Plíšková ve finále Fed Cupu nenastoupí. V nominaci ji nahradila Krejčíková

3. 11. 2018, 18:41
Aktuality 59
Česká dvojka Karolína Plíšková kvůli natrženému lýtkovému svalu a obnoveným chronickým problémům se zápěstím nenastoupí ve finále Fed Cupu proti USA. Kapitán Petr Pála do týmu povolal deblistku Barboru Krejčíkovou. Zápas se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně.
© Česká sportovní / Pavel Lebeda

V sestavě jsou dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, která tvoří s Krejčíkovou nejlepší deblový pár světa.

"Byl to pro mě obrovský šok," komentovala Plíšková v tiskové zprávě výsledek vyšetření u profesora Pavla Koláře, které určilo rozsah zranění. Na Turnaji mistryň v Singapuru, kde postoupila do semifinále, od prvního zápasu hrála se zavázaným pravým lýtkem. "Byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. S koncem sezony má ale každý bolístky, a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu."

Šestadvacetiletá Plíšková slavila s českým týmem triumfy v letech 2015 a 2016. V obou ročnících získaly se Strýcovou rozhodující bod ve finále ve čtyřhře. "Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí," řekla Plíšková. Věří, že české tenistky zvládnou duel i bez ní. "Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moct držet palce."

Kapitán Pála slyšel vyjádření Plíškové i profesora Koláře. "Situaci naprosto chápu. Naštěstí po špatné zprávě přišla vzápětí i dobrá. Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat. Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále," uvedl Pála.

Krejčíková, která se Siniakovou letos zvítězila na Roland Garros a ve Wimbledonu, se ve fedcupovém kvartetu objeví poprvé. "Je obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu," vzkázala z dovolené. "Těším se moc na podporu českých fanoušků, bude to nepředstavitelná atmosféra."

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová do Prahy přiveze Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a deblistku s českými kořeny Nicole Melicharovou. V týmu chybí Serena Williamsová, Sloane Stephensová či Madison Keysová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

59
Přidat komentář
Jan
A Američané už udělali oficiální nominaci ? Kdyby nastoupila Stephensová, Keysová, tak je to jasné. A kdyby nám odpadla i PK, tak to bude podobné jak loňské semifinále v USA.
Reagovat
EllNino
udělali ... Collins, Riske, Kenin, Melichar
Reagovat
Jabadu
pacholci! Zapomínáte na podstatné! Musím naznačit, že hmotnost Petry se mi nelíbí. Mám pocit, že je někde okolo 65 kg a to je u špičkové sportovkyně se 183 cm výšky varující! ...
Reagovat
Frick
Myslim si, že její tělo neumí nabrat svaly. Řekl bych, že potkat jí na pláži tak nikdy by v ní člověk nehledal sportovkyni.
Reagovat
Frick
jako v kterémkoliv roce její kariéry.
Reagovat
Jabadu
Mno, není to ten svalový typ, ale na potřebnou kvalitu a formu se musí sakra nadřít. Vypadá fantasticky, ale mám o ni trochu strach ...
Reagovat
Torn
Nelze posuzovat podle výšky a váhy, zda je v pohodě nebo ne. Na každém se ta hmota rozmisťuje trochu jinak. Petra nemá viditelné svaly, protože je nezatěžuje, jak by měla. Její tělo je zvyklé na pohyb, navíc takové to cvičení na vytrvalost obvyklé svaly zvětšuje pomalu, musela by jet nějaké silové cvičení. Navíc na Petry obranu, pokud chceš mít viditelné břišáky a máš sklon k ukládání tuku na břiše, musíš se fakt nadřít a ta poslední 2-3 kila jsou nejhorší. Petře to sluší, herně jí to spíš pomohlo. Nehledal bych za jejim horším koncem sezóny to, že zhubla. A už vůbec bych to neřešil s ohledem k jejímu zdraví.
Reagovat
Frick
Navic samozřejmě je vyskoká.

Oproti tomu ty všechny různé fitnessky mají nejčastěji tak 160-165 cm.
Reagovat
Jabadu
A kurwááá! ... Vlastně to není problém. Petra by to měla umlátit sama a Barunka s Katkou to dokončí. Snad. Možná ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí zápas v řadě x Američance nezvládla.
Reagovat
patriks
jak se vyhnout dvou prohrám při slabé formě, opáčko se Sloane se tak nezopakuje. V Singapuru porazila dvě opravdu slabé hráčky, (Kvitovou, Wozniackou). Takže určitě žádná ztráta pro český tým.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný hejt.
Zkus to znova.
Reagovat
Pavlis
To je docela nemilé. Snad už je Petra zdravá, ale dostat se do nějaké herní praxe asi bude problém. Navíc WTA krize, čtyři prohrané zápasy za sebou. Ale Petra by mi udělala radost, kdyby ještě alespoň nějakou výhru letos přidala. Nemám ale na mysli extraligu.
Reagovat
tommr
Petra prohrála dokonce 5 zápasů za sebou. Ve finále FC snad ale tuhle hrozivou šnůru utne ...
Reagovat
Hypertac
No, možné to je. Ale v Dubaji jak řádili se ségrou a Hrdlou po TM ji asi nic nebylo. No nic. USA s jejich týmem by měli porazit i kokosy na sněhu.
Reagovat
tommr
potíže s lýtkem měla už v Singapuru. Natrženej sval je nezpochybnitelná diagnóza ...
Reagovat
Hypertac
To nikdo nezpochybňuje. Nechceš mi ale tvrdit, že hráči tohoto typu čekají na magnetickou rezonanci dva měsíce jak my. Já jen tvrdím, že pokud měla něco s lýtkem, tak to asi nebylo tak horké aby se nedalo zapařit na dovolené a posílat fotky do étéru.
Reagovat
Torn
Tak jako fotka u moře nic neznamená, plno hráčů, když má zranění jede na dovolenou a posílá fotky, je to Lucka, Tomáš a další. Asi netušila, že to je tak hrozný, on ten natrženej sval nemusí ani výrazně bolet.
Reagovat
chosoi
FC se hraje relativně zadarmo. Nic pro Karla, ta musí živit Pomádu.
Kde to necinká, nic pro ně.
Reagovat
PetaM
Nedostávají Petra a Kája procenta ze zisku? Já jen, že jsem o tom někde něco četl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak! ;)
Reagovat
Fransoas
Petr Pála je rozhodl určitě dle svého uvážení - je to profik.
Reagovat
tommr
i bez Karolíny sice budou naše hráčky favoritky, ale dá se čekat vyrovnanej boj. Ještě štěstí, že Američanky nepřijedou v nejsilnější sestavě ...
Všechno ted bude záviset na Petře - pokud už je zdravá a vyhraje oba singly tak bychom měli vyhrát, v opačným případě bude ze zápasu velký drama s nejistým výsledkem ...
Jako druhou singlistku bych radši viděl Báru Strýcovou, protože Katka by to nemusela unést psychicky ...
Reagovat
lars
prusvih to muze byt, kdyz premluvi S.S. , aby hrala finale FC
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by to byl průšvih?
Reagovat
lars
Svou aktivitu bys mel nejdrive uplatnit v odpovedi na mou otazku z 28.10.2018 20:13 z http://www.tenisportal.cz/zpravy/pristi-rok-uz-grandslam-vyhraje-predpovida-evertova-pliskove-24563/
Reagovat
Frick
bych tam dal tu druhou Plýškovou. Ta má formu. Celí rok jí měla.
Reagovat
Hypertac
Ta byla s Kájou v Dubaji a je OK. No asi nějaký exotický moribundus.
Reagovat
kada.tom
No, tak to docela mění situaci, nicméně je dobře, že máme i bez Karolíny dvě silné singlistky, navíc Bára je bojovnice, takže snad jí kapitán nasadí s Petrou :-) ... na Siniakovou bych se vůbec nespoléhal, tu tam dát max. na čtyřhru s Krejčíkovou
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že Pála do dvouher nasadí Katku a ne tu falešnou Strýcovou...
Reagovat
Dobry-den
+1
Reagovat
blixa
Co to zase meleš ? Z tebe už je fakt totál dement. Asi nasadí tu s lepší formou, bych řekl.
Reagovat
kada.tom
jednou za čas sem přijdeš a vždy tvůj výplod skutečně stojí za to .. :-D

mimochodem, nevíš jak dopadla Stiflerka ve Zhuhai? :-D :-D :-D
Reagovat
Fransoas
Rád bych si to nechal blíže vysvětlit s to Strýcovou - dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Za to, že tady jako jedinej reaguješ normálně...
https://sport.aktualne.cz/tenis/kamaradstvi-ve-fed-cupu-na-to-se-tam-nehraje-vzpomina-beneso/r~094f1226dd4811e899e2ac1f6b220ee8/
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
lars
podle jaky normy si urcil tu normalnost ? podle "vytezne" ? :)
Reagovat
PetaM
Falešnou Strýcovou? Ony jsou dvě?! A kde ta falešná drží tu pravou? To by chtělo zavolat policii, ať ji vypátrají ... :O
Reagovat
Mr.Pink
V tomhle ma Monty pravdu, Strycova je svine, ktera klidne zradi svoji nejlepsi kamaradku.
Reagovat
PetaM
Já chci důkaz, že je to falešná Strýcová. Dokud proti sobě nepostavíte pravou a falešnou Strýcovou, nikdy vám neuvěřím :D :D
Reagovat
Mr.Pink
prava Strycova neexistuje, je jen falesna :)

Iveta ji nesnasi a ma k tomu velmi dobry duvod.
Reagovat
peek
Ještěže USA přijedou s céčkem.
Reagovat
Frick
Toto se líbí manželovi Radky Skuherské.
Reagovat
peek
Pozdravuj Radku
Reagovat
Frick
Příslušníci čtyř rodin, ve kterých figuruje profitenista, byli v neděli vyznamenáni a taky na TP o tom ani slůvko :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Lžeš.
Reagovat
Frick
Byla tu jen informace o tom, že ho dostane Štěpánek. Po 28.10. to ale nic nebylo!
Reagovat
Frick
Reagovat
peek
Pozdravuj Radku
Reagovat
George_Renel
Skuherská je ovšem Marcela....
Reagovat
Fransoas
Pozor. Já bych je nepodceňoval.Collins může být nevyzpytatelná.
Reagovat
blixa
Nejen Collins.
Reagovat
smazaný uživatel
Riske umi zahrat taky sakra dobre. Nebude to easy.
Reagovat
tommr
Riske by mohla Petře zatopit víc než Keninová. Myslím si ale, že se s ní počítá jen do debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pak by to byla chyba, velka chyba a nemyslim si to. Ma zkusenosti, musi hrat. Kenin neni lepsi hracka.
Reagovat
tommr
pokud je americká kapitánka podobnej typ jako Pála a při nominaci se striktně drží žebříčku tak budou hrát Collinsová a Keninová přinejmenším v sobotu. Pro nás by to asi bylo lepší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, že nebude. Pokud by hrála Riske a Collins, může to být po 1. dni klidně 0:2, nedivil bych se. Ty hráčky mají kvalitu. Kenin nějak nevěřím, nevím proč.
Reagovat
tommr
Keninová je velkej talent. Je to nejmladší hráčka v top-50 ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, tech 8.25 sem dat musel na USA, to neslo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist