Nadal otočil finále se zraněným Nišikorim a získal 27. titul z turnajů Masters

11. 5. 2014, 21:17
Aktuality 86
S Rafaelem Nadalem to v dnešním finále na domácím antukovém turnaji v Madridu nevypadalo dobře. První hráč světa prohrával s Keiem Nišikorim 2-6 a 2-4, pak ale začal těžit ze zdravotních potíží japonského soupeře, získal sedm gamů v řadě a za stavu 2-6 6-4 a 3-0 mu Nišikori kvůli bolestem zad vzdal. Nadal tak získal svůj celkově 63. titul, 27. z turnajů Masters a 44. z antuky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal měl letos nejhorší vstup do antukové části sezony od roku 2004. V Monte Carlu i Barceloně totiž skončil už ve čtvrtfinále na raketách krajanů Davida Ferrera a Nicoláse Almagra, byť s nimi měl výrazně pozitivní vzájemnou bilanci.

Po dvou nezdařilých turnajích se tento týden představil na domácí půdě v Madridu, kde měl hájit post světové jedničky. Jeho sok Novak Djokovič se ale kvůli zranění zápěstí odhlásil, turnaje se kvůli rodičovským povinnostem nezúčastnil ani čtvrtý hráč světa Roger Federer, a když světová trojka a vítěz letošního Australian Open a posledního podniku Masters 1000 v Monte Carlu Stanislas Wawrinka vypadl už po prvním zápase, měl Nadal pavouka od nejtěžších soupeřů vymeteného.

S hráčem první světové desítky se za celý turnaj utkal pouze ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, proti kterému však potvrdil, že na něj umí a porazil ho už posedmnácté v řadě. Set neztratil ani s Mónakem, Nieminenem a Bautistou a postoupil tak do svého celkově 90. finále.

Kei NišikoriV předchozích čtyřech utkáních Nadal neustále zvyšoval svou výkonnost, do dnešního vrcholu turnaje ale nevstoupil vůbec dobře. V souboji s Keiem Nišikorim, se kterým v předchozích šesti vzájemných zápasech prohrál jediný set, byl neustále pod tlakem. Ve formě hrající Japonec se snažil hrát většinu úderů k lajnám a Španěl se často pouze bránil pasivními údery. Nišikori byl lepším hráčem a zcela po zásluze ho za stavu 6-2 a 4-2 dělily dva gamy od životního triumfu.

Jenže se mu čím dál více začaly ozývat bolesti zad, se kterými měl problémy už v průběhu turnaje. Poté, co poprvé v zápase ztratil podání a prohrával 4-5, si vyžádal pauzu na ošetření a záda si nechal promasírovat. Žádné viditelné zlepšení to ale nepřineslo, čtyřiadvacetiletý Japonec se těžko pohyboval, měl problémy odehrát míčky letící ven z kurtu a když prohrál sedm gamů v řadě, své první finále na turnaji Masters 1000 za stavu 6-2 4-6 a 0-3 vzdal.

"Moc se všem omlouvám za to, co se dnes stalo. Bohužel jsem byl zranění, a i když jsem se snažil bojovat i přes bolest, nešlo to," omlouval se fanouškům zklamaný Nišikori, který chtěl zápas dohrát, ale zvyšující se bolesti ho nakonec přiměly skrečovat.

Nišikori sice i přes své zranění Nadala a přestřílel vítěznými údery 17-11, ale také spáchal 31 nevynuených chyb, zatímco soupeř jich udělal 18.

"Nezasloužili jsme si vyhrát," uznal Nadalův strýc a trenér Toni. "Titul si dnes zasloužil Nišikori, hrál po celou dobu lépe. Jeho hra byla na opravdu vysoké úrovni. Měli jsme dnes velké štěstí. Zpátky do zápasu jsme se vrátili jen proto, že byl zraněný."

Kei Nišikori a Rafael NadalSedmadvacetiletý Nadal v Madridu obhájil loňské vítězství a navázal také na triumfy z let 2010 a 2005 (před devíti lety se hrálo ještě v hale na tvrdém povrchu). Celkově zaznamenal 63. titul, ziskem 27. trofeje z turnajů Masters 1000 vylepšil vlastní rekord a 44. vyhraným turnajem na antuce se v této statistice přiblížil historicky nejlepšímu Argentinci Guillermu Villasovi. Ten během své kariéry nasbíral na oranžové drti 46 trofejí.

"Vyhrát turnaj na domácí půdě je vždy o trochu speciálnější, než kdekoliv jinde. Zahrát si před domácím publikem je pro mě nezapomenutelný pocit. Tohle město mi dává hodně. Je to pro mě důležité vítězství," řekl Nadal.

Ten si dnešním vítězstvím také upevnil post světové jedničky, který se před turnajem v Madridu otřásal v základech. Už nyní má rodák z Mallorky jistotu, že do Roland Garros bude vstupovat jako nejvýše nasazený. Nic by na tom nezměnil ani případný neúspěch v Římě, kde Nadal v příštím týdnu obhajuje další titul.

Nišikori dnes utrpěl první porážku po dvou měsících, během nichž si léčil zraněná třísla, a sérii 14 vítězství. I dnešní bolestivá porážka ale nezmění nic na to, že se v zítřejším vydání světového žebříčku ATP posune poprvé na 10. místo a stane se tak historicky prvním Japoncem v Top 10.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 3.671.405 eur)
nedělní výsledky (11. 05. 2014)
• Dvouhra - finále •
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (10-Jap.) 2-6 6-4 3-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

86
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
babolat.cz
Rafa je king! Děkuji, že mohu žít v době takového šampiona a člověka!!!
Reagovat
Roger_Federer
Vy se znate jo?
Reagovat
Amputace
Včera jsem je představoval.
Reagovat
Roger_Federer
Dluho si nezaskocil.;)
Reagovat
Rafaeoli25
To víš, větu, že je dobrý člověk nemůže R_F nikdy rozdýchat..
Reagovat
Amputace
Neměl jsem moc čas, ale neměj strach, na tebe si jej udělám vždy.
Reagovat
Rafaeoli25
Byl jsem zranění, proboha to i redaktoři jsou disgrafici?
Reagovat
a.magerova
Si to zkus sám, překládat TO z japonštiny :-))))
Reagovat
mac.hall
Kei byl do obnovení zranění jednoznačně lepší a Rafa získal titul jen díky tomu. To není znevážení Rafovy hry , ale jinak by neměl šanci. Již dlouho jsem neviděl zápas , ve kterém by byl pod takovým výrazným tlakem soupeře a nevěděl , co na něj hrát. Převedený výkon od Keie byl vynikající a pokud svou formu stabilizuje na takovéto úrovni, bude atakovat nejvyšší příčky žebříčku. Otázkou je snad jen jeho ne příliš pevné zdraví. Pokud jde o " hlavu " , tak tady asi problém nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
Hrál fakt skvěle, mohl by dokázat velký věci, nicméně opravdu si nedokážu představit, že vyhrává na grandslamu pětihodinovej maraton, když má zničující problémy i po mači tříhodinovym, je zjevný, že fyzicky na náročný dlouhý zápasy nestačí a myslím, že to už se nezmění, bohužel..
Reagovat
spaniel
Akorát, že on neměl problém s fyzičkou, ale se zraněním. To je docela rozdíl.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já ale neměl na mysli fyzičku, říkám tím jen, že delší a fyzicky náročný zápasy u něj zvyšují pravděpodobnost zranění, v Miami ho taky vyřídil tříhodinovej zápas s Rogem, ten samej scénář se opakoval teď s Ferrerem, to je pro něj zjevně vražedný, on potřebuje zápasy vyhrávat rychle, jako v Barce, pak problémy nemá..
Reagovat
Stan_Borowitz
Sport je někdy holt krutý. Rafa má titul, i když "s odřenýma ušima", Nishikori naopak o již prakticky vyhraný zápas přišel.

Nicméně na Rafovi začíná možná být vidět totéž, co ve stejném věku bylo vidět i na Rogerovi - že tenis je z dlouhodobého hlediska náročnější spíš na psychiku než na fyzičku, a psychika odchází jako první. Tyhle výkyvy výkonu nevypadají na pokles formy, ale jako psychické opotřebování.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase po dlouhé době jsem si přečetla příspěvek bez urážek tenistů. Hezky napsané.
Reagovat
Rafaeoli25
V tomhle bych byl opatrný, do fináne Austrálie byl v pohodě, z toho co se stalo v něm se zkrátka ještě úplně nedostal, byla to rána, která nalomila i tak silnýho hráče jako je on, jeden den hraje výborně, další průměrně, další podprůměrně, každopádně tenhle titul ho může do dlouhodobý pohody vrátit, potřeboval velkej titul jako sůl. Takže s tou opotřebovaností bych nesouhlasil, to už se o něm tvrdilo v roce 2009 a od roku 2011 prakticky neustále..
Reagovat
Rafaeoli25
A kdy vypadal psychicky skutečně opotřebovaný? Na podzim 09, to byla vážně katastrofa co tehdy předváděl a pak na podzim 11, kdy vypadal taky otřesně strhaně, bez energie a nebylo divu po šesti porážkách s Nolem..
Reagovat
gigin
"I was blocked. There were some moments where, I don't know, I couldn't find myself," said Nadal, whose victory guarantees he will stay No. 1 in the rankings heading into Roland Garros. "It wasn't that I didn't want to play or I was missing intensity, I was just mentally blocked."
Reagovat
Stan_Borowitz
O psychickém opotřebování se u Rafy ještě nikdy nemluvilo. To proběhlo u Rogera, u Rafy se vždy mluvilo o poklesu formy nebo zranění.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jestli se jedná o psychický opotřebování teď, tak se o něj jednalo i v letech 09 a 11, v r.09 byl na podzim fakt zoufalej, nevěděl co má hrát skoro v každym zápase a na jeho výrazu bylo znát od začátku do konce jak je nešťastnej, ani se tehdy nepovzbuzoval, prostě totální rezignace, no a v r.11 byl vyřízenej z Noleho, konec sezony byl totálně frustrovanej, tehdy na tom byl daleko hůř než teď, nesrovnatelně..
Reagovat
kecam
Nadal je nejvěším hráčem baseballu všech dob! S tenisem jeho hra nemá nic společného.
Reagovat
Rafaeoli25
Jé to bylo vtipný, co tam máš dalšího?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak baseball se hraje hlavně na homeruny pokud se nepletu a ty Rafa fakt nehraje narozdíl od někoho..
Reagovat
smazaný uživatel
Nezasloužený titul. Takhle to brát nemůžete. To byste pak museli říkat, že nezasloužený titul má Wawrinka, který by samozřejmě v životě Nadala neporazil a nebo Federer z FO, kde indisponovaný Nadal vypad se Soderlingem. Jinak by ho Federer nikdy nevyhrál
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak..
Reagovat
spaniel
Indisponovany Nadal? :D Toto uz je za hranou zdravého rozumu. To vase vecne zdravy Nadal neprohrava je nejvetsi tenisovy blábol vsech dob. Soderling ho smetl z kurtu stejným způsobem jako treba Rosol.
Reagovat
spaniel
Toto jsou presne ty příspěvky, ktere mne nejvic vadi. Taky myslim ze Federer je nejlepsi, ale je clovek a obcas proste prohral, protoze byl souper lepsi. Na to, ze deklarujete jak je Nadal skromný, se projevujete presne naopak. Co tak trochu kreditu soupeřům?
Reagovat
J.M.
Vůbec nechci psát o nějakých zasloužených nebo nezasloužených titulech, ale když už člověk používá přirovnání, tak by měla být aspoň trochu ekvivalentní, jinak je to účelová demagogie. Srovnávat situaci, kdy Wawrinka Nadala drtí, vyhraje 1. set a ve druhém vede, a Nadal se zraní, se situací, kdy Nišikori Nadala drtí, vede 6:2 4:2, a v tu chvíli se zraní, to je prostě mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
"...Wawrinka, který by samozřejmě v životě Nadala neporazil..." - nikdy nemůžeš vědět co se stane. Ale jinak máš pravdu.
Reagovat
Rafaeoli25
Věčný blábol je to, že prý říkáme, že zdravý Nadal neprohrává, já teda nic takovýho nikdy neřek, nezpochybňuju jedinou jeho porážku s Nolem nebo Rogem, v r.2011 prohrával zcela zaslouženě, stejně tak neomlouvám jeho neúspěchy v hale, nicméně jak na RG 09 tak ve Wimblu 12 měl zdravotní problémy a po obou těchto turnajích musel pauzírovat, kdo to není ochoten uznat není objektivní..
Reagovat
spaniel
Jake zraneni na RG 2009? Vzdy furt dokola omilate ze to bylo kvuli rozvodu rodičů. Ted je to zas zraneni?
Reagovat
Roger_Federer
Nejzajimaveji je, ze ani v jednom z tech zapasu to nebylo primo pri zapase poznat, ze byl Rafa zraneny..09 jsem ten zapas s Robinem videl a 2012 z Rosolem byl primo na kurtu..Narozdil od toho letosniho finale AO kdx bylo jasne videt, ze je indisponovan.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, 09 o zadne zraneni neslo, Rafa se sesypal z rozchodu rodicu + Soderling zahral zivotne.. Na Wimbledon 2012 existuji tky ruzne nazory.
Reagovat
Rafaeoli25
Mluv ke mně, ne k ostatním, opravdu myslíš, že jen kvůli rozvodu rodičů pak nejel jako obhájce do Wimblu? To snad nemyslíš vážně..tehdy už ve finále Madridu se nepohyboval dobře a na RG to pak bylo znát dál už od prvního kola, nikdo neříká, že Soderling nehrál dobře, každopádně v pořádku nebyl, toho samýho soupeře měsíc předtim vyklep 6:1, 6:0, v Paříži mu tehdy zcela chyběla akcelerace, ve Wimblu 12 to bylo podobný, tam ale nepopírám, že pátej set by vyhrál Rosol proti komukoli i zdravýmu..
Reagovat
smazaný uživatel
To vas bavi? Take nezmysly riešiť. D
Reagovat
spaniel
Pise o tom v knize a uz mne to tvrdilo x Nadalovcu. Tak se domluvte.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem tu jen za sebe a nemám potřebu se s někým domlouvat a koordinovat co řeknu..
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem nikdy neřek, že nemůže zdravý prohrát. Djokovič, Del Potro, a dříve Federer a Murray ho porazili xkrát zdravýho. Ale nikdo nemůže říct, že byl zdravý v roce 2009 na FO, když potom odehrál jeden zápas na trávě, kde vypad a nehrál půl roku a už vůbec né ve Wimbledonu, když nehrál 8 měsíců. Snad si někdo nemyslí, že by ho Rosol mohl porazit, kdyby nehrál pod injekcema. Ano, minulej rok mu nic nebylo a prohra s podprůměrnym challengertistou Darcisem je obří ostuda pro Nadala, takovou si pravděpodobně Federer a ani Djokovič nikdy neudělali.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal za prvni 3kola FO v tom roce 2009 nestratil set..O zadnem zraneni ani problemech se nikde nic nepsalo, ani nemluvilo..Jeho hra a pohyb byla bez problemu..Stejne jako Wimbledon 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
a i do zápasu s Wawrinkou nastupoval už zraněnej. Vzpomeňte si, že už před zápasem se tu řešilo, že Nadal nedokončil tréning kvůli zádům.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo nechce vidět nevidí, ano, neztratil set, ale podívej se na počet gamů, co ztratil hned v prvním kole se zcela podprůměrným soupeřem, já si to pamatuju dobře, bylo evidentní, že není ve svý kůži a nepohybuje se jako obvykle..
Reagovat
Roger_Federer
2009 po prohre na RG RAfa uz zadny zapas nehral, jeho pauza byla pouze 2 mesice.
Reagovat
Roger_Federer
No tak to si asi jediny kdo to videl, ze je zraneny..;)
Reagovat
Rafaeoli25
On myslí přípravnej zápas co tehdy před Wimblem se Stanem odehrál a na jeho základě se rozhodl, že se z Wimblu pro špatný zdravotní stav odhlásí..
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně a z Wimblu se tehdy odhlásil, protože ho tenis přestal bavit viď? A stejně tak v r.2012 že..
Reagovat
Roger_Federer
Ano, sam to pise ve sve knize, ze ho polozil rozvod rodicu.Ty si to necetl? Je pravdepodobne, ze byl ve spatnem psichyckem stavu..a proste se potreboval dat dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Keie je velká smůla, že nemohl dotáhnout druhý set, Nadal byl rozhodně k poražení díky Nišikoriho skvělé a pestré hře. Dost hráčů s top 10 by s Rafovou dnešní formou i tak prohrála ve 2 setech. Důležité je, že už pár hráčů letos ukázalo, že se s Rafou dá hrát i na antuce, což může být důležité pro další vývoj v sezóně a hlavně na RG.
Z hlediska Říma doufám, že Roger nastoupí, chytnul docela dobrej los.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže na RG se hraje na tři vítězný a to je ještě něco jinýho, vyhrát nad Rafou tři sety na antuce je nejtěžší možnej úkol v historii tenisu a to i když nebude hrát svůj top..
Reagovat
VlS
Nejtěžší ukol v historii tenisu je vyhrát kalendářní GS a TM ve stejným roce. Na ten nemá ani Roger, ani Rafa, ani Nole ( zatím). Ten tvůj nejtěžší ukol Robin splnil a třeba ho někdo splní i letos. Pokud se to stane, určitě zas uslyšíme řadu teorií o objektivních příčinách prohry " neporazitelného" s výjimkou té jedině správné - soupeř hrál líp.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co se týče jednotlivých grandslamů, tak to nejtěžší úkol určitě je, když nikdo jiný jeden ze slamů tolikrát nevyhrál..
Reagovat
VlS
Nezlob se, ale nekličkuj. Nazval jsi to " nejtěžší možnej ukol v historii tenisu" , tak předpokládám, že jsi to tak myslel, tak to nerelativizuj na jeden GS. A jak říkám, na RG ten ukol už splněn byl stejně jako na ostatních GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale napsal nejtěžší, ne nesplnitelný a neřešitelný, obtížný je stále stejně, jinak dobře, je to tedy druhý nejtěžší úkol po kalendářnim grandslamu :)
Reagovat
Mayo
tak určite je to dosť náročná úloha keď tam iba 1 x prehral...
Reagovat
Faddova
Rafa byl tolikrát na druhé straně, že si to občas zaslouží i naopak ;-) ...jinak Kei drtil fest, 3. set by byl zajímavý, škoda, že to dopadlo takhle, ale jak se říká, na to se historie ptát nebude a pro Rafu cena útěchy, lepší než nic.
Reagovat
smazaný uživatel
A skutecne,Nadal nema NEJ formu,hlavne letos je psychicky mene odolny...cekam na uzdraveni J.M.Del Potra!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak toho se jen tak nedočkáš, jestli vůbec někdy, druhá operace zápěstí to už je zlý..
Reagovat
spaniel
Zda se mne ze neni druha, ale ze je to druhe zápěstí, tentokrat levé.
Reagovat
Rafaeoli25
Pravda, koriguji, nicméně to je možná ještě horší varianta, je tím pádem vidět, že jeho ruce těmi bombami co hraje opravdu trpí, obě dvě, mít v šestadvaceti za sebou operace obou zápěstí, to nic dobrýho nesignalizuje..
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že je pořád zraněný, letošní Nadal je bída, Nišikori ho drtil, Berdych takhle nikdy hrát nemůže.
Reagovat
Madrileno
Jako nejvetsi nadalovec v diskuzi rikam, ze to bylo utrpene vitezstvi. Kei fantasticky, Rafova psychika mi dela starosti cim dal vic. Nezaslouzeny titul, ale pocita se.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori hra najkreativnejsi tenis zo spicky,spolocne s Del Potrom,je zaujimave,ze obom sa zranenia nevyhybaju
Reagovat
smazaný uživatel
S Del Potrom?..
Reagovat
spaniel
Kreativním bych nenazval ani jednoho z nich.
Reagovat
Rafaeoli25
DelPo je vynikající bomber, ale že je kreativní? U Nishiho se o určitý kreativitě určitě dá mluvit, je to nesmírně technický hráč, který vyhrává hodně míčů hlavou, čímž nahrazuje sílu, kterou nemá tak velkou..
Reagovat
spaniel
Nishikori dava bezne vitezne mice s vice nez 150kmh rychlosti. Mozna to tak nepůsobí, ale jsou to pecky srovnatelné s Federerem, Djokovicem, Nadalem. Delpo, Gonzales, Monfils umi dat treba 170kmh forhend, ale taky tak jednou za turnaj, jinak tech 150-160...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale Del Potrovy bombice jsou nejvýš, bohužel ho taky stojí zdraví, to prostě nemůže zápěstí dlouhodobě vydržet..
Reagovat
smazaný uživatel
napisol som zo spicky,oproti Nadalovi,Djokovicovi,Ferrerovi,Berdychovi ci Murraymu sa mi Del Potro zda kreativny
Reagovat
spaniel
Djokovic a Murray jsou kreativnejsi nez Delpo si myslim.
Reagovat
Rafaeoli25
A čím se ti zdá kreativní? Vždyť skoro všechno hraje na sílu, žádný zkrácení, změny rytmu, jen bomby..
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy je smutné, keď finále poznamená zranenie jedného z účastníkov..Sám Nadal vie, aké to je..

Každopádne, z dnešného zápasu si divák odnáša Nishikoriho ohromný potenciál a Rafovu tohtoročnú psychickú neodolnosť, kedy sa jeho sebavedomie dokáže nalomiť už po prvých nevydarených gemoch, či fiftínoch..Nishi hral samozrejme bezchybne, napriek tomu mu Rafa výrazne pomáhal svojim zakríknutým prejavom..Zrazu to postrádalo systematickosť, veci, ktoré mu dlhodobo na antuke prinášali úspech ako FH po čiare prakticky vypustil zo svojho prejavu..Pokiaľ sa nevráti k tomu, že dokáže zápasy otáčať svojim zlepšeným výkonom, RG tento rok nevyhrá..Štatisticky to tiež tak vychádza, 4 triumfy, pauza, 4 triumfy, pauza?
Reagovat
spaniel
Tak Rafa ma titul, i kdyz výkonem nepřesvědčil. Kei předváděl tenis, ktery na Rafu plati, nezbývalo mu nic nez urputná obrana a vracení míčů, vetsinou krátkých. Vývoj ho zjevne ovlivnil a dělal hodne zbytečných chyb a dvouchyb.

Po zraněni Nishikoriho uz samozrejme přebral inciativu, ale sam nejspíš nejlépe ví, ze s takovou hrou neni RG vubec jiste. Ted bude záležet na losu, je par hráčů, kteří ho mohou zaskočit, včetně Keie, pokud se da zdravotně do pořádku, protoze s takovými zdravotními problémy to v zápasech na 3 vítězné daleko nedotáhne. Jestli bude hrat Novak po zraněni dobre, je favorit na zisk RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Nišikorimu jsem to přála.
Reagovat
Nola
Rafa si splnil povinnosť, Nishi predvázal nádherný tenis, škoda, že nemohol hrať na 100 percent... trúfam si predpovedať Gulbisov postup do 2.kola v Ríme...
športom k trvalej invalidite... slovenské, veľmi pravdivé porekadlo, zabezpečený na celý život, možno na invalidnom vozíčku
Reagovat
Rafaeoli25
Jak kdo, třeba Borg jako invalida určitě nevypadá a to hrál hodně náročnym stylem..
Reagovat
rib
zajímavá poznámka anglických komentátorů - možná že se psychický nápor projevil u Nishikoriho zraněním... Musím uznat, že je mi ho líto, už jsem se těšila, že by se našel tenista, který není z Nadala na antuce dopředu po...ný
Reagovat
Nola
V Melbourne detto.....
Reagovat
kolapse
jo jo bolest zad velmi příjemná věc-právě prožívám 4 den-by jinak s nim zametl jak už dlouho nikdo
Reagovat
Denis92
Nishikori nebude bude tazko patrit k najlepsim ked nedokaze odohrat jeden turnaj na dva vitazne sety bez zdravotnych problemov. Nestalo sa mu to prvykrat ze po tazsom zapase na 2vitazne sety bol totalne zniceni .. Dnes sice nastupil ale napriek tomu ze to bolo rychle a chybali mu 2gemy na vitazstvo tak ho zase dobehlo zranenie a bolo po zapase.
Nadalovi musi byt jasne ze s tymto vykonom by nemal sancu a toto vitazstvo mu pada doslova ako dar z nebies, najma pre jeho psychiku. Nevyhrat aj treti antukovy turnaj v rade by bola prenho mala katastrofa pred bliziacim sa RG. Hoci Nadal vyhral turnaj z kategorie masters 1000 tak mal superov ako z 250tky a vo finale mu prehraty zapas vzdal super..
Ak Djokovic nebude zraneny tak ma sancu vyhrat RG ako este nikdy..
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se Rafa rapidně nezlepší a Novak bude zdravotně v pořádku, tak má titul skoro jistý. Řím hodně napoví.
Reagovat
Rafaeoli25
Nezlob se, ale tomu cos napsal se můžu jen smát :D, tvrdit, že Rafa je na RG jistý poražený tomu se fakt nedá než smát..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda Nishi, každopádně tě začínám milovat pomalu víc, než Anču! :)
Reagovat
MarcelPersch
Titul je titul, i když to není tímto způsobem příjemné, Rafa dneska hrál, že si myslím, že letos uhraje na GS max. semifinále.
Reagovat
Rafaeoli25
Marceli, přesně tohle mnozí říkali loni, kdy se na začátku RG těžce trápil, ještě víc než dnes a dotyční prognozovali od Noleho klepec, jaká pak byla realita víme, takže nebuď pesimista, uvidíš jak se tam vytáhne..
Reagovat
smazaný uživatel
"Nadal otočil finále se zraněným Nišikorim" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem, ale veľke sklamanie z vykonu Nadala!
Reagovat
smazaný uživatel
skreč?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist