Šok ve čtyřhře: Dvojnásobní obhájci Nestor se Zimojinčem končí!

26. 6. 2010, 17:13
Aktuality 1
WIMBLEDON MUŽI - Daniel Nestor a Nenad Zmonjič ve Wimbledonu na tituly z let 2008 a 2009 nenavážou. Světové jedničky ve Wimbledonu prohráli poprvé po 15 vítězstvích, když si na ně vyšlápli domácí tenisté Chris Eaton a Dominic Inglot.
Nenad Zimonjič a Daniel Nestor

Kanaďan Daniel Nestor a Srb Nenad Zimonjič zahájili společnou spolupráci koncem sezony 2007. V další sezoně spolu poprvé hráli na Wimbledonu a získali titul. Ten loni zopakovali a letos tak do Londýna přiletěli jako dvojnásobní obhájci.

Světové jedničky, jež z grandslamů vyhráli ještě letošní French Open, měli velké problémy už v úvodním kole. V něm je potrápili Britové Jonathan Marray a Jamie Murray, které zdolali až 15-13 v rozhodující sadě.

Také ve druhém kole se proti Nestorovi se Zimonjičem postavili domácí tenisté, nicméně od takřka neznámých Chrise Eatona a Dominica Ignatica se nějaké velké vyskakování nečekalo, a senzace už vůbec ne. V žebříčku čtyřhry se pohybují ve druhé, respektive třetí světové stovce a společně před Wimbledonem odehráli jen sedm utkání s bilancí 3-4. 

Nicméně nebyl by to sport, aby nedocházelo i k obrovským překvapením. Mladí Britové, kteří jsou v soutěži jen díky divoké kartě, zdolali favorizované soupeře 7-5 5-7 7-6 6-7 8-6 a postoupili do 3. kola. 

Nestor a Zimonjič tak po Wimbledonu mohou ztratit post světových jedniček. Bratři Bryani však musí minimálně obhájit loňské finále.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
sobotní výsledky mužů (26. 06. 2010)

Čtyřhra - 2. kolo:
Eaton/Inglot (Brit.) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 7-5 5-7 7-6 6-7 8-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
nando
Kdo to je ???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist