Chang: Nišikori má šanci na titul na všech grandslamech

26. 12. 2014, 16:20
Aktuality 25
V příštím roce má šanci vyhrát grandslam. A to na jakémkoliv povrchu, řekl o svém svěřenci Michael Chang, který trénuje Keie Nišikoriho.
Profily hráčů
Michael Chang a Kei Nišikori

Michael Chang získal svůj jediný grandslamový titul v roce 1989 na Roland Garros, kde triumfoval překvapivě coby teprve sedmnáctiletý junior. A nyní sám věří, že jeho pětadvacetiletý svěřenec Kei Nišikori, kterého začal trénovat před rokem, si jednou pro grandslamovou trofej dojde také. A to už možná v blížící se sezoně.

"Šanci získat titul bude mít na všech čtyřech grandslamech. O tom není pochyb," prohlásil bývalý druhý hráč světa Chang o finalistovi letošního US Open. "Ale nechci se dostat do situace, že budu mluvit o tom, že Kei vyhraje určitý grandslam. Raději chci jít krok za krokem a od zápasu k zápasu, než mluvit o úspěšném turnaji jako celku."

"Někdy, když se na něco příliš upnete, tak to rozhodí soustředěnost. A to nechci, aby se stalo nám. Máme to někdy vzadu naší mysli, ale musíme jít bod po bodu a to je správné myšlení," uvedl Chang a dodal, že klíčem pro vítězství na grandslamu je Nišikoriho zdraví.

Právě zranění se na nejlepšího japonského tenistu v historii často lepila. Letos už byl Nišikori přeci je fyzicky lépe připravený, přesto v Miami nenastoupil kvůli problémům s třísly k semifinále proti Djokovičovi a v Madridu vzdal finále proti Nadalovi kvůli zranění zad. Naopak cestou do finále US Open vyhrála dvě pětisetové bitvy po sobě a v dalším kole vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče.

"V této oblasti udělal Kei obrovský krok dopředu, US Open toho bylo důkazem. Hrát hodně těžkých zápasů, rychle se po nich zregenerovat a nebýt zraněný je pro Keie velmi pozitivní věc. Od teď to doufám bude lepší a nebudeme se muset tolik starat o jeho zdravotní problémy," věří dvaačtyřicetiletý Američan.

"Když bych mohl mít jedno přání pro příští rok, tak pak bych chtěl, aby Kei odehrál 95 procent sezony zdravý. Už jen mít sezonu bez toho, že vás zranění vyřadí na dva až tři týdny ze hry, by byl obrovský úspěch a samo o sobě by to povýšilo Keiovu hru na vyšší level."

Nišikori zakončil letošní sezonu premiérovou účastí na Turnaji mistrů v Londýně, kde si zahrál semifinále a v žebříčku se usadil na pátém místě.Do nového orku vtsoupí za deset dní v Brisbane, které pro něj bude generálkou na Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Mayo
sneží :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes deň bez športových prekvapení, snáď 1x v histórii..(Sorrka, ale musím sa pochváliť)

https://www.tipsport.sk/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69193166920&idb=1134185&hash=KtieMA2s&t=dGlrZXQgMy4zMiB6YSAxOCwyMCZldXJvOyBPSw%3D%3D%0A&data=QUtVOzE4LDIwO0VVUjszLjMyOzQ%3D%0A&affid=WtpLTDkWWABJs3GUyMlJrQ%3D%3D&popup=1

https://www.tipsport.sk/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69193166940&idb=1134185&hash=Hg0LLCCn&t=dGlrZXQgMTMuODggemEgNCZldXJvOyBPSw%3D%3D%0A&data=QUtVOzQ7RVVSOzEzLjg4OzQ%3D%0A&affid=WtpLTDkWWABJs3GUyMlJrQ%3D%3D&popup=1

https://www.tipsport.sk/ViewUsersTicketAction.do?idu=-69193166955&idb=1134185&hash=CeYYPzVC&t=dGlrZXQgMTc5IHphIDEsMjAmZXVybzsgT0s%3D%0A&data=QUtVOzEsMjA7RVVSOzE3OS40Mzs5%0A&affid=WtpLTDkWWABJs3GUyMlJrQ%3D%3D&popup=1
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle ale asi nebude dobrá cesta no :)
Ale gratuluji.
Reagovat
Mayo
fúúúúha ten posledný tiket parádny...no pekne ty, forma
Reagovat
smazaný uživatel
Tie trojkové, štvorkové tikety vychádzajú, aspoň za posledné mesiace, čo to hlavne cez víkend skúšam..
Reagovat
Mayo
podávaš hocijaké športy ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis, futbal, hokej..Klasika :)
Reagovat
Roger_Federer
to bych te tipoval na tikety seteurove.
Reagovat
tito
paráda, ten poslední je mazec :-)
Reagovat
Nola
http://sport.aktuality.sk/c/180215/lukas-rosol-nebude-hrat-na-australian-open-ma-dobry-dovod/
Reagovat
PetaM
Nebude no :)
Reagovat
smazaný uživatel
...definitely out of Brisbane, and hopes to play Australia Open, but isnt sure yet. Right arm injured 'past 5-6 months'
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič jakoby kopíroval osud Del Potra-výhra na USO a pak zranění, snad taky nebude chybět přes půl roku..
Reagovat
Kozoroh
Netvrdil bych, že Samuraj má potenciál na jakýkoliv GS titul, třeba na zisk trofeje z Wimbledonu mají větší šanci podle mě Fedex junior nebo Raonič, z mladších Kyrgios. Na RG je zas třeba být fyzicky hodně odolný a já si nemyslím, že Samuraj má fyzičku Nadala nebo Djokoviče.
Pokud nějaký vavřín z GS podniků Nišikori získá, bude to nejspíš AO/USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, největší šanci má asi na USO, v Austrálii ho můžou zradit vedra, ve Wimblu mu taky moc nevěřim a na RG je to skoro utopie, každopádně slam podle mě nakonec získá, tipuju ale, že si ještě min.dva roky počká..
Reagovat
janek_da
Klidně může prorazit i ve Wimblu. Když Djokovič s podobným stylem získal 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Djoker má výborný podání když se mu daří a to je dost zásadní předpoklad pro úspěch na trávě, víc než kde jinde..
Reagovat
janek_da
ano, dekuji za vysvetleni. To mi nedoslo.

Zase Nishikori ma asi o 547% lepsi voleje. To je taky celkem dulezity udaj. Jak jsou na tom psychicky jsme videli na TM. I pres herni dominanci mel Djokovic co delat, aby vyhral. A returny uz ma Kei asi i o neco lepsi.

Za me, pristi rok muze Kei hodne pozlobit, a to i na RG. Musi peclive volit turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže hraje ve špatném období. Ale třeba se dočká ..
Reagovat
blixa
Každé období je špatné ;-)
Reagovat
blixa
A to současné není tak úplně špatné. Fedex už má přeci jen svoje léta, Nadal drží zdravotně pohromadě jen občas a silou vůle, Andy experimentuje s kouči takže zbývá Nole, a ten taky nemusí být pořád ve formě či zdravý.
Reagovat
smazaný uživatel
blixa to napsal dobře, tohle období není vůbec špatné pro to, se prosadit :) shrnul to velmi dobře, navíc u Djokovice osobně mám pocit, že od té doby, co má rodinu, tak už není tak suverénní a ještě si myslím to, že do budoucna bude mít výpadky
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to proboha za kec? Rodinu má od podzimu a na konci sezony byl suverénní jako loni, takže o jakých výpadcích je řeč? Špatně zahrál jen v létě na Masters. Daleko větší výpadky měl loni i v r.2012..
Reagovat
Mayo
obdobie neobdobie...má na hociktorého z tých skvelých hráčov...len hlavne aby bol zdravý no
Reagovat
smazaný uživatel
A já si myslím, že jak se do hráčů druhého sledu vkládá tolik očekávání, tak budou dotyční zklamaní a zase si to budou rozdělovat Rafa s Noldou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist