O titul ve Vídni se utkají favorité a adepti na Londýn Tsonga a Del Potro

29. 10. 2011, 19:42
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Argentinský tenista Juan Martín del Potro postoupil do finále turnaje ve Vídni a stále je ve hře o účast na Turnaji mistrů. Třiadvacetiletý hráč si poradil s Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky a ve finále vyzve Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu, který má ke startu na listopadovém vrcholu sezony v Londýně ještě blíže.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro udolal Kevina Andersona v zápase plném tvrdých servisů. Soupeři uštědřil hned osmnáct es, sám ale čelil sedmnácti, a zvítězil až po třech setech 6-4 3-6 6-4.

Argentinec letos postoupil do finále potřetí, v předchozích případech v únoru v Delray Beach a začátkem května Estorilu slavil titul. Už v Portugalsku ale začal mít zdravotní problémy s kyčlí a od té doby se do semifinále dostal až tento týden ve Vídni.

"Od Estorilu jsem ve finále nehrál, takže tenhle úspěch pro mě hodně znamená," radoval se Del Potro. "Dnes jsem se musel hodně soustředit, abych prolomil jeho podání a nakonec se mi to v posledním gamu povedlo," komentoval utkání bývalý vítěz US Open, který v rakouské metropoli přiživuje šance na účast na Turnaji mistrů.

Jo-Wilfried Tsonga připravil o první finále v životě překvapení turnaje Daniela Brandse. Němec, kterému patří 182. místo ve světovém žebříčku, prošel kvalifikací, v níž porazil Hájka, ve druhém kole hlavní soutěže vyřadil Radka Štěpánka, ale na francouzskou jedničku nestačil v poměru 2-6 6-7.

Ve finále je Tsonga v tomto roce počtvrté, titul získal pouze před měsícem v Métách. Jako semifinalista Wimbledonu a čtvrtfinalista US Open ale má velmi blízko postupu na Turnaj mistrů. Zatím figuruje na osmém, posledním postupovém místě. Del Potro je až patnáctý, teoretickou naději na Londýn má ale také.

Del Potro se s Tsongou utkal zatím třikrát a pokaždé se z výhry radoval Jihoameričan.

S turnajem se definitivně loučí Radek Štěpánek. Po neúspěchu ve dvouhře se dostal s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem do semifinále čtyřhry, dál už je ale nepustili zkušení deblisté Daniel Nestor a Max Mirnyj. Kanadsko-běloruský pár zvítězil 6-3 7-6.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 650.000 eur)
sobotní výsledky (29. 10. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Tsonga (1-Fr.) - Brands (Něm.) 6-2 7-6(4)
Del Potro (2-Arg.) - Anderson (6-JAR) 6-4 3-6 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) - Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) 6-3 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
zatímco berdych se fláká na gauči tak konkurenti poctivě sbírají body. aby nakonec Berdych nezaplakal...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist