Navrátil do deblu posílá Berdycha se Štěpánkem

11. 2. 2012, 13:55
Aktuality 5
Čeští tenisté mohou už dnes rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále Davisova poháru a o rozhodující třetí bod budou ve čtyřhře od 15:00 hodin podle očekávání bojovat Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Za Itálii nastoupí Daniele Bracciali a Potito Starace.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

Čeští tenisté včera splnili roli favoritů a po pátečních dvouhrách proti Italům vedou 2-0 na zápasy. V úvodním zápase vyhrál v pětisetové bitvě Radek Štěpánek nad Andreasem Seppim, druhý bod pak přidal sedmý hráč světa Tomáš Berdych proti Simone Bolellimu.

Již dnes si tak svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila mohou zajistit postoup do čtvrtfinále, ve kterém by 6. až 8. dubna přivítali znovu v domácím prostředí zřejmě Srby.

Navrátil do sobotní čtyřhry posílá podle očekávání silnou dvojcii Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří v Davis Cupu dosud po svém po boku prohráli jediné utkání (v roce 2010 ve finále ve Španělsku) z devíti. Berdych má v deblu bilanci 12-1, Štěpánek 10-2.

Čeští tenisté při pátečním losu do čtyřhry původně nahlásili Františka Čermáka s Lukášem Rosolem, jejich nahrazení se však očekávalo. Po pátku byla nejistá účast třiatřicetiletého Štěpánka, neboť odehrál čtyřhodinový zápas se Seppim a navíc bojoval s nachlazením.

Italy se pokusí udržet ve hře do nedělních dvouher deblový specialista Daniele Bracciali a Potito Starace, který do pátečních dvouher nezasáhl kvůli nemoci.

Čtyřiatřicetiletý Bracciali během své kariéry získal pět deblových titulů z turnajů ATP, v Davis Cupu má bilanci 6-2. O necelé čtyři roky mladší Starace vyválčil rovněž pět titulů, z toho poslední dva (Petrohrad 2010 a Bukurešť 2011) získal právě s Braccialim. Letos spolu odehráli šest zápasů s bilancí 3-3.

Pokud dnes čeští tenisté nezaváhají, budou se nedělní dvouhry hrát už jen na 2 vítězné sety a Navrátil do hry pošle zřejmě oba náhradníky - Lukáše Rosola a Františka Čermáka. V opačném případě by nedělní boje zahájili týmové jedničky Tomáš Berdych a Andreas Seppi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
steve79
No výborně ted to bude dva nula na sety. Zatím hraje berdych se štěpánkem výborně. Jinak Švýcaři prohrají 1:2 se sety, takže tam se blíží asi konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Svycari uz padli. A prekvapive jdou Srbove do 5. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
to by honza hájek musel být nominovaný aby zítra nastoupil :D
Reagovat
smazaný uživatel
nemate nekdo stream na zapas federera s wawrinkou proti fishovi s bryanem? diky
Reagovat
LubosZabloudil
micshiip: Opraveno, díky

sasori8: http://www.fromsport.com/c-4.html tady si vyber jeden z odkazu ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist