Nišikori v Malajsii smetl Matosevice, v semifinále narazí na Nieminena

26. 9. 2014, 22:38
Aktuality 5
ATP KUALA LUMPUR - Kei Nišikori na prvním turnaji od povedeného US Open zatím bez potíží postupuje. V Kuala Lumpur dnes nejvýše nasazený Japonec smetl Australana Matosevice a postoupil do semifinále, v němž se utká s Finem Nieminenem.
Kei Nišikori

Kei Nišikori hraje v Kuala Lumpur poprvé od US Open, na kterém se stal prvním Asiatem v grandslamovém finále. V Malajsii si nejprve poradil ve dvou setech s Rajeevem Ramem a dnes smetl 6-3 6-0 Marinka Matosevice, s nímž vyhrál i pátý vzájemný zápas.

Čtyřiadvacetiletý Japonec během zápasu s o pět let starším Australanem ztratil po svém servisu pouhých 10 fiftýnů a využil 5 z 15 brejkbolů.

"Očekával jsem těžší zápas. Soupeř hrál docela dobře, ale já hrál lépe. Snažím se hrát míčky brzy po odskoku," řekl Nišikori, který se v Kuala Lumpur může přiblížit premiérovému startu na Turnaji mistrů. Zatím drží šestou postupovou příčku.

V Malajsii Nišikori usiluje o třetí letošní titul poté, co vyhrál turnaje v Barceloně a Memphisu. V sobotním semifinále narazí na Fina Jarkka Nieminena, jenž dnes porazil 6-3 6-4 sedmého nasazeného Španěla Pabla Andújara, přestože v druhé sadě prohrával už 0-4.

"Snažil jsem se hrát bod po bodu, i když to bylo 0-4. Najednou jsem začal hrát dobře, ale nečekal jsem, že vyhraju šest gamů v řadě," komentoval Nieminen. "V poslední době jsem se cítil dobře, i když jsem nevyhrál moc zápasů. Včera jsem odehrál jeden z nejlepších zápasů v sezoně (proti Leonardu Mayerovi), který mi dodal sebedůvěru."

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 1.022.255 dolarů)
páteční výsledky (26. 09. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišikori (1-Jap.) - Matosevic (Austr.) 6-3 6-0
Gulbis (2-Lot.) - Becker (Něm.) 6-3 7-5
Benneteau (4-Fr.) - Cuevas (5-Urug.) 6-3 6-7(3) 6-4
Nieminen (Fin.) - Andújar (7-Šp.) 6-3 6-4
Semifinálové dvojice: Nišikori - Nieminen, Benneteau - Gulbis
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Thor/Intelsat 1,0W
Sport 1 HD
kmitočet 12034
polarizace vertikální
rychlost 30 000
modulace 8PSK(DVB-S2)
kódování FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba .a stejny mindrak z forehandu jak ja?? Ted to slajzuje jak na treninku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trening je u konce : DDDDD
Reagovat
gigin
Hrůza, Venco :-(
Reagovat
Fandina
Nišimu moc držím palce. Obě semifinále by měly být zítra na Fandovi. Niši go go go!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist