Olympiáda zatím není hlavní prioritou, nemůžu přeskočit půl roku, říká Federer

23. 11. 2015, 22:35
Aktuality 163
Zlatá medaile z olympijských her je nejspíše tím posledním, co Rogeru Federerovi chybí v jeho sbírce trofejí. Při pohledu na příští sezonu však Švýcar zatím letní hry v Riu de Janeiro na první místo nestaví. Nemůžu půl roku přeskočit a soustředit se jen na jeden turnaj. Po dovolené se budu připravovat na Australian Open, to je teď priorita číslo jedna, říká Švýcar.
Profily hráčů
Roger Federer

"Olympiáda je velká událost, ale není to pro mě zatím priorita číslo jedna. Teď skončila sezona 2015, ale už za chvíli startuje další, ta pauza je opravdu dost krátká. Hned na začátku příštího roku bude znovu Australian Open a to je turnaj, na který se po dovolené zaměřím," řekl Federer po finálové prohře na Turnaji mistrů. V boji o titul v Londýně včera podlehl jedničce Novaku Djokovičovi.

"Až teprve po Australian Open se budu dívat dál, teď to nemá význam. Musím jít krok po kroku, nemůžu půl roku přeskočit," dodal čtyřiatřicetiletý Federer, jenž bude mít v Riu nejspíše poslední šanci na zisk zlatého kovu. Jednu zlatou medaili už Švýcar sice má, v roce 2008 vyhrál v Pekingu olympijské zlato po boku Stana Wawrinky ve čtyřhře, ze dvouhry má však na svém kontě 'jen' stříbro z Londýna z roku 2012.

"Bude to pro mě nové prostředí, v Riu to moc neznám. V Brazílii jsem odehrál snad jen tři zápasy, ale v Jižní Americe je vždy krásně, abych byl upřímný. Je to ale ještě dlouhá doba, takže se nechci těšit moc dopředu."

"Rok 2015 byl skvělý, zlepšil jsem na své hře hodně věcí a odehrál jsem spoustu dobrých turnajů. Řekl bych, že jsem hrál celý rok konzistentně, což se projevilo na výsledcích. Vím ale, že mohu být ještě lepší, takže budu dál pracovat, abych byl v příští sezoně silnější."

"Nechci si pro příští rok stanovovat žádné velké cíle, budu se snažit hrát co nejlépe. Byl bych rád, kdyby se mi podařilo zopakovat letošní úspěchy. Teď si ale musím odpočinout, načerpat novou energii a pak se vrhneme znovu do práce. Moc se na to těším," uzavřel Federer.

 

Komentáře

163
Přidat komentář
gigin
Roger Federer will not retire before 2017!

The Maestro said he is attending the TWO next editions of Stuttgart tournament. Good news for Tennis?
Reagovat
smazaný uživatel
Fun Fact: Roger is obsessed with the Number 8!

He serves 8 aces before starting the match, wants 8 towel-rubs at the end of set, carries 8 rackets for every match, sets up 8 water bottles court-side and changes his racket after every 8 games. Incidentally, Federer was born on 8/8 and has a total of 88 Career Titles :)

kliiid, Roger skončí v roce 2018 a nejspíš na Turnaji mistrů ;)
Reagovat
panzer.dragon
to vyrovnání h2h s rogerem a rafou považuju za docela symbolický zakončení djokovi sezóny, taky celkem solidní žářez
Reagovat
Pe3k
Speciálně pro tebe.

The Greatest Forehand of All Time
https://www.youtube.com/watch?v=amv0aMtbQeo
Reagovat
gigin
Děkuji.
Reagovat
panzer.dragon
http://www.sportinglife.com/tennis/news/article/553/10078102/roger-federer-heads-entry-list-for-brisbane-international
Reagovat
panzer.dragon
sem dneska v průhonicích potkal míšu ochotskou, ale přišla mi v obličeji nějaká vyhublá :-(, snad se spraví takhle jí to tolik neslušelo
Reagovat
spaniel
To je vnuk Rosewella nebo co? :D
Nejlepsi byl prece Fred Flinstone, ktery byl jednickou 800 tydnu, ziskal 63GS a prohral jedine finale s Barneym.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipný, ale co se Vám nezdá. Když si pustíte záznam některého z velkých soubojů mezi Rosewallem a Laverem zjistíte, že kvalitou hry i rychlostí si s ničím nezadají se současností.
Reagovat
spaniel
Ano, Ken trefí forehand, miček letí na druhou stranu, já si udělám kafe a vratím se právě včas, abych viděl jestli to bude winner nebo chyba.
Reagovat
rusedski
Děláš si srandu? Mně třeba ještě i tenis z 80.let přijde jak zpomalenej film, natož nějakejch 20 let předtím :/
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se to tvrdí, ale jsou to většinou předsudky o neustálém vývoji v tenisu, který u těch nejlepších není takový. Zakládá se především na nekvalitních videonahrávkách.
Rosewall téměř ve 40 dokázal 1974 se dostat do finále Wimbledonu, to už byl tak 10% a stačilo to. Ve formě z roku 1963 to vyhrál Pro Slam by hrál vyrovnanou partii s Federerem z roku 2006. Porážel i Gonzalese, který měřil přes 1,90m. On by se přizpůsobil, pokud by se hrálo tehdejšími raketami na kurtech roku 1963.
Reagovat
spaniel
Ze vyvoj neni takovy? :D
Vzdyt jsou to v podstate dva ruzne sporty. Rozdil je obrovsky uz mezi zacatkem a koncem osmdesatych let. Co se objevili nove rakety a vznikl powerbaseline tenis, tak se to neskuecne zrychlilo. Kdysi padalo 90% winneru z voleju, dnes 90% od zakladni cary. Kdysi se nedal docilit ani zlomek spinu co ted. Tenistum dnes nestaci jen sikovna ruka a talent, ale atleticka vyjimecnost musi byt soucasti vybavy. Teniste z doby o ktere mluvis, hrali jiny sport a do techto debat vubec nepatri.
Reagovat
rusedski
Tak já nevím, ale třeba tahle nahrávka je celkem kvalitní: https://www.youtube.com/watch?v=MrEm-UYdKTI

Dva už poměrně "novodobí" hráči, dokonce už mají v ruce něco, co vypadá jak tenisová raketa, ne jak ty dětské hračky ještě pár let předtím. A že by jejich hra připomínala dnešní tenis, to bych teda neřekl. Jasně, byly jiný míče, materiály, ale stejně mi přijde, jako by se báli do míče pořádně praštit. Hlavně McEnroe, kterej se ke každýmu úderu šteluje, jak kdyby měl udělat do kurtu díru a nakonec to sotva letí. Tenkrát z toho diváci šíleli, byli to nejlepší hráči světa, dnes i na futures uvidíš kvalitnější výměny...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vývoj je patrný hlavně na vybavení, co dnes hráči dostali do rukou. Podle videa se nedá říct, že by tenis neuměli, hráli maximum s tím, co měli k dispozici. To je jako bys řekl, proč naši předkové nestavěli mrakodrapy. Mohli postavit to, co jim daná doba umožnovala. A v porovnání, některé historické stavby, mají lepší přidanou hodnotu, než ty, které vznikaly v moderní době. Ale pořád bych to nazýval architekturou. Tak jako v tenise. Hráli to pro diváky, a ti myslím, dostatečně ocenovali jejich hru, jinak by tenis nebyl tam, kde je.
Reagovat
panzer.dragon
http://6b.cz/O9i

používam zkracovač odkazu protož tam bylo zakázané slovo grand slam :-)
Reagovat
Pe3k
Fajn zhodnocení...
WHICH PLAYER HAD THE GREATEST SEASON IN TENNIS HISTORY?

Roger Federer in 2006, by a net cord over Novak Djokovic and his still-amazing 2015 campaign. To jsou slova autora článku...
Reagovat
panzer.dragon
jj, hodnotí to z různejch úhlů co se tady propíraj různě v diskuzi
Reagovat
smazaný uživatel
Aby bylo historické spravedlnosti učiněno za dost, tak by se u hráčů jako Rosewall, Laver a Gonzales měly tituly z Grand Slamů a Pro Slamů oficialně sčítat. Kdyby mohli profesionálové startovat na Grand Slamech.
Tak by byl jednoznačným grandslamovým králem Ken Rosewall 23 GS turnajů minimálně. Získal 8GS+15PS(kompletní špička).
Možná by nezískal 4 GS co měl jako amatér, ale minimálně stejné množství titulů by získal z Australian Open.

Velmi by mne zajímalo jak by dopadly utkání Rosewalla s Federerem.
Oba absolutní symboly chytrého a oku lahodícího tenisu své doby.
Hrálo by se raketami Rosewallova období na tehdejších površích.
AO, FO, W, USO.
Věřím, že by to byly fantastické zápasy.
Osobní odhad AO-Rosewall 3-2,FO-Rosewall 3-0,W-Federer 3-1 , USO-Federer 3-0.
Reagovat
Pe3k
Z toho vlastně vyplývá, že Rosewall je více než dvakrát lepší než Djokovic, že?
Btw. osobní odhad mě velice pobavil...
Reagovat
smazaný uživatel
1.Djokovicova kariéra ještě neskončila.(konec otevřený)
2.Na základě současných výsledků by patřil nakonec top10.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohu znát Váš odhad.
Nezapomínejte, že Rosewall byl považován za nejrychlejšího tenistu vůbec s neomezenou výdrží něco jako Ferrer, ale k tomu asi nejlepší bekhend historie tenisu, navíc hrál neskutečně přesně. Pouze měl proti Federerovi výrazně pomalejší forhend, ale extrémně přesný a všechny údery hrál dostatečně dlouhé. Samozřejmě pomalý servis.
tenisová chytrost a kreativita: Federer = Rosewall
bekhend Rosewall nebezpečnější
pohyb Rosewall
agresivita Federer
podání Federer
forhend Federer
přesnost úderů asi Rosewall
return Rosewall nebezpečnější
Reagovat
Mayo
čo sú to tu za pseudorekordyy vypísané...a len preto aby Roger nebol prvý :D
Reagovat
Nola
:D bavia sa chlapci, sezona skoncila...
dnes sa bavim - staci precitat diskusiu k clanku
http://sport.idnes.cz/tenis-novak-djokovic-prize-money-petra-kvitova-f5c-/tenis.aspx?c=A151125_134302_tenis_bem
Reagovat
Mayo
čau Nola, to som vôbec nečítal ale je to pekné kks :D sú to veľké peniaze , o chvíľu bude mať viac ako Roge1
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by se tenisový žebříček počítal na týdny už dříve asi by Federer taky nevedl. Historickou jedničkou by byl Pancho Gonzales více než 400 týdnů
2-3.místo Laver a Tilden +350 týdnů, Federer asi 4 místo.
Reagovat
Kozoroh
Problém je, že před ATP žebříčkem žádný univerzální ranking nebyl. Před rokem 1973 sestavovali žebříčky nezávisle na sobě mnoho tenisových novinářů a ti se v názorech na tom, kdo byl 1. v dané době mnohdy neshodli. Zmíním třeba rok 1970, kdy na jedničku byli různými žurnalisty a experty pasováni Laver, Rosewall a Newcombe.
Objektivní srovnání úrovně tenistů započalo až se startem ATP žebříčku v roce 1973. Tudíž Federerových 302 týdnů na 1. místě není jen prvenstvím open éry, ale i historie.
Reagovat
smazaný uživatel
To se dá, ale snadno zpětně určit na základě dosažených výsledků, když stanovíme jasná kritéria.
Např.u Pancha byla jeho dominance prokazatelně delší než u Rogera.
Reagovat
Kozoroh
Jenže ty výsledky jsou znehodnocené tehdejším amatérským statusem tenisu. Navíc oficiálně Gonzales žádných 400 týdnů nemá, jen 8 sezón, kdy se tenisoví novináři víceméně shodli, že byl nejlepší. Ale ne vždy došlo ke shodě, třeba v roce 1952 byl krom Gonzalese vyhodnocen jedničkou i Pancho Segura. V roce 1960 byl půlkou žurnalistů na 1. místo dosazen Gonzales, tou druhou Rosewall. Objektivní univerzální ranking se v té době nesestavoval, tudíž úvahy o tom, kolik by měl Gonzales, Laver a další týdnů 1. místě a jestli by jich měli víc než Federer jsou bezpředmětné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelikož Gonzales celou dobu co byl považován za NO.1 byl profesionál.
Tak hrál s kompletní tehdejší špičkou, žádné znehodnocení tudíž nevidím.
Na amatérském okruhu hráli jen junioři a ti co neměli kvalitu na Profi-okruh.
Reagovat
smazaný uživatel
Titles

Overall Major tournaments consist of the combined total of Grand Slam, Pro Slam and early ILTF Major (WHCC, WCCC & WGCC) titles.

1. Australia Ken Rosewall 23
2. Australia Rod Laver 19
3. Switzerland Roger Federer 17
4. United States Bill Tilden 14
United States Pancho Gonzales
United States Pete Sampras
Spain Rafael Nadal
8. Australia Roy Emerson 12
9. France Henri Cochet 11
Sweden Björn Borg
11. United Kingdom Fred Perry 10
United States Don Budge
Serbia Novak Djokovic


Finals

#

1. Australia Ken Rosewall 35
2. Australia Rod Laver 31
3. Switzerland Roger Federer 27
4. United States Bill Tilden 23
5. United StatesPancho Gonzales 20
Spain Rafael Nadal
7. Czechoslovakia Ivan Lendl 19
8. United States Pete Sampras 18
Serbia Novak Djokovic
10. Sweden Björn Borg 16
11. France Henri Cochet 15
United States Don Budge
Australia Roy Emerson
United States Jimmy Connors
United States Andre Agassi


Semifinals

#

1. Australia Ken Rosewall 52
2. Switzerland Roger Federer 38
3. United States Bill Tilden 36
4. Australia Rod Laver 32
5. United States Jimmy Connors 31
6. United States Pancho Gonzales 29
7. Czechoslovakia Ivan Lendl 28
Serbia Novak Djokovic
9. United States Andre Agassi 26
10. United States Don Budge 24
11. United States Pete Sampras 23
Spain Rafael Nadal


Quarterfinals

#

1. Australia Ken Rosewall 57
2. Switzerland Roger Federer 46
3. United States Jimmy Connors 41
4. United States Bill Tilden 39
5. Australia Roy Emerson 37
6. United States Andre Agassi 36
7. Australia Rod Laver 34
Serbia Novak Djokovic
9. United States Pete Sampras 29
10. Australia John Newcombe 28
11. Spain Rafael Nadal 27
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/Overall_tennis_records_%E2%80%93_Men%27s_Singles
Reagovat
Kozoroh
Nevýhodou těchto statistik oproti ATP tabulkám je to, že neooděluje zrno od plevele, míchá různé úrovně turnajů - amatéry, kramerovce, profíky open éry. Mnoho statistik je tam zavádějích.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý kolik toho ještě dokáže Federer vyhrát.
Bezesporu patří mezi top5 nejlepších tenistů všech dob a asi nejlepšího tenistu Open éry, ale aby ho bylo možné považovat za nejlepšího tenistu napříč érami mu něco chybí.
Jedna věc je naprosto jasná nejvíc vyhraných turnajů mít nebude a bude rád, když se dostane do historické top10. Teď je na 13 místě s 88 tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Australia Rod Laver 200
2. Czech Republic Jaroslav Drobný 140
3. United States Bill Tilden 138
4. Australia Ken Rosewall 133
5. New Zealand Tony Wilding 118
6. United States Pancho Gonzales 113
7. Australia Roy Emerson 110
8. United States Jimmy Connors 109
9. United States John McEnroe 105
10. Sweden Björn Borg 101
11. United States Bobby Riggs 95
12. Czech Republic/United States Ivan Lendl 94
13. Switzerland Roger Federer 88
14. Romania Ilie Năstase 86
15. United States Gardnar Mulloy 80
Reagovat
Pe3k
Není to dvouhra a čtyřhra dohromady? Ty čísla moc nesedí...Laver to zaokhroulil na 200, pašák :D
Reagovat
Kozoroh
Z těch 200 ale jen 46 jsou ATP tituly, což Lavera řadí na 13. místo v historii ATP okruhu (který se před rokem 1990 nazýval Grand Prix Tour). Federer krom 88 turnajů na ATP vyhrál další turnaje, nedá se všechno počítat, jsou to příliš různé úrovně. Relevantně se dá spočítat jen ta nejvyšší, tedy ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Před ATP by se měly počítat jen tituly s profi okruhu, tam hráli jen ti nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím Roda korigovat o amatérskou kariéru tu bych osobně nepočítal zbývá mu tedy 146 kvalitních titulů. Tituly co měl jako profesionál se rovnají obsazením dnešním turnajům Masters 1000.
Reagovat
Kozoroh
Letošní Abu Zabí taky mělo obsazení prestižního turnaje, startovali Djokovič, Murray, Nadal, Wawrinka, přesto by však nikoho soudného nenapadlo ho počítat k ATP titulům, neřkuli k Masters 1000...
Reagovat
Kozoroh
Už vidím, jak je to pitomě spočítané - proč se Laverovi aspol. počítá vše a Connorsovi, Lendlovi nebo Federerovi jen ATP tituly? Vždyť to je nesmysl. Relevantní je jen statistika ATP titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako by jsi chtěl Laverovi a některým dalším počítat jen tituly před důchodem nebo nic. Potom Federera můžeš taky redukovat jen na poslední tituly.
Reagovat
Kozoroh
Jenže rozdíl mezi Federerem a Laverem je ten, že Federer je CELOU svou hráčskou kariérou profesionálem, zatímco Laver až do 24 byl amatérem. Laver se před rokem 1963 nepotýkal s konkurencí těch, co před ním odešli na Kramerův profi-okruh, třeba Rosewalla nebo Gonzalese. Proto taky není Laverův 1. sezónní GS z roku 1962 tolik zmiňován jako ten druhý z roku 1969, kdy ho už získal v open éře, se 100% konkurencí.
Navíc to odečítání titulů není o tom, které turnaje se konaly před a po roce 1968. Od roku 1968 vyhrál Laver 77 turnajů, ale z nich jen 46 ATP uznává jako své turnaje. Ostatní podniky byly exhibičními událostmi na úrovni dnešního Abu Zabí (tento turnaj vyhrál Djokovič 3x a patří mezi nejznámější tenisové tur aje mimo ATP Tour, ale nepočítá se k Djokovičovým 59 titulům).
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá Laver ATP 46 + 72 Profi okruh = 118 titulů navíc u Federera nebyla zdaleka na všech taková konkurence jako na Profi turnajích.
Reagovat
Kozoroh
Takže teď se ptám - kolik má Laver titulů? 200, 146, 118?? Proč k Laverovým ATP titulům přičítáš 70 Kramerových podniků, ale turnaje po roce 1968, které nebyly součástí ATP Tour nepřičítáš?? A kolik triumfů mají Gonzales, Rosewall a další???
Reagovat
smazaný uživatel
Původně jsem vycházel z přehledu tenisových rekordů na anglické wiki.
po tvém upozornění jsem byl nucen škrtnout amatérské tituly, ale Kramer Profi okruh se škrtnout nedá tam hráli jen ti nejlepší. Vyšší konkurence než spousta ATP turnajů na kterých nehraje spousta nejlepších tenistů.
Ty ostatní kategorie sporné proto minimum 118 titulů. U ostatních tenistů před nebo na hraně open éry je samozřejmě také značná redukce titulů.
Reagovat
turista
Borg před Lendlem a Federerem no to se musím smát. Vyhrál 64 titulů a ne 101.
Reagovat
rod_laver
Nechte už mě v klidu žít.
Reagovat
panzer.dragon
koukej se vrátit na okruh a vyhrávat tituly :-)
Reagovat
Pe3k
No pokud je Roger 10, který je Novak? Tak 37?
Btw. každému něco chybí, nikdo nikdy nebyl a nebude dokonalý tenista s dokonalým resume...
Ukaž tu historickou tabulku.
Reagovat
Kozoroh
Srovnávat amatérskou a open éru, popřípadě mezi oběma epochami klást rovnítko je nesmysl. Tenis před rokem 1968 byl sportem pro bohaté, kteří si nepotřebovali hraním vydělávat. Konkurence ve srovnaní s obdobími open éry tristní.
A co se týče historické statistiky nejúspěšnějších vítězů, té já nevěřím, neboť Federer krom 88 titulů ATP má ještě tituly z exhibicí, juniorů atd. Takže tu statistiku považuji za zavádějící.
Reagovat
smazaný uživatel
Před Open érou je legitimní počítat jen turnaje profesionálů tam hráli všichni nejlepší proto taky před Open érou neměly Grand Slamy úroveň byly jen pro amatéry. Všichni borci hráli ProSlamy. To je taky důvod proč by se mělo u profíků správně dělat rovnítko mezi GrandSlamem a ProSlamem. Federer se 17 tituly by byl na třetím místě za krály z Austrálie Rod Laver 19 titulů 11G+8P; Ken Rosewall 23 titulů (8G+15P).
ProSlamy byly navíc jen 3 za sezonu, tak měly možná i větší váhu než současné GrandSlamy.
Reagovat
Kozoroh
Sčítání turnajů, které nebyly a nejsou součástí ATP okruhu s ATP podniky dělá jen ve statistikách bordel. Příkladem budíž tebou zveřejněná tabulka nejúspěšnějších vítězů tenisových turnajů. Borgovi nebo McEnroovi jsou tm kromě ATP podniků připočítány tituly mimo ATP okruh. Connorsovi nebo Lendlovi však ne, tabulka počítá jen s jejich ATP tituly. Oba dva však mimo ATP okruh vyhráli 50 turnajů, tudíž by v tabulce éli být na 2. a 3. místě za Laverem. Tudíž tato statistika je zavádějící.
Objektivní statistikou je žebříček nejúspěšnějších vítězů ATP turnajů. Její nevýhodou je sice časová omezenost, ale jejím velkým kladem je to, že je přehledná a jasná. Jsou tam počítány jen ostré turnaje, nikoliv sranda-podniky, exhibice atd.
Reagovat
Davor1
Prial by som Rogerovi, aby budúci rok urval ešte jednú, kľudne poslednú veľkú trofej a potom nech aj pokojne skončí (aj keď to asi nehrozí :D), lúčil by sa ako hrdina. Myslím, že ešte ten jeden rok bude mať výkonnosť dostatočnú nato, aby sa mu to mohlo podariť. Či už by to boli OH, Wimbledon, USO alebo TM, bolo by to v podstate jedno. Najväčšiu šancu vidím na Wimbledon, Nole sa bude maximálne koncentrovať na RG a OH, myslím, že vyhrá aj AO a je dosť pravdepodobné, že si niekedy počas tých 4 tesne po sebe idúcich vrcholov sezóny (FO, W, OH, USO) môže vybrať slabšiu chvíľu, čo by Fedex mohol konečne využiť. Tipujem, že najviac by chcel práve ten ôsmy Wimbledon, až po ňom zlato z OH, ktoré ho tiež určite poriadne páli (deblové je síce pekné, ale pre jedného z naj tenistov histórie len taká náplasť)... Snáď výjde aspoň niečo, chum jetze Rogi :-))
Reagovat
steve79
Fedex nemá proč končit. Patří do TOP 3 a ve 34 letech hraje užasný tenis. Kromě turnajů Monte Carlo, Řím a French Open má šanci na vítězství na každém turnaji. Na čem je potřeba u něj každej rok pracovat je backhand. Za poslední dva roky ho zlepšil, ale ve finále turnaje mistrů ho DJokovič přehral z backhandu. Hodně mu pomohla větší raketa.
Reagovat
turista
Fedex opravdu nemá proč končit. Ještě 13 výher a přeskočí Lendla v počtu vyhraných utkání a brzy může vyrovnat Ledlových 94 titulů.A pak
vzhůru na Connorsovy rekordy. Viděl jsem Federera tolikrát excelovat právě z bekhendu, že bych jeho BH nepodceňoval. Djokovič má nejlepší obouručný bekhend ze všech hráčů na okruhu ATP takže přes něj přehraje kohokoliv z obouručáků ale i sebelepšího jednoručáka. Nole je prostě ve všem lepší než ostatní a navíc nejlepší tenis si schovává na semifinále a finále což Roger,Rafa,Andy,Stan ani jiní hráči nedokážou. Djokovič je nejdříve nepřesvědčivý a v závěru turnajů hraje jako terminátor.
Reagovat
spaniel
"Djokovič má nejlepší obouručný bekhend ze všech hráčů na okruhu ATP takže přes něj přehraje kohokoliv z obouručáků ale i sebelepšího jednoručáka. Nole je prostě ve všem lepší než ostatní a navíc nejlepší tenis si schovává na semifinále a finále což Roger,Rafa,Andy,Stan ani jiní hráči nedokážou."

To právě o Stanovi moc neplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že u Stana neplatí vůbec žádná charakteristika, to je prostě neřízená střela.
Reagovat
turista
Souhlasím, že Stan Wawrinka když se mu daří tak dokáže z baseliny přehrát taky kohokoliv dokonce i porazit Noleho, má určitě nejlepší jednoručný bekhend na okruhu, výborný forhend a drtivé podání.
Reagovat
mahycek
Ve všech úderech není, bohudík.
Reagovat
turista
Novak Djokovič minulý rok na Roland Garros a ve Wimbledonu přehrál z bekhendu i do nebe vychvalovaný bekhend Gasqueta, který ho díky Noleho tlaku a Noleho robotické hře začal kazit a vyhazovat do autu nebo do sítě. Novak dokáže udělat statistu z kohokoliv na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to sem už někdo předtím dal :) Obdivuju ho za to, kde stále bere tu motivaci se posouvat dál, když už nemusí nikomu nic dokazovat, a ten jeho optimismus, že prohry snadno hodí za hlavu a soustředí se na další cíle :)

http://www.atpworldtour.com/en/news/federer-barclays-reaction-sunday

Dám to sem naráz, tohle ani nepotřebuje komentář, ti povolanější už to patřičně okomentovali sami :)

Roger Federer - The G.O.A.T ..everyone says it (HD)
https://www.youtube.com/watch?v=6eYsMli6lBA
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa je to úplne prirodzené, tenis miluje, drží sa v TOP 5 a navyše stále sníva sen o ďalšom GS..Takže prečo nie..Navyše okruh bude vždy atraktívnejší s akýmkoľvek Federerom..
Reagovat
pockerface
Těch slz co prolijeme v daném roce, který bude poslední. Každý turnaj bude speciální. Rok, který ohlásí jako poslední, tak bude trhat rekordy v návštěvnosti turnajů všude kam se Roger přihlásí. Ne, že by už ta návštěvnost na Rogerovo zápasy nebyla velká, ale bude to určitě rvačka o každý lístek na každé kolo, aby fanoušek mohl být případně u jeho posledního zápasu.
Reagovat
Stan_Borowitz
yadhunath
One thing defies me. Federer seems to always talk about the external aspects of the game like his serve, net, volley etc. Between top 3 players, it is about mental strength, approach, self-belief and determination. Novak is very hard and perhaps the best on those counts. It's high time Federer does some soul searching especially to add major titles.

S tímto názorem naprosto souhlasím. Myslím, že na všech třech velkých finále, v nichž se letos s Novakem utkali, to bylo výborně vidět. Nejvíc podle mne na US Open, kde měl asi milion breakballů. Nakonec i to finále s Rafou v Basileji - tam měl Roger naštěstí herní převahu dostatečnou na to, aby jej hlava nestačila zradit. Ale až tak moc nechybělo...
Reagovat
Tornes
Roger byl vždycky tento typ hráče - on prostě toho na druhé straně totálně přejel, anebo, pokud se z toho stal těsný zápas, tak většinou prohrál. Jen se podívej na zápasy, které jsou považovány za nejlegendárnější a nejzajímavější. Kolik z nich vyhrál? Jednu třetinu?

Namátkou - W 01, 07, 08 a 09, AO 05 a 09, TM 05, Řím 06, UO 09, 10 a 11, RG 11. Zapomněl jsem na něco podstatného? Z těchto zápasů vyhrál 4 a prohrál 8, takže přesně tu třetinu, co jsem tipoval. To je prostě on.
Reagovat
Tornes
Když už jsme u toho - pětisetové zápasy s hráči té nejvyšší úrovně (top 5) má 2:8. S hráči top 20 je má 8:17.

V rozhodujících TB má úspěšnost 29:24, celkově 365:128.

Federerovi prostě ty rozhodující a těsné zápasy nejdou.
Reagovat
Tornes
A ještě když už jsme u toho - schválně se podívej, jakou statistiku BP měl Roger ve finále Wimblu 2008 ;)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CUiH_HpXAAAk-iA.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
je to náš lev, co se rve do posledního dechu :))
Reagovat
a.magerova
Tak letošek hodnotím víc než kladně a jsem maximálně spokojená ;-)
https://pbs.twimg.com/media/CUla66FWoAAbd0D.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
já taky, ale občas mi chybí ten límeček :P za mě nej outfit určitě 9 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Only WTA Top40 players not in action in the first week of 2016:

Karolína Plíšková
Madison Keys
Daria Gavrilova
Reagovat
EllNino
to je divný ne ? :) že by nehrála Dasha od prvního týdne, když jsou turnaje v Austrálii jen první měsíc ...a Vaněk říkal přece, že pojedou do Brisbane a nebudou koukat na výysledek
Reagovat
smazaný uživatel
Dasha prý bude hrát HC, ale jistý to není, jen spekulace. A ohledně Káji mi to příjde taky divný...
Reagovat
EllNino
jojo Dasha by mohla hrát Fed Cup s Kyrgiosem :D :D ...to by byla dvojka ..ale ta Kája nevím nevím ..
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu si zaFrickuju, ale aby v tom nakonec neměl prsty Černošek. Kdyby Karolína hrála v Brisbane, tak by asi nemohla hrát v Praze, když má mít ten režim top 10.
Reagovat
EllNino
Brisbane je Premier :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, teď na to koukám. Zmátl mě ten název Brisbane International :D Tak Černošek je z obliga.
Reagovat
EllNino
Brisbane je Premier :)on byl do roku 2011 International mám pocit, protože Petra ho vyhrála ještě v modu Int. :)
Reagovat
Frick
I kdyby to byl International, tak by to nebyl problém - TOP 10 hráčka může hrát tři za rok (max. 2 za 1/2 sezóny).

Problém může být / bude v tom, že na INT můžou hrát jen dvě hráčky TOP 10 a tou Kája tedy formálně bude. Pak...

a) Obětovat Petru, která to přislíbila už před 11 měsíci
b) Obětovat Káju - domácí hráčku TKS, která by obhajovala titul
c) Přihodit 250 000 USD
Reagovat
Frick
Lucku už jsem vyšachoval, ta prostě má INT-y na háku (teď nechme stranou Linz letos), nemá cenu, aby tam byla.
Reagovat
EllNino
přihodili :) http://sport.aktualne.cz/pliskova-a-spol-budou-v-praze-hrat-o-pul-milionu-dolaru/r~b6368e94934d11e58dc0002590604f2e/
Reagovat
tommr
taky se mi to nezdá a vůbec se mi to nelíbí. Co mají ty naše holky vlastně proti Brisbane? Petra radši jede do Číny, Lucka na HC a Karolína nebude hrát vůbec? Všechny takhle zbytečně přichází o šanci nahrát si už v úvodu sezóny slušný body ... :(
Reagovat
EllNino
tak pro Petru bude určitě lepší, když se před Sydney a před AO rozehraje, to samý Lucka, Kája tam má jet, vždyť to říkal i Vaněk po Fed Cupu, tak nevím, co se změnilo :)
Reagovat
Frick
Číňani daj Petře Juánky....
Reagovat
smazaný uživatel
Roger sice plánuje výhledově dlouho dopředu, ale soustředí se hlavně na to nejbližší a tak je to správně, olympiáda je ještě daleko, na to se může začít připravovat až tak po Wimbledonu, jak to vlastně bude s harmonogramem turnajů? To jsem ještě nezjišťovala, jak to ovlivní, když se hraje v srpnu. Navíc, jestli se bude hrát na antuce, tak už mám teď jasno o třech kandidátech, kteří tam budou mít pravděpodobně větší šanci bojovat o tu zlatou, Roger už má asi smůlu, svoji největší šanci měl ve Wimblu, kde mu to vyfoukl Můrovec :( Přitom Rog není špatnej antukář, jinak by se nedostal tolikrát do finále RG, prostě měl proti sobě vždycky Rafu no, teď už by ale potřeboval pro úspěch vyhovující podmínky, což se letos nesčetněkrát ukázalo ve finálových soubojích s Noldou, že povrch hrál taky velkou roli. I tak se na to ale těším, uvidíme, kolik vavřínů do té doby posbírá, nebo jestli bude všechno hrabat zase ten robot Džoukovič :P Dneska jsem si zavzpomínala z úplně jiného úhlu pohledu, toho bližšího, jak loni zakončil sezonu, mnohem veseleji než letos :) Aspoň že ho ještě letos uvidím exhibovat v IPTL, tam se uvolní a bude to zábava, to bych si hrozně moc přála vidět :))

https://www.facebook.com/swissdaviscupteam/videos/928908330489713/
https://www.youtube.com/watch?v=Cwr0zWvLUSM
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda bude na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt? já o tom nikde ani nečetla, pořád se řešila antuka, tak to jsem asi pěkně mimo :D no super, aspoň jedna pozitivní zpráva za celej den :) teď ještě, na jak rychlým nebo spíš pomalým hardu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalým, samozřejmě :D Nevím. Ale někde (možná tady na TP) jsem četl, že se budou OH konat vždy na tvrdém povrchu, jen s výjimkou Londýna a Paříže, kde by byl nesmysl nevyužít slavné kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
to zní logicky :) s tím pomalým hardem jsi mě teda nepotěšil, to mě ani Roger nepotěší, moje úvaha o třech kandidátech zůstává stejná :(
Reagovat
panzer.dragon
jen dva ne? djok a o trochu můra.. roger třetí
Reagovat
smazaný uživatel
na antuce jsem měla na mysli Noleho, Rafu a Stana, ti mají nejspíš větší šanci než Roger, na hardu započtu i Můru samozřejmě, to věci mění, nemyslím si, že by od letoška Murráj tak bodoval i na hlíně, vyjma Davis Cupu, tam ať to teď kouká vybojovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no i když, možná že i ty zbylé dva komparzisty vyloučím a zbyde nečekaně jeden, kterému bude sedět betonová antuka nejvíc :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pomalý hard je jen můj tip (budou to dělat na míru Belluccimu :D ), třeba překvapí a udělají to podle Cinci.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím, že jsou jen tři možnosti :) buďto to udělají na míru Djokovičovi, trend zpomalování hardů a pro něj to je jeden z největších cílů, nebo to udělají na míru Federerovi, protože je to jeho poslední šance a oni si určitě budou přát, aby se říkalo, že to zlato vyhrál právě v Riu, už mu udělali pořádnou reklamu, když tam byl před 3 lety na exhibicích, takže ho tam určitě milujou :) anebo třetí varianta, jak říkáš, udělají to na míru Belluccimu :D
Reagovat
turista
Myslím, že to udělají na míru pro Belucciho.
Reagovat
Mayo
skôr pomalom
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zvědavá, kdy zase začne Rafa brblat :P :D
Reagovat
panzer.dragon
na rafu budeme muset dávat bacha, do ria se výdycky zašívá během jarní antukový sezóny takže ví jak to tam chodí
Reagovat
smazaný uživatel
Rio de Janeiro 2015 Story of the Tournament
https://www.youtube.com/watch?v=ziOa5A7UNjE
Reagovat
panzer.dragon
ou, to je vlastně rio jak nasazuje ty modelky jako sběrače míčků a podavače ručníků, pecka :-)
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně nenápadně :)) já myslím, že to bude moc pěknej turnaj ta olympiáda v Riu a že chlapům se tam bude obzvlášť líbit ;))
Reagovat
turista
No Rafa v únoru v Jižní Americe na antuce bude chtít dát tři tituly aby už měl konečně 70.titul.
Reagovat
Mayo
kvôli čomu? Rafa už dávno olympijský víťaz je, takže pohoda
Reagovat
smazaný uživatel
tak v pohodě být může, jen bych se divila, kdyby neutrousil poznámku, proč se v Riu nehraje na antuce :P
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se může pokochat videem, z průběhu stavby areálu. Je tam i plechovka s použitým materiálem :)

https://www.youtube.com/watch?v=Yz9ItBRrmes
Reagovat
smazaný uživatel
hezký to tam mají, areál i ten centrkurt, možná jen bych radši větší stadion :P
Reagovat
smazaný uživatel
centrkurt je pro 10 000 diváků, což je celkem úměrné jeho pozdějšímu využití.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak jen řekl, že ho to překvapilo, protože Brazílii má spojenou s antukou a Brazilci měli vždycky nejlepší výsledky na antuce.
Reagovat
Kozoroh
Tak snad se No1emu v Riu zadaří :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere,doufam,ze nas budes ještě dlouho bavit svou jedinečnou, pestrou a oku lahodici hrou!Jsi ztelesnenim hry,ktera nese jmeno TENIS! Tesime se s Tebou na novou a doufejme, pro Tebe i uspesnou sezonu 2016!
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/WTAStats/status/669130341186170880
Reagovat
tommr
díky za zajímavej odkaz ... :)
Škoda jen, že tam nejsou uvedený i datumy. Předpokládám, že Brisbane proběhne v prvním týdnu tzn. od 4.1.2016?
Reagovat
EllNino
ano ano :)
Reagovat
mrafe
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2016.pdf
Reagovat
tommr
a tady to je dokonce i s datumy a dalšími detaily. Díky ... :)
FC tam sice není uvedenej, ale dá se předpokládat, že jednotlivý kola proběhnou stejně jako letos tzn. první kolo v týdnu po AO, semifinále v týdnu po Charlestonu/Katowicích a finále na konci roku v týdnu po ET?
Reagovat
Cico93
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_WTA_Tour
Reagovat
smazaný uživatel
ATP 2016 nemáš? Potrebujem aj s termínmi, aby som o5 nebola na Dovči :-) vďaka
Reagovat
Cico93
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2016_ATP_World_Tour
Páči sa.
Reagovat
smazaný uživatel
ďakujééém
Reagovat
tommr
to je hezky udělaný. Líbí se mi hlavně, že jsou tam uvedený i body.
Jak se zdá tak za OH budou body stejný jako posledně zatímco bodování ET se ještě může změnit ... :)
Reagovat
Frick
Já myslím, že počet bodů někde mezi Premierem a Premierem 5 je pro LOH nedůstojný. Naopak si myslím, že bodů by naní mělo být více než na PM - dal bych pro vítěze 1200!
Reagovat
tommr
údajně se ale uvažuje spíš o tom, že OH nebudou bodovaný vůbec ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Což by bylo daleko férovější, už jsem o tom psal nedávno. Příklad: Garcia Lopez jako 5. nejlepší Španěl je 27. na žebříčku, ale na OH nemůže. Na OH ho předběhne 6 hráčů, nebude nasazený na USO a tam dostane do 1. kola Djokoviće nebo Federera - jen proto, že si nemohl (nesměl) na OH uhrát body k udržení top 32. Monfils je dokonce (aktuálně) na 24. místě, klidně se může stát, že kvůli národnostním kvótám nebude moci na OH hrát hráč top 20. Body za LOH tím pádem nejsou fér, jedině nějaké symbolické (nebo je dávat až od QF výš).
Reagovat
tommr
já bych teda ty body za OH nechal nebo klidně i zvýšil aspoň na úroven PM. Tu tvojí námitku moc nechápu. Děláš jako kdyby hráči co nebudou startovat na OH dostávali do žebříčku nulu. Tak tomu ale není a všem hráčům co nestartujou na OH se prostě zapíšou body z jinýho turnaje ...
Reagovat
Frick
Jinak asi by se mělo dodat, že ty 50k jsou jen ty už potvrzený. tedy snad :-D
Reagovat
tommr
mě by spíš zajímalo proč tam nejsou žádný 75 - hlavně mi tam chybí ta pražská ...
Reagovat
Frick
No právě - nejsou tam zatim ty nepotvrzený...
Reagovat
tommr
http://www.wtatennis.com/news/article/5158883/title/50-most-popular-players-of-2015-50-41

z našich by se tam mohly objevit Petra, Lucka a Karolína ale nejspíš budou na nižších pozicích než odpovídá jejich pořadí v žebříčku. A Bára se do padesátky vůbec nedostane ...
Reagovat
EllNino
Bára asi ne :D ...
Reagovat
bIbec
já myslím, že tam Bára nakonec bude. Na to je příliš zajímavá, aby se tam nedostala :-)
Ale možná ji v tomhle ohledu přeceňuju, nevím.
Reagovat
tommr
pochybuju, že by Bára byla v žebříčku popularity výš než ve výkonnostním kde je na 41.místě. Uvidíme zítra ... :)
Reagovat
bIbec
tak on to není žebříček popularity, že jo. Je to o klikání na webu WTA.. takže vlastně i dost záleží na tom, jestli WTA o té dané hráčce píše.
Nakonec tam možná fakt nebude, protože k tomu, aby se v nějakém článku objevila (nebo dejme tomu objevovala v nějakém kratším horizontu), je třeba nějaký solidní úspěch. A ten snad ani Bára tento rok neměla.. narozdíl od 2014, kdy byla ve čvrtfinále Wimbledonu.
Reagovat
Carter
Z našich tam bude ešte Cibula, podľa mňa hneď v ďalšej desiatke a od vás si myslím, že Petra bude v top 10 a Lucka s Karolínou 11-20.
Reagovat
smazaný uživatel
si cesnak
Reagovat
Fandina
Zajímalo by mě, jak se tenhle žebříček popularity sestavuje. Jestli tím, jak se o nich píše, nebo je nějaké kriterium. Jisté je, že 41-50 neodpovídá normálnímu rankingu.
Reagovat
tommr
vždyt to tam vysvětlujou hned v úvodu (who's getting the most clicks on wtatennis.com, the official website of the WTA) ...
Reagovat
Fandina
Sorry, já to nepřečetla.
Reagovat
Fandina
http://www.wtatennis.com/news/article/5161263/title/50-most-popular-players-of-2015-40-31
Reagovat
Labi
kdy že začíná olympijský tenisový turnaj?
Reagovat
Lenka...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Letn%C3%AD_olympijsk%C3%A9_hry_2016
Reagovat
turista
Olympiáda opravdu není v tenisu to nejcennější.Roger je zatím zdravý tak může dál sbírat tituly.Překonat Lendla a dohnat Connorse může.100 a víc titulů ATP je víc než nějaká olympiáda.
Reagovat
Pe3k
Tak Lendla bude mít už příští rok a Connorse nedožene. Do 40 hrát nebude...
Reagovat
turista
Za 4 roky toho Connorse má. Myslím, že pokud se dostane na 107 tak se s tím nespokojí a raketu pověsí na hřebík až bude mít 110.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam že sa mi podarí aspoň raz v živote stihnúť Federera naživo. Ak nie, bol by som veľmi sklamaný. Jeho čas sa kráti a v momente keď skončí, môj záujem o tenis poklesne na minimum. Tak snáď to ešte potrvá. CMON ROGER!
Reagovat
Franky
amen!! takisto prestanem tenis asi sledovat...
Reagovat
babolat.cz
neuvěřitelnou ztrátu ve vás tenis zaznamená
Reagovat
Mayo
Choď si pre zlato Rog1 a keď ne, tak nevadí aspoň snaha bola.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď zlato už údajne má..:)
Reagovat
smazaný uživatel
nie udajne ale naozaj,zo stvorhry s Wawrinkom-Peking 2008,ak v tom bol inotaj tak som nepochopil
Reagovat
Pe3k
Má zlato a stříbro, jako jediný...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže teď budem k individuálním úspěchům přičítat i debl?

Btw.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nicol%C3%A1s_Mass%C3%BA
https://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Gonz%C3%A1lez

Zlato a stříbro má i Můra, ale tam uznávám, že ten mix nemá takovou prestiž.
Reagovat
a.magerova
Tak, když se jim počítá i DC a to nemusí ani pinknout do míčku, stačí být ve finálové sestavě, tak proč né čtyřhra.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu tu medaili neberu, jen jí nepočítám mezi individuální úspěchy. DC taky ne, tam je to hodně ovlivněné i tím, koho má hráč za spoluhráče. Třeba Rafa a Roger to měli se ziskem DC jednodušší než Můra, protože na to nebyli úplně sami.
Reagovat
a.magerova
No.... Roger měl pro zisk DC lepší podmínky než Andy to bezpochyby.... ale Rafa ten je na úplně jiné lodi, tomu celkem stačilo nastoupit na finále (neříkám, že to tak bylo, ale mohlo to tak být), protože Španělů je dobrých hodně....
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo, proto to neberu do toho srovnávání. Rafa má v DC v singlu 22-1 (porazil ho jen Novák v roce 2004), porazil v něm spoustu top hráčů, několik zápasů rozhodl, ale nikdy na to nebyl úplně sám.
Reagovat
a.magerova
Tady je jasně vidět, kdy není zlato jako zlato.... někdo má obě z jedněch her a je málem zapomenut.... jiný to nemá a mluví se o tom i o něm roky... je to nefér... :-/

http://eldeportero.cl/wp-content/uploads/2012/03/gonzalez-massu-or-jo04.jpg
http://img.emol.com/2012/02/10/olym_173046.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Taky ale Massu kromě toho prakticky nic velkého neuhrál, klasický one hit wonder. Dokázal využít toho, že na té olympiádě všichni favoriti vyhořeli (kromě Moyi, kterého sám vyřadil v QF).
Reagovat
smazaný uživatel
LoL..
Reagovat
Pe3k
Roger Federer 2015 Interview: On Retirement, Family Life on Tour, Nadal, Blatter
https://www.youtube.com/watch?v=YDZCG4xPqyI
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelé, dík :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist