Philippoussis: Prožívám nejtěžší časy

1. 6. 2009, 12:35
Aktuality 1
Letos to mohl být rok jeho návratu. Obávaný bombarďák Mark Philippoussis i ve svých 32 letech chtěl zpátky do světa tenisu, který má ještě v paměti jeho dvě grandslamová finále. S tím je ale, zdá se, konec. Australan nemá na splácení úvěru a bojuje s depresemi.
Profily hráčů
Mark Philippoussis

V době, kdy plnil stránky sportovních novin, si vydělal přes sedm milionů dolarů. Jen na kurtu, mimo něj pak ještě další peníze. Dnes? Bývalou světovou osmičku dali k soudu, protože nedokáže splácet půjčku na dům v Melbourne.

Mark Philippoussis podle svých slov nebyl schopný splácet tři roky poté, co prodělal několik operací kolene, které ukončily jeho profesionální kariéru.

"Koupil jsem ten dům, když mi bylo 18, hlavně pro svojí mámu. Teď ale platím třiapůlkrát víc, než bych platil za normální hypotéku," řekl bývalý tenista australským médiím. "Jsou to těžké časy. Finančně, ale hlavně tím, jak se to podepisuje na psychice. Neřekl bych, že bojuji s depresí, ale poslední dva roky jsem si depresí prožil hodně. Jestli se bojím? Odpověď je 'Ano'." Nehrál jsem tenis od roku 2006 a je to sport, ve kterém když nehrajete, tak nedostanete zaplaceno," dodal.

Philippoussis, který si vedle osobních trofejí připsal v roce 1999 a 2003 i dvě vítězství v Davis Cupu, si až nyní uvědomuje odvrácenou stranu svého úspěchu.

"Měl jsem snadný život, život, o kterém člověk sní. A tenkrát jsem myslel, že je to normální. Ve skutečnosti měl ale do normálního hodně daleko," přiznává Australan. "Peníze se hrnuly odevšud. Človek si myslel, že to takhle má každý a že to tak bude pořád."

I když už se myšlenky na návrat na okruh ATP vzdává, s tenisem se úplně nerozloučil. Letos se objevil na turnajích pro veterány, kde si může zahrát se soupeři ze "staré gardy" Johnem McEnroem, Jimem Courierem a dalšími.

"Musím to brát tak, jak to je. Právě prožívám nejtěžší časy svého života, zároveň ale taky nejlepší, protože jsem objevil tolik věcí. Až se z toho dostanu, spousty věcí si budu vážit jinak. Spadl jsem dolů a dostanu se nahoru," dodává Philippoussis.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist