Philippoussis vyhrál dva turnaje veteránů a zvažuje návrat na okruh ATP

26. 10. 2010, 10:59
Aktuality 3
Mark Philippoussis by se po více než čtyřech letech mohl objevit na turnaji ATP. Alespoň o tom uvažuje poté, co vyhrál dva turnaje veteránů. Během série zápasů porazil i Jima Couriera a právě tohle vítězství ho povzbudilo.
Profily hráčů
Mark Philippoussis

Zahrál si finále US Open a Wimbledonu. Byl světovou osmičkou a s Austrálií vyhrál Davis Cup. V roce 2006 však na trávě v Newportu získal svůj dosud poslední 11. titul a kvůli problémům s kolenem se na čtyři roky z okruhu ATP vytratil.

Podstoupil tři operace, ale to asi nebylo to nejhorší. Mark Philippoussis loni přiznal, že nezvládá splácet hypotéku a musí před soud. "Nehrál jsem tenis od roku 2006 a je to sport, ve kterém když nehrajete, tak nedostanete zaplaceno," řekl se slzami v očích, když sešlo z jeho návratu na kurty.

Známý tenisový bombarďák ale nic nevzdával a vrátil se na turnaje mezi veterány. Letos v květnu vyhrál v Bostonu, kde si ve finále poradil s Johnem McEnroem a minulý týden ve Spojených státech získal další titul. 

Ve finále porazil 6-4 6-1 Jima Couriera a uvedl, že jeho aktuálním cílem je návrat na okruh ATP. "Bylo to skvělé, tenhle sport miluju a teď cítím, že je moje tělo zase silnější," pochvaloval si Philippoussis po svém triumfu. Myslím, že znovu dokážu hrát údery tvrdě jako kluci na okruhu," řekl Australan, který za pár dní oslaví 34. narozeniny.

Letos v lednu se Philippoussis objevil už na challengeru v Dallasu, ale v prvním kole nestačil na hráče čtvrté světové stovky Yaniho.

"Když bude Mark hrát dobře, a že on stále umí hrát velmi agresivně, může se postavit každému," předvídá Courier. "Otázkou je, zda jeho tělo vydrží denodenní nápor, kterému jsou hráči během roku vystaveni.

Dokáže si Philippoussis ještě tenisem vydělat na splátky úvěru?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja jsem pro navrat, hlavně on ma super servis a s nim bude mit vždy co řici, ale ty zraněni. Tomu se nevyvaroval v pruběhu cele sve kariery, vždy ho zastavovali. Ale ve sve době to byl krutej hrač, dnes podle mě lepši než Muster.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád bych mu věřil víc, jak Musterovi... Je ale velmi nepravděpodobné, že by vydržel hrát bez vážných zranění celou sezonu a mít stabilní výsledky v jeho letech. Bylo by to ale určitě oživení pro celý tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Na fotce vypada, ze je odhodlan se probojovat do top ten. :-D Nesmiritelny vyraz, svalnate telo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist