Obhájce titulu Ferrero v Umagu po skreči soupeře postupuje

27. 7. 2011, 08:52
Aktuality 1
ATP UMAG - V chorvatském Umagu se přes první kolo dostali oba lonští finalisté, byť ztratili úvodní set. Juanu Carlosi Ferrerovi pomohlo i zranění Maxima Gonzaleze, Starace otočil duel s De Bakkerem.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero po loňském US Open laboroval se zraněným kolenem a zápěstím a letos na jaře dokonce zvažoval konec kariéry. Bývalá světová jednička se ale na kurty vrátila a před dvěma týdny Ferrero dokonce vyhrál turnaj ve Stuttgartu. Nyní obhajuje titul na antuce v chorvatském Umagu a po prvním kole se v soutěži udržel.

V duelu s Maximem Gonzálezem sice prohrál první set a ve druhém prohrával 0-2, nepříznivý vývoj ale vyrovnal a na začátku třetího dějství pak Argentinec vinou problémů s pravou kyčlí utkání vzdal.

Jednatřicetiletý Španěl se o čtvrtfinále utká s domácí nasazenou trojkou Ivanem Ljubičičem, s nímž dosud odehrál pět vzájemných zápasů.

Po prohrané úvodní sadě se do 2. kola dostal také loňský poražený finalista Potito Starace. Třicetiletý Ital, který dosud z žádného ze čtyř finálových startů nevyválčil titul, zdolal 6-7 6-2 6-1 Holanďana Thiema De Bakkera a čeká ho souboj s nejvýše nasazeným Argentincem Juanem Ignaciem Chelou.

Zranění stehenního svalu letos trápí Tommyho Robreda, který svůj poslední zápas vyhrál naposledy před třemi měsíci. Čekání na výhru ukončil v Chorvatsku, kde si po setech 6-3 6-2 poradil s krajanem Rubenem Ramírezem. Ten si za celé utkání nevypracoval jediný brejkbol.

Stejně jako v pondělí se nedařilo domácím borcům. Do Dodigovi a Veičovi končí i osmnáctileté naděje Mate Delič (aktuálně 34. junior světa) a Mate Pavič (8.), kteří startovali na divoké karty a odbyli si premiéru na turaji ATP.

Oba nestačili na Italy, kterých do druhého kola postoupilo naopak hned pět. Delič podlehl Gianlukovi Nasovi, Pavič uhrál jen čtyři hry s finalistou z let 2003 a 2004 Filippem Volandrim. Kromě Nasa, Volandriho a Staraceho postoupili i nasazení Italové Fabio Fognini a Andreas Seppi.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (26. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (5-Šp.) - Ramírez (Šp.) 6-3 6-2
Fognini (6-It.) - Machado (Portug.) 6-4 6-3
Seppi (7-It.) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-2
Ferrero (Šp.) - González (Arg.) 3-6 6-3 1-1 skreč G.
Haase (Niz.) - Vagnozzi (It.) 3-6 6-3 6-1
Berlocq (Arg.) - Kavčič (Slovin.) 6-4 6-7(7) 6-4
Starace (It.) - De Bakker (Niz.) 6-7(5) 6-2 6-1
Volandri (It.) - Pavič (Chorv.) 6-4 6-0
Rochus (Belg.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 6-4
Naso (It.) - Delič (Chorv.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dessperadoss
Čau,chtěl bych se zeptat na váš názor,přemýšlím na koho z mám vsadit v zápaase Ferrero-Ljubicic,myslím si že to bude vyrovnaný ale asi si vsadim na Ferrera ale jen bych chtěl slyšet váš názor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist