Tři kola a už dvě pětisetové bitvy. Nadal na trávě musí bojovat

26. 6. 2010, 20:11
Aktuality 19
WIMBLEDON MUŽI - Zatím pro největší favority není žádná procházka růžovým sadem. Přesněji řečeno zeleným All England Clubem. Rafael Nadal sice o postup mezi nejlepších šestnáct nepřišel, po pětisetové bitvě s Haasem ale musel absolvovat maximální počast setů i ve třetím kole s Philippem Petzschnerem.
Rafael Nadal

Když předloni ve Wimbledonu triumfoval, prohrál celkem jen tři sety. Z toho dva ve finále s Federerem. Letos Rafael Nadal se na travnatý grandslam po dvou letech vrátil, ale žádná suverénní jízda se nekoná.

Sobota ve Wimbledonu:

Česká senzace! Kvitová a Zakopalová postoupily přes favoritky do osmifinále

Šok ve čtyřhře: Dvojnásobní obhájci Nestor se Zimojinčem končí!

Španělský tenista, jenž před měsícem bez ztráty popáté v kariéře vyhrál French Open, sice zahájil snadnou výhrou nad Nišikorim, ovšem další dvě kola už tak jednoduchá nebyla. Ve čtvrtek musel otáčet ze stavu 1-2 proti Holanďanu Robinu Haasemu, a do stejné situace se dostal i dnes v souboji s Němcem Philippem Petzschnerem.

První hráč světa dnes předvedl velmi slušných 56 vítězných úderů a dopustil se 18 nevynucených chyb, navzdory jedinému ztracenému servisu musel o postup bojovat více než tři a půl hodiny.

Nadal, který si během utkání nechával ošetřit stehenní sval, vyhrál 6-4 4-6 6-7 6-2 6-3 a v dalším kole se utká s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem.

"Bude to dobré, není to nic vážného. Je to z únavy. Mám za sebou hodně zápasů, teď navíc dva pětisetové. Trochu si odpočinu a na čtvrté kolo budu připraven," uvedl po zápase Nadal. "Philipp neuvěřitelně dobře podával po celý zápas. Ve čtvrtém setu jsem ale změnil taktiku a vyplatilo se. Na konci jsem už hrál dobře," dodal.

Prvním osmifinalistou, který neztratil set, se stal suverénní Robin Söderling. Finalista French Open dokonce ještě ani jednou nepřišel o své podání, dnes Švédovu formu odskákal nasazený Brazilec Thomaz Bellucci

Seveřan se o čtvrtfinále utká s Davidem Ferrerem. Španěl proti Francouzi Jeremymu Chardymu sice vedl už 2-0 na sety, nakonec ale musel v rozhodujícím dějství potvrdit legendy o své skvělé fyzičce a vyhrát závěrečné čtyři gamy v řadě, aby se mohl radovat z postupu.

Jako poslední mezi nejlepší šestnáctku postoupil domácí Andy Murray, který porazil Gillesa Simona a podobně jako Söderling se může pyšnit 'čistým kontem'. V dalším kole ho čeká Američan Sam Querrey.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní výsledky mužů (26. 06. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Petzschner (33-Něm.) 6-4 4-6 6-7 6-2 6-3
Murray (4-Brit.) - Simon (26-Fr.) 6-1 6-4 6-4
Söderling (6-Švéd.) - Bellucci (25-Braz.) 6-4 6-2 7-5
Ferrer (9-Šp.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-3 4-6 3-6 7-5
Tsonga (10-Fr.) - Kamke (Něm.) 6-1 6-4 7-6(1) 
Querrey (18-USA) - Malisse (Belg.) 6-7(4) 6-4 6-2 5-7 9-7 
Benneteau (32-Fr.) - Fognini (It.) 6-4 6-1 4-6 6-3
Mathieu (Fr.) - De Bakker (Niz.) 7-6(5) 7-6(6) 6-7(8) 6-4

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Baltachaová/Skupski (Brit.) - Hlaváčková/Mertiňák (ČR/SR) 6-2 6-3
Uhlířová/Damm (ČR) - Pennettaová/Vemič (It./Srb.) 4-6 6-3 7-5 

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Dlouhý (9-ČR) - Zvonarevová/Sa (Rus./Braz.) 6-7(4) 6-4 6-4

Juniorky - 1. kolo:
Allertová (ČR) - Razafimahatratraová (Madag.) 6-7(3) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
tady něco dám to stojí zato já jako velký fanoušek nadala ale i tenisu obecně mužu říct jen jedno nskutečné a vamos rafa http://www.youtube.com/watch?v=bghRlc630sM
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé, vám to neustálé "vamos rafa" nepřipadá už trapné? Jako musím konstatovat, že Nadal má s přehledem nejvíc infantilní a fanatické fanoušky snad ze všech hráčů, co znám. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
to Matej to máš jak když všude a furt slyšíš federer federer já vím jeto famozní hráč ale tenis neni jen o federerovi
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš samozřejmě pravdu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli má Rafa zranění nebo ne, je teď celkem jedno, protože podle mě ho přejede Soderling ve QF, možná i bez ztráty setu. Po Wimbledonu bude mít Rafa na regeneraci dost času, všechno se vyhrát nedá, to je jasný. Jenže jak na tom bude na amerických betonech, je otazník, podle mě US nedá, doplatí opět na únavu nebo na nějaké zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli ho Soda "přejede", ale porazit by jej měl a mohl. Ale více napoví už zápas s Ferrerem, kt. je takovou slabší a praváckou verzí Nadala. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si myslíš, že Fedex prohraje s Meltzerem? Já ho jako hráče moc neznám, celej jeho zápas jsem viděl jen na letošním RG s Nadalem, nepřipadá mi, že by měl tak dobrý srvis nebo základní údery, aby mohl Federerovi dělat výraznější problémy.Neřku-li jeho voleje (v zápase s Nadalem byly vesměs tragické).
Reagovat
smazaný uživatel
to : clarc prostě mitam pokaždý neskočí to písmeno třeba hned když nato kliknu ale třeba až na po druhé
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/171357-cesky-si-ve-wimbledonu-vedou-skvele-kvitova-a-zakopalova-jsou-v-osmifinale.html ještě že rafovi nic není toby ještě scházelo lidičky zítra je volno jeto tak nebo ne
Reagovat
a.magerova
http://sport.idnes.cz/krok-za-kulisy-proc-se-na-kurtech-simuluje-a-heka-fuw-/tenis.asp?c=A100625_205834_tenis_mah
Reagovat
smazaný uživatel
Proč odkaz na sport.cz? Jejich čtenářské blitky jsou taková žumpa, že to nemá obdoby. Nikde jinde nemají víc zakomplexovaných anonymních ubožáků. Kteří ani nemají ponětí o tématu, co se snaží komentovat.

Magerko, na čutálisty nemá žádný sport. Jejich simulace faulů, střílení gólů po předchozím hraní rukou a svíjení se "bolestí" kvůli kartám pro soupeře, je hnus všech hnusů.
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. To jsou změny, když se na zemi svíjí v bolestech a nemůže se pohnout a za minutu lítá jako vítr.
Reagovat
smazaný uživatel
sory za pravopis mám stím problém navíc mi vipadává klávesnice
Reagovat
smazaný uživatel
vIpadava klavesnice? to musi byt asi nejaka VIP klavesnice...
Reagovat
smazaný uživatel
nevím co říct jsem fanouškem nadala ale moc radosti mi nedělá tím jak musí tako bojovat o postup z hráčema který by mněl jasně porážet 3 0 na sety co bude dělat až bude hrát proti někomu lepšímu to fakt nevim nemám stoho dobrý pocit a federer se taky už nadřel 2 nevím čím toje jestli oba nehrají tak dobře nebo jsou ti soupeři nečekaně dobří fakt nevim snad se rafa zvedne proti lepším soupeřům
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ze postupuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zadna slava to nebyla,clovek si musi zvykat,ze top hraci tak lehko nevyhravaj!Ale s tim zdravim nevim nevim,snad to bude dobre!
Reagovat
smazaný uživatel
musím říct, že mě oba dost zklamali, můj tip na vítězství je Soderling i když bych to přál Berdovi. Jeho pohyb na trávě je horší jak na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
a také si myslím, že Fedex prohraje přístí kolo s Jürgenem Melzerem a ten pak porazí i toho našeho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist