Nasazená Dementěvová v Dubaji postoupila do 2. kola

25. 2. 2008, 19:11
Aktuality 0
Spojené Arabské Emiráty jsou známy svým bohatstvím a na dotaci tenisového turnaje v Dubaji je to znát. Tento týden zde hrají ženy o 1.500.00 dolarů, o stejnou částku budou hrát příští týden i muži. Vysoké Prize money přilákaly téměř kompletní světovou špičku, a tak hned od prvních kol není nouze o souboje kvalitních tenistek.
Jelena Dementěvová

Už v prvním zápase na sebe narazila 23. a 26. hráčka světa - Ruska Maria Kirilenková proti Ukrajince Aloně Bondarenkové. Mírnou favoritkou byla jednadvacetiletá ruská tenistka a svou roli v prvním setu potvrdila - vyhrála ho 6-3. V druhé sadě však začala mít zdravotní problémy a iniciativu převzala její soupeřka. Alona Bondarenková využila o poznání slabšího servisu soupeřky a následné dva sety získala ve svůj prospěch poměrem 6-3 6-2. V druhém kole ji čeká další Ruska - osmá nasazená Jelena Dementěvová.

Dementěvová už má svůj zápas 1. kola také za sebou. Jedenáctá hráčka světa narazila na soupeřku, které v žebříčku patří jen o jedno místo horší pozice, Patty Schnyderovou. Roli turnajové osmičky splnila Dementěvová na výbornou. Švýcarku porazila 7-5 6-0 a upravila stav ve vzájemné bilanci na 8-6.

V druhém kole je už i další Ruska Dinara Safinaová. Tu čekala třicetiletá Tunisanka Selima Sfarová, která je až na 167. místě žebříčku WTA. Ta se před dnešním turnajem objevila na čtyřech podnicích, a pokaždé vypadla už v úvodním kole kvalifikace. Bylo tedy jen otázkou času, kdy favoritka vyhraje. Safinaová vyhrála první set 6-1 a v druhém podávala za stavu 5-2 na vítězství. Sfarová se však vyhecovala k nejlepšímu momentu v celém zápase - čistou hrou sebrala soupeřce podání a vypadalo to, že se ještě snadno nevzdá. Ruska však potvrdila své kvality a soupeřce brejk vrátila stejnou mincí, tedy prolomením podání čistou hrou a tím tak vyhrála i celý zápas 6-1 6-3.

"Jsem rádá že už jsem v druhém kole a příliš jsem se nenadřela. Ráda si odpočinu," libovala si Safinaová v pozápasovém rozhovoru. Na otázku, jak vidí své šance mezi světovou elitou v Dubaji, odpověděla vskutku "originální" odpovědí: "Víte, nejdříve musím hrát svou hru a užívat si každý zápas. Jedině tak mohu pomýšlet na úspěch i proti silnějším soupeřkám."

WTA Dubai - výsledky 1. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Dementěvová (8-Rus) - Schnyderová (Švý) 7-5 6-0
Safinaová (Rus) - Sfarová (Tun) 6-1 6-3
A. Bondarenková (Ukr) - Kirilenková (Rus) 3-6 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Mirzaová/Schiavoneová (Ind/Itá) - Kuznětsovová/Mauresmová (Rus/Fra) 6-4 6-4
Yan/Zheng (Čín) - Garbinová/G. Navrátilová (Itá/ČR) 6-1 4-6 10-4
Srebotniková/Sugijamaová (2-Slo/Jap) - Medinaová/Ruano Pascualová (Špa) 6-2 4-6 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist