Štěpánek přepral Seppiho i zánět nosohltanu. Start v deblu je nejistý

11. 2. 2012, 00:11
Aktuality 1
Přemohl italského soupeře i zánět nosohltanu, tenista Radek Štěpánek v první dvouhře nad Andreasem Seppim pro českou daviscupovou reprezentaci doslova vydřel vedoucí bod. Nad jeho účastí v sobotní čtyřhře se ovšem vznáší oblak nejistoty.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Až po vítězné bitvě vyšlo najevo, že start české dvojky byl nedlouho před utkáním kvůli zdravotním potížím na vážkách. Štěpánek přiznal, že se v noci vzbudil ve zbídačeném stavu. 

"Měl jsem hodně špatnou noc. Probral jsem se o půl šesté úplně zpocený, měl jsem strašný knedlík v krku a hned jsem volal docenta Koláře. Říkal, že to je zánět nosohltanu ze suchého vzduchu a zimy," řekl Štěpánek.

Součástí bleskové léčby byla i akupunktura, Štěpánek zrušil dopolední trénink a před zápasem se jeho stav zlepšil. Na nejhorší variantu tak nedošlo a 31. hráč světa mohl jít do boje.

"Docent do mě něco narval, ani nevím, co to bylo, ale jemu plně důvěřuju. Když jsem šel na kurt, cítil jsem se dobře, ale jak šel tep nahoru, cítil jsem, že nemám sílu. V zápase jsme měl momenty, kdy jsem se cítil vyčerpaný a dole," řekl Štěpánek.

Navzdory okolnostem vyšel ze své čtvrté pětisetové bitvy v Davisově poháru poprvé jako vítěz. "Měl jsem dvaadvacet brejkbolů a využil jen čtyři, to je skoro strašidelné číslo. Kdybych jich proměnil aspoň o čtvrtinu víc, mohlo být utkání jednoznačnější. Když jsme měl ve čtvrtém setu 40-0 a udělal pět chyb, to bylo skoro až trestuhodné, a proto se šlo do pátého setu," vysvětloval. 

Štěpánkova účast v dnešním deblu je vzhledem ke zdravotní indispozici nejistá. Třiatřicetiletý tenista ale věří, že bude moct hrát. "Zatím to nevylučuju, uvidíme, jak na tom budu ráno. S Argentinou jsem tady taky odehrál zápas, kdy jsem nemohl koleno ohnout do devadesáti stupňů. Doufám, že mě to vítězství nalije novou energií," dodal Štěpánek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist