Obhájkyně Rusky nestačí, Italky jsou vítězství od finále

25. 4. 2009, 17:16
Aktuality 0
Tenistky Itálie jsou po dvou letech blízko účasti ve finále Fed Cupu. Po prvním dnu utkání s obhájkyněmi titulu z Ruska vedou doma na antuce ve městě Castellaneta Marina 2-0 na zápasy a jedno vítězství ze tří nedělních duelů jim chybí k postupu.
Francesca Schiavoneová

Ruský tým odcestoval do Itálie bez světové jedničky Dinary Safinové, trojky Jeleny Dementěvové, šestky Věry Zvonarevové i dlouhodobě zraněné Šarapovové a Italky zatím absence opor soupeřek využívají. První bod získala Flavia Pennettaová po jasné výhře 6-4 6-0 nad Annou Čakvetadzeovou, o druhé vítězství se postarala Francesca Schiavoneová, jež otočila zápas se Světlanou Kuzněcovovou a vyhrála 1-6 6-2 6-3.

Pokud Italky skutečně favorizované Rusky porazí, finále budou hrát opět doma, ať už v druhém semifinále v Brně uspěje domácí Česko, nebo USA.

Ruské tenistky vyhrály od roku 2004 všechny Fed Cupy kromě sezony 2006, kdy se radovaly právě Italky, které byly ve finále i o rok později.

- FED CUP (semifinále) -
kompletní výsledky

Itálie - Rusko 2-0 ... po prvním dnu
Pennettaová - Čakvetadzeová 6-4 6-0
Schiavoneová - Kuzněcovová 1-6 6-2 6-3

Česko - USA 1-1 ... po prvním dnu
Kvitová - Matteková-Sandsová 6-3 7-6(2)
Benešová - Glatchová 1-6 2-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist