Petkovicová trpí ojedinělým zraněním. Čeká ji absolutní klid

15. 1. 2012, 13:34
Aktuality 6
Místo aby bojovala na Australian Open a ve Fed Cupu proti českým tenistkám, čeká německou jedničku Andreu Petkovicovou absolutní klid, asi dovolená v teple a určitě několikatýdenní rehabilitace. Únavová zlomenina v bederní části zad je ojedinělým zraněním, kterým podle lékařů trpí jen pár lidí na světě.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

"Tak jsem vyhrála jackpot. Moje zranění se objevilo jen devětadvacetkrát na celé zeměkouli," řekla Petkovicová po konzultaci se specialisty na kyčle v Heidelbergu, kam zamířila hned po stanovení diagnózy od australských lékařů během turnaje v Sydney. "Prý bude nejlepší, když nebudu dělat vůbec nic," dodala trpce. 

Desátá hráčka světového žebříčku, která měla vést německý tým proti Petře Kvitové a spol. o víkendu 4. a 5. února v prvním kole Fed Cupu ve Stuttgartu, má zlomeninu ve spojení kosti křížové, kyčelní a pánevní.

"Radila jsem jí, ať letí na dovolenou. Stejně teď nemůže nic dělat, tak ať se sebere a odletí do tepla, kde přijde na jiné myšlenky. Navíc sluníčko pomůže zhojit zlomeninu," řekla kapitánka německých tenistek Barbara Rittnerová před pondělním zahájením grandslamu v Melbourne, kde měla Petkovicová obhajovat loňské čtvrtfinále.

Po třech týdnech absolutního klidu teprve začne s rehabilitací ve vodě. Kdy se vrátí k tenisu, není jasné, ale ne dříve než za měsíc a půl. Do postižené oblasti dostala injekci krevní plazmy a s sebou domů speciální ultrazvukový přístroj na urychlení růstu zlomené kosti. V příštím týdnu chce ještě kontaktovat vyhlášeného lékaře fotbalové reprezentace a Bayernu Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta v Mnichově.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
s klasikem se dá říci - hlavně zdraví. Přeji brzké uzdravení a také ..... mnoho dalších tanečků po vyhraných zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky me to mrzí..moje oblíbená hráčka. No, škoda :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavně aby se dala pořádně do kupy a nic neuspěchala, bude těžké se vrátit na kurty do rozjeté sezony, kdy každý bude mít už něco nahráno, ale furt lepší pauzírovat měsíc a půl než půl roku, to by pak bylo mnohem, mnohem těžší se vracet....
Reagovat
Heather_Fedex
Ale zas na druhe strane- kto by se nechtel koupat v mori a uzivat si slunicka ;) v tomhle petko zavidim, protoze tady fouka severak a je nekolik stupnu pod nulou!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Jak už jsem psal, únavová zlomenina čehokoliv je strašně nepříjemná. Tohle je navíc asi něco speciálního... Snad se Petko brzy uzdraví a zase uvidíme její tanečky, smečovaní a další věci. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chuděra, docela sympatická hráčka. Ty Němky mají velkou smůlu na zranění, snad si to ale vybrala jak Sabine, tak i ted už Andrea.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist