Štěpánek dostane vyznamenání od prezidenta Zemana

22. 10. 2018, 19:48
Aktuality 144
Prezident Miloš Zeman letos u příležitosti 28. října vyznamená bývalého tenisového reprezentanta Radka Štěpánka, který mimo jiné dvakrát vyhrál Davisův pohár. S odvoláním na prezidentova kancléře Vratislava Mynáře to dnes uvedla Česká televize.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Štěpánek se tenisu věnoval profesionálně od roku 1996. Vyhrál pět turnajů ATP ve dvouhře a 18 ve čtyřhře. Davis Cup získal v letech 2012 a 2013. Velký bojovník a vyznavač stylu servis-volej získal předloni bronzovou medaili ve čtyřhře na olympiádě v Riu de Janeiro. Loni v listopadu ohlásil konec kariéry. Velkolepou rozlučku s ní uspořádal devětatřicetiletý sportovec minulý týden v Praze. Předtím byl krátce členem trenérského týmu Srba Novaka Djokoviče.

Zeman už dříve řekl, že na Den vzniku samostatného československého státu vyznamená Řádem bílého lva někdejšího československého premiéra Antonína Švehlu. Vyznamenána má být také dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. Medaile Za hrdinství udělí třem českým vojákům, kteří zemřeli v létě při teroristickém útoku v Afghánistánu.

Minulý týden prezident oznámil, že vyznamená velitele protinacistické odbojové organizace Obrana národa Josefa Bílého in memoriam, dále pak bývalou předsedkyni Energetického regulačního úřadu Alenu Vitáskovou, slovenského podnikatele Pavola Krúpu a někdejší novinářku Janu Lorencovou.

Vyznamenání má dostat také zpěvák Michal David či učitelka mateřské školy Darina Nešporová za záchranu předškoláků při loňské dopravní nehodě na Olomoucku.

Nejvyšším státním vyznamenáním je Řád bílého lva, druhým je Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Prezident uděluje také medaile Za hrdinství a Za zásluhy. Řádovými dny pro propůjčování či udělování státních vyznamenání českým občanům jsou 1. leden a 28. říjen, zvykem je předávat je především na slavnostním večeru 28. října na Pražském hradě. Cizí státní příslušník je může dostat kdykoli.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

144
Přidat komentář
Ondra979
Tak tu mame dalsi rozkradacku Zemanovych lumpenkamaradu, tentokrat primo v lanech: (odebrat mezery)
https://zpravy.idnes.cz /mynar-kamen-stihany-sef-obory-tezba-v-lanech-fz7-/ domaci.aspx?c=A181024_174241_domaci_lva
Reagovat
Frick
https://video.aktualne.cz/dvtv/zaoralek-afghanci-se-mysli-ze-se-chovame-jako-okupanti-posil/r~48a249f6d6d211e89271ac1f6b220ee8/

Víte co? Se.re mne to. Všichni ti politci, co jsou pro přítomnost. Oni tu bolest necítěj. Uslyšet, že vám tam zabili tátu, manžela, syna, bráchu, strýce. Zabili ho tam, by naši potentáti se mohli chlubit, jací jsme frajeři, že v tom Afgoši jsme.

Achjo.
Reagovat
svetova.dvojka
Prezident České republiky pan inženýr Miloš Zeman, podpořil naše vojáky v zahraničních misích a vydal jednoznačný souhlas s tím ,aby naši vojáci v Afghánistánu nadále dohlíželi na budováni demokracie v Afghánistánu.
A já odmítám jít názorvě proti naší hlavě státu.
Takže souhlasím s prezidentem a ne s nějakým zoufalcem zaorálkem...
Reagovat
Stan_Borowitz
To je hodně složitý problém, na kterém se Zaorálek snaží (doufám že marně) získat hlasy lidí a zabránit definitivnímu konci ČSSD. Je spousta argumentů proč tam nebýt, ale i proč tam být i za cenu takových ztrát.

V každém případě tam ty vojáky nikdo nežene násilím a proti jejich vůli jako kdysi nás na cvičení Varšavské smlouvy, na kterých byly "povolené ztráty"
v několika řádech převyšující počty obětí na současných zahraničních misích. Jdou tam dobrovolně a vědí, že tam mohou zemřít. Stejně tak to vědí i jejich rodiny. Jsou velmi dobře placeni a rodiny dostanou odškodné. Tenkrát nedostal nikdo nic, možná nějací papaláši odměnu za to, že se do těch "povolených ztrát" vešli.
Reagovat
slacker
tak ale to nemeni nic na to ze tam jsou v roli okupantu. Vule mistnich te asi nezajima
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůle místních je dost vágní pojem. Kterých místních? Jaká vůle? Je vůle místních to, aby se vlády chopil Táliban nebo Islámský stát a začal zase ulice dekorovat upižlanými hlavami místních, kteří projeví svou vůli nebýt totálními náboženskými magory, případně aby propukly nekonečné kmenové války, což by se po odchodu okupačních vojsk s pravděpodobností rovnou jedné stalo?

Krom toho přenechat strategické území Tálibánu nebo IS, aby se mohl znovu stabilizovat nadechnout a získat finance na financování bojových akcí na našem území (míněno území nevěřících v pravého a jediného proroka Mohameda, jejichž život nemá pro pravého věřícího žádnou hodnotu), by nebylo úplně rozumné strategické rozhodnutí. U nich opravdu neplatí, že když my na ně budeme hodní, tak oni na nás taky. To je sebevražedná sluníčkářská logika.

Takže bez ohledu na to, co píšu v prvním odstavci, pokud přítomnost okupantů pomáhá udržet výše zmíněné magory na uzdě, tak mne vůle místních ani nijak zvlášť nezajímá, ať je, jaká je.
Reagovat
slacker
me zase netrapi ztraty nasich vojaku, protoze s jejich misi zasadne nesouhlasim.
a pokud sami mame v nedavne histori zkusenosti se 2 okupacemi tak musime mit pro mistni pochopeni.
Predstava ze zrovna v Aghanistanu drzime hraz proti agresivite a rozpinavosti islamu je naprosto scestna. Souhlasim ze jedinny zajem je tam drzet strategicke policko na mape stredniho vychodu
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsem rád, že až na drobné nuance se shodujeme na tom, že pro nás je dobré, že tam jsme.
Reagovat
slacker
ja ale nejsem ten kdo sdili americke zajmy a povazuje je za nase
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud jde o civilizační a kulturní válku s barbary, tak se naše a jejich zájmy shodují.
Reagovat
svetova.dvojka
V příštích prezidentských volbách budu volit pana Jiřího Kajínka oběť české justice, bude to slušnější a kultivovanější prezident než ten kdo je tam teď...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je to správné, že Radek dostane vyznamenání. V dobách, kdy mezi lidmi a národy světa má čím dál větší prestiž sportovní poměřování se, než dřívější válečná zápolení. Skončil s aktivním tenisem, bude mít životní jubileum, podle mě se to hodí. A samozřejmě je úplně jedno, který prezident mu to vyznamenání dává. Jaký lid, takového si volí prezidenta.
Reagovat
mahycek
Mně to nechává úplně klidným. Ať si to Štepec vyzvedne, za
oddanost českému tenisu.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
vám nevím.Někteří jedinci tady kritizují Zemana za jeho hulvátství a sami se vyjadřují stejným způsobem ne li hůř. Nyní mi řekněte kdo tady je větší hulvát, zda president a nebo jeho odpůrci, kteří do dnes nerozchodili jeho zvolení.A jen tak na okraj, já Zemana také nevolil.
Reagovat
Krisboy
President.
Reagovat
slacker
odpurci
Reagovat
Fandina
Já když se naštvu, tak jsem také hulvát, ale neznamená to, že budu kandidovat na prezidenta.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych řekl, že obě strany si v tomto směru nemají co vyčítat... a ani jedné bych to ale vyloženě nezazlíval. Že je Bakala zm.rd, to je samozřejmě jasné, stejně jako že se Zeman občas chová jako dobytek, takže ta terminologie docela sedí. Ale přát někomu, kdo mi nic zásadního neudělal, smrt, to už je trochu za hranou.
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
Ondra979
hele snad naposled ale podle me je to dulezite - pral bych si, aby mel dost soudnosti a sam odstoupil, bohuzel to se nestane. Evidentne na to nema fyzicky a cim dal mene i psychicky, mozna by to i zabalil ale to jeho okoli, to ho tam chce mit, protoze z toho ma prospech! Krome toho je dost objektivnich faktu, jak tento clovek skodi nasi zemi, a skodil ji i jako premier (napr. mafian Mrazek na uradu vlady!!, rusky dluh, kauzy Bamberg, olovo, i OKD atd atd.). Nekdo to nevidi (smutne), nekdo to videt nechce, nekomu to mozna vyhovuje, ale dost lidem(temer polovine volicu) evidentne ne a nikdy na to neprestaneme poukazovat, dokud se situace nezlepsi..
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že ti zřejmě nevadí bilionové státní velkozlodějiny ODS, při kterých Havel léta tvořil jen trapnou zbabělou stafáž
Reagovat
Stan_Borowitz
A není to málo, Antone Pavloviči? Nebyly ty velkozlodějny třeba kvadrilionové?

To jsme asi v roce 1989 museli být jeden z nejbohatších států světa, když jsme to rozkrádání přežili a z postkomunistických států se pořád máme nejlíp. Nebýt nešťastného pádu toho ekonomicky tak veleúspěšného systému, co tady pánové Bilak s Jakešem a další praizvadili, mohli jsme se díky chozrazčotu dnes mít líp než v Bruneji...
Reagovat
FulnekUltras
srovnání našeho zadlužení před 1990 a teď mluví samo za sebe - stejně jako každodenní životní situace většiny obyvatel, kteří se neživí právnickými podrazy, kšeftováním s realitami, IT a sofistikovanými kecy
Reagovat
Fandina
Já se neživím ničím takovým co píšeš a mám se dobře a mám radost, že na rozdíl od dob socialismu jde životní úroveň stále výše a výše vyspsělejšímu světu a že mohu cestovat a posoudit to na vlastní oči.
Reagovat
FulnekUltras
jj, na bankovní příživu, církevní břichopasy, zhýralé restituentky a cestovatele od přirození jsem úplně zapomněl... ;-))) doufám, že sis to dneska ve Vídni pěkně užila a moc Tě neofouklo... ;-)
Reagovat
Hook2424
Na zadlužení se spousta lidí dívá negativně, ale ono to tak vždy být nemusí! Podívej se třeba na Japonsko. Jedna z nejzadluženějších zemí světa, přesto s vysokou životní úrovní!
Řeknu ti příběh. V cigánském paneláku, žije cigán, který je tak strašně neoblíbený, že by ho všichni ostatní cigáni nejraději hned teď zabili! Cigán
je v situaci, že se nemůže odstěhovat! Má obrovské dluhy! Nicméně tenhle Cigán je velmi pracovitý a řádně dluhy splácí! Ten komu ty dluhy splácí není banka! Je to lichvářská početná rodina Gádžů!
Ti nedopustí, aby se jejich pracovitému a poctivě splácejícímu cigánovi někdo snažil jenom skřivit vlásek! Cigán bude ještě dlouho splácet a Gádžové budou vždy dbát na to, aby byl cigán v co nejlepší kondici a měli z jeho splátek profit.
Reagovat
Fandina
Víš co je to restituce? To je vrácení ukradeného. Už se probuď a nepiš tady nesmysly.
Pokud myslíš mě, já jsem žádné restituce neměla. I když i nám byl komunisti majetek zabaven.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se ani v nejmenším nezastávám Zemana, všechny ty kauzy si moc dobře pamatuju a i některé další, v jiném příspěvku jsem uvedl stručný výčet některých jeho negativních osobnostních vlastností, ale - těžko se mi to říká - s ohledem na okolnosti a absenci kvalitních kandidátů byl v danou chvíli nejlepší volbou ze všech špatných. Ano, je třeba mu připomínat všechny jeho chyby, kritizovat ho tam, kde si kritiku zaslouží, ale proboha ne přece přát mu smrt. Ať je jaký je, není to přece žádný Reinhard Heydrich ani jiná podobná zrůda...
Reagovat
Krisboy
Kdo mu přál smrt? To mi zcela uniklo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Cituji z příspěvků nicka Ondra979:

"...dostal znovu na Hrad..uz aby byl odtamdud odejit..a to jakkoliv..."

V reakci na to, že to se Zemanem budeme muset ještě čtyři a něco roku vydržet:

"haha..no budeme asi muset, i kdyz treba..ale nechci to zase privolavat, to se nekdy nevyplaci."

Ale ani to Ondrovi nemám moc za zlé, je vidět, že je dost ve vleku "lepšolidí" z mainstramových médií (slacker to vyjádřil na můj vkus moc tvrdě). Ono čemu se divit, když známý politolog a komentátor napíše něco ve smyslu, že se těší, až Zemanovi voliči pomřou. V čem je ten pán lepší než Zeman s jeho "bonmoty" o likvidaci novinářů?
Reagovat
Ondra979
pravda, napsal jsem to. Pak jsem upresnil, jak to myslim - chtel bych, aby dostal trochu rozumu a jednoduse odstoupil nebo byl odvolan, ale nic z toho se pravdepodobne nestane. Ono i pro nej je to tak trochu trest kdyz se to tak vezme. A mohu te ujistit, ze o "lepsolidech" nevim nic, delam si usudek naprosto sam a cerpam z vice zdroju. Staci se trochu zajimat o deni kolem, historii a filtrovat informace. Samozrejme, nekdo namitne, ze jsem ovlivnen zapadni propagandou, a treba na tom i neco je, ale tu vychodni, tu ja bastit nikdy nebudu, na to jsme tady v tom marasmu zili moc dlouho abych si to uvedomoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
V pohodě, já nemám problém s tím, když má někdo jiný světonázor, mám problém s tím, když ho považuje za nadřazený jiným světonázorům a myslí si, že zájem státu rovná se jeho vlastní zájem. Zájmy státu jsou různé, některé Zeman hájí, jiné ne, stejně jako by to dělal kdokoli jiný v této funkci. A že by nějaké zájmy státu vyloženě sabotoval, tak takový příklad mne nenapadá, i když s ním souhlasím jen v málo věcech...
Reagovat
Ondra979
jeden priklad:z webu min. vnitra: bezpečnost a stabilita ? především v euroatlantickém prostoru, zachování globální stabilizační role a zvýšení efektivnosti OSN, pevná transatlantická vazba v rámci NATO a budování strategického partnerství mezi NATO a EU
tak minimalne tyto body Zeman svym pojetim politiky podkopava a jde nekdy i proti nim - a to by v zadnem pripade delat nemel, k tomu se asi i zavazal
Reagovat
slacker
to strategicke partnerstvi s NATO uz mame propasovane do Ustavy? TAk se pakuj pryc s temito dogmaty co je statni zajem
Reagovat
Ondra979
neboj, komousum uz za par let bude odzvonino..tohle je jejich labuti pisen, bohuzel jeste stihnou napachat nejakou skodu, pak se budou moct vsichni zbyli zoufalci odstehovat do vysneneho Ruska nebo rovnou do Severni Koreje a bude lip
Reagovat
FulnekUltras
já bych řekl, že po zákonitém rozpadu ANO se levicové hlasy najednou objeví tam, kde z toho bude nejeden modrák v šoku
Reagovat
Ondra979
ano, k tomuto momentu pravdepodobne dojde, ale nevidim to az tak cerne. Ano asi uplne nezanikne, ale ztrati vyznamnou cast volicu. A ti si najdou bud noveho spasitele, pokud nekdo takovy bude,nebo se rozpusti mezi SPD/KSCM/CSSD(pokud nezanikne) nebo nahrazku Socanu. Proste se to tak nejak rozmelni a to by byl docela dobry scenar
Reagovat
Ondra979
a jeste jeden faktor, ktery mluvi proti katastrofickemu scenari je ten, ze hnuti ANO ma s prevahou nejvetsi podporu mezi lidmi 55+. Takze casem by jich mohlo ubyvat.
Reagovat
FulnekUltras
demografický vývoj naznačuje, že jich naopak přibude ;-) pro mladší generaci jsou tito dědkové a báby nebezpeční hlavně tím, že už mají většinou rozum... ;-)))
Reagovat
Fandina
To těžko, kdyby měli rozum nebudou podporovat sebrání poctivě vydělaného majetku lidem, jak to bylo za socialismu.
Reagovat
svetova.dvojka
Pokud by se rozpadlo ANO tak volby by vyhráli Piráti nebo ODS...
Reagovat
blixa
No to jsou skvělé vyhlídky, ANO, Piráti, ODS ... přejete si zastřelit nebo oběsit ? :D :D
Reagovat
svetova.dvojka
Piráti se ještě historicky neznemožnili , tak proč ne...
A lídr ODS pan Fiala je slušný člověk.
Reagovat
Ondra979
tak tady se proste neshodneme..ale to je zivot. Podle me se uz podruhe prezidentem stat nemel, byla to asi trochu volba z nouze, uznavam, ze Drahos nebyl moc dobry protikandidat, byli tam lepsi, ale ti nepostoupili.Navic vyhral jen o malo, a to mel dost velkou vyhodu kdyz skoro cele predchozi obdobi vedl neustale kampan..no o jeho spatnostech uz jsem napsal dost a vse je pravda, je to zly a pomstychtivy clovek ktery na tomto miste nema co pohledavat. Pral bych si, aby prezidentem nebyl do konce sveho funkcniho obdobi, aby ze zdravotnich duvodu odstoupil, protoze na to zjevne nema. A pokud si nekde preje, aby nam s nim pomohla vyssi moc, ma na to pravo, to si uvedomte. Nikdy nemohou byt sobecke zajmy jednoho cloveka nadrazeny zajmum statu jako celku
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom se opravdu nemůžeme shodnout. Nikdo nemá právo přát si smrt jiného člověka, který jemu samotnému nebo jeho blízkým nezpůsobil úmyslně nějakou krajní újmu. A i v takových případech to může být sporné. Přát si smrt politicky nepohodlné osoby je totalitářské zvěrstvo.

Pokud naše "pokrokové proevropské elity" vedou své příznivce k tomuto typu myšlení, pak je jen dobře, že se jejich mocenský nástup volbou Zemana zbrzdil. Třeba nám tady mezitím vyroste nějaký Orbán, který je politicky ve svobodných volbách porazí na celé čáře, ne jen o pár procent...
Reagovat
Ondra979
to je ale hluboky omyl, je mi lito. Muzeme pouze diskutovat o tom, jestli je to ospravedlnitelne a moralni, ale toto pravo prece nikomu nemuzete brat, to ani nejde :). U nekterych diktatoru typu Hitlera, Heydricha, Stalina, Gottwalda apod. je to snad bez debat, u Zemana uz samozrejme ne, tady je to asi o neco za hranou ale i tak, to co provadi, uz se znacne blizi nekterym komunistickym zrudam, a to neprehanim. A Orban - to je takovy polodiktator, ma pod palcem v HU skoro vse, nenechte se vysmat. NE nahodou si s nim Bures velice dobre rozumi
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, s tvým názorem ani trochu nesouhlasím, ale máš na něj samozřejmě právo. Ta přirovnání jsou samozřejmě věcně zcela mimo, nacistické a komunistické zrůdy nechaly mučit, popravovat a zavírat lidi, zabavovaly jim majetky a ničily životy. O ničem podobném u Zemana nevím, ale chápu, že emotivní výkřiky na spoustu lidí zabírají. Podobně u Orbána, nálepku diktátora se mu pokoušejí nalepit ti, které na hlavu porazil ve svobodných volbách. Zajímavé, jak špatně se lidé, kteří sami sebe označují za "liberální demokraty", umí vyrovnat s neúspěchem v rámci demokratického procesu a reagují ryze nedemokraticky. Viz podobně v USA po volebním vítězství Trumpa...
Reagovat
Ondra979
tak asi uz dost, pokud nekdo tvrdi, ze Orban nema minimalne diktatorske tendence, tak to deni asi moc nesleduje.NAstavit si volebni system tak, abych z 49 procent mel ustavni vetsinu, to je zcela jiste nahoda. no ono se to ukaze jeste v plne nahote a asi by bylo dobre, kdyby mu EU dala trochu pres prsty. A Zemana s Hitlerem a podobnymi nesrovnavam, to je argumentacni faul jak blazen.
Reagovat
Ondra979
jeden pohled na Orbana z domaci kuchyne, pro nekoho bude zcela jiste zaujaty, ale to uz si kazdy musi posoudit(odstante mezery): https://www.irozhlas.cz /zpravy-svet/ madarsko-viktor-orban-demokracie-tyranie_1808311100_mos?fbclid=IwAR3nYfHlyFvQTwe62xgUsgRugEf2-oaG1kxAPE9Diiymj-6eLhP2pV0_Cw0
Reagovat
svetova.dvojka
Já jsem to říkal vždy, Orbán je prostě nacionalista a komunista v jednom... Hraje si na ochránce všeho a všech. A ještě ke všemu je zfanatizovaný křesťanskou vírou..., podobně jako jsou zfanatizovaní např. členové Islámské státu islámem, a i když Orbán nikomu neřeže hlavy , tak manipuluje na úplně stejném principu jako Islámský stát.
Ale když to Maďaři takhle chtějí proč ne, ono jak se říká , kdo chce kam, pomozme mu tam...
Reagovat
Ondra979
Orban zasel moc daleko a ted uz je to moc ocividne. Uvidime, jestli na to trochu nedojede..ale demokrat to proste neni a asi nebude. I kdyz treba k migraci se postavil dobre, to asi lepe resit neslo, to bych mu rozhodne neupiral..
Reagovat
svetova.dvojka
Samozřejmě demokrat to není.
Ale jak píše dole..., Maďaři jako národ ty hodnoty mají trochu posunuté.
To co je pro nás extrémní nebo diskriminační, je pro Maďary zcela normální...
Reagovat
svetova.dvojka
Ono taky Maďarsko bylo od 2.světové války komunistické nebo spíše socialistické... tzv. gulášový socialismus. A za války Maďaři pomáhali německým nacistům s holocaustem jako málokterý národ..., ještě rok po skončení války pořádali Maďaři pogromy na Židy a Romy.
Takže u nich je silně zakořeněný jak radikální nacionalismus, tak také komunismus. Teď se u nich vyvinul zase jiný směr národního socialismu tzv. Orbánismus. Maďaři jsou zkrátka jiní než my, my se na to díváme svojí optikou, ale Maďaři to vidí jinak, co je pro nás už za hranou, to je pro Maďary projev vlastenectví... či projev "křesťanských tradic" ...
Reagovat
Stan_Borowitz
...smutek na mne padá z téhle diskuse. Zemana jsem nevolil (ani nikoho jiného, jednak s přímou volbou prezidenta u nás zásadně nesouhlasím a pak stejně nebylo koho), ale byl řádně zvolen, je to prezident, no a prezident je daleko víc instituce než osoba. Takže Radek přijme vyznamenání od prezidenta, nikoli od Miloše Zemana. Takže mně to nijak nevadí, daleko víc mi vadí devalvace těch vyznamenání jeho udělováním osobám, které si ho podle mého názoru nezaslouží (tím nemyslím Radka), s tím ale začal už Havel (dobu před rokem 1989 nepočítám).

Chápu sice nesouhlas a rozčarování v táboře poražených z prezidentských voleb, ale výrazy některých diskutujících nebo dokonce poměrně neskrytě vyjadřované přání smrti, to je fakt šílené. Ano, Zeman je ješitný, mstivý, nevtipný, občas vulgární, neumí uznat chybu, protežuje svoje kamarády a podporovatele, ale spoustu těchto vlastností měl třeba i miláček národa Masaryk.

Místo nadávání na Zemana by bylo daleko lepší se zamyslet nad tím, proč - přes všechny své výše uvedené vlastnosti - vyhrál právě on, a ne mediálním mainstreamem masivně protežovaný protikandidát. Proč voliči (nejen u nás) ve stále větší míře odmítají technokratické vládnutí neosobností snažících se inženýrskými metodami předělat podstatu člověka, rozbít a rozmělnit tradiční společenské jednotky (muž, žena, rodina, obec, stát) a nahradit je umělými konstrukty, vytvořit globální nekontrolovatelnou moc mimo dosah voličů, čili vlastně relativně nenásilnou cestou nastolit řád ne nepodobný tomu, který jsme tu měli před rokem 1989. A jestli to nakonec není dobře se těmto technokratům moci postavit, byť s pro mnohé "kontroverzními" osobnostmi v čele...
Reagovat
Krisboy
Proč vyhrál právě on? Protože dostal ve volbách nejvíc hlasů.
Reagovat
annah
Stanova otázka znamenala: proč dostal Zeman nejvíc hlasů, ne proč vyhrál...
A proč dostal nejvíc hlasů? Je to smutný obrázek momentální úrovně tohoto národa. Vulgarismy, viróza a tlačenka s becherovkou táhnou...
Reagovat
Krisboy
Já vím, chci tím říct, že prostě byl zvolen a nemá cenu to řešit. Musíme to prostě přežít, život jde dál...a dost už o hradním dobytkovi. Bavme se o tenisu, ne o politice. Tu nechme Fandině a DementUltrasovi.
Reagovat
SwissMaestro
Drahoš se nechutně vysmíval a dělal si srandu ze zdravotního stavu Zemana, sprostý také byl. A to si hrál na toho slušného.......kdyby se Zeman vysmíval stejným způsobem jemu, to by byl poprask hned :)
Reagovat
Fandina
Nikomu se nevysmíval, na to je dost inteligentní.
Reagovat
SwissMaestro
Ale vysmíval, zase tak inteligentní není :) Je navedenej :)
Reagovat
Fandina
A kdo ho navedl?
Reagovat
PetaM
Dostal nejvíce hlasů, protože člověk schovaný za 40 tituly byl prostě příliš velký blbec ... ;)

A třetí možnost ve druhém kole nebyla ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ševče, ševče, před nikým se neponižuj a nad nikoho se nepovyšuj... když si za nejvyššího představitele mohla EU zvolit ožralu Junckera a když může být vulgarismy rovněž nešetřící kníže Schwarzenberg miláčkem všech Zemanobijců, nemám pocit, že by na tom byli Zemanovi voliči svou úrovní nějak hůř než minimálně zbytek Evropy...
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Tak úroveň Schwarzenberga je úplně někde jinde než Zemana, to si zas nenalhávejme.
Reagovat
George_Renel
No, chytřejší Schwarzenberg rozhodně není, jinak je to jen umytý Zeman.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já mám Karla Schwarzenberga jako člověka samozřejmě daleko raději než Miloše Zemana, jen poukazuji na to pokrytectví, kdy se užívání sprostých slov u jednoho považuje za buranství a u druhého za projev šlechtické noblesy...
Reagovat
smazaný uživatel
nasa demokracia je pruzny system
Reagovat
slacker
mantra havlerky - Zeman nechutne lze zato pan knize se roztomile myli
Reagovat
Pedronegro
asi je lepší on než to k čemukoli ochotné želé ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdy člověk holt musí akceptovat princip menšího zla...
Reagovat
Ondra979
pro me urcite ne. Muj favorit byl PAvel Fischer, a pak zbyl Drahos jako mensi zlo. Skoda i Hilsera, ale ten bude mit jeste dost sanci
Reagovat
slacker
jsi typicka ovce
Reagovat
Ondra979
tady ale jde o to, jak Zeman tuto instituci znectil a bohuzel v tom pokracuje. Nejde jen o vulgarnost, ale predevsim o utoky na svobodu slova, novinare, senat, poklonkovani Rusku, nerespektovani ustavnich zvyklosti atd..
Podle me (a to je samozrejme muj pohled) uz to dostal tak daleko, ze by mel byt odvolan, protoze zajmy tohoto statu jsou dulezitejsi nez zajmy Zemana a jeho hradni particky, ktera je mimoradne odporna a nechutna. Bohuzel tvurci ustavy s timto asi tezko mohli pocitat, takze odvolani je v podstate nepruchodne.
Ze vyhral volby je pravda, ale dulezity je i ten zpusob, jakym je vyhral - nejasne financovani kampane, kterou vlastne vedl neustale na statni naklady, spinava emailova kampan proti Drahosovi a jeho prime spojovani s migraci atd. Samozrejme i ta prima volba se ukazuje jako chyba..ale co ted s tim.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvůj názor respektuji, jen mne trochu zarazily ty "útoky na svobodu slova". Ať je Zeman jaký chce, já jsem jeho a jeho "bonmoty" nikdy neměl rád, ani když spousta dnešních zuřivých Zemanobijců tleskala jeho výrokům o "spálené zemi" a "vázání stranických knížek do kůže členů ODS", že by nějak ohrožoval svobodu slova, toho jsem si fakt nevšiml.

Svobodu slova ohrožují daleko více ti, kdo chtěli do prezidentského křesla protlačit jeho protikandidáta a obecně "bojovníci za pokrok", kteří se snaží o udržení informačního monopolu...
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Souhlasím s tím, že nadávat na Štěpánka, že si převezme ocenění, je totálně mimo. Souhlasím i s tím, že progresivistické elity se snaží rozmělnit funkci rodiny a podobně (podobnost s komunismem je nepřehlédnutelná). V tomto se shodneme. Na druhou stranu Zeman už je extrémní figura a totální devalvace morálky, extrémista na druhou stranu. Prezidentský úřad jako institut totálně pošpinil, ale bohužel je odrazem morálky národa, který si nese těžké dědictví komunismu a divokých devadesátek a ekonomického rozkrádání. Srovnejme to s elegancí Orbána a vidíme obrovský rozdíl.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Aby nepřišlo k mýlce, Orbán má zásadní chyby, ale na druhou stranu probouzí v Maďarech národní hrdost a je vzorem a jakýmsi symbolem toho odporu proti progresivismu. Zajímalo by mě u kolika lidí probouzí národní hrdost Zeman. Ve světě nemá zdaleka takový zvuk jako Orbán, který řídí v podstatě o něco menší zemi, než jsme my.
Reagovat
Stan_Borowitz
Problém je v tom, že my nemáme ani náznakem žádného Orbána. Volil se nejlepší ze špatných. Bohužel.
Reagovat
Fandina
To vůbec. Všichni byli lepší než on.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak je vidět, tak pro potřebnou většinu voličů ne...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, mluvím za sebe. Pro mě byl každý jeden, co kandidovali lepší volbou. Jeho jsem už nechtěla. Ale většina mě smetla. S tím nic neudělám.
Reagovat
Krisboy
Zeman nemá ve světě absolutně žádný zvuk. Kromě Rusáků ho nebere vážně naprosto nikdo. A ani ty Rusové ho samozřejmě k ničemu nepotřebují.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak samozřejmě, že nemá. Zvuk měl ve světě jen Václav Havel, a to pouze díky své disidentské minulosti. A je dost pravděpodobné, že ani žádný další prezident ho nebude mít. Svět v podstatě vůbec nezajímá, kdo je český prezident. Význam a vliv českého prezidenta je téměř výhradně vnitropolitický.
Reagovat
Krisboy
Možná je lepší, když nikoho nezajímá, než kdyby se mu smáli v OSN jako Klausovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli si myslíš, že mě nějak nachytáš na jméně Klaus a odstartuješ nesmyslnou slovní přestřelku (nebo jak se módně říká "flame war"), tak tě zklamu. Upřímně je mi jedno, jestli se někdo někdy někde Klausovi vysmál, netrpím žádnými citovými vazbami, tedy ani láskou ani nenávistí k žádnému politikovi, jsou to (zprostředkovaně) moji zaměstnanci, nikoli nějaké modly, nebo naopak panenky vúdú, do kterých bych bodal špendlíky, abych si vykompenzoval své vlastní životní neúspěchy a řádně je za ně vytrestal. Zajímá mne tedy výhradně, v kolika procentech se jeho/její (třetí až třicáté deváté pohlaví z prostorových důvodů vynechávám, snad mne za to nikdo nezažaluje) názory shodují s mými a jakou "přidanou hodnotu" mně a mému bezprostřednímu okolí přináší, a podle toho jej (potažmo politický subjekt, který reprezentuje) podporuji, nebo ne. A že konkurenční politici nebo lidé, kteří místo podobně racionálního přístupu volí přístup emocionální, pak v argumentační nouzi volí emotivní způsoby vyjádření svého nesouhlasu s tím, koho já v danou chvíli podporuji, vypovídá daleko nejvíce o nich samotných...
Reagovat
Krisboy
Toho jsem se bál...jestli to Radek přijme (předpokládám, že ano), dost u mě lidsky klesne. Samozřejmě je to jen jeho věc a jeho právo, ale moje právo zase je myslet si o tom, co chci :(((
Nehledě na to, že to hradní prase a sport je dohromady asi jako
Sakkari a fair play :)
Reagovat
SwissMaestro
Tak ať klesne. O fanoušky jako ty stejně nestojí :)
Reagovat
Krisboy
To si rozhodně nemyslím, Radek si neskutečně váží všech svých fanoušků, ale budiž :)
Reagovat
Frick
si pana presidenta Zemana za jeho moudré rozhodnutí. Radek, velikán tenisu, dostane vyznamenání po boku velikána hudby, který mu zahrál na rozlučce. Nádhera.

To není jak Havel, který dával metály jen svým kamaradíčkům z tzv. disentu jako třeba věčně nalitému Landovskému.
Reagovat
FulnekUltras
Na druhou stranu Lanďák byl jeden z mála disidentů, kteří i pod vlivem zavčas rozeznali, co se z Havla po převratu a v opojení mocí stalo. Za to mu klidně odpustím i ty stohy nezaplacených složenek na četná doslova vnucená robátka. ;-)))
Reagovat
svetova.dvojka
A co Tomáš Berdych, to byl ještě daleko lepší hráč... ?
Reagovat
FulnekUltras
nesprávný třídní původ a daleko do lva ;-)
Reagovat
Ondra979
Radek si to jiste zaslouzi, jen skoda, ze zrovna od tohoto odpudiveho individua, ktery se diky odporne spinave kampani financovane podivnymi firmami napojenymi asi na RU - jaka nahoda - dostal znovu na Hrad..uz aby byl odtamdud odejit..a to jakkoliv
Reagovat
Fransoas
Toto se nemůže nikdy stát,že by se mohl změnit prezident.Byl jsem překvapen,kdy byl komentář od odborníka - politologa.Tam bylo uvedeno,že současná politická garnitura to nedokáže.Kdyby prezident nenapadal veřejná média a spol.,žádná reakce od odborníka by nebyla.Začalo to inauguračním projevem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, asi, tomu z ruský prdele už neleze ani centimetr...
Reagovat
turista
Ruská nebo americká, to je v podstatě fuk.
Reagovat
Fandina
Není to fuk. S Ruskem nemáme žádné dobré zkušenosti, nucený socialismus, obsazení v roce 1968, čtyřicet tel zaostávání za vysvěplým světem. To se o USA nedá říct.
Reagovat
Fandina
vyspělým
Reagovat
smazaný uživatel
nebýt tu rusáků v 45, tak tady dnes nenapíšeš ani řádeček
Reagovat
Fandina
Proč myslíš, škoda, že podle dohody jsme nespadli do zony, kterou osvobozovali Američani a my připadli Rusku. Pak se už od toho odvíjel celý jejich socialismus, který tu od nich vzešel.
Reagovat
FulnekUltras
Ještě čtyři a čtvrt roku to hoši vydržte. My ostatní jsme Havla a "ekonomického génia" Kikinu museli přetrpět mnohem mnohem déle. Aj taká je hentá demogratúra... ;-)))
Reagovat
Ondra979
haha..no budeme asi muset, i kdyz treba..ale nechci to zase privolavat, to se nekdy nevyplaci. Co se tyka Havla, tak jakkoli mel spoustu chyb, tak lidi ho meli docela radi co si pamatuju, a verim ze i on mel rad lidi..to je rozdil oproti Milosovi, ten lidmi, co ho voli, samozrejme pohrda, ale jejich hlasy potreboval tak s nima hraje takovou falesnou hru. Skutecne na Zemana v poslednich letech neni hezky pohled, nevyjadrit se k vyznamnemu vyroci SSSR okupace, utoky na novinare, navadeni k vyhladeveni senatu - tj. utok na ustavni system, to jsou veci od prezidenta naprosto neprijatelne a je to na odvolani.
Reagovat
Frick
Havel byl válečný štváč, služebník čarodějnice Allbrightové a přítel satana Sorose.

více: https://www.pravdaozrude.cz/
Reagovat
Fandina
Je vidět, že jsi primitiv, který věří všemu, co se píše.
Reagovat
bIbec
jestli si ho zaslouží je diskutabilní. Za mě proč ne, já s tím určitě problém nemám. Ale troufám si říct, že od nikoho jiného by to vyznamenání asi stejně nedostal.

A nějaké poznámky a úvahy, že by jako mohl prezidenta poslat někam... jako to snad ne. Když přijme, takřka nikdo neřekne ani prd, pokud by odmítl, byl by to politický akt, kterým by proti sobě poštval spoustu lidí. Ani mně by se to nelíbilo a to i když si představím situaci, že by to vyznamenání mělo přijít od jiných prezidentských kandidátů, kteří mě iritovali ještě víc (Drahoš, Hilšer, Horáček)
Reagovat
FulnekUltras
ale řekl bych, že podstatné je prezidentské vyznamenání jako takové - a to si Štěpec až na občasné úlety (např. s Tipsarevičem) víceméně zaslouží.
Reagovat
enka
Tak koukám,kolik je zde ubožáků. Takoví,co by měli raději za prezidenta nicku eurohujera Drahoše a vyznamenání by dali raději "strejčkovi Bradymu" než Štěpánkovi ?? Styďte se.Možná se Vám víc libí jako hlava státu Macron či Merkel. Můžete své ikony přivítat 27ho.
Reagovat
Dobry-den
nech si vyšetřit švestku
Reagovat
enka
Vy trotlové se nechte všichni vyšetřit.Třeba Vás Hilšer vyyšetří grátis..
Reagovat
Nenela
Fakt zrala/y na vysetreni.
Reagovat
Holahej
Český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek se v pondělí pochlubil na svém facebookovém profilu snímkem s prezidentem Milošem Zemanem. Schůzku nad sklenicí vína si pochvaloval, od svých příznivců se však pozitivních reakcí nedočkal......11. LISTOPADU 2014
Reagovat
FulnekUltras
jak jde o "jisté hodnoty ehmmm západní civilizace", pro Kelty odkojeného čecháčkovského maloměšťáčka končí veškerá sranda... ;-)))
Reagovat
Kozoroh
Štěpánek má k Zemanovi blízko:
https://1gr.cz/fotky/idnes/18/092/org/ZAR75f551_IMG_4166.JPG
https://1gr.cz/fotky/lidovky/14/112/lnc460/LSO572de4_stepanek.jpg
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/DWV-iUKWsAA730T.jpg:large
Reagovat
SwissMaestro
Asi půjdu proti dnešnímu "mainstreamu", ale Zemana mám v oblibě. Doufám, že si pro to Štěpánek půjde.
Reagovat
enka
Souhlasím-z toho,co se nabízelo k prezidentování je Zeman to nejmenší zlo pro Českou republiku.Štěpánkovi vyznamenání přeju!!! A mainstream mám někde...
Reagovat
FulnekUltras
mainstream už je fakticky dávno sidestream - jen si to odmítá připustit ;-)))
Reagovat
Fandina
Z kandidátů byl nejhorší. Nicméně, jaký národ tací politici.
Reagovat
Fandina
Respektive, jaká je většina národa, tací jsou politici.
Reagovat
Frick
Takže i Hannig byl lepší?
Reagovat
Nenela
Byl nejhorsi. Proto si ho taky cesky narod zvolil.
Reagovat
Fandina
Bohužel, mám také takový dojem.
Reagovat
Fransoas
Bohužel se v prezidentovi Zemanovi nevyznáte. Málo platný - toto není můj prezident. Jeho záměrem je rozeštvat lidi a nehájí zájmy státu ! Má poslední období a tím si myslí,že už na tom nezáleží.To by mohla být jeho fylosofie.
Reagovat
enka
Kdo z politiků hájí zájmy státu a občanů ?? Aspoň jednoho,prosím,napište.
Reagovat
Fransoas
Politici se o občany nezajímají.Není to jejich priorita.CHtějí pouze profitovat svoje zájmy.
Reagovat
blixa
Definujte někdo zájmy státu a zájmy občanů :D Myslíte si třeba, že i tahle relativně malá skupinka lidí, co sem píše, by se na nich shodla ? Sotva, že ... :D :D
Reagovat
Fandina
Určitě se shodneme na tom, že zájmem občana je aby se měl dobře a zájmem státu je, aby se jeho občané měli dobře. Je to jednoduché :-)).
Reagovat
blixa
Myslím, že ani na obsahu slov "mít se dobře" se tu neshodneme :D
Reagovat
Fandina
Ten obsah není důležitý, protože je to individuální, pro mě je dobře něco jiného než pro tebe, třeba. Ale obecně to platí. Dobře se chce mít každý. :-))))
Reagovat
Nenela
Jestli si Stepec pujde k tomu hulvatovi pro vyznamenani, tak u me hluboce lidsky klesne.
Reagovat
Fransoas
Musim s tímto názorem souhlasit aspoň na 200 %
Reagovat
annah
Určitě půjde. Ono je těžké takovou státní poctu odmítnout, i když z rukou takové kreatury, jaká teď sedí na Hradě.
Reagovat
Nenela
Koukalova nesla. Takze to jde.
Reagovat
slacker
jetli ta ex-biatloniska a ne teniska, tak ta uz se stacila mezitim znemoznit i jinak nez se vymezuje proti Zemanovy
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě, že půjde.
https://revue.idnes.cz/foto.aspx?c=A180912_100335_lidicky_zar
Reagovat
Frick
Tak tak.
Reagovat
Kozoroh
Přeci jenom Štěpec je z Karviné, kde Zeman v 2. kole dostal 75 % hlasů. MS kraj je největší baštou Zemanových podporovatelů.
Reagovat
FulnekUltras
a dobře udělá
Reagovat
horska.kraslice
Ruku v ruce s Michalem Davidem....
Reagovat
blixa
Tak to jsem zvědav, jestli Štěpánek pošle toho zm.rda do hajzlu nebo jestli pokorně přicupitá :D
Reagovat
Kozoroh
Štěpec se dostal do prekérní situace. Ať již metál příjme nebo ne, od jedné ze skupin Zemanových příznivců / odpůrců to schytá.
Reagovat
FulnekUltras
proč pokorně, fanatiku?
Reagovat
com
tak kdyz muze byt vyznamenanej i Troska, tak proc ne ze :D
Reagovat
annah
Štěpánek si státní vyznamená zaslouží asi tak tisíckrát víc než jakýsi Troška. Ten se zasloužil hlavně tím, že Zemana před volbami podporoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist