Petkovicová přijde kvůli zranění zad o Melbourne i Fed Cup proti Češkám

11. 1. 2012, 07:57
Aktuality 40
Andrea Petkovicová má únavovou zlomeninu v oblasti bederní páteře. Německou tenistku trápily bolesti zad již několik měsíců a až včerejší důkladná vyšetření ukázala, že si minimálně 6 až 8 týdnů nezahraje. Přijde tak o Australian Open i 1. kolo Fed Cupu proti Česku.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Problémy se zády měla Andrea Petkovicová už loni na podzim, kdy měla skvělou formu, ale bolesti jí připravily o poslední naději bojovat o Turnaj mistryň. Také minulý týden na úvodním turnaji nové sezony v Brisbane si po vyřazení s Estonkou Kanepiovou postěžovala, že především při podání nemohla podat optimální výkon. Důvod? Znovu bolesti zad.

V Sydney si ještě dokázala poradit s Ruskou Pavljučenkovovou, na Polku Agnieszku Radwaňskou však už nestačila a okamžitě zamířila na vyšetření. A dnes brzy ráno oznámila, že nebude startovat na Australian Open.

Andrea Petkovicová"Moc se omlouvám, ale musím oznámit, že jsem se kvůli únavové zlomenině v oblasti bederní páteře odhlásila z Australian Open," píše loňská čtvrtfinalistka úvodního grandslamu sezony Petkovicová na svém Twitteru.

"Bojovala jsem s tím, ale pokaždé jsem věřila, že to bude v pořádku, a tak jsem hrála i přes bolest," přiznala Petkovicová v prohlášení. "Poslední dva týdny v Austrálii byly probémy čím dál větší, bez bolesti jsem mohla hrát maximálně 30 až 40 minut. Po včerejším zápase s Agnieszkou Radwaňskou jsem se tak rozhodla jít na vyšetření magnetickou rezanancí a CT a výsledky ukázaly, že mám únavovou zlomeninu v bederní části zad," dodala světová desítka.

"Jediné, co teď mohu dělat, je klid - nechodit ani příliš často nesedět - jen ležet a doufat, že kost se zhojí tak rychle, jak jen to bude možné," vysvětluje čtyřiadvacetiletá rodačka z Bosny a Hercegoviny, jež se ještě dnes vrátí domů do Německa, kde se bude léčit.

Věřně rozesmátá tenistka tak bude mít dostatek času na plánování nové oslavy vítězství.

Petkovicová je současnou jedničkou německého fedcupového týmu, kterému tak na začátku února bude chybět v zápase 1. kola proti Česku. Lékaři odhadli dobu léčby na minimálně 6 až 8 týdnů. Nejdříve by se tak mohla vrátit v březnu v Indian Wells nebo Miami, kde ji čeká obhajoba semifinále.

Dlouhá řada zraněných
Už včera se z Australian Open odhlásila Venus Williamsová a zdravotní problémy mají i další tenisté ze světové špičky: Rafael Nadal (pravé rameno), Roger Federer (záda), Serena Williamsová (levý kotník), Maria Šarapovová (kotník), Kim Clijstersová (kyčel), Sabine Lisická (břišní svaly), Flavia Pennettaová (záda) či Tommy Haas (lýtko).

Kvůli zranění nebo nemoci letos zápasy nedohráli nebo z turnaje odstoupili také Florian Mayer, Alexander Bogomolov, Steve Darcis, Somdev Devvarman, Světlana Kuzněcovová, Julia Görgesová, Ksenia Pěrvaková, Poloňa Hercogová, PAtricia Mayrová, Anastasia Pivovarová nebo deblista Lukáš Dlouhý. A řada tenistů v turnajích pokračuje i přes bolesti (Kvitová, Štěpánek, Tomic, Dolgopolov...).

Dlouhodobě jsou zranění Fernando González, Tommy Robredo a Juan Mónaco. Pouze Argentinec by si měl zahrát na letošním Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak to je bomba! naděje na postup žije!
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění Petko mě moc mrzí, mám ji jako hráčku rád, je to moc sympatická holka. A navíc takhle nepříjemné zranění... Nezbývá než popřát, aby se to dalo dobře dopořádku a držet palce.
Tímto se naše holky stávají v 1. kole FedCupu absolutními favoritkami.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto Andrey, ale tím pádem bude Petra Cetkovská mezi nasazenými, neboť teď je na 33 pozici a tím pádem nemohla být nasazena, ale kvůli tomuhle by měla být, ale taky byla a možná je zraněná. Nevíte náhodou, jestli vůbec do Melbourne jela?
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Petko, z AO vypadne hráčka, která mohla dojít daleko či někoho hodně pozlobit, navíc Němkám nepomůže ani ve FED Cupu, což na atraktivitě naše duelu s Německem trošku ubere, furt je to přeci jenom hráčka top 10... snad se dá Andrea tedy brzo a hlavně pořádně do kupy
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto Andrey. Únavová zlomenina čehokoliv je hodně nepříjemné zranění... Brzy se uzdrav, Petko!
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavne ten prvni set. Bylo to opravdu impozantni predstaveni. Kdyz se petra dobre hybe na kurte, dobre usazuje mic, tak, ze to je podle mne skoro nehratelne...!
Reagovat
rib
jj super, prostě jak říkala paní na konci "hurricane Petra" :-) a musím všem doporučit Eurosportplayer. Sice stojí 100/měsíc, ale přenos je čistý a hlavně tam není ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ :-D!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy tip. Jak ho dlouho pozivas?
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme - pouzivas:), ne pozivas:D, promin.
Reagovat
rib
vždycky je když je nějaký turnaj, který stojí za to. Bohužel vloni vysílali jen zápasy z WTA, tedy ženy. To, co je fajn, že je tam taky archiv. Tedy jelikož jsem např. byla během Istanbulu mimo tv i net, tak jsem si po návratu prohlédla, jak to holky hrály. Platí se to na 30 dní, je třeba zrušit automatické obnovení, účet ti zůstane a pak zase když chceš jindy v roce (podle programu) obnovit, zaplatíš zase ty 4 Eura a je to.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc ti dekuji za info. Opravdu zajimave. Koukal jsem na to a vypada to zajimave. Ten archiv me nadchl asi nejvice. Take jsem obcas mimo, hlavne net.
Reagovat
rib
no, já když jsem to poprvé platila, řekla jsem si, že maximálně vyhodím tu jednu stovku :-) Je fajn, že to nemusíš platit na pořád, prostě se orientuješ podle toho, co je na programu. A mimochodem, já jsem občas prostě mimo v pravém slova smyslu :-)))
Reagovat
rib
jo a ještě detail - normální program Eurosport 1 a 2 je s komentářem, ale když si dáš WTA Sydney, je to bez :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Me komentar ani nevadi, teda zalezi, kdo to komentuje. Ale je pravda, ze mam rad situace, kdy to neni tolik komentovane a je mozno dobre slyset treba pokyny trenera. Ted, kdyz jsem sledoval zapas Karoliny s Dominikou, tak bylo mozne poslouchat trenera Dominiky, a teda bylo to dost drsne. Ja na jejim miste bych se sesypal jeste vice:D

Dekuji moc za infa kolem pouzivani. Myslim ze toho vyuziji.
Reagovat
rib
je tam normálně zvuk a všechny záběry, i na trenéra, jen prostě není komentátor :-))), co říkal Ital Hantuchové je slyšet normálně. Teď tedy ty dvě polské pinkalky, to je porod, asi to zase Aga Carolyně pustí...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vypada to tak, ale Agu mam celkem rad, teda hlavne jeji dropshoty, ty jsou v jejim podani opravdu krasny:) Tim mne vzdy dostane:) Karolinu nemusim...
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu respekt. byla celou dobu drcena. Petra se trochu uspokojila prubehem, no a hned je to zajimavejsi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, hlavně to nezakřiknout:-) je to zajímavější, ale aby se Daniela zas nezvedla moc..
Reagovat
smazaný uživatel
No uz je tu opet brejk petry a jde podavat na vitezstvi v zapase...
Reagovat
smazaný uživatel
za 6 gemu :)
Podle mne Daniela to ted uz jen nejak dopinka...s tim se snad neda nic delat.
Reagovat
smazaný uživatel
daniele půjde aspoň o ten jeden game
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Petra si to momentálně snad může prohrát jen sama :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krsne gesto divaku, velke ovace za prvni gem Daniely. Mels pravdu ;) Treba ji divaci jeste nabudu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj dnes tohle muze Daniele vyhrat jen Petra, ze by se zacla totalne vypinkavat...a kazit. Petra ma dnes fakt den. Na co sahne, to vychazi.
Reagovat
smazaný uživatel
6:0 a jedna hracka na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že tohle aspirovalo na nejrychlejší set v historii tenisu...
Reagovat
Jabadu
No, to mně ho vyndej! Ta Petra je neskutečná.
Reagovat
smazaný uživatel
to není ona, to je robot co vypadá jak ona
Reagovat
Andrew89
Petra ji vylozene ztrapnuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, občas mi přijde, že když se Petra snaží a vede se ji, tak své soupeřky válcuje a jen kamarádky nechává hrát a někdy vyhrát (Hradecká na Extralize nebo Rybariková v Praze, tam ale tomu pomohlo nejspíš i Petřino zranění).
Reagovat
smazaný uživatel
Po 3 gemu Petra 10winneru, stav 3:0 pro Petku. Totalne ultimatni tenis, a jeste ma petra svuj den. Az mi je Daniely lito...ale podle mne se s tim neda snad nic delat. Mozna nice slajsovat, liftovat, proste blbnout, narusovat rytmus hry, jenze on tam ani neni. To jsou dost rychly vymeny...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo mam tam chyby 11 winneru :D, to je drsny.
Reagovat
smazaný uživatel
1 gem, podava Daniela,,, Petra zahrala > 5 winneru a 3 uf. Vysledek brejk. 1:0
Reagovat
smazaný uživatel
Elektrina naskocila, 1 min. do zacatku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka s Verkou skoncily, tedy alespon podle twitteru, nebot vse se hraje dal, jen diky vypadku elektriny, moc lidi nevedi jake jsou prubezne stavy utkani. From Twit> Huber/Raymond hold for 2-1 over Safarova/Zvonareva.

By me zajimalo jestli i v takovem pripade odehraji svuj zapas Petra s Danielou, ale myslim si, ze asi ano...i kdyz to budou komentovat jen pres twitter:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je tam vypadek elektriny:) Diky silnemu vetru.
Viktorie porazila Marion 7:5 a 6:4!
Reagovat
ArcusII
Na druhou stranu když čtu kolik je zraněnejch hráček, tak mám pocit, že se pro Petru zametá cestička k dalšímu grand slamu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Australie je Australie:
http://www.australianopen.com/en_AU/video/live.quals.html

Ted se da sledovat krasne kvalifikace, hraje Vasek Pospisil.
Australane to maj hezky udelany jako vzdy. Jsem zvedavy, kdy takova moznost bude i na ostatnich GS a s komentarem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo po tomto zapase by mel byt k videni Ivo Minar:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm dalsi zranena, zacina to byt celkem slusna marodka pred prvnim GS sezony.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist