Nejvýše nasazený Ruud je v Bastadu ve finále, v něm ho čeká debutant Coría

17. 7. 2021, 16:29
Aktuality 0
ATP BASTAD - Casper Ruud na antuce v Bastadu zatím potvrzuje roli největšího favorita, nejvýše nasazený po dnešním vítězství nad Robertem Carballésem prošel do nedělního finále. Dvaadvacetiletý Nor bude ve svém pátém souboji o titul usilovat o svou druhou letošní a celkově třetí trofej. Jeho soupeřem bude Federico Coría, kterého čeká finálová premiéra.
Profily hráčů
Casper Ruud

Casper Ruud měl svůj debut v Bastadu hodně usnadněný. V prvním kole měl coby nasazená jednička volný los, ve druhém smetl talentovaného teenagera Holgera Runeho, ve čtvrtfinále měl po odstoupení Henriho Laaksonena volno a už na pátém antukovém turnaji ATP v řadě postoupil do semifinále.

V něm nedal šanci Robertovi Carballésovi, aktuálně 97. hráče světa přehrál hladce 6-1 6-4. Ve druhé sadě sice dvakrát přišel o náskok brejku, ovšem od stavu 4-4 získal všech osm fiftýnů a po necelé hodině a půl slavil postup.

Dvaadvacetiletý Nor si i své páté finále na hlavní tour zahraje na antuce. Letos je ve finále podruhé (triumf v Ženevě) a ve svém pátém souboji o titul bude usilovat o třetí trofej. V Bastadu navázal na finálovou účast svého otce Christiana, jenž finále v roce 1995 prohrál a titulu se nikdy nedočkal.

Jeho soupeřem bude Federico Coría, se kterým oba předchozí souboje prohrál. Mladší bratr bývalé světové trojky Guillerma dnes deklasoval 6-2 6-1 Yannicka Hanfmanna a v 29 letech se poprvé v kariéře dostal do finále turnajů ATP.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (17. 7. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (1-Nor.) - Carballés (Šp.) 6-1 6-4
Coría (Arg.) - Hanfmann (Něm.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist