Petzschner: Nadal mě rozhodil pauzou na ošetření

29. 6. 2010, 15:19
Rozhovory 33
Philipp Petzschner byl ve třetím kole nečekaně blízko výhře nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Vedení 2-1 na sety ale neudržel. Zlom v utkání prý nastal ve chvíli, kdy si španělský favorit vzal pauzu na ošetření. Jestli byl zraněný nebo ne, to nevím, poukázal na Nadalovu 'vychytralost' poražený Němec.
Profily hráčů
Philipp Petzschner

Pojďme si nejdříve rozebrat zápas s Nadalem.
Pro mě je teď těžké zápas hodnotit. Jsem opravdu smutný a na sebe naštvaný, že jsem nedokázal udržet koncentraci po tom, co si vzal pauzu na ošetření. Nevím, co se stalo.

Váš oddechový čas nebo...
Ne, jeho. Bylo to opravdu mazaný. Momentálně jsem nešťastný a naštvaný, že jsem zápas prohrál, ale to do zítra nebo do dvou dnů přejde.

Máte dojem, že to od něho bylo tak trochu nesportovní chování?
To říct nemůžu. Na to se budete muset zeptat jeho, co to mělo být. Ale nevšiml jsem si, že by se pak něco změnilo.

Skvěle se pohyboval. Mohu pouze říci, že kdybych měl nějaké zranění, asi bych byl za to rád. Ne, já nevím. Možná měl nějaké zranění a možná to byl jen vychytralý krok. Opravdu nevím.

Já jsem měl dva sety opravdu skvělé, ale on hrál dobře celý zápas. Nedokázal jsem udržet úroveň hry až do konce zápasu. Nadal si zasloužil vyhrát.

Myslíte si, že to, že si vzal ve vhodnou chvíli oddechový čas, byl dnes jediný rozdíl mezi vámi dvěma?
Ne. To rozhodně není jediný rozdíl. Já vím, že má pořád problémy s koleny a teď je nejspíš bude muset opět léčit.

Nemyslím, že to udělal proto, aby mě rozhodil z rytmu. Ale každopádně je to důvod, proč jsem pak dělal chyby. Na tom teď budu muset pracovat.

Stěžoval jste si u rozhodčího na to, že Nadal dostával nějaké rady od trenéra...
Ne, nestěžoval.

Ne?
Ne.

Poslouchal jste je?
Ne, pouze jsem zaslechl pár slov, ale to mohlo být cokoliv. Stejně je téměř nemožné něco slyšet, když jste dole na kurtě, protože aréna je dost hlučná. 

Poznámka:
První muž světového žebříčku Rafael Nadal dostal od vedení wimbledonského turnaje pokutu 2000 dolarů (přes 40.000 korun) za to, že mu během utkání třetího kola s Petzschnerem radil jeho kouč. To tenisová pravidla zakazují. Španělský hráč i jeho strýc Toni, jenž ho trénuje, se bránili, že se jednalo pouze o povzbuzování, ne radění.


Jaký byl váš herní plán?
Můj herní plán? Hrát senzačně (smích). Nevím. Na začátku jsem měl špatný servis, ale pak jsem hrál dobře.

Rafaelova reakce na trenérovu radu byla docela prudká. Proběhlo pár posunků a něco si řekli i s rozhodčím. Rozrušilo vás to?
Ne. Kdyby tam trenér nebyl, asi bych reagoval stejně jako on. Ale to je spíš otázka pro Rafaela.

Ale já se ptám, jestli to nějak rozhodilo vás.
Ne, mě ne. To bylo mezi ním, koučem a rozhodčím. Nemám tušení, o co šlo.

Ale nějaké zranění má, protože se rozhodl, že nebude hrát Davis Cup. To všichni víme. Před US Open toho moc už hrát nechce.

Jestli je zraněný, tak fajn. Já jsem nikdy neřekl, že nebyl zraněný a že si vzal timeout jen proto, aby mě rozhodil z rytmu. Také vím, že má zranění. Pořád má problémy s koleny, to všichni ví.

Dokázal uběhat několik pětisetových zápasů. A myslím, že by zvládl i další dva, tři sety, to já už bych nedal.

Budete se zítra dívat na fotbal?
Ano a myslím, že 3:0 vyhrajeme. (Němci vyhráli 4-1 nad Anglií a postoupili do čtvrtfinále MS)

Takže vám fotbal po dnešku zvedne náladu nebo to na to nemá vliv? Určitě, pozval jsem k sobě pár Němců, kteří tady ještě jsou. Mám tady ve wimbledonské vesničce dům a vše už je připraveno ke sledování a fandění Německu. Připravená je i grilovačka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, wimbledon.org

Komentáře

33
Přidat komentář
misoSK
Nadalovi fanusikovia si ho budu stale obhajovat to je jasne,ja mu vsak nemozem prist na chut...a priznavam, ze zapas s Petzschnerom som nesledoval cely a tak som ospravedlnujem za nezrovnalost ktoru som napisal ohladom osetrovania Philippa ale to nemeni nic na veci, ze u Nadala som sa s podobnym tahom stretol niekolkokrat podobne ako s tym ze ked uz v zapase jasne prehrava tak radsej skrecuje ako by mal dohrat so ctou :)...a pre pouzivatela Vale 46, zapasy sledujem pravidelne, ba aj mnohe challengrove ak je ta moznost
Reagovat
smazaný uživatel
Se k tomuhle nevyjadruje, ten se tu ukaze, pouze, kdyz Roger nahodou prohraje:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
A kromě toho je na dovolené s notesem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm-zitra Fderer na Centru,Murray tez,Djokovic a Rafa ne 1,to neni utok,je to jen poznamka,dle me by mel byt na Centru RF a RN,ale no.Murray je domaci,ale vitezove poslednich 2 rocniku jsou ti 2!Ale je to na poradatelich,mne to bylo jasne jak to bude
Reagovat
nando
Jo jo, angláni se zas předvedli. Rafa hraje se Sodou a není na centru? Nepochopitelné !!! Nechápu, co tam dělá můra, resp. chápu, ale naprosto nesouhlasím !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to chapu,ale nemelo by to tak byt!Vitez w je RF A RAFA,Murray nebyl ani ve finale!ZE to delaji ve Francii me tak neprekvapuje,zde bohuzel tez.Jak by se tvaril Roger kdyby hral na 1,myslim,ze by to bylo nemyslitelne!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle fakt nechápu. Je možné, aby, jak by řekl Vapet, "Můra zrzavá ze Skotska" dostal přednost před Rafou? S takovýmto upřednostnováním nesouhlasím!
Reagovat
Vojtiik
Na kazdem turnaji se uprednostnuji domaci hraci, navic kdyz je domaci hrac spolufavorit tak uz vubec neni co resit, atraktivita zapasu tady jde tak trochu stranou (cimz nechcu rict ze Murray - Tsonga bude neatraktivni, podle me to bude hodne podobny tenis jako nadal - soda :) )
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste bych jen tak na okraj chtela zminit,ze v originale (k dohledani na strankach Wimbledonu) Petzschner rika, ze to, co mohlo zaznit k Rafovi bylo neco mezi Vamos a takovymi typy pokriku,ze se to proste neda odhadnout a hlavne ze to hrac stejne nema moc sanci slyset, protoze na kurtu je hluk...
Reagovat
smazaný uživatel
jak si tady podtěma článkama čtu ty komentáře tak to fakt nechápu pod každým článkem coje o nadalovi je hroně příspěvků tipu nadal prohraje nadal nehrál tak dobře nadal tohle a tohle co vám na něm tak vadí hlavně že všude federer samá chvála každý mu fandí atd já jsem hroně rád že nadal hraje dokud totiš nadal nebyl takto bylo jasné federer nemněl soupeře a byla to nuda díky nadalovi je tenis zase zajímavej a je dobře že se po rafovi objevili i další hráči kteří mužou federera porazit neříkám že federer neni dobrý hráč jeto mega hráč ale tenis není jenom oněm jsou tu i další hráči
Reagovat
misoSK
typicky Nadalov tah, vobec ma to neprekvapuje, moj nazor je ze mu nic nebolo, na druhej strane vsak mal na to osetrenie pravo, takisto si ho mohol vyziadat Petzschner hocikedy behom zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
To mu teda bolo,zkus si precist co a budes vedet.A Phillip si osetreni vzal tez!Chce to vic nestrannosti,kdyby mu nic nebylo,nebude rusit DC!
Reagovat
dabelsobul
Asi takhle: Kdyby Nadal vedl, pauzu by si nebral.

Samozrejme se o tom da jen diskutovat :) Pravo na to mel, tak proc se rozcilovat. Petzschner to vlastne taky jen konstatoval.. .)
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak jo,v pohode,jen,ze neco mu asi je,opet hraje s bolesti,snad jeste neco vydrzi
Reagovat
misoSK
DC rusi podla vlastnych slov preto aby bol dobre pripraveny na seriu americkych turnajov, a preto ze nechce riskovat, nie preto ze by mu momentalne nieco bolo
Reagovat
smazaný uživatel
VY v tom mate evidentne jasno :-)). A co jakasi kauzalita? Kdyby mu nebylo vubec nic a byl 100% zdravi, tak zcela jiste nezrusi ani DC, protoze mu ale neco je, tak se chce setrit a pojede az na turnaje, ktere jsou dulezite...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, zdravy, samozrejme...
Reagovat
smazaný uživatel
vas prvni prispevek: no, mam tuseni, ze o Nadalovi nic nevite, zapasy sledujete sporadicky a ten s Petzschnerem jste asi nevidel vubec :-), jinak byste nemohl napsat, ze to je typicky Nadaluv tah a ze Petzschner si take "mohl" vyzadat MTO (protoze on si jej vyzadal ;-) ).
Reagovat
nando
Proč to tady řešíte, vždyť to dělají všichni, nebo aspoň valná většina. Že se tím soupeř nechá rozhodit, je jen jeho problém. Jednou jsou ty medical time dovolený, tak netřeba řešit, jestli byl zraněnej nebo ne. To stejně ví jen ten hráč a my to nikdy nezjistíme.
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš mi vadí ty posunky mezi Nadalem a jeho strýcem..
Reagovat
smazaný uživatel
No resime to, protoze Miso naznacoval, ze Rafa tento tah vyuziva naprosto bezne a vedome s tim, ze cili na rozhozeni soupere. Coz je skoro az oskliva pomluva. A jelikoz jsme ja a Rimmer fanousky Nadala, tak ho samozrejme hajime, protoze zadnemu fanouskovi se nelibi, kdyz na jeho oblibence (o jehoz moralnim kreditu navic nema pochyby) nekdo hazi neopravnene spinu, tim spise, kdyz vidime dle dalsich argumentu, ze jeho vedomostni background asi nebude nejsolidnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne ty posunky bych nenazval koucovani!Jak vsichni vime,Spanele jsou temperametni,to jejich vamos atd.Spis ho povzbuzoval,co v te vrave by tak asi slysel-co by mu pomohlo ve hre?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to to samé jako předváděl Sanchez s Jankovičovou..mně to prostě vadí. Tak pokuta je v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
no podla mna to nie je vobec v poriadku.myslim ze je to zbytocne prehnane, a v podstate aj preto ze rafa je fair hrac, nepoviem keby to robil neustale...ale rafa je jeden z najferovejsich hracov na okruhu
Reagovat
smazaný uživatel
Jakékoliv koučování a rady během zápasu jsou prostě zakázané. Tohle prostě fér není, byť je Nadal jinak tenisovej gentleman.
Reagovat
smazaný uživatel
no videl som to sice len na youtube ale s toho co som videl nechapem o akom couchovani je rec....sorry ale fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Každý to vidí jinak..u Nadala nebyly tyhle posunky na trenéra poprvé.
Reagovat
smazaný uživatel
ako v pohode. nehadam sa.v minulosti som dost fandil fedexovi, stale mu v podstate fandim, aj ked po minulom FO uz je to skor len taka zotrvacnost:),cize sa vobec necitim zaujaty ako skalny fanda rafu ktory by ho tvrdohlavo obhajoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nepřeju ani jednomu z nich :).
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tady byl Barney, vyjádřil by se k tomuto diskuznímu vláknu takto:

Já vám řeknu v čem ta pokuta vězí! Všichni organizátoři Wimbledonu jsou totiž Elegánovci a chtějí Rafu dostat pod tlak, aby se rozklepal a prohrál nějaký zápas, popřípadě z turnaje odstoupil! Tím odstraní Elegánovi nejtěžší překážku, ale nebude jim to nic platné, protože jej v semifinále ztříská Murray!

Je to sice jenom legrace, ale myslím si, že by to tak nějak bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je borec?zastanca ludskych prav ukrivdenych?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne-ja si myslim,ze ho to vse tak nakopne,ze pokud se opravdu dostane do finale a potka Rogera,tak to da!Myslim si opravdu,ze ctvrfinale RN A SODA je napinavejsi nez TSONGA A MURRAY!Meli byt na centru kadopadne!
Reagovat
smazaný uživatel
ja si to tiez myslim ze ho to nakopne a ze to da.aj rf ked sa tam vobec dostane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist