Pennettaová ničí soupeřky: Wozniaková uhrála jen dva gamy

4. 9. 2009, 18:12
Aktuality 10
US OPEN ŽENY - Pennettaová zatím nemá konkurenci. V New Yorku nepotřebovala na doslova zdemolování tří soupeřek dohromady ani tři hodiny. Italka dnes nedala šanci Kanaďance Wozniakové.
Flavia Pennettaová

Italka si na závěrečný grandslam sezony dokázala výborně načasovat formu. Vše začala letos v červenci. Flavia Pennettaová ovládla domácí antukový podnik v Palermu a zvedla si sebevědomí před odletem do Spojených států. Tam hned nečekaně získala titul v Los Angeles, kde přešla přes dvě hráčky první světové desítky, Šarapovovou a ve finále porazila v dobré formě hrající semifinalistku French Open Stosurovou. Vzápětí v Cincinnati získala skalp Venus Williamsové, až šňůru 15 vítězných zápasů uťala světová jednička Safinová.

V Torontu už hráčka z Apeninského poloostrova postrádala síly a vypadla ve 3. kole. Pak se objevila i v generálce na US Open v New Havenu, kde po dobrých výkonech postoupila do semifinále, které se kvůli špatnému počasí hrálo v hale. Už před bojem o finále uvedla, že se již soustředí na odlet do New Yorku a výsledek v Connecticutu pro ní není důležitý. Do finále nepostoupila.

Za to v New Yorku už Pennettaová opět řádí. V prvním kole smetla Rumunku Gallovitsovou 6-4 6-0, pak za pouhých 50 minut doslova zdemolovala Indku Saniu Mirzaovou. Té nepovolila uhrát ani game.

A dnes sympatická Italka, jež se před pár týdny stala první Italkou v Top 10, ovládla i duel 3. kola. S Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou sice dvakrát ztratila podání, jenže soupeřka to své ani jednou neudržela a Pennettaová vyhrála suverénně 6-1 6-1. Podobně jako před rokem v LA, kde Kanaďance povolila uhrát dokonce jen jednu hru.

Sedmadvacetiletá Pennettaová loni vypadla až ve čtvrtfinále, čímž si vytvořila své grandslamové maximum. Od toho ji nyní dělí jediná výhra. V osmifinále narazí na světovou sedmičku Věru Zvonarevovou, jež si poradila s krajankou Vesninovou.

V případném čtvrtfinále by už mohla hrát s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou. Ta zatím postupuje také bez ztráty setu. Dnes porazila Marii Jose Martinezovou. Španělku, které po letošním French Open nemůže přijít na jméno.

Martinezová totiž v prvním setu zahrála míček rukou a pomohla si tak k zisku sady. Serena pak zápas otočila, ale před novináři soupeřku nazvala podvodnicí nebo vychrtlou čub***.

Dnes se Serena do své soupeřky od začátku pustila s velkou chutí, ale chybám se nevyvarovala. Přesto zahrála téměř dvojnásobek vítězných úderů a za necelou půldruhou hodinu vyhrála 6-3 7-5.

V osmifinále se střetne se Slovenkou Danielou Hantuchovou, jež porazila hladce dvakrát 6-2 domácí Vaniu Kingovou.

Po včerejším zaváhání favoritek Dementěvové a Jankovičové dnes vypadla další hráčka první světové desítky. Osmá nasazená Běloruska Victoria Azarenková podlehla 6-4 2-6 2-6 Italce Schiavoneové.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
páteční výsledky (04. 09. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Martínezová (Šp.) 6-3 7-5
Zvonarevová (7-Rus.) - Vesninová (31-Rus.) 6-2 6-4
Schiavoneová (26-It.) - Azarenková (8-Běl.) 4-6 6-2 6-2
Pennettaová (10-It.) - Wozniaková (Kan.) 6-1 6-1
Hantuchová (22-SR) - Kingová (USA) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, Marat venku, Victoria venku, srbky venky, tak už zbývá jen novak,amruš,fernie a tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš tsongu - to vypasené prasátko?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, myslím Tsongu, a není to žádné prasátko, nauč se poznávat prase(špeky) se svaly, bys skákal 5 metrů do výšky, kdybys tak vypadal
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak dobře, dostal jsi mě.
Reagovat
smazaný uživatel
jedině Flavie!Serena by mohla jet uz brzy domu na floridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje vyborne. Nemyslim si ze Serena nebude mat s nou problemy a 50ˇ% vykon by na Flaviu nestacil. Serena si myslim ze moze stratit set ale mala by postupit ak sa stretnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozohdně by mohl být jejich duel jedním z taháků turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena s ní nebude mít problémy, ani když bude hrát na 50%, bohužel pro Flavii. Je to US Open a tam je Serena hold heclá.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný ale ve čtvrtfinále máš stopku:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist