrava nejméně oblíbeného hrace a Nadalovci nejméně oblíbené uživatele.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tu sa predsa nebavíme o obľúbenosti hráča alebo diskutérov, pre Boha..to je úplne irelevantné...

Jednoduchá otázka..Kedy bola podľa teba vacsia konkurencia..V rokoch 2002-2007..Alebo 2008-2013..
Reagovat
spaniel
Neuhybej. Napsal si, ze se o tom píše jako o faktu. Kde? Kto to píše? Typicky ty, napíšeš nějakou hloupou lež a pak hurá na jiné téma. Moc se jasněji, az sem zkopíruj es příspěvek uživatele Clay warrior nebo I_love_Rafa a budeš to vydávat za fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i na základě téhle diskuse jsem mrkl na facebook a tam Nadal neoblíbeností rozhodně netrpí, má jen tam 15 milionů fandů a jen od Austrálie mu jich přibylo padesát tisíc, dokonce nabírá víc než Roger. Takže asi je hodně neoblíbený, ale taky hodně oblíbený, já uznávám oba, takže mi tyhle přestřelky přijdou trapné, ale tohle jsem chtěl zmínit, podle toho co tu někteří říkají by běžný divák nabyl dojmu, že je Nadal málem nepřítel celého světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neuhýbam, ty si začal vseobecne o Nadalovcoch a Nadalových fanúšikoch..Toto kádrovanie je smiešne..Každý, kto má iný názor je Nadalovec, rovnako jak s tým Kozorohom nedávno, hneď bol Nadalovec..:)

Áno, píše sa to vseobecne, aj Agassi o slabšej konkurencii hovoril, aj on je Nadalovec?..

A teraz mi ty odpovedz ma moju otazku..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fanatičtí blbci jsou všude, bohužel:(
Reagovat
spaniel
Začal si s tím ty, kdyz si napsal, ze na zahraničním fórech je to považované za fakt. Az napíšeš, kde a kdo to píše, mužem se posunout.

A pro Kanaďana - FB jsme tady rozebírali, Rafan vede jen ve Španělsku a v Egyptě, všude jinde Federer. To forum je největší na světe, vypovídací hodnotu jistě ma. Taky pokud nejsi hluchý a slepy, musíš videt podporu na turnajích.
Reagovat
Cico93
No vidiš Rafa okrem Rogera nemal nikoho a Roger nemal nikoho.-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak hlavne tys tehdy tahal kacera, tak ze ten tenis jsi nevidel..Hrace nesledoval. ze.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď dochádzajú argumenty, prichádza káčer..
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by som dodal, že tvojou logikou teda musis prist na záver, ze najvacsia konkurencia je na podujatiach futures lebo sa tam dokáže presadiť viac tenistov, viac mien, atd..Logické
Reagovat
Cico93
Ja si dovolim povedať, že tenisti ako Berdych, Ferrer sú lepšími tenistami ako napr. Nalbandian, Davydenko, ktorý boli dokonca svetovými trojkami v tom období.
Reagovat
spaniel
Lol. Ty jsi pacient a tento příspěvek jen ukazuje, ze diskuze s tebou o těchto věcech je zbytečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer má finále Grandslamu napr a bol v SF každého turnaja velkej stvorky..To len tak na okraj. V porovnaní s Davydenkom napr.
Reagovat
Davor1
Nepamätám si, že by bol Ferrer niekedy v semifinále Wimbledonu... možno mi už ale pamäť až tak dobre nefunguje, neviem...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray ho vyradil vo štvrťfinále, nie semi..Máš pravdu..
Reagovat
Cico93
Ten zápas som pozeral, Andymu tam bol David viac ako vyrovnaným súperom.
Reagovat
Cico93
Čo sa ti nepozdáva? Prečo by som mal byť pacient?
To je až taká hovadina čo som napísal?

tvl sa upokoj niekto napíše svoj názor a hneď vieš len utočiť.
Reagovat
spaniel
Protože uz mne leze krkem házet perly sviním. Žijeme jen jednou a kdo ma cas, psát dokola to samé, tolik let? Toto, stejne jako x dalších veci, uz tady bylo probrane a stejne se k tomu furt musime vracet. Ferrer je úspěšnější hráč nez Nalbandian, Davydenko, ale ne lepší. Ma totiž jednu velkou slabinu, neumí porazit Top hráče, jeho Top hra je slabá, jeho výhodou je konzistence. Můžeme se bavit o tom co je lepší. Byt 10x v QF GS nebo ho jednou vyhrát jako treba Cilic? Ferrer je konzistentní ale pro nej hráče neni hrozbou. Takovy Gonzales, Davydenko, Nalbandian dokázali ve svůj den porazit nej hráče, protože jejich top je výš. Ale nebyli konzistentní.
Reagovat
Cico93
Máš pravdu, tak Petrik to začal s tou konkurenciou.
Snáď sa už tomu budeme výhýbať...nemá to cenu. Ale ty sa upokoj.-)
Reagovat
spaniel
Tak ale logicky. Kdo je lepsi, Gasquet, Ferrer atd nebo Rosol? A prece, na konkrétním povrchu trave, v jeden speciální den, je pro Rafu mnohem horsi souper Rosol. To ze Baghdatis neni konzistentní a neni lepsi nez Ferrer neznamena, ze by AO proti Marcosovi v zivostni forme bylo menecenne. Safin, Roddick nebo Gonzales. Byli schopni vyřadit kohokoliv z top 3. Nic neni černobílé. Ano, tito hraci vlkou díru do světa neudělali, chyběla jim konzistence, pristup, zdraví...ale ve svuj den nebo tyden to byli mnohem nebezpečnější hraci.
Reagovat
Roger_Federer
trenky ted budete nosit taky naopak?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale takto nízko nepojdem :)
Reagovat
Roger_Federer
To jsem v kludu..ty si tady dost casto jeste nize..akorad se to snazis schovavat..;).
Reagovat
Davor1
To, že si to dovolíš povedať je síce pekné, ale úplne mimo reality.

Davydenko vs Berdych:
H2H: 10-3
vyhrané turnaje: 21- 10
vyhrané Masters: 3-1
vyhrané TM: 1-0

Porovnanie s Ferrerom by vyšlo podobne. Netuším, o čom sa tu chceš baviť...
Reagovat
Cico93
Tak Ferrer má viac titulov aj finale. A bol aj vo finále GS.
Tak ok majú vyrovnánejšie vysledky. Takto to napíšem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ziadny dvojitý meter..

Federerovi najvacsi súperi na harde boli nevyrovnaní tenisti, ktorí po finále GS vypadli na ďalšom GS v prvých kolách..Ozaj máš pocit, že Federer a potom Djokovic na antuke boli na tom podobne?..Ty tam nevidis rozdiel?
Reagovat
smazaný uživatel
Studený obklad na čelo, ale rýchlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo Rafovi sa zelená antuka vyslovene prieči :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist