Plíšková: Byl to můj nejhorší zápas v sezoně

1. 5. 2017, 17:52
Aktuality 10
Nejhorší zápas dobře rozjeté sezony předvedla Karolína Plíšková českému publiku. V prvním kole pražského turnaje WTA se špatně pohybovala a prohrála s Italkou Camilou Giorgiovou 6-7 2-6.
Kar. Plíšková (© TK Sparta Praha)

Antuka patří k nejméně oblíbeným povrchům světové trojky Plíškové. Byť ve Stromovce předloni vyhrála a loni zde došla do semifinále, necítí se na klouzavém kurtu dobře. Proti Giorgiové se ani na chvilku nedostala do rytmu.

"Byl to můj nejhorší zápas letos. Dalo se určitě hrát mnohem lépe. Necítila jsem se dobře ani pohybově, ani z hlediska úderů," řekla novinářům po své šesté prohře v sezoně z třiceti zápasů. "Nechci takové výkony podávat ani na antuce, ani proti jiným soupeřkám. Nejsem spokojena s hrou, ale bohužel stalo se."

Nečekané vyřazení se snažila hodit za hlavu. "Nečekám na antuce zázraky, i když by to mohlo být lepší. Čím víc toho na ní odehraju, tím líp. Byl to letos první turnaj na antuce venku a zkušenost," prohlásila.

Vzhledem ke své vytáhlé postavě má na antuce problém s pohybem. "Je nejistý," pronesla. "Na betonu, na kterém se cítím nejlíp, mám možnost se zapřít, což tady není. Nejsem odborník na dokluzy a pohyb celkově, o to víc je to na antuce vidět. Spoustu míčů, které letěly kolem mě, jsem skoro neměla," řekla Plíšková.


V duelu s 99. hráčkou světa Giorgiovou, kterou loni právě v Praze jasně přehrála, se cítila celou dobu pod tlakem. "Byl to zápas nezápas, protože se skoro nehraje. Ona dobře servírovala a měla to ve svých rukou," uvedla.

Na Plíškovou se přišlo podívat hodně lidí, kteří zaplnili hlavní tribunu. "Ale nejsem si jistá, že mi atmosféra pomohla. Spíš to trošku zhoršila," mínila pětadvacetiletá tenistka.

Z halového antukového turnaje ve Stuttgartu přijela v pátek. V sobotu měla volno a v neděli jeden trénink. Sama si přála, aby hrála hned v pondělí. "Protože mělo být lepší počasí, než které hlásili na úterý. Možná i to byla chyba. Možná by mi den navíc pomohl, to už se ale bavíme teoreticky. Tento turnaj je pro mě uzavřený," řekla.

Loňská finalistka US Open si dá den dva volna a ve středu odletí do Madridu na další antukový turnaj. "Zkusím se připravit, stabilizovat výkony a začít se soustředit," řekla. Doufá, že se na antuce alespoň trochu rozehraje, protože všechno směřuje k Roland Garros. "Pořád je cíl Paříž a věřím, že se to může zlepšit," uvedla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
pumpier
To bylo od samého začátku jasný , lákadlo pro sponzory ( možná vzpoura Černoškovi je jí 25). Zdá se mi že pod vedením Kotyzy trochu skvitla. Zbyl ji servis , který na antuce moc nefunguje. Ještě prozradila, že letí ve středu do Madridu a úterý má pro Hrdličku. Měla by si vzít příklad s Kristýny. Pořád tvrdím, že ta je lepší tenistka, co se týče diváka
Reagovat
freeteepek
Giorgiová sice hrála fantasticky zatímco Karolína měla problém s pohybem, ale to nic nemění na tom, že ji nijak nezkusila vyvést z rytmu. Bylo to stereotypní, bez nápadu. Budu se opakovat, ale Kája by měla hrát kraťasy a taky se naučit na ně reagovat. V předchozím zápase jí to parádně předvedly Markéta s Carinou. A před pár dny Siegemundová ve Stuttgartu. I kiki je hrála. Je to prostě potřeba ať si Kotyza říká co chce:-)Že by toho světová trojka nebyla schopná? To se mi nechce věřit. I s její výškou postavy...
Reagovat
FulnekUltras
a výjimečným citem pro balón - ono samozřejmě hned se jinak hraje, když je u úderů včas, a jsme zpátky u pohybu, kde prostě Kája své limity má a mít bude, zrovna jako Petra i jiné vyšší a zároveň trochu křehčí typy tenistek - každopádně jí ale nic nebrání na fyzičce soustavně pracovat - zatím bych řekl, že až moc spoléhá na ostatní stránky svého umění, ale to se zdaleka ne vždycky vyplatí
Reagovat
MaDI
Tak takový výkon si diváci nezasloužili. Prohrát může. To je jasný a klidně s kýmkoliv. Ale takhle? S takovým přístupem? Boj bez srdce a bez snahy o cokoliv.
Reagovat
Frick
Prostě řízený vypadnutí. Zřejmě by to bylo podobný, kdyby loni nebo předloni tu hrála Petra.
Reagovat
Herbert_Hoover
Hm, tak tady to Giorgíně fakt seklo, mmm! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ze je moznost sledovat z hlavniho clanku cely zapas:)
Reagovat
Neor
Byla fakt hrozná zima, foukal vítr. V tomhle počasí hrát musí být někdy hodně velká zkouška odvahy. Giorgi se z podmínkama popasovala líp. Navíc prohrát 1.kolo na INT je pořád lepší, než kdyby se třeba to samé stalo o týden později. Věřím, že Káje minimálně jeden z těch zbývajících třech antuk.turnajů vyjde podstatně líp.
Reagovat
Neor
*s podmínkama
Reagovat
Fandina
Je to škoda Kájo a vezmi si příklad ze Šarapové, ta než vyhrála Roland Garros, tak také říkala, že se na antuce neumí pohybovat. Takže držím palce, aby to na antuce někde pořádně vyšlo a fobie by mohla být pryč :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist