Ondrášková zdolala Medinaovou a bude hrát o finále!

9. 7. 2010, 22:56
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Téměř tři roky na okruhu WTA nevyhrála jediný zápas, dnes už se však Zuzana Ondrášková raduje z druhého postupu do semifinále turnaje WTA. Třicetiletá Češka na antuce v Budapešti porazila čtvrtou nasazenou Anabel Medinaovou ze Španělska a se Švýcarkou Patty Schnyderovou se utká o finále.
Zuzana Ondrášková

Zuzana Ondrášková si zahraje podruhé v kariéře semifinále turnaje kruhu WTA. Česká hráčka dnes zdolala v Budapešti ve čtvrtfinále čtvrtou nasazenou Anabel Medinaovou Garriguesovou po boji 7-5 1-6 6-4.

Česká hráčka začala utkání nečekaně lépe a udržovala si vedení. Favorizovaná Španělka vyrovnala na 5-5, set si ale Ondrášková sebrat nenechala. Když však Medinaová vyhrála druhé dějství hladce 6-1, zdálo se, že zápas nabírá na očekvaném průběhu. Zkušená Ondrášková se ale nevzdávala a v první hře rozhodující sady soupeřce sebrala servis. Brejk sice nepotvrdila, koncovku zápasu však zvládla a slaví nečekaný úspěch.

Třicetiletá Ondrášková hrála poprvé semifinále dvouhry okruhu WTA na turnaji ECM Prague Open před pěti lety. Tehdy nakonec na Štvanici prohrála až v duelu o titul s Ruskou Dinarou Safinovou. Jinak hraje převážně turnaje okruhu mezinárodní federace ITF - letos triumfovala na této akci v Brně a postoupila do finále v italském Bari.

V Budapešti se 154. hráčka světa Ondrášková dostala do turnaje z kvalifikace. Ve druhém kole hlavní soutěže vyřadila šestou nasazenou Robertu Vinciovou z Itálie a nyní čtyřku Medinaovou Garriguesovou. Před turnajem vyhrála zápas na okruhu WTA naposledy na podzim roku 2007.

O finále si Ondrášková zahraje s Paty Schnyderovou ze Švýcarska.

Naději na obhajobu titulu má k radosti domácích i Agnes Szavayová, jež smetla hladce 6-3 6-1 vítězku z roku 2008 Alize Cornetovou. Maďarku čeká v semifinále Rumunka Alexandra Dulgheruová, jež bude usilovat o první finále na jiném turnaji než ve Varšavě, kde dvakrát triumfovala.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (09. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ondrášková (ČR) - Medinaová-Garriguesová (4-Šp.) 7-5 1-6 6-4
Dulgheruová (2-Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6-7(1) 6-2 7-6(4)
Schnyderová (Švýc.) - Hercogová (8-Slovin.) 7-5 1-6 6-4
Szavayová (7-Maď.) - Cornetová (Fr.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist