Nevěřím si. Pokud se nezlepším, Wimbledon letos rozhodně nevyhraju, svěřil se Murray

21. 6. 2017, 11:40
Aktuality 43
Trápení Andyho Murrayho v letošní sezoně pokračuje. V její druhé půlce čeká Brita obhajoba obrovského počtu bodů, kterou ale nezahájil vůbec dobře. Na domácí půdě v Queen's Clubu vypadl v roli loňského vítěze hned v prvním kole. Špatné letošní výsledky přičítá nízkému sebevědomí. Od 3. července navíc bude obhajovat loňský triumf ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray nezahájil obhajobu obrovského počtu bodů, jež ho čeká ve druhé polovině letošní sezony, vůbec dobře. Světová jednička vypadla na domácí půdě v londýnském Queen's Clubu coby obhájce loňského titulu už v prvním kole, v němž ji po setech 7-6 6-2 vyřadil Jordan Thompson.

Vypadnutí domácí hvězdy hned v prvním kole je rozhodně velkým překvapením, obzvláště po odhlášení Aljaže Bedeneho, kterého nahradil právě Thompson, jenž se do hlavní soutěže dostal až na poslední chvíli jako šťastný poražený z kvalifikace.

Murrayho porážka je o to překvapivější, že na French Open se třicetiletému Britovi dařilo a herně se oproti předchozím turnajům výrazně zlepšil. Ani semifinále na pařížské antuce ale evidentně Britovo sebevědomí nikam neposunulo.

S letošní generálkou na Wimbledon, kde bude od 3. července obhajovat loňský triumf, nebude Murray rozhodně spokojený. "Už před startem turnaje jsem říkal, že jsem pořád celkem daleko od toho, co bych chtěl na kurtu předvádět," řekl.

"Jeden turnaj nemůže změnit to, co se dělo v předchozích měsících. Proto jsem se krátce po Paříži vrátil k tréninku. Rozhodně jsem se před startem v Queensu cítil lépe než před French Open. Čekal bych od sebe na trávě lepší výsledek," uvedl loňský šampion.

Murray přešel na posledních čtyřech akcích pouze jednou přes druhé kolo a letos již pošesté skončil dříve než ve čtvrtfinále. Britská jednička zatím marně hledá herní pohodu a projev, které mu loni vyhrály Wimbledon, zlatou olympijskou medaili, Turnaj mistrů a další tituly.

Špatné letošní výsledky přičítá nízkému sebevědomí. "Nemyslím si, že bych nějak výrazně změnil svou hru. Rozhodně teď nehraju tak dobře jako před rokem. Servis ani techniku úderů jsem však nijak extra neměnil. Je to prostě o sebevědomí, nevěřím si," svěřil se.

"Když hrajete hodně zápasů a často vyhráváte, pomůže vám to se lépe rozhodovat, lépe zvládat klíčové momenty. Musím zapracovat na spoustě věcí. Pokud budu pokračovat v takových výkonech, rozhodně letos Wimbledon nevyhraju. Mám na víc, než hrát takhle," přiznal.

Jestliže Murray dodrží pravidlo, letos bude mít Wimbledon jiného vítěze. Oba triumfy (2013 a 2016) britského tenisty v All England Clubu totiž přišly po zisku titulu v Queensu.

"Turnaj v Queensu byl vždy skvělou přípravou. Pokud se mi tu dařilo, povedl se mi většinou i Wimbledon. Letošní výsledek samozřejmě není ideální, ovšem v minulosti jsme měli vítěze Wimbledonu, kterým se příprava také nepovedla," vzpomínal.

"Novak několikrát dokonce nehrál žádný přípravný turnaj před Wimbledonem a hrál tam velmi dobře. Pořád cítím, že bych mohl ve Wimbledonu uspět, nicméně pár přípravných zápasů by rozhodně nebylo na škodu."

Uspět v Queensu chtěl i kvůli rozhodnutí věnovat veškeré prize money rodinám obětí požáru výškového bytového domu Grenfell Tower. "Chtěl jsem v Queensu uspět z mnoha důvodů, tohle byl jeden z nejhlavnějších."

Vzhledem k tomu, že na oblíbeném turnaji letos odehrál jediné utkání, plánuje si Murray v příštím týdnu zahrát nějakou exhibici.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

43
Přidat komentář
Kytka
Jupíííí. Tom to zvládnul. Mazácky. Ale nutno přiznat, že mlaďoch je opravdu talent. Nakonec rozhodly zkušenosti a lepší nervy Toma. Paráda.
Reagovat
EllNino
jj Tom si hodně oddych, Kanada má skvělý juniory (Auger, Shapovalov) :)
Reagovat
Kytka
Tak po dnešku máme 4 čtvrtfinalisty. Toma a 3 z holčičí smečky taky ještě zůstaly. Bude na co koukat.
Reagovat
Nola
sleduje niekto Toma s tym mladasom? je fakt dobry
ak mi pamat dobre sluzi, ten chalan tusim nastrelil empajra do tvare v DC
Reagovat
Nola
Tom to zvladol, na returne sa chytil za 5 min 12, mladik ma pred sebou slubnu buducnost, Tomas chod si pre ten titul, ceska fans zakladna sleduje iba baby, ostatni iba svoje hviezdy....
Reagovat
Kytka
Říkala jsem si v posledním gamu, jestli se Tomovi podaří dostat ho pod tlak, nemusí to Denis ustát. A zadařilo se. Gratulace. Konečně sebou nenechal nějakým mladíčkem, byť teda megatalentem, zametat. Ale hra Denise se mi zdá perfektní na trávu. Aspoň ať Tom ještě chvíli drží. Jinak máme hráče leda jen tak na challangery. No ale šilhám ze všeho. jedním okem na TV na supervýkon Lucky a druhým na stream na Toma.
Reagovat
Lina
Kéž by si šel. Mladý se mně hodně líbil, tak snad nedopadne jako Nick.
Reagovat
Tornes
Vzhledem k absolutnímu rozdílu v jejich přístupech o tom opravdu pochybuji :) Viz odkaz u vedlejšího článku.
Reagovat
letityfanousek
tak to fakt nemá cenu. Ale Queen's je takový šílený turnaj, dost šokujících výsledků, jako vždy. Takže můžeš jen překvapit a semi bude jistý. Držím palce
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/894526-sedm-a-dost-djokovic-po-letech-odehraje-pred-wimbledonem-travnaty-turnaj.html#section-artcl

Dobrá volba, snad v Eastbourne získá titul :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Snad po 10 letech bude hrát Djokovič přípravný turnaj na trávě, že by už konečně dostal rozum ? No bylo na čase...
Reagovat
Nola
rozum? mna prekvapilo jeho rozhodnutie, nikdy nehraval pripravne turnaje, ale zrejme potrebuje par sutaznych zapasov absolvovat, mozno ich az tak vela nebude :D
Reagovat
svetova.dvojka
Nehrát přípravu na Wimbledon, to se většinou vymstí, tráva se musí osahat...
Reagovat
Nola
vyhral ho 3 x a pripravu absolvoval jedine exhibicne, v roku 2011 vobec....
Reagovat
Marduch
Uz je to starší kluk, mezipovrchova flexibilita se zhorsuje, a o to vic, kdyz forma neni taková..
Reagovat
Nola
pravda, ale mohol si radsej zvolit niektory z turnajov, ktore prave prebiehaju, mozno sa inspiroval Stanom, nebude to tam mat jednoduche...
Reagovat
Herbert_Hoover
Rom by vyhrál Wimbledon, aniž by hrál kdykoliv na trávě.
Reagovat
Nola
uz aj Tsongic out, rysuje sa prekvapivy vitaz, Muller valcuje
Reagovat
babolat.cz
tenistky a tenisté, vyměním svou kšiltovku Babolat za vaši kšiltovku Under Armour od Andyho M. Je trochu vybledlá (trochu od soli a trochu od sluníčka), ale pořád má velkou hodnotu, hodil mi ji Andy Roddick jednou. Popř. možná výměna za čelenku od Rafy, ten ji nikdy nechce hodit...:-(
a nemyslete, že to budete dělat jako s ostatky svatých, poznám to.
Reagovat
sprchon
Show parádní, je to kouzelník. Ale tohle měl vyhrát.
Reagovat
Krisboy
:(((
Reagovat
Chrenda
jen tak dál karikaturo tenisty.
Reagovat
MartinPa
Nevíte - dělá mu ještě čuprkauče Ivan? Mám pocit, že když ho opustil poprvé, tak taky pak hrál dlouho bídně. (v podstatě až do druhého angažování)
Reagovat
Paseka
V Paříži seděl v jeho lóži a podporoval ho, tak zřejmě ano.
Reagovat
Krisboy
Ano, koučuje ho, ale není s ním pořád. Jenom snad na GS + možná nějaké další turnaje. V Kvínsu zřejmě není.
Reagovat
PetaM
Byl tam :)
Reagovat
Krisboy
Tak to dostane Sir asi pěknej kartáč :D
Reagovat
PetaM
No netvářil se příjemně :D :D Pokud to vůbec umí.
Reagovat
Krisboy
Ale jo, jednou jsem ho viděl se lehce usmát. Bylo to buď po vítězství na US Open, nebo po prvním Wimblu.
Reagovat
PetaM
Tak ani s úsměvem to není u něho záruka toho, že se tváří příjemně :D
Reagovat
Krisboy
No ale Wimbledon je jasnej vrchol sezony, tak je logické, že s ním Hroznýš pojede celou přípravu...
Reagovat
a.magerova
Zápas jsem neviděla, takže se ptám: "Používal tahák?"
Reagovat
Krisboy
Taky jsem neviděl. V těchle vedrech jezdím z práce rovnou na pivo, domů za tmy, ráno zase do rachoty. Ale na Sira bych nekoukal, i kdybych měl dovolenou :D
Reagovat
a.magerova
Na jakou značku?
Reagovat
Krisboy
Myslíš to pivo? Hele před pár dny jsem to tady vypisoval janekdaovi, musím to vypisovat znovu? Nechceš si to najít? Prostě ejly z malých pivovarů...prakticky kazdý den něco jiného...
Reagovat
sprchon
Já měl včera Krušnohor - Mountain Ale, taky výbornej. ;)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
11 Strahov Summer Red Ale, 13 Mordýř Elegán single hop pale lager, 10 Clock Hektor, Polička 10ka a 12ka ležáky :)
Reagovat
a.magerova
Můj kamoš má rád Koninu... :-))

http://www.pivovarkonicek.cz/pivovar/sortiment/

P.S. Mordýř Elegán by měla být už 18ka... ;-)
Reagovat
Krisboy
Hmm, ten pivovar znám, ale ještě jsem neměl to štěstí ochutnat.
Reagovat
Dobry-den
moc mrzí
Reagovat
Marduch
Nevim jak ostatní, ale z těch výroků cítím ztrátu motivace permamentně tvrdě dřít..
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/893918-po-tricitce-uz-nebudu-patrit-k-nejlepsim-mini-svetova-jednicka.html#article-artcl
Reagovat
Marduch
*permanentně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist