Plíšková je po třísetovém boji s Cornetovou v osmifinále

25. 3. 2019, 06:41
Aktuality 24
WTA MIAMI - Karolína Plíšková v Miami vydřela postup přes Francouzku Alizé Cornetovou až po více než dvou a půlhodinách boje, když využila jen 5 z 21 brejkbolů. O čtvrté čtvrtfinále během pěti let se pátá nasazená Češka utká s Kazaškou Julií Putincevovou.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková se po dvousetové výhře nad Chorvatkou Petrou Martičovou se svou druhou soupeřkou v Miami pořádně zapotila. Francouzku Alizé Cornetovou zdolala až po 2 hodinách a 36 minutách boje 6-7 6-1 6-4.

V prvním setu favorizovaná Češka dvakrát ztratila servis a musela dotahovat ze stavu 2-4. Tie-break rozehrála dobře a vedla 3-1, Cornetová však získala dalších šest bodů a tím i úvodní sadu.

V dalších setech si už sedmá hráčka světa servis podržela, byť musela odvracet celkem sedm brejkbolů. Po prvním podání měla vynikající úspěšnost 75 procent a zápas zakončila devátým esem.

"Jsem ráda, že jsem to po tom prvním vyčerpávajícím setu nevzdala. Ne že bych k tomu měla blízko, ale bylo to opravdu dlouhé a náročné. Zůstala jsem ve hře a ona mi pak začala pomáhat chybami, které v prvním setu nedělala. Já svou hru zlepšila a věděla, že to dnes bude o mě. Není to snadné, když víte, že všechny body se odvíjí od vašich úderů," komentovala Plíšková.

"Sice dnes hodně foukalo a podmínky na kurtu nebyly nejrychlejší, ale myslím, že jsme dnes obě odehrály dobrý zápas. Ona rozhodně proti mě předvedla svůj zatím nejlepší zápas," hodnotila Plíšková, jež trefila 48 winnerů, ale také udělala 43 nevynucených chyb. 



I na pátém turnaji sezony tak Plíšková prošla minimálně přes dvě soupeřky. Letos se zatím pokaždé dostala do čtvrtfinále, v Miami do něj může semifinalistka z roku 2017 postoupit počtvrté během pěti let. 

O pozici mezi nejlepší osmičkou se Plíšková střetne s Kazaškou Julií Putincevovou (h2h 3-1), kterou zdolala v prvním utkání sezony na cestě za triumfem na turnaji v Brisbane.

"Myslím, že dnešní zápas byl dobrou přípravou na Putincevovou. Ona také hraje forhendy s horní rotací a ploché bekhendy. Skvěle brání od základní čáry, takže to zase bude jen o mém výkonu," očekává sedmadvacetiletá Plíšková. "Několikrát jsem ji porazila, dokonce i v Brisbane, kde jsem nehrála tak dobře. Když budu hrát solidně, tak mám šanci, protože ona míčky nezabíjí."

Osmifinále si v Miami zahrajou tři české tenistky. V neděli odpoledne potvrdila svou formu Markéta Vondroušová, kterou čeká Němka Tatjana Mariaová. Už v sobotu se mezi šestnáct nejlepších dostala o post světové jedničky bojující Petra Kvitová, jež bude o čtvrtfinále usilovat proti Francouzce Caroline Garciaové.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
nedělní výsledky (24. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-7 6-1 6-4
Vondroušová (ČR) - Mertensová (16-Belg.) 6-4 7-6
Halepová (2-Rum.) - Hercogová (Slovin.) 5-7 7-6(1) 6-2
Mariaová (Něm.) - Stephensová (4-USA) 6-3 6-2
Putincevová (Kaz.) - Sevastovová (11-Lot.) 1-6 6-2 6-3
V. Williamsová (USA) - Kasatkinová (14-Rus.) 6-3 6-1
Yafan Wang (Čína) - Collinsová (25-USA) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
má Karolína to pravý zápěstí zafačovaný nebo je to jen potítko? Pokud by měla nějaký potíže s rukou tak by to vysvětlovalo její včerejší slabší výkon ...
Reagovat
turista
Jen tak dál!
Reagovat
EllNino
Gratulace Markétě a Karolíně, zvláště Karolína se musela hodně nadřít, aby vyhrála, ale je to tam ... obě teď čekají nepříjemné hráčky, Markétu Tatiana Maria, která tu porazila AKS, Camilku a teď i Sloane bez ztráty setu, snad ji Markéta nepodcení, druhé čtvrtfinále v řadě by byla bomba, navíc, kdyby se Karolíně podařilo udolat Putinu, české čtvrtfinále v Miami by bylo realitou :)) Tak držím pěsti ...

Jinak včera ty zápasy dopadly nakonec dost naopak, Putina porazila Stázku, Yafan Wang trochu podle předpokladů zlomila v 1. setu Collins a pak už to byla pohoda :) ... Venus stále září a tentokrát to odnesla Dasha Kasatkina, Simona málem prohrála s Polonou, ale ta prostě nemá na velké výhry hlavu ...

Dneska nás čeká celé osmifinále, bude se na co koukat, hned od 5 Petra s Caro Garcíou, Bertens - Barty, Andreescu - Kontaviet, Venus - Halep, Wang - Wang, je toho dost :)

Snad se naše holky v turnaji udrží všechny, nebo alespoň jedna nebo dvě z nich :)
Reagovat
turista
Pokud Kája vyhraje tak může narazit později na Halepovou. Nevěřím, že by Simona nepřešla přes 39 letou Venuši.
Reagovat
Blondie
Nemohu si pomoci, ale ta Collins je mi tak nesympatická... :(
Reagovat
tommr
já jí naopak fandím (pokud zrovna nehraje s některou z našich). Její zápal do hry je příkladnej ... :)
Reagovat
Blondie
když já nevím... ona má tak nepříjemné výrazy/mimiku... přitom hzeká baba. Jen m přijde (samozřejmě jen od pohledu) strašně zlá.
Reagovat
peek
to jí nemohli vybrat lepší fotku? Na té ve článku vypadá jak dcera Voldemorta.
Reagovat
rybicka
Když ono za to velmi může to plastické "vylepšení" nosu. Já třeba často mívám problém se jí do obličeje dívat.
Reagovat
Mantra
Michael J.is back
Reagovat
Torn
Alize má plastiku nosu? :D Já myslel, že takhle nehezkej ho má od přírody...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnou plastiku samozřejme nemá.
Reagovat
Andrew89
bohužel nemá :D měla by si zajít...mít takovej nos, tak už tam jsem hned co to jde:D
Reagovat
blixa
Proč bohužel ? Vypadá osobitě. To už budeme všichni totál magoři co budeme mít univerzálně krásné nosánky nebo co ? Bože, ještě že už jsem starej ... kam se to všechno sere ...
Reagovat
Andrew89
ne, ale mě se její nos fakt nelíbi. Konstatoval jsem, že já mít takový nos, tak jsem okamžitě na plastice. Jí se asi líbí, tak nešla :D
Reagovat
Nola
posli foto, nech mozeme obdivovat tvoj dokonaly nos...
Reagovat
PetaM
Kde tvrdí, že má dokonalý nos? Třeba nemá, ale jeho nos se mu líbí. Její nos se mu nelíbí a kdyby ho měl, tak by ho nechtěl. Ale zase je to diskutabilní, kdyby s ním žil celý život, třeba by se mu líbil :D
Reagovat
Andrew89
moc nechápu proč mi vkladají do pusy co jsem neřekl:D, ale alepson někdo to chápe:D
Reagovat
peek
se mohou utkat ve čtvrtfinále a na tento souboj bych byl velice zvědav.
Reagovat
rybicka
Přání otcem myšlenky. Kéž by.
Reagovat
bIbec
Snad to tam celé vyhraje Petra nebo Karolína nebo Markéta. A když né jedna z těchto tří, tak snad Wang. A když né Wang tak Wang.
Reagovat
tommr
pokud by titul nezískala žádná z našich tak bych ho přál Andreescu ... :)
Reagovat
blixa
Nestraš !!! :-o
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist