Nadal zůstává v Monte Carlu suverénní. Vyhrál už 43. zápas v řadě

17. 4. 2013, 14:18
Aktuality 81
Přesvědčivým vítězstvím nad Australanem Matosevicem odstartoval Rafael Nadal v Monte Carlu svou cestu za devátým titulem na tomto turnaji po sobě. Největší favorit podniku Masters dnes zvítězil hladce 6-1 6-2 a připsal si už 43. vítězství na turnaji v řadě.
Rafael Nadal

Turnaj Masters v Monte Carlu čeká na jiného vítěze než Rafaela Nadala už od roku 2004, kdy ho vyhrál Argentinec Coria. Nejlepší antukář posledního desetiletí Nadal ovládl následující ročník, po něm ještě dalších sedm a připsal si tak 42 výher v řadě.

Třiačtyřicáté vítězství dnes rozhodně patřilo do kategorie těch lehčích. Vítěz tří letošních turnajů Nadal sebral Marinko Matosevicovi hned první podání čistou hrou a po dalším brejku se dostal do vedení už 4-0. Když Australan uhrál první game, zvedl za potlesku diváků ruce nad hlavu, ale na víc už se v úvodním setu nezmohl.

Do další sady vstoupil Matosevic v novém tričku, ve kterém dokázal jasného favorita utkání alespoň na chvíli zpomalit. Po svém prvním brejku vedl Australan 2-0 a při dalším Nadalově podání mohl svůj náskok ještě zvýšit. Hrozbu dvojitého brejku ale Nadal odvrátil, a od té chvíle už nedal soupeři šanci. Ziskem šesti gamů v řadě obrátil Španěl průběh druhého setu a za hodinu a dvě minuty zvítězil 6-1 6-2.

"Hrál jsem dobře, takže jsem spokojený. Hrál jsem důrazně a nedělal chyby," pochvaloval si po utkání Nadal, který si za celý zápas připsal 15 vítězných míčů a jen osm nevynucených chyb. "Snažil jsem se najít ten správný rytmus, a myslím, že se mi to povedlo. To mi dodává sebedůvěru," dodal.

Novak DjokovičO čtvrtfinále si Rafael Nadal zahraje s Philippem Kohlschreiberem, se kterým prohrál poslední vzájemný zápas.

K prvnímu utkání na turnaji dnes nastoupil také nejvýše nasazený Novak Djokovič. Stejně jako Španěl si vybojoval účast v osmifinále, na postup se ale nadřel o poznání víc.

Srb, který si v Davis Cupu poranil kotník a nad jehož účastí v Monte Carlu tak visel otazník, odstartoval proti Michajlu Južnému hodně pomalu a nejistě: Djokovič si prohrál první dva servisy a rychle prohrával už 0-4. V úvodním setu ještě stihl svému soupeři prolomit podání a snížit, napodruhé už ale Rus při svém podání nezaváhal a sadu získal pro sebe.

Druhá sada už patřila jasně Djokovičovi, který si díky dvěma brejkům vynutil rozhodující set. V něm se Južnyj nevzdal ani za nepříznivého stavu 1-3, srovnal a udržel si naději na postup do dalšího kola. Do něj ale nakonec přeci jen prošel favorit: po celkově pátém brejku šel do vedení 5-4 a po dvou a čtvrt hodinách poté při vlastním servisu zápas ukončil.



"Své pohyby na antuce ještě nedělám na sto procent. Můj pohyb ještě zkrátka není takový, jaký bych si přál. Ale jak dny ubíhají, je to lepší a doufám, že už v dalším zápase mohu zvýšit úroveň své hry. Dnes to pro mě byl velký test - kvalitní soupeř, více než dvě hodiny tenisu," komentoval Djokovič, který kvůli zranění kotníku trénuje pouze hodinu denně.

"Jsem teď velmi šťastný, že jsem vyhrál. Upřímně jsem rád, že mohu hrát. Až do včerejška jsem v podstatě nevěděl, zda tady budu schopný hrát. Dnes jsem tak musel vynaložit dvojnásobek úsilí než obvykle, protože jsem se necítil úplně dobře. Moc jsem v posledních dnech netrénoval, maximálně hodinu denně, a to si samozřejmě vybere svou daň na hře," dodal dvojnásobný finalista turnaje (2009 a 2012).

První letošní zápas na antuce zvládl také Andy Murray. Druhý nasazený Brit porazil 6-1 6-4 Francouze Edouarda Rogera-Vasselina, proti kterému nasázel osm es, zaznamenal čtyři brejky a letošní bilanci vylepšil už na 20-2. 

"Dnes jsem vyhrál těsné hry, což bylo velmi důležité. Nechtěl jsem dělat příliš mnoho chyb, byl to solidní zápas. Dobře jsem podával i returnoval. A když fungujou tyhle dvě věci, tak je to dobré na jakémkoliv povrchu. Byl to dobrý start," pochvaloval si Murray.

V osmifinále narazí na Stanislase Wawrinku, proti kterému bude usilovat o jubilejní 400. výhru na okruhu ATP. Se Švýcarem, který ve třetím kole zametl s Albertem Montaňésem, má bilanci 4-8, na antuce ho ještě neporazil.

"Bude to hodně těžký zápas. Ale pro mě dobrý test. On letos hraje dobrý tenis a na tomto povrchu dělá obvykle dobré výsledky. Budu muset hrát dobře, abych tenhle zápas vyhrál," dodal Murray.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Granollers (Šp.) 7:5, 6:4, Djokovič (1-Srb.) - Južnyj (Rus.) 4:6, 6:1, 6:4, Murray (2-Brit.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:1, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Matosevic (Austr.) 6:1, 6:2, Čilič (9-Chorv.) - Anderson (JAR) 6:2, 6:3, Melzer (Rak.) - Almagro (10-Šp.) 6:4, 6:2, Nieminen (Fin.) - Raonic (12-Kan.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), Wawrinka (13-Švýc.) - Montaňés (Šp.) 6:1, 6:1, Mónaco (14-Arg.) - Gulbis (Lot.) 6:0, 3:6, 6:3, Mayer (Něm.) - Bautista (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4, Fognini (It.) - Ramos (Šp.) 6:3, 7:5.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Potěšil mě ale Grigor, čtvrtfinále na Masters je pro něj super úspěch, zítra si osahá, jaké je to s nejlepším antukářem, nabere nějaké zkušenost a snad získá pár gamů. Fognini taky potěšil, frajer, škoda Čiliče, beztak zase lajnař Rišárd stojí 5 metrů za baselinou, místo aby ji sjížděl.

Snad se dá Nole rychle dokupy, doléčí ten kotník, aby toho Rafana někdo prohnal, on jediný na to na antuce má.
Reagovat
smazaný uživatel
Prrr s tím Marinem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom dobře, pokud jsem to zakřikl.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Marina. Byl to dobrý člověk.
Reagovat
Fandina
janekda ... Marin je pořád dobrý a ještě bude, snad nám to ještě předvede ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je pánes, komu by se chtělo tak trpět tři hodiny, když to mohl mít za hoďku za sebou a skočit si klidně do moře. Alespoň tak to vypadalo, zábava no, byl vůbec na kurtu?

První dva gamy slušné, tam Waerinku zachránil jenom servis, pak jeden game prochyboval a už se to vezlo. Když srovnával z brejkbolu na 2:2 v 2. setu, vypadala jeho hra zase trošku lépe, pak ale posere taovýhle volej. Dneska snad tři, to prostě hráč s jeho rukama nemůže. V závěru už to chtěl mít fakt za sebou, tragédní výkon no, Wawrinkovi k 1. setu stačilo málo a v 2. už parádně servíroval taky, takže nedal Andymu ani čuchnout.

Sotva antuková sezona začala a už chci její konec :D Travička zelenááá. Že já jsem z té školy tak spěchal. Snad mu dá Ivan kartáč a v Madridu na rychlejší antuce ukáže něco více.

A ještě důvod. Asi ho už přestalo bavit být dvojkou a nechtěl být dvojkou, když se Roger někde fláká na dětském hřišti. Tak mu vrátil jeho flek a vezme si ho zpátky za chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono by snad bylo lepší, kdyby antukovou sezónu zatáhnul jako v posledních letech Roddick, těch pár bodů za 3.kola už ho nevytrhne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přitom pár výměn ukázal, že by to i šlo třeba, ale pak na to posral dalšící 3 třeba, to je pak těžké. Byl úplně mimo, fakt jak kdyby tam nebyl. Madrid bude lepší snad, na RG si myslím, že ČF udělá, na 3 sety je to něco jiného, což se přesvědčil třeba Gasquet loni, dva sety lepší, druhý Andy nějak uhaluzil a pakho ty dva sety vláčel jak ještě nikoho na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapy. Proč je vlastně Andy na tej antuce tak márny? Dyk by mu spíš měla vyhovovat, ne?
Pohyb, odskoky, rychlost míče, hlava, má nahráno po americké serii. V čem to vězí?
Reagovat
smazaný uživatel
Právěže pro něj je čím rychlejší povrch, tím lepší. Nikdy nebyl extra ranař, rodilý servisman ani bombarďák to není, takže i když na antuce hraje to, co na hardu, soupeři nemají absoluitně problém s tím jeho údery vrátit. Navíc dříve byl ohroměn pasivní, soupeři mají čas obíhat si jeho údery a zabíjet z forhendu.

A hlavně, jak jsem zde už párkrát psal, neumí se prostě pohybovat po antuce, nemá zažitý antukovský pohyb, neumí využít toho povrchu, neumí se pořádně doklouznout, dělá maličké krůčky jako na hardu. O tom, jak mu to nesedí značí i to, jak často se uchyluje na antuce k dropshotů, daleko častěji než na jiných površích. Nedokáže totiž soupeře často přetlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak překvapení se nekonalo. Wawrinka předvedl výborný výkon a Andyho absolutně vymazal z kurtu. Andy opět ukázal, že na antuce je sotva poloviční, i když s dnešním Wawrinkou by asi měl velké problémy i na hardu. Tak snad bude v Madridu shovívavější los.
Reagovat
Mayo
kua Andy čo to robíš ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Porážku jsem čekal, ale až takovej náklep teda ne. :(
Reagovat
Mayo
no mohol som ho dať na tiket och :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tos měl. Kurs paráda.
Reagovat
Mayo
myslel som to tak, že ja som dal Andyho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :D
Reagovat
Mayo
prečo nehrá stále takto agresívne ako teraz...hneď to ináč vyzerá
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to je prostě Andy..
Reagovat
Mayo
hlavne, že Berďa je lepší ako DelPo
Reagovat
VlS
Tak dneska to byla prohra hlavou
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale už jsem tady včera psala, že Fognini teď dal solidně Seppiho a nedávno v Acapulcu s ním měl na mále na antuce i Ferrer. Škoda Tome, tak příště. Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem ten zápas neviděla, trochu jsem prohru Tomáše čekala, ale mrzí mě to...:-/ Tak už mám ve hře jen Noldu.
Reagovat
Fandina
Sonja ... když budu mít čas se dívat, tak se vždycky někdo na fandění najde. Já tam mám ještě určitě Ríšu. Ale Marin hraje pořád líp a líp, tak bych se ani nedivila, kdyby dneska vyhrál. A Marin je pořád mladý, tak se může posouvat.
Reagovat
rubens
Na Kohlschreibera snad nejde nevsadit.
Reagovat
smazaný uživatel
Darren Cahill ?@darren_cahill 3h

Interesting stat: The last 18 golf majors have been won by 17 different players. The last 32 tennis majors were won by 5 different players.
Reagovat
gigin
A to kdyby to Můra nevyhaluzila ve větru, tak to mohlo být ještě zajímavější ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby nebyli organizátoři svině. Andy by si tenkrát dal větrnou bitvu s Davidem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo spíš Nole s Tomášem...
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj to určitě..
Reagovat
Frick
Trénujou tenisti za veder i do půl těla? By mi to přišlo tak na roveň toho, když tenistka trénujou v minitopu (btw: pod nim se už žádná podprsenka nenosí nebo jo?)
Reagovat
dadaft
trénink Tommyho Haase a Marata Safina
http://www.youtube.com/watch?v=NZpYKYFvShc
))
Reagovat
smazaný uživatel
Another time warning prompted some angry words for Murray towards the umpire but he regained his composure sufficiently to serve out the victory.

Umpires have been instructed this season to be more vigilant around the 25 seconds allowed between points, and Murray said: "The only issue I have with it is, in the whole time over four months, I've yet to see the receiver given a time violation; it's always the server that's given it."

He added: "The first one I agreed with, I said nothing about it, the second one he was checking his strings."

Situaci jsem neviděl, ale asi to zas taková hrůza, jak se tady zdá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsi? Jak to vypadalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Pohoda. Dobře podával. Měl tam i několik dobrých forehandů a volejů. Což je na to že většinou úvodní kola výhradně odpinká dobrý. Ani sem si nestih pořádně prohlédnout ten pohyb. Sledoval jsem dva zápasy najednou. Ale R-V byl dost příjemný soupeř, s Wáwrou to bude jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, snad už to uvidím a bude to super zápas. A co ten incident se sudím, fakt ho vyfuckoval? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No musím přiznat že to mi úplně uniklo, ale asi jo, když to tu píšou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud to bylo tak, jak jsem četl, tak se mu trošku nedivím, pokud si šel R-V vyměnit raketu a dostal napomenutí nebo trestný bod on, protože byl na servisu, trestat by se měli hráči na podání i příjmu stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Můrou, trestat by se měli i hráči na přijmu, pokud zdržujou... Jinak doufám, že Andyho dnes Stan vyklepne:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dost možné hatere. :)
Reagovat
smazaný uživatel
murray je labilní pako
Reagovat
Mayo
vamos Pánes :)stále hľadá súpera v MC :)
Reagovat
fazil
Ty vase zpravy jsou cim dal zajimavejsi. Ano, opravdu velike prekvapeni. Nadal porazil Matosevice na antuce. Jak kdyby nebylo jasny, ze to vyhraje cely...
Reagovat
Fandina
Když se hraje Monaco
musí vyhrát Monaco

do semifinále go Monaco go!
Reagovat
dadaft
ten Andy, to je tak milý kluk, na upozornění rozhodčího reaguje tak sportovně a vyrovnaně... - nebudu citovat, ale rozhodně to začíná na f.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fakt strašný. Za to by měl dostat doživotní distanc.
Reagovat
dadaft
nepřeháníš?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, jen rejpe.. :-)
Reagovat
Mayo
Andy povedal nato fu..? :DDD je to pánes škoda, že nova sport nedávala
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl on si sednul a odmítnul hrát a dostal trestný gem? Nic takového sem v životě neviděl.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDD
Podle mne předtím už dostal trestný fiftýn. Mával tam na lidi, ať vypadnou pryč, když ruší a na Monaca prej - Are you ready? :DDDD Aspoň je sranda, ale měl tam velké šance na začátku třetího setu, škoda, no...
Reagovat
gigin
To je DÉMON!! :))) Dotáhni to!!
Reagovat
gigin
Neva, Ernie.. aspoň byla prcka :))
Reagovat
smazaný uživatel
no, ja uz jsem dospela, takze na demony neverim a zpovykanost mi prijde spis smesna a .... ;-)
Reagovat
tommr
výhra Monaca je pro mě docela překvapivej výsledek - to se Monaco konečně chytil nebo se Mrhač zase začal flákat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo by se říct, že obojí. :)
Reagovat
Fandina
Gulba se snažil, ale marně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano nechat si dát trestný gem, to je opravdu enormní snaha.
Reagovat
Fandina
Neměl si ho nechávat dát, nebo rovnou nenastupovat a jít se bavit.
Reagovat
gigin
sojka: No tak jsem dětinský a přízemní, mi to neva.. :)
tommr: Je to osel!! Na začátku třetího ho mohl brejknout a pak to dojebal i při svém servu a pak už to začalo..... trestný gem, pičovinky, bigbít...
Reagovat
smazaný uživatel
Set je tam! Opravdu od té chvíle co rozštípal raketu začal konečně hrát. Jsem řikal, že mu stačí upustit páru.
Reagovat
Vojtiik
Mrhač je zpět, 3-3 a jdeme si pro set
Reagovat
Vojtiik
V suchém triku
Reagovat
smazaný uživatel
Zaber. S amatérama se nemazli.
Reagovat
smazaný uživatel
to je ono. Ještě jeden set!
Reagovat
hatatytla
Ernest se probouzí, první sterilní vraceč a je hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Ernie :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To bude 6:0,6:0
Reagovat
kada.tom
kééééžby :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak rozmlácená raketa pomohla k zisku alespoň jednoho čestného gemu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
*rozmlácení rakety
Reagovat
Nola
Nole dnešný výkon nie veľmi presvedčivý, dôležitý je postup, prvý set to bolo trápenie, snáď sa to zlepší
Rafa a Toni sledovali zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem ten zápas od stavu 3-0 v 1.setu...zezačátku to vypadalo fakt hrůzostrašně, return nulový, chyba za chybou:-( Ale pak se zvedl, ve 2.setu hrál výborně a ve 3. už to bylo dost vyrovnané (i díky skvělé hře soupeře)...ale nakonec to Nole urval, tak jsem byla ráda:-)
Co jsem tak sledovala pohyb, tak je pořád znát, že se šetří...jakmile ho Južnyj zvládl rozběhat, měl prakticky jistý bod (pokud sám nezkazil). Uvidíme, co dál, antukář Monaco nebude snadnej soupeř, i když jsem tipovala, že bude hrát Nole spíš proti jednomu z dvojice Isner/Gulbis.
Reagovat
smazaný uživatel
Matoševič bol ozaj veľmi príjemný súper, taký kvalifikačný. Už Kohli v ďalšom kole bude solídna previerka.
Reagovat
a.magerova
Mám radost, že máš radost, Rafovi TO moc přeju.
A samozřejmě činím tak částečně i ze zištných důvodů, páč náš společný víkend se opět blíží a jak mi tu bylo minule vytknuto, že se věnuji pouze nicku T. - hodlám TO napravit :-))
Reagovat
Fandina
... jak málo stačí k dětské radosti
Reagovat
tito
Jsi na správné cestě :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Skús mi naznačiť, v ktorej časti svojho príspevku prejavujem detskú radosť ;)
Reagovat
a.magerova
Tebe mám v plánu další víkend....
Reagovat
Fandina
Forehand ... není dobré být občas dítětem? co by jiní za to dali ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS Rafa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist