Ondrášková Schnyderovou nepřehrála a druhé finále si nezahraje

10. 7. 2010, 20:48
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Zuzana Ondrášková v Budapešti nestačila na Švýcarku Patty Schnyderovou a nečekaně úspěšný týden finálovou účastí nezakončí. Již třicetiletá Češka tak přišla o možnost zahrát si o premiérový triumf na okruhu WTA.
Zuzana Ondrášková

Zuzana Ondrášková na okruhu WTA téměř tři roky nevyhrála jediný zápas, v Budapešti však prošla kvalifikací a postupně se přes Cirsteaovou, Vinciovou a Medinaovou prodrala poprvé do semifinále turnaje WTA hraného v cizině.

Už třicetiletá Češka se přes čtvrtfinále dostala jen před pěti lety v Praze, kde prohrála až ve finále s Ruskou Safinovou.

O druhé finále, ve kterém by usilovala o premiérový titul, hrála v prvním vzájemném utkání s o rok starší Švýcarkou Patty Schnyderovou.

Rodačka z Opavy s levorukou favoritkou prohrávala už 2-6 0-2, pak ale získala devět z dvanácti her a ve třetím setu dokonce vedla 3-1. Výhodnou pozici však nevyužila a následných pět gamů s bývalou světovou sedmičkou prohrála. 

Ondrášková hraje jinak převážně turnaje okruhu mezinárodní federace ITF - letos triumfovala na této akci v Brně a postoupila do finále v italském Bari.

Vítězka 11 turnajů WTA Schnyderová se v neděli utká s domácí obhájkyní titulu Agnes Szavayovou, které tak může oplatit loňskou finálovou porážku. 

Jednadvacetiletá Maďarka si dnes v divokém utkání poradila s druhou nasazenou Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou, jež letos obhájila titul na antuce ve Varšavě. Na jiném turnaji však ještě ve finále nebyla. Szavayová bude v šestém finále bojovat o čtvrtý titul.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Schnyderová (Švýc.) - Ondrášková (ČR) 6-2 4-6 6-3
Szavayová (7-Maď.) - Dulgheruová (2-Rum.) 6-1 5-7 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist