Plíšková: Příště přijedu zkušenější

28. 10. 2016, 18:16
Aktuality 55
S jednou výhrou, dvěma porážkami a ve skupině skončila pro Karolínu Plíškovou premiéra na Turnaji mistryň. Už pár minut po vyřazení ale doufala, že získané zkušenosti využije příští rok.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Na všechno potřebuju čas. Loni mi účast tady o kousek nevyšla, letos už to klaplo a doufám, že příště to bude ještě lepší. Letos jsem si tady na to zvykla, na systém, na všechno a příště přijedu zkušenější a třeba projdu dál," řekla Plíšková.

V Bílé skupině porazila na úvod z mečbolu Španělku Garbiňe Muguruzaovou, prohrála třísetovou bitvu s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a dnes v rozhodujícím duelu o postup podlehla obhájkyni titulu Agnieszce Radwaňské.

"Už jen účast tady je pro mě krok dopředu. Vyhrála jsem při své premiéře tady hned svůj první zápas, což není snadné. Odehrála tři dobré zápasy a předvedla dobrý tenis. Zklamaná odjíždět nebudu," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun. "Hodnotila bych to spíš pozitivně. Když se sem v budoucnu dostanu, budu vědět co a jak."

Mezi osmičkou nejlepších tenistek sezony se ukázalo, že rozhoduje každý fiftýn, každý těsný aut. Ve všech utkáních Plíšková dobře začala, ale na vysoké úrovni neodehrála celý zápas. "Tady není snadná soupeřka a myslím, že budu příští rok připravena, pokud se sem dostanu. Udělám všechno, abych mohla přijet znovu," řekla.

Vyrovnávala se nejen se systémem hry ve skupinách, ale i s podmínkami v Singapuru i společenskými a sponzorskými povinnostmi. Přiznala, že se ke konci cítila trochu bez šťávy. "Nezdá se to, ale je to náročné být na stejném místě, k tomu všechny ty aktivity, co byly. Spaní mi tady nesedlo, ani povrch a ani program. Na druhou stranu na to, že mi to tady až tak nesedlo, tak to dopadlo dobře," usmála se.

Ze všeho si snaží vzít něco pozitivního. "Je to tak lepší a má to smysl," řekla. I z aktivit okolo turnaje se chce poučit. "Člověk nemůže být nejlepší bez toho, aniž by se tohle absolvovalo. Nemám to samozřejmě ráda, nevyhledávám společenské akce, ale prostě to k tomu patří. Že by mě tohle stálo energii, určitě ne. Spíš ty zápasy," řekla.

Jak říkala, nahoru se prokousává postupně, a zatím stále stoupá. Stejně tak věří, že jednou porazí i Radwaňskou, s kterou už prohrála posedmé. "Některé věci potřebují čas. Věřím, že s ní nebudu prohrávat donekonečna," řekla.

Na finále Fed Cupu se ještě naladí
Připustila ale, že měla špatnou bilanci v utkání o semifinále trošku v hlavě. "Blbě se mi to sešlo, když jsem měla soupeřku, na kterou jsem neuhrála ani set. Raději bych hrála s Ivanovičovou, se kterou to mám zase sedm nula," řekla Plíšková.

Sezona Plíškové ještě nekončí. V sobotu odletí domů a na pár dnů zapomene na tenis. Pak ale ještě povede Češky ve Francii z pozice jedničky do finále Fed Cupu. "Připravím se. Pár dnů si odpočinu a ještě se na to naladím," uvedla.

Až za čtrnáct dnů tak vyrazí na vytouženou dovolenou. Na té už je nyní její dvojče Kristýna, která "provokovala" na sociálních sítích fotkou od moře. "To od ní nebylo hezké. Ale až budu mít volno já, tak ona bude trénovat, tak jí to vrátím," smála se Plíšková, která zakončí rok nejhůře na šestém místě světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
Marduch
Jo je to zLoun:
Naučila se třeba lépe zvládat i mimotenisové aktivity?
Musí se s tím naučit pracovat. Je to součást tenisu. Já jsem jí říkal: Když nedáváš rozhovory, tak to znamená, že nikoho nezajímáš. Musí se to naučit mít trošku v lásce, protože pak bude víc oblíbená a víc vidět. Bez toho nemůže být nejlepší.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/turnaj-mistryn-karolina-pliskova-konec-trener-vanek-pcl-/tenis.aspx?c=A161028_193022_tenis_bem
Reagovat
VlS
dneska zase hrála dobře, holt to o kousek nestačilo. Nebejt to ba pomalým šmirglu, bylo by to jiný. Ale nic, dobrá zkušenost, se Světlanou kousek smůly a Aga je holt Aga, vrátí nemožný. Jsem s výkonem Káji spokojen - v singlu, v deblu to bylo hrozný, ale chápu deku po zápasu se Světlanou.
Reagovat
janek_da
Trochu s tebou nesouhlasím. Aga byla skvělá hlavně na BP. Returny, ostré servy (na její poměry). Jinak záleželo na Karolině. Bohužel 1.servis a dokolečka hraný fh inside-out, který na šmirglu neměl účinnost. No a samozřejmě na konci ty dvě smeče, hlavně druhá, to byla špatenka.
Reagovat
VlS
Tak ten závěr už byl o ztrátě sebedůvěry. Chyby z FH - no, trochu se k nim chtělo pohnout, půl kroku, možná krok, souhlas - přemíra crossů, chybí to hrát víc po lajně. Cross je dobrej, když je to rána jak z děla a s dobrým úhlem, když je to jen trochu slabší a kratší, tak je to nahrávka na prohoz po lajně, navíc je s tím Kája už profláknutá a soupeřky už na ty crossy vysloveně číhají, chtělo by to trochu víc variovat. Ale z druhý strany - Kája je v užší špičce druhej rok a sbírá zkušenosti. Kde byla v jejím věku Angie?
Reagovat
Nola
Angie bola vo veku Karoliny, presne tam, kde sa dnes Kaja nachadza, koncila rok ako svetova 5-ka, v roku 2012 hrala SF na Wimbledone, po pamatnom zapase s Lisickou som jej zacala fandit... iba tolko...
Reagovat
janek_da
Hlavně, Angie byla velký talent, ale často zraněná. Až v 2011 se dala do kupy. V podstatě dost podobné s Lucy.
Reagovat
brixner
hold to o kousek nestačilo!
Sakra, kdy už se to naučíte!!!
Reagovat
Pedronegro
a ty jsi holt asi pitomej :)
Reagovat
Pedronegro
no tak jen o kousek mi to dnes nepřipadlo, Aga dost s přehledem, o kousíček to bylo se Světlanou a mohlo být vše jinak, postoupily by s Agou a možná by se střetly znovu ve finále, a kdo ví jak by to dopadlo, ale určitě bychom to hodnotili jako úspěch, takže to celkově až tak strašné nebylo :)
Reagovat
VlS
V každým setu o brejk, to je u mě kousek.
Reagovat
Pedronegro
to jo, ale neměl jsem pocit, že by ji mohla přetlačit, tak proto mi to o kousek nepřišlo ...
Reagovat
blixa
To je zase sofistikovanejch keců a přiblbej haterů :D Přitom je to zcela prosté, Káje v druhém setu se Světlou odešla fyzicky ruka a tím i podání a proti dobře hrající Kuzně to pak těsně nestačilo. Kdyby ruka vydržela ještě set, tak by zase bylo keců jak je dobrá že postoupila :D Bože bože ... :D
Reagovat
tommr
na letošním TM zaplatila nováčkovskou dan. Souhlasím s ní v tom, že už sama účast na TM je velkej úspěch a že letos získala cenný zkušnosti, který bude moct využít v příštích létech kdy by opět na TM neměla chybět. Trochu se s ní ale rozcházím v hodnocení jejích letošních zápasů na TM. Nemyslím si, že by odehrála 3 dobrý zápasy jak ona sama tvrdí. Dobrý zápasy odehrála jen dva - s Muguruzou a s Kuznetsovovou - a to ještě jeden z nich neštastně ztratila. Naopak zápasy s Agou a v deblu se jí vůbec nepovedly ...
O tom jak dalece úspěšná bude celá sezóna se ted rozhoduje už bez Karolíny. Pokud TM nevyhrajou Cibulková nebo Kuznetsova skončí Karolína na krásným 5.místě, v opačným případě bude šestá. V každým případě to bude její nové kariérní maximum. Sama může dojem ještě vylepšit při finále FC kde bude zcela určitě plnit roli naší jedničky ...
Reagovat
A.R.R.
První set s Agou určitě dobrý byl, tedy až na tu koncovku, druhý jsem neviděl, mrknu na záznam.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezona bude dalece úspěšná, i kdyby vyhrála Dominika (Pome!), nebo Světlana.
Jestli bude Karolína pátá, nebo šestá, je asi i jí fuk :-)
Reagovat
Dobry-den
Karolína si nepochybně zaslouží ostrou kritiku za to, co na tomhle turnaji předvedla, ale to nechám na ostatních.
Mě spíš zaráží celkově ostudná úroveň turnaje - hráčky kolabují, prohrávají vyhrané zápasy, odmítají využívat mečboly...šílenost. Když si uvědomím, že takhle hrají nejlepší hráčky na světě (OK, chybí Serena, ale ta samotná by to moc nezachránila), tak na mě jdou mdloby. Tohle není pro okruh WTA zrovna nejlepší vizitka!
Reagovat
tommr
nesouhlasím ani s jedním. Nemyslím si, že by si Karolína zasloužila nějakou ostrou kritiku. Na letošním TM sice nezazářila jak asi mnozí čekali, ale ani vyloženě nepropadla. A úroven letošního TM se mi zdá velice solidní ...
Reagovat
Dobry-den
Karolína možná výsledkově nepropadla, ale výkonnostně to bylo neuvěřitelně žalostné. Zejména na servisu, který byl na její poměry řekl bych až trapný. To je zcela nezpochybnitelný fakt. Ani v jednom zápase jí stabilně nevydržel, a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo!
Reagovat
tommr
servis jí opravdu na TM zradil, ale o to obdivuhodnější mi příjde, že i bez svý největší zbraně dokázala odehrát dva velmi dobrý zápasy a i v tom třetím proti svý nejméně oblíbený soupeřce měla nějaký šance. Špatnej servis přičítám nováčkovský nervozitě a věřím, že příště už to bude lepší ... :)
Reagovat
petrulinka
Zajímavé je, že kdyby takto hrála Petra, tak tady kritizuješ, až hrůza. Ale Karolínu tady vychvaluješ, jak dobré zápasy odehrála. Fakt nechápu. Prý zaplatila nováčkovskou daň. Co to jsou za kecy? Např. Petra svůj první TM vyhrála. Prostě Karolína nebyla schopná uhrát lepší výsledek a hotovo dvacet
Reagovat
VlS
A tvrdí snad někdo, že byla?
Reagovat
Dobry-den
+1
Reagovat
FulnekUltras
dvojí metr maloburžoazie... ;)
Reagovat
Lunej..
Baví tě pořád sem cpát to tvoje politické myšlení?
Reagovat
FulnekUltras
nenamlouvejme si, že občasný zásadní ;) fanouškovský konflikt Petra vs. Kája má i tento rozměr... ;)
Reagovat
Lunej..
co povidáš, to si jen ty přetváříš do své fantazie. Proč nechodíš na politické forum, kde se můžeš vyřádit? Stokrát nic umoří i vola...
Reagovat
FulnekUltras
ani na Staromáku jsem dneska nebyl... ;)
Reagovat
VlS
Považuješ Petru za levicově a pro Zemanovsky orientovanou a Káju za opak? Proč? Bydliště v MC mají obě :-). Ani u jedný neznám její politický preference a jako fandovi českého tenisu jsou mi taky totálně šumák.
Reagovat
FulnekUltras
na TP mi někdy skutečně připadá, že co je dovoleno kněžně ;), není dovoleno selce... ;)
Reagovat
Fandina
Ano, také si všímám, že jedné je dovoleno vše a druhé ne, ale nesouvisí to s politickou příslušností, takže přirovnávat to k tomu nemá logiku.
Reagovat
FulnekUltras
čistě sportovně vzato - vzájemná konkurence může oběma holkám do budoucna jedině prospět...teď uvidíme ve FC... ;)
Reagovat
Fandina
To ale nesouvisí s politikou a tvým přirovnávání. A jestli se nepletu, tak na FEDu tahnou za jeden provaz, takže opět přirovnání o ničem.
Reagovat
Lunej..
U FU běžná věc. :)
Reagovat
Lunej..
myslím, že jsou to zbytečná slova, protože zkušená jsi dost, což jsi už ukázala nejen na TM. Víš sama, na čem nejlépe zapracovat, ale nemyslím, že by ses měla za co stydět. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravé šampionky nepotřebují zkušenosti aby vyhrávaly největší tituly, viď Petro :)
Reagovat
Lunej..
to je ale blábol pravého hatera.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč, tady pořád někdo mektal jak by se měla Petra od Karolíny učit, že má Karolína krásný postupný útok a podání na úrovni bla bla tak si taky rýpnu ne
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád tady někdo vynáší Karolínu do nebes (no dneska už radši ani ne) ale šampionka je jen jedna https://cs.wikipedia.org/wiki/WTA_Tour_Championships_2011
Reagovat
Lunej..
Ty tady ale naprosto zbytečně a trapně shazuješ výkon Káji jen proto, že někteří rýpají do Petry. Ani jedna nemůže za to, že jsou mezi fanoušky i blbci. Já Káju nemusela, ale teď obdivuju, jak na sobě zamakala, uznávám, co dokázala Petra a nějaké bojůvky mezi fandy obou hráček mi přijdou směšné.
Reagovat
Krisboy
Jj, za chvíli to bude jak mezi nadalovci a federerovci. Nechápu.
Reagovat
A.R.R.
to víš, oni někteří prostě nemohou unést, že Petra není aktuální českou jedničkou, ale je to Kája....jako by to nebylo jedno, hlavně, že je o českém tenise ve světě pořád slyšet....
Reagovat
Lunej..
Njn, frustrati jsou nejhorsi :)
Reagovat
A.R.R.
Asi tak.

Já jsem dnes Káje pochopitelně nefandil, ale z mého pohledu udělala velký kus práce, už na kurtu nestojí jak tvrdé y, ten pohyb šel hodně nahoru, obstojí i v delších výměnách, dokáže být trpělivá. Navíc se mi líbí jak komunikují s Vaňkem.
Reagovat
Lunej..
Kdo chce psa bit......:)
Reagovat
A.R.R.
hm....ještě, že jsou tu normální fandové Petry jako ty.

A až tě přejde smutek z vyřazení Simči, mrkni na zápas s Domčou, fakt nádherný tenis, z toho jsem byl včera fakt nadšený :-)
Reagovat
Lunej..
Ja nejsem smutna, tenis je muj konicek, ne zivot:) ale kdyz vim vysledek tak me moc nelaka videt, ze tu bojovnost Simca nepromenila :)
Reagovat
A.R.R.
Já někdy smutný jsem, ale jen chvíli.

Tak já vím, že už to není ono,když znáš výsledek. Ale já se rozhodně podívám, až přijde po sezoně absťák po tenisu :-)
Reagovat
bIbec
JJ, přesně tak Kájo. A podáš si tam příští rok i Petru!
Reagovat
bIbec
A nebo si ju podáš už hned z kraje roku ve finále AO. Příští rok bude rokem našich děvčat!
Reagovat
smazaný uživatel
pokud se rozjedouTýna,Katka,Denisa, Muchová,Štefková,Martincová,Smitková,Bouzková,Pantůččice a uzdraví Vondroušová,to aby soupeřky zalezly do děr
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme rádi když se rozjedel alespoň Katka s Markétou. Muchová, Štefková, Smitková, Martincová, Pantůčky, Denisa od těch snad ani nemůžeš čekat nějaký zázrak o Týna jeden dobrý výsledek a pak půl roku nic
Reagovat
smazaný uživatel
čekám ,je to mladé zdravé maso a naděje .Ale všechno nevyjde ,to vím.Možná u těch,co při zápase nemyslí na kluky , nebo mají nějakého zavřeného doma ve skříni.A makaj při tréninku jako my tady na chatu.
Reagovat
Krisboy
Kdyby makaly jako my tady, je Turnaj Mistryň ryze českou záležitostí :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to má být, hlavně se nepo..
Reagovat
smazaný uživatel
tak to má být, hlavně se nepo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist