Obhájce Wawrinka přehrál Nišikoriho. O finále se utká s Djokovičem

28. 1. 2015, 07:15
Aktuality 315
AUSTRALIAN OPEN muži - Stan Wawrinka na Australian Open neprohrál už 12 zápasů v řadé. Dnes švýcarský obhájce titulu porazil ve třech setech Japonce Keie Nišikoriho a postoupil do semifinále. V něm se utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého před rokem zdolal ve čtvrtfinále po dramatické pětisetové bitvě.
Stan Wawrinka (© ausopen.com)

Stan Wawrinka začal letošní sezonu stejně jako tu loňskou. Tedy triumfem v indické Čennaí a vítěznou jizdou na Australian Open. V Melbourne, kde loni překvapivě získal svůj první grandslamový titul, dnes prodloužil svou neporazitelnost už na 12 utkání.

Devětadvacetiletý Švýcar ve čtvrtfinálovém klání porazil bez problémů 6-3 6-4 7-6 Japonce Keie Nišikoriho, kterému oplatil porážku z loňské bitvy ve čtvrtfinále US Open. Wawrinka přišel o jediný servis až v úvodu třetího setu, kdy prohrával 0-2. Podání si však vzal okamžitě zpět a nadále měl zápas pod kontrolou. V tie-breaku přišel o vedení 6-1 a nechal soupeře vyrovnat, celkově šestý mečbol už ale využil.

"Ještě teď jsem nervózní," komentoval Wawrinka napínavý závěr zápasu. "Začal jsem opravdu dobře... V tie-breaku jsem vedl 6-1 a víte, není jednoduché zápas ukončit. Ale jsem moc rád za to, že jsem to zvládnul a vyhrál ve třech setech," dodal čtvrtý hráč světa, jenž si pochvaloval především výkon po svém podání.

Nišikoriho dnes srážely mnohdy až žákovské chyby. "Nebyl jsem nervózní. Psychicky jsem byl připravený dobře. Ale cítil jsem únavu, měl jsem těžké nohy. A on (Wawrinka) byl dnes zkrátka lepší," komentoval pětadvaetiletý Nišikori, který za celý zápas spáchal 31 nevynucených chyb a trefil jen 23 winnerů, z toho pouhé tři v prvním setu. Naopak Wawrinka měl na kontě 46 vítězných úderů.

"Hlavně na začátku zápasu jsem udělal příliš mnoho chyb. Asi jsem chtěl až moc uspět, možná jsem se cítil být trochu pod tlakem," dodal svěřenec Michaela Changa, který před sezonou prohlásil, že Nišikori má v této sezoně na každém grandslamu šanci vyhrát. V Melbourne se to nepovede, další příležitost bude na přelomu května a června na Roland Garros, kde Chang triumfoval jako teprve sedmnáctiletý chlapec.



O své druhé grandslamové finále se daviscupový šampion Wawrinka utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého porazil pouze ve třech z devatenácti oficiálních vzájemných utkání. První dvě výhry přidal už v roce 2006, tu poslední pak právě loni ve čtvrtfinále Australian Open po dramatické pětisetové bitvě.

"Jednoduchý zápas neexistuje. V každém případě to bude zase těžký boj. Ale hraju tady dobře a jsem rád, že jsem v semifinále. Mám teď čas na trénink a na psychickou přípravu," řekl Wawrinka směrem k semifinálovému zápasu.

Sedmadvacetiletý Srb Djokovič dnes porazil 7-6 6-4 6-2 Kanaďana Milose Raonice, s nímž si poradil i v pátém vzájemné duelu, a do semifinále postoupil stejně jako Tomáš Berdych bez ztráty setu. V dnešním střetnutí udělal jen sedmnáct nevynucených chyb a předvedl dvojnásobné množství winnerů. Djokovič zvítězil bez ztráty podání, o které v pěti zápasech přišel jen jednou.

"Od prvního do posledního gamu jsem hrál přesně to, co jsem chtěl. Vypracoval jsem si spoustu brejkbolů. A jedním z klíčů dnešního vítězství bylo vrátit co nejvíce returnů a dalších úderů zpátky do hry. Myslím, že jsem měl větší šanci ve výměnách, než se tlačit do zbytečných útoků. Zvládl jsem to opravdu dobře," pochvaloval si srbský tenista.



"Vůbec mi nedovolil organizovat si svou hru," chválil Raonic svého přemožitele. "I když jse dobře returnoval a hrál míčky hluboko do kurtu, nedovolil mi zaútočit. Když se na zápas podíváte znovu, tak jeho uvidíte téměř neustále na základní čáře a mě daleko za ní," dodal čtyřiadvacetiletý Kanaďan.

Djokovič má v Melbourne zajímavou bilanci: pokaždé, když se dostal přes čtvrtfinále, tak to nakonec dotáhl až k titulu. Povedlo se mu to už čtyřikrát (2008, 2011, 2012 a 2013).

Wawrinka s Djokovičem se o postup do nedělního finále utkají v pátek. První semifinále mezi Tomášem Berdychem a Andym Murraym je na programu už ve čtvrtek od 9:30 SEČ.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky mužů (28. 01. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (8-Kan.) 7-6(5) 6-4 6-2
Wawrinka (4-Švýc.) - Nišikori (5-Jap.) 6-3 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

315
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tom hraje dobře, ale zas nějakou změnu nepozoruji. Hraje pořad stejně, je dost čitelný,pod tlakem kazí tutovky. Prostě mu jde momentalně podaní a proto je tam kde je.
Reagovat
spaniel
Ne.
Reagovat
Roger_Federer
Asi moc nechapz, co chtel Rafan rict, timto...."Nevím, co se stane v budoucnosti. Ale myslím si, že hráči, kteří dokážou použít taktiku, vybudovat si výměnu... mohou být brzy historií,? řekl Nadal."

Chapu spravne, ze si Rafa mysli, ze chceme videt jak micek leti 20x pres sit, on se nepovhe z lajny dopredu, pokud nemusi a ceka na chybu soupere?
Reagovat
Roger_Federer
Asi moc nechapz, co chtel Rafan rict, timto...."Nevím, co se stane v budoucnosti. Ale myslím si, že hráči, kteří dokážou použít taktiku, vybudovat si výměnu... mohou být brzy historií,? řekl Nadal."

Chapu spravne, ze si Rafa mysli, ze chceme videt jak micek leti 20x pres sit, on se nepovhe z lajny dopredu, pokud nemusi a ceka na chybu soupere?
Reagovat
babolat.cz
když bude povrchstále rychlejší, proti čemuž bojuje, bude veškerá taktika a um k ničemu.
Reagovat
spaniel
Akorát ze povrchy jsou děsně pomale a nezrychluji, prave naopak. Rafan asi chce, aby je zpomalovali stejným tempem jakym zpomaluje on. Treba se dočkáme jak šedesátiletý Rafan vyhrává RG v linem tenise.
Reagovat
Roger_Federer
Rychlejsi nez kdy?..soucasnost nebo pred 10-20 lety??, podle me je to Rafovo blaboleni..Ty kurty uz se nikdy "rychlosti nevrati" ani do dob Samprese a Aggasiho.. a to je furt nedavno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taktika a um? Myslíš um ve vracení míčů obloukama s velkou rotacím k základní čáře? Taktika ve vyčkávání, dokud útočící soupeř neudělá chybu nebo se neunaví, aby jej trochu zrychleným obloukem s velkou rotací k základní čáře bylo možné prohodit?
Reagovat
babolat.cz
chceš mi snad tvrdit, že Isner, Muller, Querrey, Karlovič ad. jsou nějací tenisoví géniové? Netěží z podání a své výšky?
Reagovat
VlS
No a? A Rafa netěží ze svých dispozic? Každý hraje s tím, co má, kde je problém?
Reagovat
Amputace
Nadal je takticky velice vytříbený hráč, jinými slovy inteligentní tenista, který dokáže učinit ve správné chvíli správné rozhodnutí, pište si, co chcete o obloučcích.
Reagovat
VlS
Ale to přece není zpochybňováno. Využívá svůj potenciál, úspěsně, jiní zase svůj, už ne tak úspěšně, co je problém?
Reagovat
Amputace
Nepiš, že to není zpochybňováno, když to zpochybňováno je. Například tvrzením Stana: "Taktika a um? Myslíš um ve vracení míčů obloukama s velkou rotacím k základní čáře? Taktika ve vyčkávání, dokud útočící soupeř neudělá chybu nebo se neunaví, aby jej trochu zrychleným obloukem s velkou rotací k základní čáře bylo možné prohodit?" Tento komentář kategoricky odporuje tomu, co jsem napsal já.
Reagovat
VlS
Ale vždyť nerozporuje, že je to um, naopak ty zpochybňuješ jako um dělovej servis.
Reagovat
Amputace
Nerozporuje? Asi příliš nečteš, když nedokážeš pochopit, co znamená výkřik v podobě první věty (Taktika a um?). O tomhle opravdu nemíním diskutovat, vyznění Stanova komentáře by mělo být zřejmé každému dítěti, které se již naučilo číst.
Reagovat
Amputace
A mimo to: kde zpochybňuji jako um dělový servis?
Reagovat
babolat.cz
je to zcela zřejmé, kdo má oči viz!
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/MardyFish/status/560468083702525952
Reagovat
kada.tom
tak na Mardyho se těším, ten mi chybí :-)
Reagovat
VlS
Aby nedopadl jako Nicol
Reagovat
Kozoroh
http://sport.idnes.cz/dani-vallverdu-rozhovor-pred-zapasem-berdych-vs-murray-pjj-/tenis.aspx?c=A150128_115613_tenis_ald
Reagovat
HayashiM
Fichman, Dobrowski, Abanda. Takže je to úplně v suchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám ani jednu :D
Reagovat
tommr
neocitoval jsi to celý a zapomněl jsi na jednu velmi důležitou větičku:

Abanda, Dabrowski & Fichman will represent CAN vs CZE in Quebec on Feb 7 & 8. A fourth player will named in the coming days.

Bouchardová může bejt klidně tou čtvrtou hráčkou ...
Reagovat
EllNino
to asi ne ...to by tam Genie napsali, tady se jedná spíš o nějakou další, jeví se mi jediná varianta ta Zhu nebo jak se jemnuje :) ta má kanadskej pas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar lidi, jsem se teprv probrala ze zkouškového kómatu, že bych už zítra konečně viděla nějakej tenis? :) Na Můru s Birdmanem jsem hodně zvědavá, ale Standa s Noldou, to bude doufám do třetice lahůdka, ani nemám odvahu tipovat finalisty :))
Reagovat
Kozoroh
Já zas doufám v Djokerovu jasnou výhru ;) A postup Toma taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud má vyhrát, tak jedině ve 4 nebo 5 setech, chci vidět pořádnou bitvu jako poslední dva roky, žádný jasný vítězství ;) Myslím si, že Berdych si to finále nebo dokonce titul tentokrát zaslouží, ať už tam proti němu bude stát kdokoli, uvidí se, komu nakonec budu fandit víc :D
Reagovat
SwissMaestro
In Wawrinka I believe :D
Reagovat
VlS
In God we trust?
Reagovat
SwissMaestro
Me? For sure :D
Reagovat
smazaný uživatel
For sure we always BEL18VE in our God, in Roger Federer we trust :D:P
Reagovat
SwissMaestro
Being fans of Federer is our destiny :D
Reagovat
smazaný uživatel
I am blessed to live in a time of Roger Federer :D:P
Reagovat
SwissMaestro
I think both me and you were born to love each other forever. You are just too shy to say it to me :P
Reagovat
smazaný uživatel
we both love RF but don't be too cocky, don't make me betray my love :P anyway, I'm too drunk to say it :D:D
Reagovat
FulnekUltras
kurwa to je diskuse "na úrovni"...
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo se tě neprosil míchat se do soukromých záležitostí :PP
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/rafael-nadal-budoucnost-tenisu-dm2-/tenis.aspx?c=A150126_140907_tenis_tny
Reagovat
PetaM
Čím více člověk stárne, tím více věcí je pro něj rychlejších ... :)
Reagovat
Cico93
Pochop ho, je tu prvýkrát. ;-)
Reagovat
PetaM
On je tady každý den prvně :D :D
Reagovat
r.Fever
tak tak, povrchy zďaleka nie sú "rýchlejšie", v celkovom ponímaní je trend nastavený jasne - spomaliť.

to len Rafíto je nám rok od roku pomalší
Reagovat
rod_laver
hrozná plačka
Reagovat
Kozoroh
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Plačka :))..To hovorí aj Mirka..Ale súperom na kurte :)

Každopádne, ľuďom nevyhovieš..Keď Rafa nič nepovie, tak je pre mnohých pózer, čo nie je úprimný a keď povie svoj názor, tak je zase zle..
Reagovat
rod_laver
Mirku bych do toho netahal, to je kapitola sama pro sebe... :-)

Vycházím jen z toho, co je v článku, tzn. nečetl jsem původní rozhovor a předpokládám, že ta prohlášení vyšla po porážce.

Kolik těch opravdových ranařů je? Je jich více než v minulosti? A kolik jich se dokáže s takovým herním stylem umístit?

Sám Rafa servis-volej nepraktikuje a hraje velmi defenzivní, pro mě ne moc pohledný tenis. Největší problém vidím v načasování prohlášení - po porážce na povrchu, který se zdá být údajně o trošku rychlejší než loni (ale pomalejší než v době, kdy AO vyhrál Korda).

Prostě mi to prohlášení přišlo nešťastná a nabízí se, aby se do Rafy koplo. Bylo to zbytečné po prohlášení, ve kterém uznal prohru nad Berdychem. Podobně nešťastné mi přijde i prohlášení Rogera, kdy v roce 2013 začal opět prohlašovat, že se kurty zpomalují a hledal tím dle mě výmluvu na své neúspěchy, to samé když vyletěl na FO a prohlásil nešťastně, že ho antuka nepotřebuje. Protože už na ni nemá a Rafa zase nestíhá. Tak to působí na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, určite každý háji predovšetkým svoje záujmy a zabaľuje to do pozlátka kolektívneho blaha...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že ví o čem mluví a bohužel má tak trochu pravdu. Podívejte se na hru Raoniče. Bum, bum a podává tak dlouho dokud se netrefí. Tohle není tenis a přesně jak říká Nadal, tato hra se stává dominantní a stává se základem úspěchu.
Kdo nemá 2 metry a dělový servis, nemá moc šancí na úspěch.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kolik takových hráčů je v první desítce? V první padesátce? Stovce?
Reagovat
VlS
Podívej se na Raoniče, dostal od Noleho 3:0. A co s tím? Podívej se na Nadala, běhá, běhá a běhá, podívej se na jeho rotace ....... .
Prostě každej se naučí a zlepší svou nejlepší zbraň v rámci pravidel a tou se zkusí prosadit proti někomu jinýmu, kdo má jinou zbraň. Co je na tom špatně? Nebo chceš pravidlo, že nikdo, kdo je větší než Nadal nesmí hrát?
Milošův tenis (bum bum)se mi nelíbí, ale Nadalův nebo Ferrerův ( vracet, vracet a vracet z BL) se mi nelíbí taky.
Nolemu se stýská po servis - voley? Že ho nehraje.
Reagovat
VlS
Pardon - Rafovi, ne Nolemu.
Reagovat
Pe3k
Zápasy čtvrtfinále celkem zklamaly. Všechny zápasy 3:0, ale alespoň se oddělilo zrno od plev...Snad všechny 3 zbývající zápasy se budou hrát minimálně na 4 sety. Doufám, že jeden z dvojice Murray/Djokovic prohraje, aby nedošlo k hrůzostrašnému souboji těchto dvou kamarádů...Finále Wawrinka/Berdych je sen, který se klidně může splnit.

Nadal o5 prohrál a už zase brečí. Ještě, že tentokrát to není o zranění, ale o površích. Na to, že se téměř všechny povrchy zpomalily, akorát tak před začátkem jeho kariéry si moc ztěžuje. Pokud by byly povrchy opravdu rychlé, pak by jméno Nadal nikdo neznal (jedině snad z filmu Diktátor). Prý podání 300 km/h :D On je rád, když se dostane za polovinu tohoto čísla a nejrychlejší podání celého AO 2015 není ani 230 km/h, tak nvm co to zas plácá za nesmysly. Navíc tenisu dominují hráči s vynikajícím returnem a hrou od základní čáry, nikoliv servismani. Tenis potřebuje variabilitu, nikoliv současnou homogenizaci. Na druhou stranu Nadala chápu, on ví, že by si na rychlých površích ani neškrtl, tak se snaží ještě lobovat, dokud má jeho slovo nějakou váhu...
Reagovat
Cico93
Zase nepreháňaj. Nadal má na harde výborné výsledky.
Reagovat
Pe3k
Chtěl jsi napsat měl...Jestli si opravdu myslíš, že má. Tak se podívej na jeho bilanci za poslední rok...
Reagovat
blixa
No má, protože jsou hardy zoufale pomalý a jsou stále pomalejší ;-)
Reagovat
Pe3k
Vskutku. Každopádně myslím, že svítá na lepší časy. Současné AO je snad první světélko ve tmě :)
Reagovat
Cico93
AO, US Open, IW, Canada, Cinci tam toje najrýchlejšie.
Tam toje tiež zúfale pomalé?
Reagovat
spaniel
Lol. Cico ty jsi mimo. AO a IW nejrychlejsi? :D Pomalejsi hardy nejsou.
Reagovat
Cico93
Cinci najrýchlejši!!!
Reagovat
spaniel
Nauč se lépe psát.
Reagovat
Cico93
sorry cez mobil, ale aj tak toje dosť čitateľné a ľahko pochopiteľné si myslím.
Reagovat
spaniel
Nemyslím překlepy nebo gramatiku. Napsal si 5 turnajú a zatím "tam je to najrýchlejsie". Bez označení toho, že to myslíš jen na Cinci. To bych se neozýval, protože Cinci je nejrychlejší. Takhle to vypadalo, že to vztahuješ na všechny. IW je absolutně příšerný povrch. Tam je snad nátěr z medu.
Reagovat
Amputace
Ok. Vyhrál za poslední dva roky ještě Montreal (mimochodem, kolikrát Federer vyhrál v jednom roce Montreal, Cinci a US Open? nechci popichovat, já jen k těm špatným výsledkům..), kde je povrch v rámci možností také rychlý, nebo to tak vypadalo minimálně v TV. Pak US Open, druhý nejrychlejší GS. Dále 2x Madrid, Masters s jasně nejrychlejší antukou. A pak polovinu sezóny, která se hraje na hardu, vynechal kvůli zranění. Jediné, co v jeho výsledkové statistice považuji za průs.er, je Wimbledon. Jinak je schopen prakticky na jakémkoli turnaji dosahovat kvalitních výsledků. To, že Petřík, ještě sršící blahem, protože nerozehraný Nadal vypadl ve čtvrtfinále AO (což je na poměry ještě dobrý výsledek), bych nepovažoval za alfa omegu jeho výsledků na tvrdém povrchu. A ještě k těm povrchům. Které další (nebo jiné) turnaje kromě těch, jež byly jmenovány, považuješ za rychlé? Samozřejmě nejspíš TM, pak Paříž, Šangaj, již zmiňované Cinci a dál?
Reagovat
babolat.cz
zase zvracíš? Co si snědl?
Reagovat
stopan
hm je smiesne sa vyhovarat na povrchy. Nadal je prevazne obranar a jeho hre rychle kurty s nizkym odskokom nevyhovuju. Stazuje sa na buducnost tenisu, ale ako by to vyzeralo ak by sa stale mali hrat nekonecne vymeny s casom jedneho gemu 20 minut. Keby sa hralo hadam na piesku tak tam by bol neohrozena svetova jednotka :D ,myslim ze na antuke vyhral 2/3 vsetkych vyhratych turnajov, to svedci o tom ake povrchy mu vyhovuju, na antuke Nadal upinka hocikoho, mozes do neho busit aj tak vsetko stihne vratit. Vyhodu ma Nadal aj v tom ako to spominal hraje 70% forehand a 30% backhand, heh no problem je v tom ze hraje lavou, takze to byu pravaka predstavovalo presny opak 70% backhand a 30% forahnad.prave Nadalov forehand po ciare je pre pravakov najvacsia smrt, pravak ak zahraje po ciare backhand tak je to pre supera tiez velky problem, ale u pravak je menej casty, tam ma vyhodu velku nadal hlavne proti utociacim hracom, ktory sa tlacia do kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrno od pliev sa oddelilo už v prvom týždni..

Apropos, rýchly povrch, či pomalý..AO ukázalo, že tomu tvojmu to može byť už aj tak jedno :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Sem tam nějaký plevel se štěstím proklouzne i nejlepším sítem. O to hůř pak dopadne v konfrontaci s realitou...
Reagovat
Roger_Federer
zrno-realita..posledni porazeny hrac top 10- 8.6.2014..povrch- antuka.
Mezitim 3 vyprasky od hracu mimo top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Woow..Ak by som nepoznal hlbšie súvislosti, asi by som ti to aj uveril, na prvý pohlad to vyzerá ozaj hrozivo..

A teraz skús namiesto skreslenej reality aj tu skutočnú..Od cca 8.6 vleklé rozne typy zranení, dlhodobá absencia na kurtoch a zákonitý pokles výkonnosti..

Vidíš, už je to o inom, ze?..
Reagovat
spaniel
Neboj, vsichni vime, ze zdravy Rafa jeste neprohral. Uz zbývá jen zarostlý nehet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska jsem si na zitrek vzal dovolenou abych mohl sledovat tenis. Moc se hlavne tesim na moje soukrome velke derby Andy vs. Tom. Jejich zapasy mam strasne rad vzhledem k jejim roizdilnym stylum. Podle me je tento zapas naprosto vyrovnany a rozhodovat budou detaily. Ja bych si vice pral postup Toma ale i Muru mam rad, takze z tohoto zapas rozhodne vyjde hrac, kteremu budu fandit ve finale. Formu maji oba moc dobrou, takze se mame na co tesit...

V utkani ve druhe polovine pavouka mirne favorizuju Djokovice, ale Wawros rozhodne prekvapit muze. Jinak se posledni dobou ze zapasu Wawrose a Djoka stava slusna rivalita.

Jinak v zenske casti cekam finale Maria vs. Madison. Madison jeste chce ukazat, ze v semifinale vazne neni jen diky spatnemu dni Petry (me to rozhodne ukazuje uz dlouhodobe)...
Reagovat
FulnekUltras
Vidím to na Tomášovo finálové utrpení s Wávrou, a Serenino s Káťou... ;-)
Reagovat
Mayo
To, že vyhral Djokovic je pochopitelne ale že prehral Nisikori a na nulu, tak z toho som v šoku...Nisikoriho som jasne favorizoval
Reagovat
Mayo
Ale pre Djoka lepšie...Wawrosa da v pohode...dalsiu prehru nedopusti
Reagovat
blixa
Z toho jasně vidíš, že do toho vůbec nevidíš :D ;-)
Reagovat
VlS
Tipoval jsem Stana, jsem spokojen.
Reagovat
ta-dah
Nechapu, proc jsi z prohry Nisiho v soku. Je to skvely hrac, o tom nepochybuju, ale rekni mi jedinou vec, kterou by herne mohl Stana dostat, pokud to tam Stanovi pada. Mne spis prekvapilo, ze se na vitezstvi tipoval Nisi...:-)
Reagovat
Davor1
Kurz na Novaka len 1,16? To mi príde trochu mimo, je veľký rozdiel, či sa hrá na pudingovom kurte ako v Paríži či Londýne, kde je Djoko takmer neporaziteľný, alebo v Melbourne, kde Stan posledné roky predvádza svoj najlepší tenis a aj tento rok hrá skvele. Čakám podobný zápas ako minulý a predminulý rok, kľudne to môže byť na 5 setov a v koncovke vyhrá ten šťastnejší.

Berdych- Murray je pre mňa veľmi nečitateľný zápas, obaja sú vo výbornej forme. Mierne favorizujem Andyho, v Austrálii už prešiel cez SF trikrát a jeho skúsenosti zo záverečných kôl na GS sú podstatne väčšie ako u Berdycha.
Tomáš má šancu, len ak mu bude parádne chodiť servis, ak sa nebude často triafať do prvého, tak Murray ho bude returnom dostávať pod tlak a vtedy Berdych často chybuje. Dôležitý môže byť aj faktor Vallverdu, ale nemyslím si, že Berdych bude na svojej doterajšej hre niečo meniť...

Tip na finále: Djokovič- Murray
Prianie: Murray- Wawrinka
Reagovat
SwissMaestro
A hlavně 5 na Wawrinku. Tomáš mi vyhrál už 600 takže to vidím asi na all in :D
Reagovat
yenda1
to je jak dělaný na to dát waw první set.
Reagovat
smazaný uživatel
1, 16 mne tak podivilo. Stan sice poslední zápas loni na WTF od Novaka dostal, ale to samé se stalo i předloni a jak to potom dopadlo. Stan k tomu hraje ve skvělé formě, kurz 5 určitě zkusím. Výhoda může být pro Novaka night session, kterou Stanley letos ještě nehrál, ale takový problém to nebude, 2013 i 2014 hráli taky v noci.

Ve druhém semi vidím jako mírného favorita Berdycha, Dani ho určitě na Andyho připraví a Tomáš dokáže zabíjet Andyho druhý servis. Na druhé straně vypadá Andy ve skvělé kondici, vrácení všech balonů Tomášovi zápas otráví a k tomu podmínky v noci mu budou více nahrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
babolat.cz
Bohužel s tím trochu musím souhlasit. Vše záleží na servisu Toma, pokud půjde jako s Rafou, je to jasný.
Reagovat
Kozoroh
Podle mě bude záležet na výkonu Stana. Dnes hrál dobře, ale v OF mu Garcia-Lopez dost zatápěl a hlavně zpočátku se Stan trápil. S OF výkonem nemá proti Djokerovi šanci ani na jeden set. S QF výkonem bude SF zápas vyrovnanější.
Reagovat
Davor1
G-L je nepríjemný súper keď hrá dobre, minulý rok s ním mal aj Novak veľké problémy...
Ja len dúfam, že to bude podobný zápas ako minulý rok či v 2013 na AO aj USO, to by bol parádny tenisový zážitok :-))
Reagovat
Kozoroh
Já zas doufám v jasnou výhru Novaka :-)
Reagovat
Nola
uz zase prehanas...... kazdy zapas je iny, Stan je nebezpecny, je to komplexny hrac, ja sa ho obavam, a velmi, tie ich zapasy su nervy drasajuce, vyhra v Londyne v kontexte tohto zapasu nic neznamena, ine podmienky, napr. poveternostne :D iny povrch, vsetko site Nolemu na mieru....
Reagovat
Kozoroh
V čem přeháním? A kde se v komentu odvolávám na zápas z TM?
Víme, jaký je Stan. Jeden den hraje tenis, kterým přehrává všechny Nadaly, Djokery atd. a jindy prohraje s Item :) Prostě dramatičnost SF se bude odvíjet od toho, jak se Stan vyspí...
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném čtvrtfinále letošního AO.
Hvězdička * znamená, že hráč postoupil na AO do semifinále.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha ...

1. Djokovic 11765 (+7105) *
2. Federer 9245 (+4585)
3. Nadal 5745 (+1085)
4. Nishikori 5205 (+545)
5. Murray 5035 (+375) *
6. Raonic 4845 (+185)
-----------------------------------
7. Berdych 4660 *
-----------------------------------
8. Cilic 4105 (-555)
9. Wawrinka 4090 (-570) *
10. Ferrer 3965 (-695)
11. Dimitrov 3465 (-1195)
12. Tsonga 2560 (-2100)
13. Gulbis 2420 (-2240)
14. Lopez, F. 2220 (-2440)
15. Anderson 2125 (-2535)
16. Bautista Agut 1975 (-2685)
17. Robredo 1845 (-2815)
18. Isner 1765 (-2895)
19. Simon 1730 (-2930)
20. Monfils 1725 (-2935)
21. Goffin 1679 (-2981)
...


Tomáš Berdych si na AO zatím vede dobře a udržuje si průběžné 7.místo.
V případě postupu do finále by se posunul na páté místo a pokud by získal titul tak by se posunul dokonce až na třetí místo.
Předstihnout ho ještě může Wawrinka, kterej by k tomu ale potřeboval získat titul ...

Djokovic a Federer už mají svoje místa jistý a na AO se už bojuje jen o třetí místo kde by Nadala mohli v případě zisku titulu vystřídat bud Murray nebo Berdych. Wawrinka může skončit nejlíp čtvrtej ...
Reagovat
Kozoroh
Komu budeš fandit v zápase Djoker-Wawroš?
Reagovat
tommr
jako menší zlo se mi jeví výhra Djokovice ... :)
Reagovat
Jan
A to proč ?
Reagovat
tommr
aspoň by měl Tomáš jistotu, že ho Wawrinka nepředstihne v žebříčku ... :)
Reagovat
Jan
No jo, žebříčky. Tvoje libůstka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ľudia, to sa mi zdá alebo vacšina z vás zajtra favorizuje Berdycha?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ano.
Reagovat
smazaný uživatel
já ne. Ale připouštím, že má celkem slušnou šanci.
Reagovat
kada.tom
já favorizuji Tomáše tak v poměru 65:35 :-)
očekávám, že ztratí set ... nicméně moje predikce se odvíjí od toho, že bude Tomášovi psát servis, pokud bude bez servisu nebo bude jeho servis poloviční, pak je favoritem Andy, to je jasné :-), tj. dle Tomášových výkonů na turnaji je favoritem právě Tomáš (dle mého)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne v pomere 65:35 favorizujem Andyho..Pre mňa je naopak celkom prekvapujúca tá eufória, ktorú badám..Viacerí, (dokonca aj médiá) vidia Berdycha údajne po životnom výkone už vo finále, či dokonca ako víťaza..Akoby si neuvedomovali, že Murray je top hráč a Tomáš porazil Nadala po pol ročnej absencii..Aby zajtra neprisla ľadová sprcha..
Reagovat
Stan_Borowitz
To je možné, ale tentokrát Tomášovi věřím. Těžko říct, proč. Turnajem postupují oba suverénně, oba se zdají ve formě, oba letos dali Rafovi kanára.

Ale Tomáš na Andyho umí zahrát, koneckonců s ním má aktivní H2H 6:4.
Reagovat
Kozoroh
Já rovněž favorizuji Toma.
Reagovat
blixa
A já chci křišťálovou kouli ! Kde se to dá koupit ? Nějaký potřeby pro věštce či co ?
Reagovat
VlS
Těžko budu nefandit Tomovi, když mu fandím spoustu let. Tom to dá.
Reagovat
rod_laver
I když nejsem Berdychův fanda, byl by český úspěch fajn, taky ho budu tlačit, aby vyhrál krom situace, kdyby ve finále nastoupil proti Stanovi :-)
Reagovat
VlS
Každej podle svýho gusta :-)
Reagovat
janek_da
Murray
Reagovat
Fandina
Fandim Berďovi, ale moc se bojím ...
Reagovat
Fandina
Sorry, to patřilo rovnou do vlákna
Reagovat
janek_da
Ale kurz 1.72 na Andyho uz je dost silny. Rekl bych ze fer kurz je tak 1.85 na nej.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/rafael-nadal-budoucnost-tenisu-dm2-/tenis.aspx?c=A150126_140907_tenis_tny

A je to tady, Býček pokračuje ve "svaté" válce proti zrychlování povrchů.
Reagovat
Cico93
Má pravdu, čim pomalšie tým lepšie. Toje tenis.
Reagovat
Cico93
a dreva čo majú len servis ovládnu tenis.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to máš těžký, zpomalíš to moc a tenis ovládnou vraceči a pinkálisti.

Jen dělovým servisem se nikdo nikdy světovou jedničkou nestane. Nadal lobuje za své zájmy, ne za tenis.
Reagovat
PetaM
Tak to asi ne ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nepleteš si to s líným tenisem?
Reagovat
Cico93
Hráči trefují míč s pořád větší silou a méně přemýšlí.
To je ale svätá pravda nemyslíš?
Reagovat
Stan_Borowitz
Někteří ano, jiní zase ne. Krom toho existují hranice lidských možností.
Reagovat
Vojtiik
a jako, jak chceš prokázat to, že někdo u hry nepřemýšlí a páli to tam jen tak ze srandy? Na mě tímhle dojmem možná působí jen Luke Rosol, jinak ať je to ranař jaký chce, tak obvykle musí přemýšlet víc, než obranář. Už jen z principu toho, že agresivní, útočný hráč tvoří hru, musí vymýšlet takovou kombinaci a sílu úderů, kterou ten druhý nedokáže vrátit. Kdežto obranář to má v tomhle jednodušší, zajímá ho spíš více čtení hry a to, aby si dokázal držet "útočníka" dostatečně od těla, my tomu říkávali tzv. aktivní obrana, protože pálit do nekonečna to tam nejde, spoléhá spíš na to, že to lojza na druhé straně vyhodí nebo posere jiným způsobem. Tohle je jen můj postřeh, možná se pletu, tenis jsem hrál asi 8 let, tak to někomu, kdo na to jen kouká může připadnout mimo... ale na tom kurtě to tak je :-)

Takže to, že do toho více mlátí a méně u toho přemýšlí, to je prostě chybný argument, protože to takhle nejde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mi z vlastní zkušenosti připadá, že při útočení musíš daleko víc přemýšlet než při obraně.
Reagovat
babolat.cz
TAk třeba Rosol nepřemýšlí a pálí do toho hlava nehlava, buď to tam spadne nebo ne,většinou ne.Jinak by byl asi jinde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli jsi chtěl potvrdit mou a Vojtovu argumentaci, tak jsi použil dobrý příklad.
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
VlS
Hlavně, čím pomaleji a výš se míč odrazí ( pomalý povrch) tím větší mordu do něj lze dát, čím víc si míč klouzne, má nižší odskok, tím je míň času na jeho odehrání a míč bude nízko. - zpomalování povrchů = větší rány.
Reagovat
Stan_Borowitz
A už nenápadně shazuje Tomášův výkon a mezi řádky svou porážku omlouvá přílišnou rychlostí kurtů...
Reagovat
Cico93
zbytočne nefantaziruj a nedomýšľaj si.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé, že tyhle úvahy má vždycky, když vypadne s nějakým útočným hráčem s dobrým servisem. Ale třeba je to opravdu náhoda.
Reagovat
Vojtiik
Zajímalo by mě, co teda rafíta vzrušuje, když ho tohle nevzrušuje :D
Reagovat
George_Renel
No jo. Tentokrát to trvalo trošku déle, ale Rafa prohrál a tak zase opakuje svoji mantru. Vysocí hráči, rychlé povrchy.... nechápu ho. Už schází jen modrá antuka. Zapomíná na své hříchy. Hlavně zdržování. Ten kluk snad nikdy nebude dospělý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že tohle není žádná mladická nerozvážnost, cítím z toho lobbyistický nátlak strýčka Toniho. Modrou antuku se jim tímhle remcáním povedlo zlikvidovat. Zatím si ale myslím, že mají smůlu, protože Novak to umí i na rychlých površích a teď je světová jednička on.
Reagovat
VlS
No nevím, jak souvisí rychlost servisu s povrchem. Spíš jde o rakety a případně míče. Nemá zrovna Nadal raketu s čipem na sběr dat pro vývoj nových raket?
Kritizovat něco, čehož jsem fakticky nositelem mi přijde trochu zvláštní.
Recept je jednoduchej :
vrátit se ke dřevu a ovčím střevům.
Proti superatletům běhačům hledají zbraně superatleti ranaři. Dosavadní stav ukazuje, že výhodu mají spíš běhači, než ranaři.
Reagovat
Stan_Borowitz
Obecně souhlas, ale rychlost, s jakou míček po servisu přiletí k soupeři, samozřejmě závisí na absorpci kinetické energie odrazným povrchem. Proto nejsou servismani úspěšní na antuce.
Reagovat
VlS
Ale o tom není sporu, jen než se to s povrchem setká, tak povrch nemá ba rychlost vliv. Reaguju na těch 300 ( proč ne zrovna 400, že :-))
Reagovat
janek_da
ono ale taky, když to ten povrch zpomalí po odskoku, tak po udeření se míček neodrazí tak rychle. Takže i let je pomalejší.
Reagovat
VlS
To by pak nemohl být nejrychlejším úderem servis, kde se míč neodráží a horizontální rychlost je prakticky 0
Reagovat
babolat.cz
to je dobře, nejhezčí tenis je na antuce
Reagovat
Stan_Borowitz
Na modré?
Reagovat
Cico93
Len raz sa hralo na modrej ne? Madrid 12 myslim.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano a byl to krásný tenis, zejména na velkoplošné obrazovce.
Reagovat
Cico93
Mi to prišlo jak hard.
Reagovat
Stan_Borowitz
A přitom to byla antuka. Dva povrchy v jednom. Jak říká legendární Horst Fuchs, a to opravdu vyplatí!
Reagovat
babolat.cz
já si jiné finále než Tom vs Nole nedokážu představit. Vše ostatní je utopie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi nevíš, co to znamená utopie :D
Reagovat
babolat.cz
četl jsem Mooreho (ne Murraye)
Reagovat
babolat.cz
Moreho, pouze jedno "o"
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže jsi to jen nevhodně použil.
Reagovat
babolat.cz
ne, vhodně
Reagovat
smazaný uživatel
nebo si děláš srandu, ale nějak to z toho nejde poznat :)
Reagovat
smazaný uživatel
je nakonec teda asi postup Berdi přes Nadala :) Doufám, že bude překvapovat dál. Z této čtyřky rozhodně nikdo není bez šance.
Reagovat
Stan_Borowitz
Překvapení? Jak pro koho. Pro mne byly překvapením akorát ty první dva sety. Že ho doslova zadupe do australského "betonu" a tak strašně pokoří, to jsem rozhodně nečekal.
Reagovat
yenda1
Mu to sečetl za tu 17ctku. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mě to napadlo. Sladká pomsta a zlomené prokletí.
Reagovat
Cico93
Tak teraz je na rade Ferrer aspoň raz dať dole Rogera.
Reagovat
Stan_Borowitz
Davida je mi líto. Mohli by se potkat třeba v IW a Miami. No a pak třeba v Římě by mohl David konečně vyhrát...
Reagovat
yenda1
Djoko pak chvilku nic a potom mají šanci ti ostatní. Nejsem jeho velký příznivec, ale takhle to prostě v současnosti je.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to tak. Ještě tak Federer s ním dokáže držet krok, ale ten má podobný problém, jako měl dřív Nadal ve vztahu k Federerovi. Umí ho sice porazit, ale nemá tolik příležitostí se s ním potkat, protože často vypadne s někým jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem nenapsala, že je to 4x25%. Pro mě je nejžhavějším kandidátem na titul taky Djoko, ale i ti ostatní předvedli, že to rozhodně není 100% vs. 3x0.
Reagovat
slacker
Me by teda vazne prekvapilo kdyby to nevyhral zadny semifinalista.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce na Stana.
Reagovat
Kozoroh
Pokud Stan proti Djokerovi předvede to, co proti Garcia-Lopezovi, tak to bude jasná Novakova výhra ve třech setech. Pokud to, co dnes proti Keiovi, tak po čtyřech setech No1emu podlehne.
Reagovat
spaniel
Anebo to bude uplne jinak, jako posledni 2 roky a ty sklopis usi.
Reagovat
smazaný uživatel
uši sklápěl za poslední dva roky pouze jednou.
Reagovat
spaniel
Takže 50/50, 2 záapasy, prohra a výhra... Novak podává své standardní výkony, výsledek bude záležet jen na Stanovi. Když předvede své maximum, nic není pro Novaka jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano.. mam z toho zapasi vitr.. :-D
Reagovat
spaniel
Vy dva jste jak Rafaeoli...
Reagovat
Mayo
Až teraz som si všimol, že mi tuto Kozoroh poslal vzkaz aby mi pripomenul ako som sa mýlil s mojim tipom Djokovič vs Raonič :D nonsens
Reagovat
Cico93
Nee neverím ;)))))
Reagovat
Kozoroh
Neměj strach. Pokaždé při postupu do SF AO získal nakonec titul.
Reagovat
Cico93
Ja keď čítam tieto chvalospevy na Novaka od Teba nechápem ako je možné, že Novak niekedy prehra tenisový zápas. Veď to predsa neni možné:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda nemůžu pomoct, ale Murray momentálně nemá moc zbraní kterými by mohl Berdycha porazit.
Berdych má skvělý servis, hraje tak útočně, že s tím ani Murray moc nesvede a ani moc nechybuje. Podle mě to bude celkem jasně 3:0 pro Berdycha.
Ale uvidíme, je to jen můj názor. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že to je pro Tomáše asi nejpřijatelnější soupeř. Rozhodně víc než Djokovič a i s Wawrinkou měl na Grand slamech vždy potíže.
Reagovat
smazaný uživatel
Se zbraněma bych moc neoperoval, už jsem s něma ulítnul jednou já, tak aby ses pak taky nedočkal výsměchu.
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli není Murrayho return zbraň, tak už fakt nevím, co by jí mělo být. Proti tomu Rafovému na servis lajnu to bude fakt rozdíl.
Reagovat
yenda1
Nejvěrnější fanoušek

https://twitter.com/JelenaRisticNDF/status/560369721594634240/photo/1
Reagovat
smazaný uživatel
Epická bitva Stan: Nole je tu. Těžko odhadovat, kdo vyhraje. Stan mě dnes přesvědčil, že to klidně může zrovna urvat. Stejně a naprosto otevřená je i partie Berdych: Murray.
Nemůžu si pomoct, ale mírně budu favorizovat Skota. Jenom doufám, že se ve finále nedočkáme djokomurárny, ostatní varianty finále mi nevadí. Budu fandit Tomovi a asi Stanovi.
Reagovat
Cico93
Ja favorizujem skota a To výrazne. Noo ale aj majster Tiper:))) sa môže utnúť. uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč výrazně? Jestli tyto zápasy mají favority, tak rozhodně ne výrazné. Berdych na Murrayho umí, navíc má v současnosti asi životní formu a hlavně velkou sebedůvěru...
Reagovat
Cico93
neviem proste to tak cítim, že to Andy dá.
taký bezvýznamný tip ako každý iný.
Jasne kľudne to môže dopadnúť naopak.

Videl som Andyho a pozdáva sa mi jeho hra. Servis šľape, rutern a pohyb neskutočný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ten pohyb má famózní, on to nejenom dostihne, ale dá tomu takovou rotaci, že se vrátí do hry, protože jeho soupeř to hraje od podlahy.
No, bude to hodně zajímavé. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
další epik na scéně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, možná tě čeká finále Djokovic: Murray a tam pochopíš rozdíl mezi epickou a lyrickou bitvou. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozumím. V bitvě Stan-Nole bude základní obsahovou složkou děj, popis událostí a interakce mezi hráči. Ten by mohl být doplněn popisem prostředí a charakterů a také dialogy. Otázkou je, zda to bude spíše epos, nebo balada (když se přidají určité lyrické prvky).

Naopak v bitvě Djokovič-Murray by dominující část obsahu tvořil vnější či vnitřní popis bez časového rozměru. Nejspíš by to byl hymnus, případně elegie.
Reagovat
smazaný uživatel
:)) hahahaa vyborne!!!
Reagovat
Roger_Federer
v nekdo si svoje letadlo pilotuje sam.., nekdo se bije liricky, nekdo epicky a chytry pochopi, nekomu je to jedno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty sis to okřídlené rčení nějak poupravil... originál zní "chytrý pochopí, hloupému je to jedno" :-)

Právě při pilotování je dodržování správného významového úzu poměrně důležité. Kdyby mi třeba kontrolní věž nahlásila "Gulf 351, you have traffic at 10 o'clock, 6 miles!" a já bych si přeložil v "epickém" duchu termín "traffic" jako "trafika", a celé třeba jako "V 10 hodin čekej u trafiky, pojedeme 6 mil na golf, nemuselo by to dobře dopadnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Až teď jsem si pročetl tvou diskuzi níže. Nevím, co je na slově epický tak gramaticky vadného podle tebe. Epika znamená, že má něco děj, podobně i tenisový zápas může mít děj plný zvratů a proto podle mě ta analogie klidně fungovat může.
I na stránkách ATP psali po výhře Djokoviče, že nás čeká epic match. Já měl vždy za to, že slovo epic se z angličtiny překládá jako epický. Rád se nechám poučit.
A konec konců, já se sporťákům vůbec nedivím, že mají potřebu si vymýšlet nová adjektiva. Ono sport je pořád to samé, ty obraty se pořád opakují a rychle se stávají klišé. Tak je podle mě naprosto přirozené, že se hledají nová adjektiva. A slovo epický mi náhodou přijde fajn.
Reagovat
Stan_Borowitz
Anglické epic se v tomto významu správně do češtiny překládá jako dramatický. Přídavné jméno epický v češtině úplně jiný význam. Jen jsem chtěl upozornit na tuto chybu.
Reagovat
Stan_Borowitz
K tvému výkladu - děj ale může být i zcela nudný a nezáživný, a pořád je ten příběh epický. Předpokládám, že ty jsi myslel dramatický, napínavý zápas. Prostě to není to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu. Když to bereme úplně takto do puntíku, tak je to vážně trochu jinde ten význam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fajn, to jsem rád, že si rozumíme. Nejsem nějak extra velký pedant, ale párkrát jsem se v poslední době zaposlouchal do dabingu amerických filmů či seriálů a s hrůzou jsem zjistil, že (až na pár vzácných výjimek) postavy v nich nemluví česky, ale jakousi podivnou čengličtinou.

Tak jsem se rozhodl svými nepatrnými silami bojovat alespoň proti těm nejkřiklavějším případům ("Pane svědku, poznáváte obžalovaného?" "Ano, je to definitivně on...").
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ale i v angličtině mají se slovem "epic" problém. Viz např. zde: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=epic
Reagovat
smazaný uživatel
To je ted hodne v kurzu mezi detma, rika to muj 11ti lety syn se svyma kamosema :-) takze... :-D
Reagovat
Cico93
pokiaľ hovoria len toto tak toje ešte dobre.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak...
Reagovat
yenda1
Finále
Přání:
Wawr - Berdych

Realita:
Djoko - Murray

Může se stát cokoliv, ale je jasný že Djoko je favorit z největších. Dal bych tomu tak 70% , že vyhraje.
Reagovat
yenda1
Všechny QF 3:0 !!!
Tak snad semi nabídne větší zápolení.
Reagovat
kada.tom
Novak se Stanem ať se bijou třeba 6 hodin, ale ať zvítězí Novak :-D a Tomáš se nesmí unavovat - rychle vyřídit Andyho a odpočívat před finále :-))) :-D
Reagovat
yenda1
Ale je fakt, že i co se týče jmen, tak hlavně formou účastníků se máme na co těšit, za předpokladu, že si všichni svou formu udrží. Zvlášť Berdych s Můrou jsou oba řádně hladoví a jejich hra se mi na AO moc líbí.
Reagovat
VlS
Dnešní QF bez překvapení. Nole hrál opravdu dobře, se stanem v SF to může bejt moc dobrej zápas. Docela se na něj těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič hrál dobře...VIS ,musel jsi nad tím hodně přemýšlet...?? Hrál mockrát mnohem lépe,ale a vlastně dnes jen to co potřeboval.
Tak se že se těšíš na SF...přeji ti,aby to byla stejná nuda jako dnes...
Reagovat
kada.tom
Djokovic > Wawrinka ( 7-6(5) 3-6 6-4 6-1 )
Berdych > Murray ( 6-2 6-3 4-6 6-3 )
Reagovat
VlS
Tipuju to stejně
Reagovat
SubOptikT
Až tak? Přeju si finále Novak x Tom, ale toto vypadá až moc jednoduše :-)
Reagovat
kada.tom
už jen to, že by to bylo na 4 sety mi přijde zajímavější jak QF, která byla vždy jen třísetová :-)
ale pokud někde hrozí 5 setů, tak u SF Novaka se Stanem
Reagovat
SubOptikT
Ten Murray to tak zadarmo nedá. Formu má lepší, než Nadal, takže Tom bude muset třískat do zdi, protože on je schopen vrátit skoro všechno, a riziko větší chybovosti je jasné. Ale tak uvidíme. Vítězství ve čtyřech by byla hodně voňavá záležitost ;)
Reagovat
smazaný uživatel
VIS..zkus mít svůj vlastní..nebo jsi papoušek..?)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko - Wawrinka

4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 7:9
Reagovat
smazaný uživatel
Andy e 4, Novak ve 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se jenom na livescore, ale podle průběhu zápasu počítám s tím, že Raonic jede Servisonly a výměny jasně ovládá Nole? K tomu to vypadá, že Novak velmi slušně podává. 90% gamů 40:15 max.

Tím pádem se můžeme v pátek těšit na Hattrick Stanley vs. Novak. Zatím to mají hoši 1:1 tak jsem zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si navyše ani nemyslím, že Raonic je servisman..Kvalita jeho servisu je tak minimálne o level nižšia ako Izziho napríklad..Je to niečo na sposob Berdycha..
Reagovat
smazaný uživatel
ACES
Pos Player No. Matches
1 Karlovic, Ivo 97 4
2 Muller, Gilles 97 7
3 Raonic, Milos 80 4
4 Groth, Sam 79 4

Je jen druhý nejlepší po Karlovičovi, no. (vzhledem k tomu, že Muller hrál o 3 zápasy víc)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, Isner asi nehrál tolik zápasů, takže ten by před ním asi byl. Ale říct, že Rao není servisman.. to už chce odvahu. Však on nepředvádí nic jinýho než servis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď pozeráš Milošove zápasy so špičkou, tak jeho servis je pomerne čitateľný a najlepší hráči ho returnujú s menšími problémami, než trebars servis Izziho.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je čitatelnější, ale podle statistik ho sice možná přečtou, ale nic s ním udělat nedokážou :D
Reagovat
jackiec
raonoč je typický servisman, ten chlap dá 1000 es ročně a pokaždé je v top 3 v tomhle, jak jinak by se měl nazývat?patří do kategorie isnera, karloviče apod., když mu nejde 1.servis, jeho hra je průměrná, bez toho servisu by v top 10 nebyl
Reagovat
VlS
No Miloš je už v pytli
Reagovat
Kozoroh
Takže ještě jeden set a s RFGOATkou budu ve válce :D

Nole zatím výborně servíruje a má znatelnou převahu ve výměnách.

Zaznamenal jsem na TP komenty, že Nole nehraje ve výborné formě. Djoker doteď neztratil set a doposud si na turnaji jen jednou prohrál podání, přesto je nepřesvědčivý? Kdo kromě něj ještě neztratil set? Berdych. A dál?
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem ho viděl, tak mi teda přesvědčivý nepříjde. Sety a gamy jsou jen čísla, předvedená hra je něco jiného.
Reagovat
SubOptikT
Tu je vždycky plno takových komentů. Na to nemá cenu reagovat. 90% diskuze je o tom, jak hrál nebo nehrál Federer, nebo Nadal. O v současnosti jednoznačně nejlepším hráči se tu dozvíš akorát tak cipoviny ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zajímavé téma, nedivím se, že se vám to nelíbí, protože většinou lidé nestojí o žádné změny. Možná vás to překvapí, ale já o ni také nestojím. Nebudu na vás apelovat, abyste se naučili porozumět textu, proto ani nebudu dlouze vysvětlovat, že jsem nenapsal, že chcu aby to změnili nebo dokonce že by to byl dobrý nápad. To jsem opravdu nenapsal.

Napsal jsem, že tento tenis je hnus, je to jako Chelsea v roce 2012 (?), která vyhrála Ligu Mistrů tím, že vždycky vstřelila náhodný gól a pak ve vápně "zaparkovala autobus"

Svou myšlenku jsem tu napsal - nechci, aby se dělo to, co se děje teď v zápasu Djoko-Rao, kdy Rao nastřílí v každém gamu 4 esa/unreturned servery, Djoko v jednom gamu zapne, breakne ho a pak už jen drží a je to nuda, nuda, nuda. Každý ať si to přebere sám :)

Pochybuju, že se to změní. Kdysi se to tu řešilo (tuším ve spojení s tou IPTL exhibicí) a já si na to teď vzpomněl, že tímto by se tento hnus dal aspoň trochu omezit.
Reagovat
yenda1
Změna není špatná, když má smysl. V tomhle případě to neplatí. Jak už jsem psal, krása i krása tenisu je v rozmanitosti. Máš pravdu. Bum bum tenis, servis, break a pak nuda. Velká nuda. Ale díky téhle nudě pak další zápas plný výměn vynikne. Zápas vedle zápasu, kde se budou hrát výměny by za chvíli byl k nerozeznání jeden od druhého = super nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se dá souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale ten Raonic to je prostě nuda. Tomu chlapovi snad ani nejde přát úspěch když to má všechno vymlácený podáním. Když to srovnáte s Nishikorim, který má každý míč vyběhaný a vydřený, tak tohle je prostě o ničem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
jackiec
raonic mě baví asi jako kdysi ivaniševič
Reagovat
smazaný uživatel
Nemožem si pomocť, ale Raonic posobí ako jedno veľké nemehlo, ohreblo..
Reagovat
smazaný uživatel
:-D ale no tak.. ackoliv ano
Reagovat
kada.tom
Hmm, hrál Kei tak špatně nebo Stan tak dobře? :-/
Každopádně pro mě zklamání, chtěl jsem vidět Keie v SF.
Reagovat
VlS
Stan hrál dobře
Reagovat
yenda1
Stan hrál dobře, Kei hůř.
Nechápu ten kurz, Stan byl podle mně favorit, což v klidu naplnil.
Reagovat
Kozoroh
Budeš fandit Nolemu v pátek?
Reagovat
kada.tom
jednoznačně
Reagovat
smazaný uživatel
Nuze mi prosim nekdo pripomenout kdo hral loni ctvrtfinale a s kym hral Rafa semifinale? Moc diky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
*muze
Reagovat
ta-dah
QF: Djoko - Wawrinka, Berdych - Ferrer, Dimitrov - Nadal, Federer - Murray
SF: Wawrinka - Berdych, Nadal - Federer
F: Nadal - Wawrinka
W: Wawrinka
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatej, dekuji :-)
Reagovat
yenda1
Djoko se mi zdá nějakej zbytečně rozladěnej. Už v koncovce minulýho zápasu byl za jasnýho stavu na nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá na 3. díl série Djokovic - Wawrinka. Nemůžu si pomoct, ale v současném tenisu to je asi to nejlepší co můžeme vidět. Teď ještě doufat, že se tam Djokovic dostane. :)
Reagovat
Kozoroh
A teď doufat, že souboj titánů ovládne No1e :-)
Reagovat
smazaný uživatel
.. hnusnej tenis :( Když se koukám na ten hnus k zblití, co hrajou servismani, tak si říkám, že ten nápad hrát jenom na jedno podání není zas TAK špatnej.
Reagovat
VlS
Na tom by mohlo něco bejt
Reagovat
yenda1
jsem proti. tenis je pěknej taky díky tomu, že se míchaj různý styly hry. I hráči, kteří sází jen na podání mají na okruhu svý místo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tu výhodu podání by přece pořád měli. Když vypadá ČF grandslamu takhle, tak to je podle mě smutný. I když je jen těžko pravděpodobný, že mu to tam bude lítat takhle celej zápas.
Reagovat
yenda1
sice měli, ale při jednom podání, by první bylo fakticky jako druhý, čili na jistotu. Mně se to taky moc nelíbí, když je to bum bum tenis. Ale i tenhle styl ke hře, která se zove tenis patří.

Raonič občas umí mistra přitlačit ve výměnách.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale i ti ostatní "neservismani" by měli jen druhé podání, takže ten rozdíl by zůstal (relativně) stejný jako teď, akorát by byly podání o cca 20 km/h pomalejší, bylo by víc výměň, zápasy by rychleji odsýpaly a Rafa by se tak často nedrápal v prdeli.
Reagovat
Fandina
Ale třeba by u všech ubylo es, a někteří servismani by se také báli hrát na riziko. Takže by se hrály víc výměny a třeba by se vůbec čas nezkrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, zápasy by se asi moc nezkrátily, každopádně délka zápasů mě vůbec netrápí. Trápí mě vidět gamy, kde padnou třeba 4 unreturned servery a k nim je jen jedna výměna.
Reagovat
smazaný uživatel
Winger: tohle podle mě může říct jen člověk, který nikdy tenis nehrál..hrát na jedno podání..už jen ze statistik úspěšnosti vyhraných míčů na druhém servisu je jasné, že podávající hráč by se dostával výrazně pod tlak při servisu který by rozhodně nebyl výhodou. dnes jsou hráči tak atleticky vybaveni, že jsou schopni returnovat téměř vše a dostat na druhém servisu podávajícího pod velký tlak.myslíš že tenis by byl zajímavější kdyby returnující hráči měli výrazně víc bodů po zkaženém podání soupeře??dobrý hráč si servismanem poradí téměř vždy..prostě si počká na šance a uhraje ho v mezihře.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadat by to mohlo jakkoliv, lépe i hůře, dokud se to nevyzkouší, tak soudit nemůžezeme. Proto jsem nepsal, že chcu, aby to změnili, ale psal jsem, že to nemusí být až TAK špatný nápad. Mšlo by to plusy i mínusy.

Jinak vlastně jsi moji myšlenku shrnul v poslední větě:
"dobrý hráč si servismanem poradí téměř vždy..prostě si počká na šance a uhraje ho v mezihře."

Počká si na šance a porazí ho -
tzv. celý set se děje hovnisko, pak ho jednou minibrejkne v TB a vyhraje. Tak jsem to myslel taky :)
Reagovat
spaniel
Není to špatný nápad, je to debiIní nápad.
Reagovat
baggik
Jak můžeš něco takovýho vůbec říct. Byl by to úplně jinej sport. A na holčičí tenis by se už vůbec nedalo dívat, protože tam by to byla jedna chyba na servisu za druhou. Já nevim co má někdo za problém se servismanama, ten zápas rychle utíká, jsou k vidění rychlé útoky, žádné pinkání, k tomu esíčka, no a když je to v mezihře hňup tak stejně prohraje v tiebreaku nebo jednou za čas je brejknutej.
Reagovat
smazaný uživatel
Neextremizuj, to že se ti ten nápad (nebyl můj, kdysi se to tu probíralo) nelíbí neznamená, že to je ta nejhorší možná věc na světě, která by totálně pohřbila tenhle sport. Jestli se ti ten tenis líbí, tak si počkej na Karlovič vs Raonič, popř. Isner, pochutnáš si :)
Reagovat
yenda1
Je to fakt nesmysl s tím servisem. A píšeš ať neextremizuj, ale ty Isner - Karlo nebo Rao je svým způsobem extrém.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, extremizoval jsem, ale těch sevismanů na tour je víc, napsal jsem jen ty nejznámější, aby to všem docvaklo :p
Reagovat
Kozoroh
Zakázat druhé podání... A proč třeba nezakázat obouruční bekhend? A hru levou rukou? Ať všichni hrají stejně, na jedno podání, všichni budou hrát pravou rukou a jednoruční bekhend...

Všechny tyto změny by jen ochudily tenis. Nechme to tak, jak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Cos to prosímtě napsal za keketinu?
Reagovat
Kozoroh
A co na tom nechápeš? To pochopí i malé děcko, co jsem napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chápu význam, jen nechápu, jak někdo může napsat něco tak hloupého. Já napsal, že by se mohlo hrát jen na jedno podání a ty tu vytahuješ, že by se rovnou mohl zakázat i obouručný bekhend a hru levou rukou. Nezlob se na mě, ale to je opravdu keketina, kterou jsi ale asi nemyslel vážně, jenom jsi mě chtěl setřít, že?
Reagovat
spaniel
Jen ti na jiných příkladech ukázal, jaký to je nesmysl. Třeba ti to i dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ty jeho příklady jsou úplně z jiné kategorie, víš? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Abych to teda upřesnil, já mám důvod k tomu, abych chtěl pouze jeden servis (vymizení toho, že 4 z 5 servů budou esa/unreturned servy), jaký smysl by mělo zakázat bekhendy a hru levou rukou? Z toho důvodu to je hloupost, prostě to nedává smysl :)
Reagovat
Vojtiik
podobna picovina co jsi napsal ty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si jen posteskl, že se mi ten tenis nelíbí a pak se na mě tady všichni sesypali :D Asi si budu muset do kalendáře poznačit, kdy mají zdejší uživatelé menstruaci a jsou tak emočně nestabilní.
Reagovat
spaniel
Neplač. Každý pochopil tvou myšlenku, ale nikomu se nelíbí, to je celé. A je jedno, kdy to napíšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne vidim, jak to zase Milos neustoji psychicky a rozsype se pri big pointech...jsou hraci, kteri na to maji a kteri zkratka ne..myslim hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý výkon, ty jeho bekhendové rány jsou prostě ozdobou současného tenisu. Dneska zase ukázal, že Australian Open je jeho balkon. Docela jsem nechápal, že byl podle bookmakerů outsider.
Až teda na ten tiebreak. Povést se Nišimu ten kraťas do protipohybu, kdy stál Stan za základní čárou, měl by samuraj SB a kdoví, co by se dělo. Každopádně semifinále s Nolem bude parádní zápas. Teď už jen přát, aby se tam srb dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že půjde Stan do finále a tam smázne Toma
Reagovat
babolat.cz
Doufám, že se do finále nedostane a pokud ano, doufám, že ho Tom nebo Andy smázne.
Reagovat
smazaný uživatel
jo možné to je.s Djokem v semifinále to bude mít nejtěžší..podle mě to bude předčasné finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je i nějaké malé finále pro poražené semifinalisty?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi fandíš Tomovi že? Nemyslím to špatně, ale reálně. Hodně štěstí přeju
Reagovat
Vojtiik
přesně tomasinho je nejvetsi berdickův fanda, dokonce má podle něj i nick Tomáš -> tomasinho:))
Reagovat
smazaný uživatel
jojo každý fandí někomu...ale kdybych fandil třeba Štěpánkovi, tak nebudu říkat, že je nejlepší na světě
Reagovat
smazaný uživatel
Tos trefil tomasinho Berdycha uplne zboznuje. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ho potom chapu, že nemá reálný pohled:)
Reagovat
VlS
Prosímtě, přestaň ze sebe dělat troubu, to ti fakt ještě nedošlo, že si z tebe dělají kluci srandu? Tomasinho neni Berďův fanoušek!
A žádné předčasné finále neexistuje, je jen včasné finále, což ti jemně Tomasinho naznačoval.
Tahle diskuse zde jede už hodně let, možná se vyplatí chvilku sledovat cvrkot a podívat se who is who, než začneš dělat závěry.
Reagovat
smazaný uživatel
spíš si to nepochopil, proč by přál Berdychovi pořážku, kdyby mu fandil? :D
Reagovat
SwissMaestro
jojo Tomasinho je celej žhavej fandit Tomášovi proti Andymu :D
Reagovat
babolat.cz
pohár Queen Elisabeth II.
Reagovat
VlS
A já myslel, že je to pivní tácek a von pohár, teda
Reagovat
SwissMaestro
No Djokovic jede od roku 2008 bud titul nebo ctvrtfinale :D Takzee? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte prosím v kolik hodin našeho času nastoupí Andy s Tomášem?
Reagovat
PetaM
V 9:30.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to uz zítra ne? nebo az v patek?
Reagovat
PetaM
Jo, už zítra :)
Reagovat
smazaný uživatel
super, dovolená.. :D
Reagovat
Vojtiik
come on stane!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže již tradičně další epická bitva mezi Djokovicem a Wawrošem na AO

(já vím, Djokovic ještě nepostoupil, ale on postoupí)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš jako opak lyrické bitvy?
Reagovat
VlS
Jen aby se z toho nestalo Dada
Reagovat
Vojtiik
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď takový perfekcionista. Je jasné, že má na mysli význam anglického slova epic. Doufám, že ho čeština brzo převezme i v tomto významu jako epický :D
Reagovat
tommr
já si myslím, že už to dávno takto chápano je ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Není, to jen se sporťáci úporně snaží tohle slovo prosadit. Je to podobný paskvil, jako překládat "definitely" jako "definitivně" a podobně.

Správný český překlad anglického slova "epic" v tomto smyslu je "dramatická".
Reagovat
janek_da
Epická bitva, chápu že tam bude nějaký pořádný příběh
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak to plyne ze slova "epický"? To přece samo o sobě nehodnotí kvalitu děje či příběhu. Epická báseň může být docela dobře nudná a nezáživná (a většina jich takových skutečně je).

K použití slova "epic" v angličtině:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=epic
Reagovat
tommr
některý slova mají prostě několik významů a záleží u nich na kontextu. Epický v kontextu, který blbec použil je chápáno jako mimořádný, velkolepý, strhující, dramatický ... :)
Troufám si dokonce říct, že tvoje definice slova epický jako protiklad ke slovu lyrický většině obyčejných lidí nic neříká ... :)
Reagovat
babolat.cz
hlavně slovní spojení lyrická bitva je totální békovina...
Reagovat
Stan_Borowitz
Stejně jako epická bitva, že.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesto je správná, na rozdíl od použití ve spojení "epická bitva". Čeština prostě tento význam nezná, je to násilné zatahování významového omylu z angličtiny. Sám jsi přece uvedl řadu výstižných synonym, jimiž se nešťastné použití slova "epic" v angličtině dá přeložit.
Reagovat
janek_da
No, asi to chápu z pohledu češtiny jako přenesený význam z literatury
http://cs.wikipedia.org/wiki/Epika
(Epika je druh literatury. Má děj, příběh, určení, časové a příčinné souvislosti.)
Reagovat
Stan_Borowitz
To má ale každý tenisový zápas, nebo ne?
Reagovat
janek_da
:) to jsem myslel, ze napises.
Odpovis na otazku "Co delas?" "Nic" anebo "Lezim, dycham, nemyslim na nic" (vzdycky tve telo neco dela).
Reagovat
Stan_Borowitz
Této argumentaci nerozumím. Takže když napíšeš, že to bude "epický zápas", tak tím podle tvého výkladu myslíš, že bude mít děj, příběh, určení, časové a příčinné souvislosti. Ovšem každý zápas je vlastně epický, protože má tyto vlastnosti. Nestačilo by tedy prostě říct, že to bude "zápas"? Jaká je přidaná hodnota toho přívlastku?
Reagovat
janek_da
Jo, v tomhle vidění je každý zápas epický. Asi jsem dal špatný příklad. Beru to jako zdůraznění. Můžeš říct "netvor" nebo se zdůrazněním "strašlivý netvor", "maličký trpaslík".
Reagovat
Stan_Borowitz
A copak nemá čeština k takovému zdůraznění dostatek jiných výrazů, které významově odpovídají tomu, co máš na mysli? Namátkou: napínavá, poutavá, dramatická, vzrušující, působivá, dechberoucí, atraktivní...

Proč je potřeba násilně ohýbat výraz, který má úplně jiný význam?
Reagovat
Roger_Federer
neco mi rika, ze to bude Ikaruv pád..
Reagovat
blixa
A kdo bude hrát hlavní roli ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vladimír Stan Menšík
Reagovat
VlS
To bude zase všude vožralejch
Reagovat
Jiri
Opet paradni uvod do sezony. Vypada to, ze tento rok by mohl byt odolnejsi nez loni, coz se doufam projevi v prubehu cele sezony.
Reagovat
mahycek
Smekám před Wawrinkou,téměř bez chyby. Žádné předčasné finále nebylo a Nishi zklamal.
Reagovat
Jiri
Opet paradni uvod do sezony. Vypada to, ze tento rok by mohl byt odolnejsi nez loni, coz se doufam projevi v prubehu cele sezony.
Reagovat
yenda1
Stan v klidu až na ten TB. Pořád doufám, že půjde do finále. A tam mu to Tomáš vrátí i s úroky.
Reagovat
tommr
to by byl ideální scénář ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist