Vondroušová si poradila i s Mertensovou a je bez ztráty setu v osmifinále

24. 3. 2019, 22:54
Aktuality 58
WTA MIAMI - Markéta Vondroušová v Miami neztratila set ani se svou třetí soupeřkou a po výhře nad světovou čtrnáctkou Elise Mertensovou z Belgie postoupila do čtvrtého kola. O čtvrtfinále na druhém turnaji WTA Premier Mandatory po sobě si 19letá Češka zahraje proti Němce Tatjaně Mariaové, která překvapivě vyřadila domácí obhájkyni titulu Sloane Stephensovou.
Markéta Vondroušová (© j48tennis.net)

Markéta Vondroušová po finále v Budapešti a čtvrtfinále v Indian Wells potvrzuje velmi dobrou formu i v Miami. Po výhrách nad krajankou Barborou Strýcovou a Lotyškou Jelenou Ostapenkovou dnes neztratila set ani s Belgičankou Elise Mertensovou a postoupila mezi šestnáctku nejlepších.

Devatenáctiletá rodačka ze Sokolova porazila světovou čtrnáctku Mertensovou 6-4 7-6 a oplatila jí loňskou třísetovou porážku z antuky v Luganu. Česká tenistka sice pětkrát přišla o podání, ale ani jednou během zápasu neprohrávala. 

V prvním setu Vondroušová neudržela náskok dvou brejků, ale koncovku zvládla lépe. Ve druhé sadě nedokázala zápas ukončit při svém servisu, ale tie-break ovládla a duel zakončila ziskem sedmi míčků v řadě.

"Dnes to bylo těžké, protože se hodně běhalo a Elise je velmi dobrá tenistka. Jsem ráda, že jsme nemusely do třetího setu," komentovala Vondroušová, jež si postupem do osmifinále téměř s jistotou zajistila návrat do Top 50. 

"Cítím se na kurtu skvěle. Jsem moc spokojená se svou hrou, celkově je to pro mě skvělý turnaj. Jsem šťastná, že jsem ve čtvrtém kole," pochvaluje si své současné rozpoložení Vondroušová, která vylepšila svou letošní zápasovou bilanci na 12-3.

O čtvrtfinále si svěřenkyně Jana Hernycha zahraje s jednatřicetiletou Němkou žijící na Floridě Tatjanou Mariaovou, která ve třetím kole vyřadila loňskou šampionku Sloane Stephensové. Domácí světovou šestku porazila hladce 6-3 6-2 a připsala si třetí skalp hráčky Top 10, z toho druhý právě v Miami.



"Nemůžu být teď šťastnější. Myslím, že tu hraju jako doma, protože tady žiju. Hodně mi to pomohlo. Je tu moje rodina, mí přátelé, to vše mi pomohlo," radovala se Mariaová. "V mé hře je něco specifického, takže jsem věděla, že mám dnes šanci uspět. Se Sloane jsem už dvakrát hrála, tak jsem věděla, co očekávat."

Před prvním vzájemným soubojem s Vondroušovou si chtěla především užít vítězství nad Stephensovou. O talentované Češce toho prý příliš neví.

"Nikdy jsme spolu nehrály ani netrénovaly. Takže to pro mě bude něco nového. Jen vím, že je to levačka a hraje docela dobře. Vyhrála teď v Indian Wells a Miami hodně zápasů a je to madá hráčka," uvedla Mariaová.

Ve večerním programu uspěla v třísetové bitvě Karolína Plíšková, jež zdolala Francouzku Alizé Cornetovou. a čeká ji duels Kazaškou Julií Putincevovou. Ve čtvrtfinále může dojít na český souboj Plíškové s Vondroušovou.

Už včera do osmifinále postoupila o post světové jedničky bojující Petra Kvitová, kterou v boji o čtvrtfinále čeká Francouzka Caroline Garciaová.

Halepová měla problémy s Hercogovou
Světová trojka Simona Halepová se ve 3. kole nečekaně nadřela na postup přes Slovinku Polonu Hercogovou, která startovala jako lucky loser. Rumunská favoritka zvítězila až po 2 hodinách a 45 minutách boje 5-7 7-6 6-2.



V osmifinále svěřenkyně nového trenéra Daniela Dobreho narazí v souboji bývalých světových jedniček na Venus Williamsovou, s níž má vyrovnanou bilanci 3-3, přičemž poslední tři duely vyhrála vždy snadno 2-0 na sety.

Osmatřicetiletá Američanka si dnes poradila hladce 6-3 6-1 s Ruskou Darjou Kasatkinovou, která nedokázala odvrátit ani žádný z osmi brejkbolů a neudržela si tak ani jeden servis.

"Neuvědomila jsem si to, dokud jsem se po zápase nepodívala na statistiky. To jsem ještě nikdy nezažila," řekla Williamsová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
nedělní výsledky (24. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-7 6-1 6-4
Vondroušová (ČR) - Mertensová (16-Belg.) 6-4 7-6
Halepová (2-Rum.) - Hercogová (Slovin.) 5-7 7-6(1) 6-2
Mariaová (Něm.) - Stephensová (4-USA) 6-3 6-2
Putincevová (Kaz.) - Sevastovová (11-Lot.) 1-6 6-2 6-3
V. Williamsová (USA) - Kasatkinová (14-Rus.) 6-3 6-1
Yafan Wang (Čína) - Collinsová (25-USA) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
FulnekUltras
Maky bude brzy nová Petra - nebo aspoň holčička NAŠE... ;-)
Reagovat
Frick
Samozřejmě - je mezi nimi 0,5 až 1 kvalitativí třídy, ale je třeba vyzdvihnout, že v těch 23 zápaseh, do nichž od února celkem nastoupily, nikdy nezklamaly a ty, co měly porazit, vždy porazily.

Snad možná od Maky se možná přecijen čekalo, že Uytvanckovou v tý Budapešti dá.
Reagovat
lavamancer
těším se na vzájemný souboj
mohlo by k němu dojít, už je to blízko
turnaj je TOP, výmluvy stranou, šlo by to na krev
a to mám rád, tak holky bojujte!
Reagovat
tommr
Karolína sice nakonec vyhrála a postupuje dál, ale její dnešní výkon byl pro mě strašný zklamání. Kdyby nebyla Cornetová viditelně limitovaná v pohybu tak Karolínu dneska porazila. Nevím co se s Karolínou momentálně děje, ale s podobným výkonem jako dneska žádnou zdravou soupeřku neporazí ...
Reagovat
SpacialRecognition
Proti Benčič hrála dost kvalitní tenis, hodný top 10 hráčky, minulý zápas sem neviděl, ale rozhodně po jednom zápase říkat "co se to s ní děje" je velmi přehnané.

Na anglickým tennisforu je anketa o největší "drama queen", myslím, že ty by ses tam taky hodil, minimálně na nominaci.
Reagovat
tommr
takže tobě příjde normální když se světová pětka trápí skoro 3 hodiny se zdravotně indisponovanou hráčkou, kterou by měla smáznout za hodinku a do poslední chvíle se musí klepat o výhru? Taky bych tě moh někam zaškatulkovat, ale nebudu se uchylovat ke zbytečnejm urážkám jako ty ...
Reagovat
SpacialRecognition
1. Neměla MTO, kdyby byla nějak výrazně indisponovaná, tak zrovna Alize by si ho určitě vzala.

2. Když potřebovala, tak tam Cornet běhala jak laňka.

3. Netvrdím, že hrála dobře, ale rozhodně to není taková katastrova, jak ty tvrdíš.

4. Jestli Ty v tom vidíš urážku, je to jen a pouze tvůj problém.
Reagovat
SpacialRecognition
Addendum: Zkrátka a jednoduše: Děláš tady z komára velblouda, a to opakovaně.
Reagovat
tommr
kecáš nesmysly nebo vyloženě lžeš. Cornetová samozřejmě MTO měla a protože šlo o zranění v oblasti třísel tak jí rozhodčí dovolila odchod na ošetření do šatny. A jestli si neviděl jak byla od druhýho setu limitovaná v pohybu tak se nemá cenu s tebou dál bavit ...
Reagovat
SpacialRecognition
Když potřebovala, začala tam běhat jak laňka, jak ve druhým , tak ve třetím. Najdi si -prosímtě, záznam a koukni se pořádně. Tohle zraněný člověk fakt nedokáže.
Reagovat
blixa
Petra či Simona se netrápily ? Sloane zrovna teče s Mariou. Naomi vylítla. Půlka TOP10 už je out. A Karolína by podle tebe měla hráčku z TOP50 vyřídit za hodinu a když ne, tak je vlastně strašná ? O tom, že Alizé byla zdravotně limitovaná silně pochybuju, spíš se snažila použít všechny triky aby vyhrála. Z tebe se stává jen další hater Karolíny ...
Reagovat
tommr
to si snad děláš srandu? Já jsem jeden z mála co se tady Karolíny pravidelně zastává proti haterům. Nebudu ale předstírat, že hrála dobře když to není pravda. Tím se jen dávají dodatečný argumenty skutečným haterům ...
Reagovat
SpacialRecognition
Kdo potřebuje hatery když má "zastánce" jako si ty. Furt přeháníš.
Reagovat
Blondie
Hele, co jsem se koukala, tak to Karolíně fakt nešlo. Hlavně na mě působila hrozně smutně, jako kdyby byla myšlenkami jinde. Nicméně ubojovala to, a to se počítá. Kolik takových "strašlivých" zápasů uhaluzila silou vůle Petra? A navíc je to přesně to, po čem volají experti - že by Karolína měla bojovat a vyhrávat, i když se nedaří.
Reagovat
Kytka
Všechny naše holky se s postupem do osmifinále natrápily. Petra včera. Markéta dnes taky nebyla ve své kůži, dobře, že Mertens taky nehrála nic moc. Karolína se od druhého setu zlepšila. I když Alize nějaký ten problém s tříslem asi měla. Ale to je taky věc jejího uštvaného tenisu. Musela v prvním setu si hrábnout až na dno a asi si to tříslo natáhla. Trápila se na začátku druhého setu, asi než zabraly prášky a Karolína to uměla využít, což taky nezvládne každý.
Reagovat
Andrew89
přesně. Tommra v tomhel případě vůbec nechápu. Karolína se trápila jako prase. Petra se trápila stejně tak. A co se stalo? vyhráli. A to je důležitý. Obě to urvali a o to jde. Hrali obě blbě a i přesto vyhráli. Naprostý zbytečný pranýřování Karolína a předevčírem i Petry za jejich zápasy. A přitom by obě dvě bez výjimky zasloužily obdiv, nehrála ani jedna svůj top tenis a přesto to zvládly. Tommr má představu, že hráčka top 10 nemá asi slabší den/turnaj

K dnešku budu rád i za nekutečně utrápenou výhru:)))
Reagovat
tommr
já jsem za ty výhry samozřejmě taky rád, ale ještě radši bych byl kdyby byly podložený i kvalitním výkonem. Snad to dneska bude o něco lepší i v tomhle ohledu ... :)
Reagovat
Andrew89
doufejme:)
Reagovat
darek.vrana
Snad tenis sleduješ dost dlouho, abys věděl, jak to chodí. Je to úplně normální. Někdy se hráčka trápí se slabou soupeřkou, druhý den zase exceluje proti silné. Není každý den posvícení. Důležité je to urvat, i když se nedaří, a to se povedlo. Sice jsem taky čekal jednodušší výhru, ale víme, že Cornet dokáže být nebezpečná (své o tom ví i Serena). Někomu sedí ten a někomu zase jiný styl. A leckdy hrát proti indisponované soupeřce je těžší než proti zdravé.
Reagovat
Grape
Naprosto souhlasím, ale asi nemá smysl to vysvětlovat. Jemu tyhle věci naprosto unikají, já už si myslím, že on to ani nedělá schválně, že to prostě není schopen vnímat jinak než jen povrchně a teoreticky. To je tak, když absolutně chybí osobní zkušenost s daným sportem...
Reagovat
tommr
to jsou zase kecy. Kolik máš vyhranejch Wimbledonů ty experte?
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina ale zapas zhodnotila jako velmi dobrý od obou.
Reagovat
tommr
tak o Karolíně je známo, že se ráda pochválí ... :)
Reagovat
blixa
Tak je třeba se pochválit ... nikdo to za vás neudělá ! A tommr už vůbec ne !!! :D
Reagovat
Grape
Samozřejmě že nula, co čekáš. Ale na rozdíl od tebe si tenis občas zahraju, sice jen rekreačně párkrát do roka, ale i tak dokážu posoudit, že kolikrát rozhodují fakt maličkosti, zvlášť na top úrovni. Tvoje myšlení typu "ona je světová pětka, tak musí nějakou Cornetovou jasně přehrát, a když ne tak je to špatně" jasně ukazuje že jsi jen teoretik, ale to už jsem ti psal několikrát a sám se divím, že se s tebou vůbec zdržuju, piš si co chceš a pak se div, že se tu zas do tebe někdo naváží... Každý má přece právo se svými příspěvky zesměšňovat a to i opakovaně. :-)
Reagovat
tommr
navážejí se tu do mě hlavně přechytralí blbci který si občas pinknou do tenisáku a hned si proto myslí, že všemu okolo tenisu rozumí líp než ostatní. Na to už jsem si zvyk a dokážu se s tím docela dobře vyrovnat. Určitě kvůli tomu nebudu měnit svoje názory ...
Reagovat
LukasH
Jenže zrovna zkušenost a nezkušenost s daným sportem je obří rozdíl. A zrovna u tak komplexního sportu jako tenis to platí dvojnásob. Někdy to jde výborně a někdy zas blbě a vůbec nevíš proč, i když se snažíš něco změnit.
Co se týče Petry, tak jsem rád v Miami za každou výhru vzhledem k výsledkům na tomhle turnaji v její kariéře. Že se tu dlouhodobě trápí i v jinak skvělých letech, je známý. A Karolína nevim. Ta se pak vždycky nějak zmátoří.:-)
Reagovat
tommr
letos jsou ale v Miami díky změně lokality trochu jiný podmínky a zdá se, že by mohly Petře svědčit líp. Uvidíme jak si povede proti Garciaový ...
Reagovat
Grape
Vždyť je neměň, pokud si za tím stojíš, tak ok. Ale nedivím se některým že na tebe reagují tak jak reagují, svými příspěvky si o to prostě říkáš a podle reakcí mi nepřipadá, že by ses s tím vyrovnával dobře.
A přijde mi trochu škoda, že ani po letech si nejsi schopen užívat tenis jako takový a pořád jen řešit jak by kdo měl zrovna dle tebe hrát a stresovat se když to nevychází... Ale holt každej jsme nějakej no.
Reagovat
smazaný uživatel
Výstižné!
Reagovat
Torn
Cornetová sice měla MTO, ale dost taktické. Indisponovaná byla asi tak 3 kroky, když přišla ze šatny a dělala, jak děsně kulhá, jinak tam lítala jako čamrda. Alize je dost známá svými výstupy atd., kdyby to tříslo bylo tak hrozné, patrně tam Karolíně nedobá ty smeče atd. Navíc Karolína měla zavázané zápěstí, jestli jsem dobře koukal, tak je možný indisponovaná ve skutečnosti byla úplně jiná hráčka. Navíc Alize letos hrála prd, ale proto Karolíně kazila minimálně, což by s nějakým vážnějším zraněním dokázala jen těžko.
Reagovat
tommr
toho zavázanýho zápěstí jsem si v noci nevšim resp. považoval jsem to za potítko. Pokud má Karolína opravdu nějaký problémy s rukou tak by to její slabší výkon vysvětlovalo ...
Reagovat
tommr
Karolína hraje dneska tak příšerně, že je pořád reálná možnost, že prohraje i s viditelně limitovanou soupeřkou ... :(
Reagovat
SpacialRecognition
Nepřeháněj, od druhého setu to tak špatný není.
Reagovat
SpacialRecognition
A s tím zraněním to není zase tak žhavý
Reagovat
tommr
možná to Cornetová trochu přihrává, ale stoprocentní určitě není ...
Reagovat
lavamancer
to byly nervy, až jsem si přisedl ...
ale postupuje, konec byl zahrátý zkušeně, Cornet moc moc chtěla..
Reagovat
tommr
Karolína sice vyhrála, ale bylo utrpení to sledovat ...
Reagovat
blixa
Proč ty na ten tenis vlastně koukáš, když přitom tak trpíš ? Že by masochista ? :D
Reagovat
tommr
kdybych předem věděl co tam bude dneska Karolína vyvádět tak bych se na to určitě nekoukal. Když už jsem s tím ale začal tak jsem si to musel vytrpět až do konce ...
Reagovat
lavamancer
to je pravda
Reagovat
SpacialRecognition
v Prvním setu 27 nevynucených chyb :D To nezvládne ani Petra
Reagovat
Torn
A to hrála tie-break :D
Reagovat
Blondie
neříkej to, nebo se o to Peťa pokusí! :D
Reagovat
SpacialRecognition
Karolína chce v počtu nevynucených chyb překonat Petru ze včerejška? Tímhle tempem ale se k tomu nedostane, protože bude venku ve dvou setech...
Reagovat
Torn
Tak Kroketa hraje dost nad svoje poměry, letos totiž kromě SF v Hobartu nebo kde, neuhrála prakticky nic.
Reagovat
PetaM
Mně přijde, že hodně holek se rádo rozehrává na našich holkách :D Celý rok hrajou ho.vno a s Češkama jsou skoro světové jedničky :D
Reagovat
Dobry-den
To spíš Kája se v 1. setu jen rozehrávala. Teď očekávám podobný průběh jako proti Doiové.
Reagovat
Torn
No..katastrofa. :D
Reagovat
tommr
Karolína je dneska naprosto tragická. Nevím jestli za to nemůže Kristýna která jí podporuje z publika ...
Reagovat
Torn
A nebo za ní hraje Týna! :D
Reagovat
tommr
takhle špatně by to Kristýna neodehrála ...
Reagovat
Kuzzie
Druhou rukou jo
Reagovat
tommr
tenisová spravedlnost nakonec přece jen zvítězila! Už jsem se bál, že Markéta závěr druhýho setu nezvládne a posadí soupeřku do sedla, ale dobře to dopadlo. TB odehrála Markéta opravdu velmi dobře ... :)
Reagovat
EllNino
Markéta válí :) Je vidět, že když je zdravá, dokáže konkurovat většině tenitek na okruhu a dokonce je i porážet, za tyto dva turnaje už má skalpy Kasatkiny, Ostapenko (2x), Halep, Báry, Mertens - jsou to vesměs holky, co sice nemají úplně excelentní formu, ale pořád jsou daleko zkušenější než Markéta ...

Věřím jí i ve 4. kole, ať už bude hrát se Sloane nebo s Tatianou ...já totiž tak nějak čekám, že si dneska Sloane na Tatě vyláme zuby ...:)
Reagovat
Dobry-den
Markéta zápas zakončila 7 vyhranými body v řadě a dnes opět ukázala, že pokud zůstane zdravá, tak může mířit hodně vysoko.

Dojem ze zápasu kazí jen ostudný výkon rozhodčích, to byla fakt síla.
Reagovat
EllNino
fiasko ... rozhodčí jsou tady opravdu k ničemu
Reagovat
jurasekh
...kurňa, mladá ten závěr zvládla skvěle!!! Už jsem měl strach po těch 3 prohraných servisech, že to nedotáhne, ale... Všechna čest :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist