Philippoussis je bez peněz, chystá prý návrat na kurty

7. 12. 2010, 10:33
Aktuality 9
Někdejší finalista Wimbledonu a US Open Mark Philippoussis údajně chystá návrat k tenisu. Čtyřiatřicetiletého Australana donutily ke comebacku finanční potíže, do kterých se dostal v uplynulých letech.
Profily hráčů
Mark Philippoussis

Australský bombarďák už loni přiznal, že je bez peněz a nemůže splácet hypotéku na dům Williamstownu u Melbourne, v němž bydlel se svou matkou.

Podle australského listu Sun Herald se chce Philippoussis vrátit na kurty ve Wimbledonu, kde v roce 2003 prohrál ve finále se Švýcarem Rogerem Federerem. "Tvrdě trénuje. Vyzrál a uvědomil si, že nenaplnil svůj potenciál. Chce ještě něco dokázat," citoval deník anonymní zdroj z blízkosti hráče, který byl známý tím, že si uměl užívat života.

Bývalý osmý tenista světa si půjčil 1,2 milionu dolarů na třípodlažní dům, ale protože nestíhal splácet, hrozila mu žaloba. Situaci se pokusil vyřešit prodejem domu, který však před rokem vynesl jen 835.000 dolarů. Vítězi jedenácti turnajů ATP tak nezbylo, než koncem listopadu vyhlásit bankrot.

Tenisovou kariéru, během níž vydělal téměř sedm milionů dolarů, ukončil Philippoussis kvůli vleklým zdravotním potížím v roce 2006. Letos v únoru odehrál bezmála dvoumetrový hráč vyhlášený dělovým servisem jeden zápas na menším turnaji v Dallasu.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud zde mluvíte o startovném, tak na startovném mohou urvat peníze hráči z Top 10, ale pochybuju, že se o tohoto hráče budou všude prát a nabízet mu velké startovné... Možná doma v Austrálii něco pobere, ale ku příkladu v Evropě těžko překvapí, přece jen to až takový hráč nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je startovné? Smluvní peněžní motivace pro některé hráče (zveřejňuje se to někde?), aby se účastnili konkrétního turnaje nebo odměna za prohrané 1. kolo turnaje? Tenisovým fandům se to pořád plete.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde má těch 7 mil. ?? :o)) ho bude školit každej junior a v půlce sezony to zabalí , protože startovný na challengrech nebude tak velký jak by si představoval.... ale rád bych se mýlil třeba překvapí ale nevěřim tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Neočekávám, že se vrátí v pravým slova smyslu. Spíš si bude vyhledávat nějakýho nadanýho talentovanýho mladýho hráče, začne ho trénovat a bude se snažit z něj vytřískat nějaký prachy :))) Že si už samotným tenisem nic moc nevydělá, to mu musí bejt jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
ZA CHVILU JE SPAT SAFIN ...........UVIDITE (DAVAM TOMU ZHRUBA ROK)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se někdo nevrátí, tak je to určitě Safin, nejen že si vydělal mnohem více na prize money, ale ten je ještě navíc zajištěn movitou rodinou pokud vim, takže ten pro prachy hrát nemusí, kromě toho když hrál poslední rok, tak hrál jakoby bez motivace. Měl jsem jeho hru rád, hlavně nemohu zapomenout na AO 2005 SF s Rogerem, to byl zápas století. Bohužel zranění ho tenkrát také dost schodila výkonnostně dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tak trochu nepochopitelné hrát jenom kvůli penězům, navíc v jeho letech si myslím, že toho už moc neuhraje a pokud mu nepůjde servis, tak ho vyklepne kde kdo, i když mu věřím o 100% více jak Musterovi:) Navíc nechápu proč chce začít hrát až ve Wimbledonu, kdoví jestli se tam vůbec podívá
Reagovat
janek
na divoke karty něco vyděla,ale nic vic.
Reagovat
misoSK
o jeho comebacku citam uz pomaly rok, tak uz cakam kedy to konecne prijde...tesim sa na to, ale vela si od toho neslubujem, i ked so svojim servisom moze byt este stale neprijemny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist