Nadhled Azarenkové: Agnieszku beru pořád jako kamarádku

6. 3. 2012, 10:20
Aktuality 37
Victoria Azarenková se po nečekaně ostrých slovech z úst Agnieszky Radwaňské neurazila. Světová jednička z Běloruska prokázala nadhled a uvedla, že třiadvacetiletou Polku bere stále jako svou kamarádku.
Victoria Azarenková s trofejí z Melbourne

Agnieszka Radwaňská letos prohrála pouze 3 ze 24 zápasů. A všechny s Victorií Azarenkovou. Po poslední prohře, kterou utrpěla v semifinále turnaje v Dauhá, si však na svou dlouholetou kamarádku postěžovala.

Co ji naštvalo? Zápas se dlouho odehrával v režii Azarenkové, za stavu 6-2 a 1-0 ale při svém servisu musela odvracet brejkbol a po vítězném úderu Radwaňské se v bolestech sesunula k zemi. Pak si několik minut nechala ošetřovat levý kotník a po návratu na kurt měla Běloruska zjevně problémy s pohybem. Znovu se ale dostala do zápasu a ten nakonec vyhrála 6-2 6-4.

"Ztratila jsem k ní respekt," překvapila Radwaňská s odstupem několika dní v Dubaji, kde její jediná letošní přemožitelka právě kvůli zranění kotníku nestartovala a Polka si došla pro titul. "Abych řekla pravdu, tohle nestojí za komentář. Ale myslím, že po tom zápasu... hodně jsem k ní ztratila respekt," reagovala Radwaňská na otázku, jak se cítila na konci utkání v Dauhá. "Jestli někdo neviděl ten zápas, stačí se krátce podívat na YouTube a uvidíte, o co šlo," řekla světová pětka.



Letos stále neporaženou světovou jedničku Azarenkovou slova kamarádky, jež dnes slaví 23. narozeniny, překvapila. Vzala je ale s nadhledem. "Pořád ji beru jako svou kamarádku, ale co jsem mohla dělat? Neodhlásila bych se, kdybych nebyla zraněná," uvedla Azarenková pro londýnský Sunday Times. "Osobně takové komentáře na adresu soupeřek vůbec nedělám. Na světě je spousta lidí, kteří mají logicky rozdílné názory. Víc k tomu nemám co říct," dodala.

Na již čtvrtý vzájemný souboj Azarenkové s Radwaňskou v této sezoně by mohlo dojít v Indian Wells, kde už zítra startuje první letošní turnaj kategorie WTA Premier Mandatory. Tenistky na sebe mohou narazit už ve čtvrtfinále (pavouk dvouhry).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pecka! Vika a Petra spolu budou hrát v Indian Wells čtyřhru! :) Dostaly divokou kartu a v prvním kole je čeká dvojice Grandin/Uhlířová.
Reagovat
Fandina
zvědavá, jestli bude Vika sirénnovat ....... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou starosti. Já jsem spíš zvědavý, jestli jí to Petra nebude kazit. :D Ne, dělám si srandu... Ale fakt mě to překvapilo. V první chvíli jsem tomu nevěřil. Zajímavé je, že ani holky se o tom nikde nezmínily. Možná se to upeklo na poslední chvíli. Zajímalo by mě, co je k tomu vedlo... Možná se chtějí po zranění (nemoci) pořádně rozehrát. :)
Reagovat
Fandina
myslím, že se to stejně dozvíme, proč se dohodly. Je to zajímavá skutečnost. Jen se obávám, že nemusí projít daleko a třeba je ani neuvidíme my tady .... nebo naopak je budou dávat od začátku .... ale jak budou hrát bych tedy vidět chtěla .... a Petra hraje určitě líp .... je chytřejší ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Sám nevím, co od toho čekat... Při vší úctě k Petře, ona je poměrně nezkušenou deblistkou. Koukal jsem se do deblového žebříčku a nemá tam ani umístění, protože čtyřhru skoro vůbec nehraje. Vika je v deblovém žebříčku 18. Ale kdyby se to bralo podle singlového žebříčku, tak by se asi těžko sestavovala silnější dvojice (jedině Vika s Mashou). :)
Reagovat
Fandina
Já vím, že je Vika ve čtyřhře dobrá, alespoň může Petru směrovat .... pokud se tedy spolu budou umět domluvit. Teď myslím jazykově, rychle na kurtu. Petře ale věřím i na čtyřhru. V prosinci potřebovala uhrát při lize za Prostěj bod a s Luckou Šafářovou hrály debla s přehledem a excelentně. Tak se docela těším jak bude hrát s Vikou ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že se holky domluví. Taky se těším. :)
Reagovat
tommr
taky na to koukám jak blázen a opravdu nevím co si o tom mám myslet. Na rozehrání jsou podle mýho názoru rozhodně lepší prostředky než hrát debla s největší konkurentkou ...
Reagovat
freeteepek
Je to pecka jako blázen! Vika už IW 4hru vyhrála se Zvonarevou, na deblovým žebříčku je 18tá. Jenomže Petra na deblovym žebříčku vůbec nefiguruje! Dívacky daly dohromady určitě mimořádně atraktivní dvojici, ale po výkonstní stránce to může bomba, stejně jako propadák. Otázka je, jakou měli obě motivaci. To by mě fakt zajímalo:-)
Reagovat
tommr
u Azarenkový by mohla bejt motivace třeba přání líp si nastudovat ve společným deblu slabý i silný stránky Petry a využít to pak ve vzájemným souboji - v posledních 4 zápasech jí Petra vždycky porazila a Azarenková tudíž jistě hledá způsob jak na Petru vyzrát ...
Motiv Petry ovšem nechápu ...
Reagovat
VlS
Já si myslím, že to může být klidně vzkaz fanouškům a novinářům - My se z válčení o post jedničky nepo... . :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika na twitteru (dnes v 5:55): "Tomorrow practice in the morning :) and I'm really happy to announce that I'm going to play doubles with Petra Kvitova! Should be really fun"
Reagovat
smazaný uživatel
Vzkaz je to čistě prozaický. Ředitelé Petry a Viky, nabídli tuto možnost, řediteli turnaje. Ten se pokusil usmlouvat nižší cenu a to se mu i zčásti povedlo. Všichni jsou spokojeni, o turnaji se mluví. Nebo si snad někdo myslí, že Petra brnkla Vice a řekla :"Hele kotě, co kdybychom si spolu v Améru pinkly čtyřhru?"
Reagovat
freeteepek
Nevidím to jinak, než že Vika neměla s kým hrát a Petra se chtěla rozehrát před singlovým zápasem po tom dlouhým výpadku. Ani jedna si nemyslí, že by pavoukem prošly nějak daleko.Pro obě je 4hra okrajová záležitost a tak to může být i možnost jak se uvolnit, pobavit.Pro Petru i součást přípravy na olympijského mixa.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to podobně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Závidím vám kluci, váš růžový svět.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika to řekla pěkně.....
Reagovat
smazaný uživatel
Good move Vika!
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle dvě snad někdy byly kamarádky?
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je ten typ žen co u nás chodil se síťovkou před 25lety, soudruh Lukašenko dobře věděl, která doba byla nejlepší, proto i úmyslně zbrzdil vývoj v zemi .....

Nevíme co jsme tu dřívě měli, kapitalismus přeci není pro nás rozumné lidi ... lidi otevřete už konečně oči a příště u voleb vybírejme správně ... jedině pan Filip nám může zaručit perspektivu a sociální jistoty !
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, toto je kvalitní názor, až loni jsem natrvalo vyměnila síťovku, za kabelku YSL, jak máte ostatně možnost vidět, v nejednom mém videu. Ale povím Vám, zlatá síťovka!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si tak moc užíval, že tohle je portál čistě o tenise a ono hned tohle. S úctou, táhněte s tím víte kam, na tohle tady není nikdo zvědav!!!
Reagovat
VlS
je Troll, nemá smysl na něj jakkoliv reagovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za nesmysl, to bych nikdy neřekla. Tu holku z Polska, bych nejraději zmlátila, ale zatím se nenašel vhodný promotér, který by to zorganizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Není co dodat, naprosto souhlasím s Vikou. Můj pohled: Jsem rád, že z této dvojice tenistek fandím té rozumnější. :) Ale zase by nebylo správné lámat hůl nad Agou. Její slova mě mrzela a trošku jsem jí za to zkritizoval, ale asi každý občas řekne něco, co ho potom mrzí... Nevím, už bych to nechal minulosti. Věřím, že to mezi holkama bude v pohodě. Každopádně si vážím postoje Viky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja zase osobne doufam, ze to mezi nima nebude nikdy vpohode, radeji at rivalizuji - i vzhledem k tomu, ze pokud Aga to mysli se svym prohlasenim > vresteni, vriskani, rvani, houkani a vyti vazne, tak Viktorie nemuze byt jeji kamaradka, a ani nemohla nikdy byt, to je absurdni nesmysl. Spis si holky mohly zajit na pivo - polak a belorus si celkem rozumi...to je tak ale vsechno.
1/Prohlaseni ke kotniku Agu mrzet muze.
2/Prohlaseni k vrestidlum WTA ji mrzet nemusi a doufam nebude, za tento odvazny postoj si zase ja osobne vazim Agnieszky. Jine se boji a jsou z tech vsech Marii a Viktorii a Seren uz "podelane" v satne:).
Reagovat
Fandina
Také jsem moc zvědavá, jestli Aga bude pokračovat v kritice vřeštění ..... má mou podporu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaká rivalita je asi přirozená a potřebná, ale všeho s mírou... Co se týče toho prohlášení Agy o těch zvukových projevech, tak právě kritizovala spíš Mashu (která pak na tiskovce zareagovala onou známou větou :D). U Viky řekla, že se znají dlouho a že už si na to zvykla... Já bych to neviděl takhle černobíle. Caro se taky kdysi vyjádřila v tom smyslu, že se jí to nelíbí. Když se pak zeptali Viky, co říká na to, že její kamarádka řekla tohle, tak odpověděla, že se o tom spolu nikdy nebavily. :D Je ale pravda, že Caro žádnou hráčku nejmenovala (na rozdíl od Agy) a mluvila o tom obecně.
Reagovat
baggik
Azarenková je hezčí, sympatičtější, chytřejší, úspěšnější a bohatší. No tak ta polská průměrářka žárlí no. :-D
Reagovat
Chandler
Naprostej souhlas... :)
Reagovat
Fandina
je otázkou vkusu kdo je hezčí a sympatičtější. Chytrost se neměří na kurtu, i když chytřeji prý hraje Aga. Pokud se týče bohatství a úspěchu, to je pomíjivé. Takže někomu je sympatičtější Aga někomu Vika ....... úsměv
Reagovat
baggik
Tos mi to teda natřel. :-D Azarenková působí mnohem skromněji a příjemněji, více se usmívá, to popřít nemůžeš. Úspěch je možná pomíjivý ale na úspěšné hráče se nazapomíná a co se týká krásy to bys musel bejt slepej abys řekl že je Polka hezčí! A inteligence se dá poznat podle vyjadřování daného člověka a u Victorie je vidět, že to má v hlavě srovnané a je radost seldovat rozhovory s ní.
Reagovat
Fandina
Ona každá působí na každého jinak. Někomu je příjemnější ta druhému ona. Pokud jde o skromnost, tak u Vike o tom silně pochybuji. A pokud se týká vzhledu, Aga je klasicky vitální ženský typ s klasickými rysy v obličeji, normálně hezká holka. Vika sportovní typ s velkým obličejem a ostrými rysy, žádná krasavice. A Vika vůbec nepůsobí tak, že to má v hlavě srovnané, to už spíš Aga ...... úsměv
Reagovat
baggik
A ještě třeba řekni že Radwaňská je lepší tenistka. K tvýmu komentu lze říct jenom jedno - to snad nemůžeš myslet vážně. :-D
Reagovat
Fandina
Když si to přeješ ...... tak Radwaňská je lepší tenistka ...... neřve a hraje chytře ...... úsměv
Reagovat
baggik
velký úsměv. :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist