Nadal vyhrál bitvu se Zverevem po odvrácení mečbolu

17. 3. 2016, 06:37
Aktuality 135
ATP INDIAN WELLS - Rafael Nadal vyhrál očekávanou bitvu s vycházející hvězdou Alexanderem Zverevem. V Indian Wells měl namále, ve třetím setu prohrával 2-5 a čelil i mečbolu, nakonec však bitvu generací zvládl a postoupil do čtvrtfinále. Z mečbolu utekl také jeho příští soupeř Kei Nišikori, jehož trápil domácí John Isner.
Alexander Zverev a Rafael Nadal

Den před prvním měřením sil nešetřili vzájemným respektem. "Je to budoucí světová jednička, má všechny předpoklady k tomu stát se velkou hvězdou," řekl Rafael Nadal o osmnáctiletém talentu Alexanderu Zverevovi. "Je to čest zahrát si proti jednou z největších osobností tohoto sportu," kontroval německý mladík.

Zverev slova čtrnáctinásobného grandslamového šampiona potvrdil, hrál skvěle, byl jeden míček od životního skalpu. Ale ukázalo se, jak důležité jsou nejen v tenisu zkušenosti. Na tak velkou výhru zkrátka ještě nedozrál. O jedenáct let starší Španěl prodal své zkušenosti, kritické momenty ustál a souboj generací vyhrál. 

Oba aktéři ostře sledovaného souboje divákům nabízeli útočnou hru i skvělou obranu. V sedmdesátiminutovém prvním setu Nadal prohrával 3-5, ale otočil na 6-5. V dramatickém tie-breaku parádně odvrátil setbol a sám měl dvě šance na ukončení sady, ale chyboval a Zverev se ujal vedení.



Jenže v druhém dějství německý tenista nedokázal udržet koncentraci a zcela vypadl z rytmu. Zmohl se pouze na devět fftýnů, tři vítězné údery a udělal osm nevynucených chyb, naopak Nadal trefil 8 winnerů, udělal jedinou chybu a poprvé po třech letech nadělil soupeřům kanára ve dvou zápasech po sobě. 

Kdo čekal, že se nezkušený Zverev položí, ten se mýlil. Zpackaný set hodil za hlavu a v rozhodující sadě se vrátil do hry. A nejen to. První brejk ještě nepotvrdil, ale druhý ano a vypracoval si vedení 5-2. V deváté hře měl při svém podání mečbol, ale poslední krok k životní výhře udělat nedokázal. Při náběhu k síti trefil pásku. Nadal získal 15 z posledních 16 výměn a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil 6-7 6-0 7-5.


"Velké vítězství nad skvělým hráčem... Jsem za něj moc rád," radoval se Nadal. "Jsem neobyčejně šťastný, jak jsem to zvládl psychicky. V průběhu celého zápasu jsem měl bojovného ducha a věřil jsem, že mohu vyhrát. A to i v těch těžkých situacích," pochvaloval si španělský bojovník.

Statistiky zápasu
Nadal - Zverev
2 esa 9
2 dvojchyby 11
70 % 1. podání 'in' 57 %
70 % úsp. 1. podání 69 %
52 % úsp. 2. podání 33 %
28 winnery 30
24 nevyn. chyby 47
11/14 hra na síti 5/10
7/10 brejkboly 3/7
čas: 2:34

"Měl jsem šanci vyhrát i první set, ale netrefil jsem forhend po lajně," mrzelo Nadala. "Ale pak jsem odehrál skvělý druhý set. Jenže někdy, když takhle snadno vyhrajete set, je to nebezpečné pro začátek další sady. Saša hrál hrál na začátku třetího set agresivně, já trochu vypadl z rytmu a dostal jsem se do problémů," komentoval devětadvacetiletý rodák z Mallorky.

"Byl to skvělý zápas. Rafa udělal to, co umí nejlépe - bojoval, čímž je známý. A já už teď vím, jak chutnají těžké porážky," řekl zklamaný Zverev,  jenž se mohl stát nejmladším čtvrtfinalistou turnaje v Indian Wells od roku 1989. kdy byli mezi osmičkou nejlepších Američané Michael Chang a André Agassi.

"Pořád jsem měl šanci vyhrát. Měl jsem snadný úder při mečbolu, ale chyboval jsem. Zkazil jsem asi nejjednodušší úder zápasu. Načasoval jsem to úplně špatně, byla to špatná práce nohou. Hrál jsem míček moc brzo, byl hodně přede mnou. Vypadl jsem a on je ve čtvrtfinále," litoval Zverev promarněné šance na premiérový skalp hráče Top 10.

I přes porážku druhý nejmladší hráč v Top 100 Zverev vylepší své dosavadní maximum ve světovém žebříčku, kterým je 56. místo. Nově bude klepat na dveře elitní padesátky.

Vítěz turnaje Masters v Indian Wells z let 2007, 2009 a 2013 Nadal v kalifornské poušti usiluje o své jubilejní 100. finále, v nichž má bilanci 67-32. Čeká na něj od lednového Dauhá.

Ve čtvrtfinále, v němž loni prohrál po boji s Raonicem, se pátý hráč světa Nadal utká se světovou šestkou Keiem Nišikorim. S o tři roky mladším Japoncem vede ve vzájemné bilanci 7-1, ale jedinou porážku utrpěl v posledním střetnutí loni v Montrealu.

Také Nišikori v osmifinále přežil mečbol. Domácího finalistu z roku 2012 a semifinalistu ze sezony 2014 Johna Isnera udolal 1-6 7-6 7-6 navzdory tomu, že si za celý zápas nevypracoval jediný brejkbol a sám přišel dvakrát o podání. Z mečbolu unikl ve třetí sadě za stavu 5-6 a 30-40 při svém podání.

K případnému semifinále s Nadalem směřuje obhájce titulu Novak Djokovič, jenž bez větších problémů zdolal 6-3 6-3 Feliciana Lópeze. Se Španělem utrpěl před třemi týdny v Dubaji jedinou letošní porážku ve dvouhře, když vzdal kvůli zánětu v oku. V Indian Wells však zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 8-1.

"Jsem rád, že jsem zápas zvládl bez komplikací," řekl osmadvacetiletý Srb, který se může stát historicky prvním pětinásobným vítězem turnaje.

Ve čtvrtfinále se nejlepší tenista světa Djokovič utká s Jo-Wilfriedem Tsongou (h2h 14-6). Třicetiletý Francouz v závěrečném duelu čtvrtého kola smetl devět zápasů neporaženého, nicméně unaveného Rakušana Dominika Thiema 6-3 6-2, když ho na vítězné údery přestřílel drtivě 23-4.

Dvaadvacetiletý Thiem je v zápřahu nepřetržitě šest týdnů, během nichž odehrál celkem 26 utkání během 39 dní. Ve dvouhře s bilancí 17-2 a ve čtyřhře 5-2.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
Spojené státy / Kalifornie, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
středeční výsledky (16. 03. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Raonic (12-Kan.) - Berdych (6-ČR) 6-4 7-6(7)
Djokovič (1-Srb.) - F. López (18-Šp.) 6-3 6-3
Goffin (15-Belg.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-3 5-7 7-6(5)
Nadal (4-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6-7(8) 6-0 7-5
Nišikori (5-Jap.) - Isner (9-USA) 1-6 7-6(2) 7-6(5)
Tsonga (7-Fr.) - Thiem (11-Rak.) 6-3 6-2
Čilič (10-Chorv.) - Gasquet (8-Fr.) 7-5 5-7 6-2
Monfils (13-Fr.) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

135
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Kei to nebude mit jednoduche, ale mozna Chang nasadi nejaku tu taktiku;)
Mozna neco ve svem stylu;D)

cili jak deptat Lendla;D)

https://www.youtube.com/watch?v=BrV2CCWDwYM&feature=youtu.be&t=27m21s
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mayo
Potešili ma 3 veci:

1, intergalaktická výmena v tajbrejku s Rafou skvelou obranou
2, kanár
3, výhra
Reagovat
Stan_Borowitz
Těch intergalaktických výměn s Rafovou skvělou obranou tam bylo víc.
Reagovat
Pe3k
Pushdal vamosing every big and totally Unforced error from the young kid :D
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
mkubis17
zdravím, nenašel jste někdo nebo nevíte jestli bude někde nějakej live přenos zápasu McEnroe - Wilander dneska od 18:30? :-) alespoň skóre, já sem hledal všude možně a nic!
Reagovat
Pe3k
Tak jsem si to celé pročetl a jsem rád za to, jakým způsobem probíhá diskuze a hlavně, že je konečně o tenise. Myslím si, že vůbec nevadí, že já, Stan nebo někdo jiný úplně neshodne s Titem nebo Rusedskym, naopak tak to má být. Z těch věčných Fandininých komentářů už je mi vyloženě zle, pořád se tu něco řeší v osobní rovině, což je děs...
Raději si přečtu jakýkoliv hejt či provokaci od forehanda, než dokola žabomyší válka Fandina vs Babolat nebo kdokoliv jiný. Na to bohužel nestačí ani ignorace. Sláva jakékoliv diskuzi o tenisu!
Reagovat
gigin
Sorry, já už toho nechám. Taky mne to pak štve, že tu zasírám diskuzi. Ještě jednou se omlouvám všem.
Reagovat
panzer.dragon
30 otčenášů na tebe
Reagovat
babolat.cz
Unicorn se probral ze zimního spánku...a zase zasírá vlákan No111111111111em.
Reagovat
smazaný uživatel
Kokos, Roger v Miami? Kecyyyy, no fakt! :D :D Nevěřila bych, že zrovna tenisportál dokáže ve vteřině o tolik zlepšit náladu po tom, co člověk přijde domů totálně znechucenej a naštvanej...
Reagovat
Kozoroh
Komu teď budeš přát titul v IW? Doufám, že No1emu :-P
Reagovat
sprchon
To ses asi zRFbláznil. :D

PS: Vím, že to RF tam nejde, ale někam to přijít muselo. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kozzzoroh nám už moc no111dovatí, zdá se :D použiju komentátorská slova na adresu Wawřince: "NEVER in a mi11ion years!" :PPP
Reagovat
Kozoroh
Proč si nechat utéct Miami, když už je v pořádku? Ztratí loňské body v IW, tak je nahradí ziskem v Miami.
Reagovat
Stan_Borowitz
se při podávání ruky málem rozbrečel a není se mu co divit.

Myslím, že za normálních okolností by Rafa z takového vítězství neměl vůbec radost, ale časy jsou zlé a je potřeba radovat se i z nezasloužených vítězství.
Reagovat
Kozoroh
Pokud ne Nišikori, tak od No1eho dostane Rafa sodu! Každopádně No1e míří za vyrovnáním Rafanova rekordu v počtu Masters 1000 titulů!
Reagovat
gigin
Vyhraje to tam Raonič. Celé.
Reagovat
Krisboy
Bodejť
Reagovat
Kozoroh
No1e si s ním nějak poradí :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Trochu se bojím, jestli ta psychika nebude Zvereva srážet i v budoucnosti. Potřeboval by tu drzost, co má Kyrgios. Jestli s tou hlavou nic neudělá, tak se bude motat někde v Top20, i když herně bude mít na absolutní špičku.
Reagovat
Kozoroh
Pravda, snad se z něj nestane druhý Veselka...
Reagovat
rusedski
Šťastné vítězství určitě ano, ale nezasloužené?

Na fiftýny 107:86, na prolomená podání 7:3.
Reagovat
Frantz
Je to klaun z řad FFF, to je snad dostačující vysvětlení ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Á, krysy vylejzají ze svých děr. Už ses probral z komatu, blbečku?
Reagovat
Stan_Borowitz
To je strašně zkreslené tím druhým setem, který Zverev vypustil. Za stavu 5:3 a 30:0 zahrál Zverev míček, který se kutálel po pásce a nakonec spadl na jeho stranu. To měl Rafa obrovskou kliku, kdyby spadl na jeho stranu, měl by Zverev 3 MP a jeden z nich by na 99% proměnil. Ten neproměněný mečbol asi nemá smysl komentovat. O něco později zase trefil pásku a ta míček vyhodila za lajnu - opět štěstí pro Rafu. Pak tam byla jedna páska z forhendu a Zverev se složil. Ani se mu nedivím, musel si asi myslet, že na něj padla nějaká kletba.

Je to samozřejmě diskutabilní, co je zasloužené a co nezasloužené vítězství. Rafa měl namále už s Mullerem, když mu v závěru třetího setu hrozil breakball, tam ho ale odvrátil sice taky trochu se štěstím, ale hlavně skvělým postřehem. Takže to taky bylo trochu šťastné vítězství, ale zasloužené. Tady to prostě cítím jinak. Ale vyhrál a to se počítá.
Reagovat
rusedski
Právě ten druhej set je důvod proč nesouhlasím s tím, že si Zverev zasloužil vyhrát. Uhaluzenej první set by ho měl spíš nakopnout, a ne že dostane kanára. Dostat ptáka Rafa, to by tu bylo posměchu, takhle je ticho po pěšině, stejně jako nikdo nemluví o setbolu v 1.setu, kterej moh zajistit dvousetový vítězství Rafy.

S prvním odstavcem souhlas, obrovská klika Rafy, ale mně šlo o tu "nezaslouženost".
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak to je čistě subjektivní pocit. Taková alergická reakce na to "velké", "vybojované" vítězství, vamosní obraty a hlavně první odstavec titova příspěvku z 17.03.2016 09:23, kterého jsem považoval za rozumného Rafova fandu.

Kdyby takhle vyhrál Roger, tak jsem první, kdo tady napíše, že až na druhý set nebyl lepším hráčem a vyhrál s obrovskou klikou a "nezaslouženě".
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prípade musis uznat, ze aj Noleho strata vedenia 5:2 zo stvrtého setu finále W14 bola skor o Navakovom psychickom výbuchu, než o zmŕtvychvstaní Rogera..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, takto jsem to viděl tenkrát a vidím to tak i dnes. I Roger to tak nějak komentoval.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prípade, vsetko v poriadku...Ale pod vplyvom emócií to človek v danom momente cíti inak a až s odstupom času získava fanusik nadhlad..
Reagovat
Pe3k
No tyhle dva zápasy bych moc nesrovnával. Roger šel tomu naproti, nečekal jen, jestli se Novak náhodou nesloží (tak jak to dělá Nadal), ale pravdou je, že si Novak také vybral slabší chvilku...
Reagovat
tito
Kdyby Rafa nepodělal závěr tiebreaku v prvním, tak se do tří ani nešlo. A to nemluvím o kanáru ve druhém. Legrační úvahy.
Reagovat
Pe3k
Rafa byl v první setu break dole + měl Zverev šance na další break, nemělo ani dojít k tomu tb...
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) První set měl Zverev vyhrát 6:3 a pak by se do tří opravdu možná nešlo...

Legrační mně připadají ty oslavy velkého vítězství. Dokonce i hulibrk Frantz rychle spolykal všechno, co mu přítel nadělil, a běžel ke klávesnici, aby se mohl udělat.

Jedině Forehand to vidí realisticky a ne přes růžové brýle.
Reagovat
rusedski
"První set měl Zverev vyhrát 6:3 a pak by se do tří opravdu možná nešlo"

V čem je lepší vyhrát 6:3 než 7:6, že by podle tebe místo kanára možná druhej vyhrál? Naopak set vyhranej po odvráceným setbolu by měl znamenat velkou psychickou výhodu pro vítěze...
Reagovat
tito
Jasně. Zbytečně bych opakoval, co psal výše rusedski.
Reagovat
smazaný uživatel
Už si ak vertlík Stan..Obsahovo snáď 3-4 rovnaký príspevok, napísaný inak, aby sa nepovedalo...

Holt, ono to tak občas býva, že smolu, ktorú si Nadal vybral trebars s Thiemom, alebo Verdascom na GS nebude mať donekonečna a raz sa na neho usmeje aj sťastie..Treba túto vyhru prekusnut a zmierit sa s nou..
Reagovat
tito
Těch obsahově stejných příspěvků jsem si taky všiml.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, už toho nechám. Jasně, jednou je smůla, jindy štěstí. Dnes bylo štěstí, vím to já, víš to ty. Bylo by fajn, kdyby si to uvědomili i nekritičtí obdivovatelé "velkého obratu".
Reagovat
Pe3k
Moc mu nevyčítej pár podobných komentářů, když ty tu píšeš roky dokola to samé...Jinak obecně bych řekl, že měl Rafa toho štěstí za celou kariéru až až.
Reagovat
rod_laver
Roger bude hrát v Miami, viz jeho twitter.
Reagovat
gigin
Paráda!! Konečně.
Reagovat
rod_laver
Je novy Laco, mrkni :D
Reagovat
gigin
Se rozjel nějak :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak testy už jsou v pořádku. To je super!
Reagovat
rod_laver
Tak Roger si takove veci umi pohlidat, seznam detekcnich dob zakazanych latek ma doma nad posteli.
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc Švýcarsko je farmaceutická velmoc, to je známá věc!
Reagovat
Fandina
Nadal Zverev právě opakují na Nova Sport 1, teď je TB prvního setu.
Reagovat
Kozoroh
Zápas od zápasu je No1e v IW lepší. Dnes opravdu nic nedovolil Lopezovi, 3x vzal soupeři servis a ani jednou nečelil brejkbolu, ba dokonce ani jednou nemusel jít přes shodu! Úspěšnost 1. podání činila 83% a u sítě měl úspěšnost 9/13. Novak si jde pro 5. titul z IW a 3. za sebou :-)
Reagovat
Kozoroh
Jako soupeře No1eho v ČF jsem sice čekal Thiema, ale Tsonga nevadí.
Reagovat
gigin
3/6 2/6 against Jo-Wilfred Tsonga. Bitter end for me in Indian Wells tonight. The batteries were empty, I was moving too slowly and mistakes stated to become quite frequent. Jo deserved the win, he was the better player. Now the doubles quarterfinals are up tomorrow, let's see how this goes. Then I am leaving for Miami, new city new chances!
Reagovat
Krisboy
Ten titulek je trochu zavádějící, Zverevův mečbol neodvrátil Nadal, ale sám Zverev...
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
babolat.cz
hihihihi úsměv
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=sm2q7vY82Yg

To jsou ty pravé hl! Enjoy.
Reagovat
Tuttovka
díky :)
Reagovat
Fandina
máš pěkný nick, to je tuttovka ... úsměv
Reagovat
Tuttovka
To vzniká tak, když na fotbale někdo proměnil v zápasech vždy všechny penalty, které kopal :D. Jelikož si už tuto statistiku nemůže nikdy pokazit, tak mu patrně zůstane do konce jeho časů :).
Reagovat
Fandina
Tak to je hezké, to je tuttovka ... úsměv
Reagovat
Frantz
Libí se mi, jak zdejší zapšklí elegánovci si léčí svoje midráky sledováním nočních zápasů Nadala, aby se tu pak mohli dokonale vyblít :-D
Reagovat
Tuttovka
Můžeš to vysvětlit nějak obšírněji :) ?
Reagovat
Frantz
Se koukni do diskuze pod Berdychem, kolik se jich tam marně snaží pochovat svůj komplex méněcennosti ;-)
Reagovat
Tuttovka
Já bych se rád nepozvracel :D. Sice jsem tedy asi taky elegoš, ale toho jsem se asi neúčastnil :).
Reagovat
babolat.cz
:-))))
Reagovat
Pe3k
Vypadá to spíše, že tady si chodíš své mindráky léčit ty...
Naštěstí, Rafa hraje ho.no, takže se to nestává tak často :)
Reagovat
safi1313
Bože ty budeš blb :D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kozoroh
Skvělý No1eho tenis!!!
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=XXhC2O-6_Ws

Nic lepšího zatím není, až bude tak to sem hodím.
Reagovat
Tuttovka
No po shlédnutí tohoto zápasu musím konstatovat, že Rafael Nadal je asi v klesající fázi své kariéry. Pořád se vyznačuje obrovskou bojovností, ale jednoznačně mu asi chybí fyzická síla, jelikož jeho údery jsou velmi krátké a pokud chce zahrát agresivnější balón, tak jej nemá pod kontrolou. Krásně to bylo vidět včera z backhandu, kdy z normální situace několikrát vrátil tak krátký balon, že dopadl do prostoru pro podání. Vážně mám rád útočný tenis a Rafovu bojovnost, ale nemám růžové brýle.

Alexandr Zverev je pro opravdu velmi koukatelným hráčem, který má obrovský potenciál a včera neudržel na uzdě emoce. Kdo se mu může divit v 18 letech. Snad se bude dále zlepšovat a vzhledem k jeho postavě doufám, že se mu vyhnout zranění, která tak zničila del Potra.
Reagovat
yenda1
Zverev v podstatě vítězství Nadalovi ve třetím setu daroval. Rafa vyhrál, ale pořád nevidím žádný zlepšení. Tenhle výkonnostní propad již asi není propadem, ale stávajícím levelem, na kterém víceméně zůstane.
Reagovat
peggy
Rafa hral nejvi co muze a preji mu toto vitezstvi a cenim si toho,ze Sasu uznava jako velkeho hrace.Preji Rafovi postup!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako proc..., proc to delas;D)))
V prvnim setu nekoho smetes...dobre, chapu, neni to ten paradni TB...chces jit prez ty sve tajbrejky, vycitky svedomi a tak...jako ok, beru...
ale potom v nich rupnout a s Nishikorim.?
Proc?, proboha rekni me Izzy proc...?;D)

No Nadal mel vcera podle me double luck. Jednak ten Alexandr, a potom utekl doslovne i 1111mu z lopaty.
Reagovat
janek_da
Hele, kdo je to ten Nishikori? Zase životka?
Reagovat
smazaný uživatel
No...takova zivotka s umelym dychanim.
...myslim, ze to je nejaky ten znamy Japonec, ale mozna se pletu.
Reagovat
spaniel
Už je to tady zase. Nadal uhaluzí zápas a už vidí zlepšení :D
Přitom hraje už dva roky to samé, létá po BL jak pejsek a modlí se, aby druhý zkazil. Dostane prudší úder do forehandu a odpovědí je vysoký a krátky kopeček metr za síť. Spousta pro něj zbytečných chyb. Včera žádná změna.
Reagovat
smazaný uživatel
Cus, dlouho jsem tu nebyla. Jak se ma Roger? :-D
Reagovat
babolat.cz
mejdluje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak isto, ako keď je na kurtoch..Je v pozícii diváka pri odovzdávaní trofejí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D tak tak Peto :-)
Reagovat
spaniel
Neboj, jeho hra zezadu už je na dobré cestě, RG je jistě jeho :)
Reagovat
Kozoroh
RG bude No1eho!!!!!
Reagovat
janek_da
Třeba budeš mít i letos mrtvici

Od: Cico93
By bola bomba, keby to teraz Novak celé nevyhral.
03.06.2015 19:24Od: Kozoroh
Z toho by mě ranila mrtvice!
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
to bude takova kanadska mrtvice...
Reagovat
Mayo
:DDDDDDDDDD dobré
Reagovat
gigin
Kde je cicek vůbec?
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
tito
Rafa včera velmi slušný výkon, nicméně zbytečné drama. Měl to vyhrát ve dvou. První set měl na raketě a nevynucenými chybami se o něj připravil.
Pokud Zverev bude takto pokračovat, tak až trochu dopiluje forhend, bude ve hře od BL bez slabiny.. Otázkou je co hlava, return a práce na síti.
Reagovat
mats23
Rafa slušný výkon, no chýbalo mi napr. nejaké to skrátenie hry...
Reagovat
tito
Jak si Rafa nevěří, tak bohužel některé údery nedává. Zkrácení by určitě na Zvereva platilo, stejně tak v prvním setu opomíjel forhend po čáře. Zvláště v TB to bylo tristní. Kolikrát měl otevřený kurt a stále to dával křížem do jistějšího BH Alexandra. Ve druhém se v tomto ohledu zlepšil. Třetí jsem neviděl
Reagovat
George_Renel
S těmi kraťasy máš pravdu. Přesně tím ho ničil Rosol při DC.
Reagovat
Stan_Borowitz
První set měl na raketě? Jaký zápas jsi sledoval? Na poslední chvíli srovnal díky chybám Zvereva ztrátu brejku a byl rád, že první set dostal vůbec do tie-breaku. A kdyby nebyl Zvrev labil, mohl ve 3. Rafovi klidně oplatit kanára, v každém gamu na Rafově podání před MP měl BB.
Reagovat
tito
Player Rafael Nadal Alexander Zverev
1st Serve % 73% (69 of 94) 63% (54 of 86)
Aces 2 9
Double Faults 2 11
1st Serve Points Won 70% (48 of 69) 69% (37 of 54)
2nd Serve Points Won 56% (14 of 25) 47% (15 of 32)
Break Points Won 70% (7 of 10) 43% (3 of 7)
Return Points Won 46% (45 of 97) 35% (34 of 96)
Total Points Won 107 86
Odds 1.32 3.4
Reagovat
tito
Jaký jsi sledoval ty?
Reagovat
Stan_Borowitz
Statistiky zápasu, kde jeden hráč měl v jednom ze tří setů totální výpadek, jsou vskutku hodně vypovídající. Myslím, že to je argument pod tvou úroveň.

Mimochodem, kdyby Zverev ten mečbol proměnil, statistiky by byly skoro stejné. Pořád bys měl pocit, že byl Rafa o tolik lepší, kolik "ukazují" ty statistiky?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozeráš sa na to velmi tendenčne..Áno, Rafa vyhral Zverevov servis aj vdaka Sašovým chybám..Ale ako vyhral Saša servis Rafu?...V každom tomto geme zadelil Rafa s prehladom 2-3UE..Obaja si nemaju co vycitat..
Reagovat
tito
Přesně. V tom brejku v prvním setu odehrál Zverev skvělý závěrečný fiftýn z bekhendu. Ale předtím? DF, kdy si měl Rafa vzít HE, těsně vyhozený inside out..
Ale taková debata stejně k ničemu nepovede.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, první set byl vyrovnaný, ve druhém byl jasně lepší Rafa, ve třetím až do mečbolu Zverev. A co jako?
Reagovat
tito
No to právě nevím, když sleduji tvou kadenci příspěvků.
Reagovat
Pe3k
Viděl jsem 3. set a bylo to jedno z nejhaluzovějších a nejošklivějších vítězství co jsem kdy viděl. Zverev měl Nadala na lopatě a po neproměněném matchbalu se Saša úplně položil a prohrál 5 gemů v řadě. Nadal neuhrál zhola nic, vše to byly chyby Zvereva, po kterých Nadal ukázal svojí pravou třídu tím groteskním oslavováním každé chyby soupeře...Bože nechápu, jak takový hráč po všem co dokázal se musí chovat jako největší dement.

Když si vzpomenu na chování hráčů co v poslední době porazili Nadala, třeba Fogini na US, pak Verdasco na AO, nebo Djokovic ti všichni ukázala respekt a žádné velké gesta jen decentní zvednutí ruky a úsměv. To Nadal vyhraje první kolo a chová se jak kdyby vyhrál Wimbledon. Včera ty gesta po nevynucených chybách ukázaly jaký vlastně Rafael Nadal je ubohý a nesportovní člověk.
Reagovat
24tomas
Musím souhlasit.
Reagovat
mats23
daj si facku za tento trápny koment
Reagovat
24tomas
"Dej si facku" se snad neříká už ani na základce. Když po ní tak toužíš, teď se hodí.
Reagovat
steve79
Rafa se drží zatím na turnaji zuby nehty, ale myslím si, že v dalším kole mu Nishikori vystaví stopku. V zavěrečné fázi turnaje má hodně těžky los. Nejprve Kei, pak Djokovič v semifinále.
Reagovat
Pe3k
No uvidíme, Nisi nemá zrovna vrcholnou formu a bude taky dost unavený, každopádně Nadal je ve čtvrtfinále a nehrál s nikým z top 50...
Reagovat
Pe3k
Tak ne omluva, Muller je 45.
Reagovat
steve79
Zase bude budou mit den volna. Každopádně si přeju, aby někdo zastavil už Djokoviče.
Reagovat
Krisboy
Není kdo, Stan už balí kufry. Leda snad Miloš.
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že největší šanci má Tsonga ve čtvrtfinále, pak ho čeká Nadal/Nisikori to je bez šance a ve finále asi Miloš, který sice teoretickou šanci má, ale prakticky to nevidím moc valně.
Reagovat
Kozoroh
Zápas od zápasu je No1e v IW lepší. Dnes opravdu nic nedovolil Lopezovi, 3x vzal soupeři servis a ani jednou nečelil brejkbolu, ba dokonce ani jednou nemusel jít přes shodu! Úspěšnost 1. podání činila 83% a u sítě měl úspěšnost 9/13. Novak si jde pro 5. titul z IW a 3. za sebou :-)
Reagovat
Kozoroh
Jenže já, Nola a další si přejeme pokračování Djoko-jízdy na ATP!!!
Reagovat
turista
Nikdo ho nezastaví. Noleho výkony tady mají vzestupnou tendenci. Jde si pro 62.titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Petríčku, ty si ozaj stratená existencia..Sa tu verejne so mnou stavíš, následne prehráš, stávku odmietneš vyplatiť a ešte bohapusto klameš a vykrúcaš sa jak najšpinavší had...

No a vážení, takýto človek, resp. poločlovek tu ide moralizovať o športovom chovaní..:)..Holt, aj takéto príbehy píše život..
Reagovat
Pe3k
Být tebou, tak tady raději nic takového nezačínám. Jednou jsi měl náhodou pravdu (což jsem uznal) a snažíš se na tom vše stavět, ale jinak všichni známe tvé 1% odhady a totální až směšné přestřely a hejty...

Nijak jsem nemoralizoval, jen jsem pravdivě napsal, že se Nadal během toho zápasu choval jak kretén, nikoliv jako šampion jeho formátu. Otevři oči a nauč se i svého favorita kritizovat, pokud si to teda zrovna zaslouží...Pěkný den a užívej si Rafova postupu do čtvrtfinále, protože jich Rafa moc nezažije...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale predmetom našej stávky nebolo "uznanie", ty trdlo makové :)...
Reagovat
Pe3k
Ještě před měsícem jsi tu brečel, ať se já k té naší slavné sázce raději nevracím a nyní to zcela bezpředmětně vytahuješ ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, v kontexte tvojej pripomienky o úbohosti a nešportovnosti je táto spomienka veľmi, ba až preveľmi predmetná...:)
Reagovat
Pe3k
Jak myslíš no. Pokud je podle tebe takové chování v pořádku, pak už chápu, jaký jsi typ člověka...
Reagovat
kada.tom
Uff, asi to byla šichta. No, Kei i Rafa odvraceli matchbally, teď se utkaj proti sobě, to bude zajímavej souboj :-)
Reagovat
safi1313
...poslední doby co Rafa odehrál... VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejsem si jistej, jestli si to pochvaluješ, nebo si stěžuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
janek_da
ale nesmetl
Reagovat
VlS
A ani nevytřel? Co to je za úklidovou firmu?
Reagovat
Fandina
Myslím, že to slovo se ještě v žádném z nadpisů neobjevilo.
Reagovat
babolat.cz
hihihi úsměv
Reagovat
Fandina
Máš něco jiného na práci, než reagovat slaboduše na mé příspěvky? Jdi dělaj něco užitečnějšího, než reagovat nesmyslně na mě. Tohle je zbytečná práce. Chytrý člověk se takhle jako ty nechová.
Reagovat
babolat.cz
brekeke úsměv :-)
Reagovat
Fandina
Zajímalo by mě, co sleduješ tvými replikami za mými příspěvky. Jaké je tvé zaměstnání, že tě baví trávit čas na netu reakce na mě? Kdyby to bylo zábavné, tak neřeknu.
Reagovat
babolat.cz
vamosní obrat, stejně jako včera Bayern. Super!!
Reagovat
Pedronegro
prý vamosní - tak to je na mě moc :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
On si Juventus dal včera těsně před koncem dva vlastní góly?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist