Plíšková: Se soupeřkou roste i moje hra

12. 2. 2017, 22:58
Aktuality 12
Zatímco k sobotní povinné výhře nad španělskou dvojkou Larou Arruabarrenaovou se na ostravském kurtu podle svých slov protrápila, v dnešní bitvě jedniček Karolína Plíškova po excelentním výkonu smetla Garbiňe Muguruzaovou 6-2 6-2. Třetí hráčka světa tak obě své dvouhry v utkání 1. kola Fed Cupu vyhrála a vytvořila tím silný základ pro postup.
Karolína Plíšková (© Česká sportovní)

"Dneska to bylo lepší, hra se zvedla. Se soupeřkou se zvedá i moje úroveň a hraje se mi líp. Dneska jsem se na kurtu cítila o hodně líp než v sobotu," řekla Plíšková, která šla na dvorec povzbuzena videovzkazem od zraněné spoluhráčky Petry Kvitové. "Byli jsme tím překvapeni, nikdo z nás o tom nevěděl. Je fajn, že nám Petra fandí takhle na dálku, když už tu s námi není."

I když na sebe narazily dvě hráčky z elitní světové desítky, průběh byl jednoznačný. Už ve čtvrté hře Plíšková prolomila soupeřčin servis a k vlastnímu podání dnes přidala i lepší return. "Ten return byl oproti včerejšku o hodně lepší, ale bylo to i tím, že její servis se mi returnoval o hodně líp," řekla Plíšková.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun si myslí, že Muguruzaová už je ve vzájemných zápasech svázaná špatnou bilancí. Z šesti soubojů pětkrát prohrála. "Myslím, že ona to už má v hlavě. Když to navíc bylo v obou setech 4:1, 4:1, tak to na ni mohlo dolehnout. Pro ni je moje hra asi nepříjemná, nervózněji už začala. Někde to tam asi je," řekla Plíšková, která Španělku porazila popáté v řadě.

Na své hře dnes Plíšková nenalezla žádné zásadní nedostatky. "Dneska to bylo bez jediné komplikace. Včera jsem si to protrpěla, sobota je vždycky těžší, ale musela jsem si tím projít. Proti jedničce se mi hraje líp, věděla jsem, že musím hrát dobře, jinak že prohraju, a věděla jsem, že budu hrát líp. Důležité bylo, že jsem si tu úroveň držela celý zápas," řekla Plíšková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Fandina
Petra prekvapila videopranim i ostatni. Bylo to od ni moc pekne a hodne uprimne. A vyslo to.
Reagovat
Fandina
Jje super. Hrala dobre i v sobotu, nastupovat za stavu 0:1 nani nic prijemneho a navic doma, v hale plno fanousku, kteří touzi po vyhre. A ona to zvlada, hrala super a v nedeli mela porad navrch nad Mugu. Hrala super. Gratulka a diky holky za vyhrany Fed. Když je clovek na miste, v hale, najde si čas a penize, tak to ještě vic ocení. Diky a gratulka.
Reagovat
tommr
se o víkendu předvedla ve velmi dobrým světle a opět potvrdila, že je už delší dobu naší největší FC oporou ...
Svojí letošní bilanci si přitom vylepšila na úctyhodných 11:1. A mohlo to být ještě mnohem lepší nebýt toho jednoho zbytečnýho zaváhání proti Lucicový ...
Reagovat
Frick
Bylo by to 12:1... to zas neni takovej rozdíl. Visualně jako.
Reagovat
Fandina
A co 14:0
Reagovat
VlS
to sebevědomí ti přeju, není to typická česká vlastnost, ale pro vítězky je strašně důležitá. Ať se daří u Arabů.
Reagovat
FulnekUltras
a věřím, Kájo, že půjdeš i do FC v USA. Kong se z toho klepe už teď...
Reagovat
horska.kraslice
Ve středu proti Garcie taky doufám bude hrát líp.
Reagovat
tommr
v Doha to bude pro Karolínu docela zajímavý: nejdřív jí čeká odveta za lonský FC finále proti Garciaový a pokud se jí povede vyhrát tak hned v následujícím kole bude zase hrát proti Muguruzaový ...
Reagovat
Frick
Zhang nebo Babos by tě za tyto kecy nakopaly do řiti :-D
Reagovat
VlS
No, i Mugu se tamprvně mmusí dostat
Reagovat
smazaný uživatel
je moje srdeční záležitost. Věřím v letošní grandslam titul a tenisový trůn. Ale jak se to říká - hezky míček po míčku. Držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist